خانه > گزارش ويژه > ايرانيان > «انگار دل آسمان هم هزار رنگ شده بود» | |||
«انگار دل آسمان هم هزار رنگ شده بود»مریم محمدیmmohammadi@radiozamaneh.comپس از کشته شدن تعدادی از جوانان ایرانی در اعتراض به نتایج دهمین دورهی انتخابات ریاست جمهوری در ایران، تعدادی از مادران ایرانی با عنوان «مادران عزادار» شنبهی هرهفته در تهران و شهرستانها در یکی از پارکها تجمع میکنند.
زنان ایرانی در کشورها و شهرهای دیگر جهان در حمایت از این مادران تشکلهایی با عنوان «حامیان مادران عزادار ایرانی» ایجاد کردهاند؛ ازجمله در لوسآنجلس که حامیان مادران عزادار ایرانی تقریبا شنبهی هرهفته در یکی از پارکهای لوسآنجلس اجتماع میکنند. تجمع این هفتهی مادران ایرانی در لوس آنجلس به مراسم بزرگداشت تولد سهراب اعرابی، یکی از جان باختگان وقایع اخیر اختصاص دارد. در این باره با خانم صوفیا صدیقپور، یکی از فعالان این تشکل گفتوگو میکنم:
دوستان عکسها و شعارهایی را در دست دارند که به رهگذران نمایش بدهند. پلاکارد بزرگی در رابطه با تولد سهراب نصب کردهایم. تا چند دقیقهی دیگر هم قرار است برنامهی شعرخوانی داشته باشیم. ممکن است در مورد جمع خودتان توضیحی بدهید؟ ما حامیان مادران عزادار ایران در لوسانجلس هستیم که از ساعت چهار تا هفت بعدازظهر هرشنبه در این پارک جمع میشویم. بیانیهی حمایت از مادران عزادار ایرانی را به امضا میرسانیم. نمایشگاه کوچکی برپا میکنیم و فجایعی را که در ایران اتفاق افتاده است، به اطلاع مردم میرسانیم. امروز به خصوص در بزرگداشت سهراب اینجا گرد آمدهایم. دوستان زحمت کشیدهاند و هر کدام گلی، عکسی و کیکی تدارک دیدهاند. مراسم بسیار زیبایی است. با وجود این که از صبح امروز انگار دل آسمان هم هزار رنگ شده بود. بارها آفتاب داشتیم و باران. انگار آسمان هم نمیدانست به حال جوانهایی که از دست رفتهاند، گریه کند یا نوید خورشید فردا را بدهد. به هرحال ادغامی بود از هردوی اینها و ما اینجا یاد همهی این عزیزان را گرامی میداریم. حامیان مادران عزادار در لوسآنجلس سعی میکنند هرطور شده از هر تریبونی استفاده کنند و صدای مادران ایران را به گوش دنیا برسانند.
رهگذاران آمریکایی، به خصوص خانمها، با جمع شما چه برخوردی دارند؟ همبستگی و نزدیکی بسیاری را از جانب آنان احساس میکنیم. به خصوص بیانیهای که در حال جمعآوری امضا برای آن هستیم، وسیلهی بسیار خوبی است برای این که ارتباط ما با بقیهی رهگذرها را نزدیکتر کند. با آنها در رابطه با این عریضه و بقیهی مسائل صحبت میکنیم و همدردیای را که از جانب آنان میبینیم، بسیار دلگرم کننده است. هر انسانی در هر نقطهای از دنیا اگر بفهمد در این مملکت چه میگذرد، چگونه حقوق بشر نقض میشود و چگونه این مادران و بقیهی مردم ایران علیرغم تمام فشارهایی که بر آنها وارد میشود، استوار بر روی خواستههایشان ایستادهاند، حتما متأثر خواهد شد و فکر نمیکنم هیچ انسانی باشد که با این همه صبر و استقامت و پایداری ابراز همدردی نکند. تولد ۲۰ سالگی سهراب البته سهشنبه چهارم اسفند بود که شما امروز در گردهمایی هفتگیتان این مراسم را برگزار میکنید. همینطور است؟ بله همینطور است. البته مادران عزادار ایرانی در لوسآنجلس برای این که همان روز مراسمی داشته باشند، روز سهشنبه هم اینجا جمع شده بودند. اما امروز هم مراسم جداگانهای داشتیم. همانطور که میدانید، روز سهشنبه علیرغم تمام فشارها، مادران و خانوادهای زیادی در بهشت زهرا برای بزرگداشت سهراب جمع شده بودند. اما حتی آن جمع را هم نتوانسته بودند تحمل کنند. به نظر میرسد که برگزاری چنین مراسمی پس از مرگ این جوانها، حرکت تازهای است. مضمون این مراسمها از نظر شما که از برگزارکنندگان آن هستید، چیست؟ بزرگداشت سهراب بعد از مرگ او مشتی است بر دهان کسانی که خیال میکنند توانستهاند با کشتار دهها جوان قضیه را خاتمه بدهند. این بزرگداشت نشاندهندهی آن است که این حرکت همچنان زنده است. سهراب نه تنها نمرده، بلکه روح او، آرمان و خواستههایش در جان هزاران جوان دیگر حلول کرده. پیر و جوان، انسانی نیست که وقتی داستان رشادتهای مردم ایران را میشنود متأثر نشده باشد و همین بزرگداشتها نشانهی ادامهی راه سهرابها است. |
لینکدونی
آخرین مطالب
موضوعات
آرشیو ماهانه
|