کوچ روزنامه‌نگار


گفت‌وگو با روزبه میرابراهیمی روزنامه‌نگار اصلاح‌طلب به بهانه‌ی انتشار کتاب «زیر هشت»
«راه آینده از کدام سو؟»

پانته‌آ بهرامی: روزبه میرابراهیمی، روزنامه‌نگار و دبیر سابق سرویس سیاسی روزنامه‌ی اعتماد، مجموعه‌ای از مقالاتش را در کتاب «زیر هشت» گرد‌ آورده که در پاییز ۸۸ در آمریکا منتشر شده. با او به سال ٨٣ برمی‌گردیم؛ سال دستگیری او و علت آن، همچنین خروج ناخواسته‌‌ی خود و همسرش از ایران.



گفت و گو با حسن سربخشیان، عکاس خبرگزاری اسوشیتدپرس
«احساس می‌کنید همیشه یک نفر بالای سرتان است»

نیک‌آهنگ کوثر: وقتی خوانندگان مجلات تایم و نیوزویک و روزنامه‌ای مثل نیویورک‌تایمز بتوانند صدای معترضان ایرانی را از دل عکس‌ها بشنوند، مقام‌های ارشاد چاره‌ای ندارند جز این‌که مجوز کار عکاسانی مثل حسن سربخشیان را تمدید نکنند. سربخشیان چندی پس از انتخابات مجبور شد از ایران خارج شود. با او که این روزها از از ایرانیان معترض به حضور محمود احمدی‌نژاد در سازمان ملل عکس می‌گیرد، درباره تجربیاتش گفت و گو کرده‌ام.



کوچ روزنامه‌نگاران در گفت‌وگو با فریبا داوودی
دموکراسی یعنی زن از عشق بگوید

در آخرین قسمت از مجموعه‌ی کوچ روزنامه‌نگاران، ماه‌منیر رحیمی با فریبا داوودی روزنامه‌نگار و فعال در امور زنان گفت‌وگو کرده است. داوودی می‌گوید: «من سال‌ها فکر می‌کردم که سهم زنان ما از زندگی چیست؟ و سعی ‌کردم این را در قالب سخنرانی و مقاله بیان کنم. یک‌ روز فکر کردم سهم خود من از زندگی چیست؟»



کوچ‌ِ روزنامه‌نگاران ایرانی در گفت و گو با نیک‌آهنگ کوثر:
مسوول چیزی شدم که مسوولش نبودم

ماهمنیر رحیمی: برای برنامه‌ی «کوچ روزنامه‌نگار»، تا به حال با دو روزنامه‌نگار مهاجر صحبت کردیم که اتهام‌های سیاسی داشتند و یکی که در حوزه‌ی غیر سیاسی می‌نوشت. اجازه بدهید تا در کانادا هستم، با یک هم‌کار مطبوعاتی دیگر هم حرف بزنم که در اصل، کاریکاتوریست است و مخاطبان زمانه، با کارهای او هم آشنا هستید. گفت و گو با نیک‌آهنگ کوثر را بخوانید.



کوچ‌ِ روزنامه‌نگاران ایرانی در گفت و گو با فریبا صحرایی:
در ایران روزنامه‌نگاری، شغل دوم است

ماهمنیر رحیمی: فریبا صحرایی، روزنامه‌نگاری را ۱۵ سال پیش از همشهری تهران شروع کرد. در قسمت جوانان مسوول بخش علمی- آموزشی- دانشجویی بود. فوق لیسانس‌ا‌ش را در رشته‌ی روزنامه‌نگاری گرفت و در کانادا هم یک دوره ژورنالیسم کبکی را گذراند. سابقه‌ی کار با رادیو زمانه را هم دارد و الان با صدا و سیمای کانادا کار می‌کند‌. درباره کوچِ رونامه‌نگاران ایرانی با او گفت و گو کرده‌ام.



مهاجرت روزنامه‌نگاران ایرانی در گفت‌وگو با نسیم محمدی:
«‫یا باید مجیز بگویی یا اوین بروی»

ماه‌منیر رحیمی: در ادامه «کوچ روزنامه‌نگار» با نسیم محمدی، روزنامه‌نگاری که بیشتر در بخش اقتصاد در چند روزنامه‌ی بعد از دوم خرداد کار کرده و طبعا، پی‌درپی هم بی‌کار شده، و همسرش محمدرضا لطفی گفت‌وگو کردیم. نسیم می‌گوید: «در مقاطع مختلف، روزنامه‌نگارها، تأثیرگذار بودند به عنوان مثال همان قراردادی که به موجب آن، قرار بود گاز ایران به قیمت فوق‌العاده ارزانی به کشور امارات فروخته بشود که با موضع گیری خبرنگاران، ظاهرا کنسل شد. البته سیاست‌مدارها همیشه به روزنامه‌نگارها به عنوان یک ابزار نگاه می‌کردند.»



مهاجرت روزنامه‌نگاران ایرانی در گفت‌وگو با روزبه میر‌ابراهیمی:
متهم: وبلاگ‌نویس "خانه عنکبوتی"

ماهمنیر رحیمی: در ادامه «کوچ روزنامه‌نگار» با روزبه میر‌ابراهیمی یکی دیگر از متهمان پرونده‌ی قضایی مشهور به وبلاگ‌نویسان که وادار به اعتراف شد، گفت‌وگو کردیم. اعترافات این چند نفر که از تلویزیون ایران پخش شد، سر و صدای زیادی کرده بود. میرابراهیمی درباره نحو‌ه‌ی نوشتن اعترافات و بازجویی‌هایش می‌گوید.



مهاجرتِ روزنامه‌نگاران ایرانی در گفت و گو با شهرام رفیع‌زاده:
روزنامه‌نگار، برانداز نیست

ماه منیر رحیمی: شهرام رفیع‌زاده، شاعر و منتقد ادبی و روزنامه‌نگار، ۳۶ساله، از سال ۷۶ خورشیدی روزنامه‌نگاری می‌کند. او ۱۷ شهریور ۸۳، به اتهام "اقدام علیه امنیت ملی از طریق نوشتن در سایت‌های اینترنتی" بازداشت شد. او چند وقتی است که از ایران کوچ کرده است. با او درباره علت کوچ روزنامه‌نگاران ایرانی گفت و گو کردم.