جوایز


بخش دوم و پایانی گفت و گو بخش فرهنگی رادیو زمانه با منصور کوشان به مناسبت بیانیه جولین آسانژ
صدور بیانیه نمایانگر آزادی بیان است

منصور کوشان: [در گفت‌و‌گو با رادیو زمانه] صدور بیانیه خودش نمایانگر آزادی بیان است. هر بیانیه‌ای به هر دلیلی، به ویژه در راستای آزادی بیان، اثبات ارزش و اعتبار آزادی بیان است و این تمرین بزرگی است برای ما. به‌ویژه به نسل پیش از ما که در چنین وضعیت‌هایی ناآگاهانه تسلیم سرنوشت است و می‌پندارد شناخت و دریافت او فروتر از چنین بازی‌هایی است، می‌آموزد که می‌توان در دفاع از آزادی بیان دم شیر را هم گرفت.



بخش نخست گفت و گو بخش فرهنگی رادیو زمانه با منصور کوشان به مناسبت بیانیه جولین آسانژ
در غرب هنوز نمی‌دانند سانسور چیست

منصور کوشان: [در گفت‌و‌گو با رادیو زمانه] اگر آزادی بیان در کشورهای دموکراتیک بیشتر از این خدشه‌دار شود، حکومت‌های دیکتاتوری در سراسر دنیا، هم بیشتر خواهد شد و هم خطرناک‌تر. اگر همین آزادی بیان در کشورهای اروپایی و غرب نباشد، فضای فرهنگی و آزادی در ایران و چین و ده‌ها کشور دیگری که در آنها متأسفانه آزادی بیان وجود ندارد، به مراتب سیاه‌تر و مخوف‌تر خواهد شد. همین فردا دولتمندان حکومت اسلامی، دستگیری جولین آسانژ و محدودیت سایت ویکی لیکس را بهانه می‌کنند و هارتر از گذشته می‌شوند.



جوایز غیر دولتی به ادبیات زنان در ایران

ایرج ادیب‌‌زاده: «جوایز غیر دولتی به ادبیات زنان در ایران»، عنوان برنامه‏ای بود که شنبه‏‏شب، ۲۷ نوامبر توسط انتشارات خاوران در مرکز فرهنگی «فیاپ» در پاریس و با حضور گروهی از ایرانیان این شهر و فعالان ادبی، فرهنگی و اجتماعی برگزار شد. میهمان این برنامه، منصوره‏ شجاعی، یکی از فعالان شناخته‏شده‏‌ی مسائل اجتماعی و پژوهشگر مسائل زنان در ایران بود. با او در این باره گفت‌و‌گو کردم.



گفت و گو بخش فرهنگی رادیو زمانه با منصور کوشان، نویسنده و نمایش‌نامه‌نویس به مناسبت اهدای جایزه‌ی اوسیستکی سال ۲۰۱۰ به او
بدون آزادی بیان، به آزادی‌های شهروندی نمی‌توان رسید

منصور کوشان در گفت و گو با بخش فرهنگ رادیو زمانه: امیدوارم بتوانم به کمک دوستان و همکاران، نهادی به استواری و اعتباری جمع مشورتی کانون نویسندگان ایران به‌وجود بیاوریم. جمع مشورتی را به این دلیل مثال می‌زنم که توانست در بدترین وضعیت ممکن، به رغم همه‌ی تهدیدها، بازداشت‌ها، بازجویی‌ها، کشته شدن‌ها، استوار بر خواست‌های دموکراتیک بایستد و هرگونه مصلحت‌اندیشی یا سیاست کجدار و مریز را انکار کند.



اختتامیه‌ی دومین دوره جایزه شعر نیما

علی میركازهی: مراسم پایانی دومین دوره‌ی جایزه‌ی شعر «نیما» روز پنج‌شنبه، هشتم مهرماه هم‌زمان با روز بزرگداشت مولانا با توجه به محدودیت های موجود در سالنی خصوصی و با حضور جمع زیادی از شاعران كه از نقاط مختلف ایران برای شركت در این مراسم به تهران عزیمت كرده بودند برگزار شد. طی این مراسم مجموعه‌ی شعر «مرثیه برای درختی كه به پهلو افتاده است» سروده‌ی غلامرضا بروسان شاعر مشهدی به عنوان اثر تشویق شده دومین دوره‌ی جایزه‌ی شعر «نیما» معرفی شد.



مراسم اهدای جایزه میلتون فریدمن و سخنرانی گنجی

از ساعت شش بعدازظهر پنج شنبه ۲۳ اردیبهشت، در هتل هیلتون واشنگتن دی سی، مراسم اهدای جایزه‌ی میلتون فریدمن با حضور بیش از ۹۰۰ نفر از شخصیت‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی برگزار شد. برگزار کننده‌ی این مراسم موسسه‌ی «کی‌تو» بود که طرفدار اقتصاد بازار است. این بنیاد از همین موضع، مخالف حمله‌ی نظامی است. گنجی پس از اهدای جایزه، گفت که «آن را هدیه به جنبش سبز تلقی می‌کند.» متن کامل سخنرانی اکبر گنجی در این کنفرانس را بخوانید.



گفت‏وگو با علیرضا کاظمی، هماهنگ‏ کننده‏ی «شبکه‏ی جوانان پیشرو در هلند» در باره‏ی نحوه‏ی کاندیداتوری و بهاره‏ هدایت و نیز مادر بهاره هدایت
بهاره هدایت، کاندیدای جایزه صلح دانشجویی

مریم محمدی: در خبرها آمده است که بهاره‏ هدایت کاندیدای «جایزه‏ی دانشجویی صلح»، از سوی «اتحادیه‏ی سراسری دانشجویان اتحادیه‏ی اروپا» در سال ۲۰۱۰ شده است. در گفت‏وگویی با آقای علیرضا کاظمی، هماهنگ‏ کننده‏ی «شبکه‏ی جوانان پیشرو در هلند» در باره‏ی این جایزه، نحوه‏ی کاندیداتوری و بهاره‏ هدایت پرسیده‏ام. همچنین در گفت‌وگویی با مادر بهاره‏ هدایت، در مورد وضعیت روحی و جسمی او در زندان پرسیده‌ام.