اروپا


در حاشیه‌ی دو تظاهرات هم‌زمان در روز سی‌ام اکتبر در آمستردام
امام بلوند نفرت‌پرور

فروغ.ن.تمیمی: خیرت ویلدرز، سیاستمدار عوام‌گرای هلندی اخیراً در پارلمان هلند ادعا کرد که در دین اسلام اصلی به نام «تقیه» وجود دارد که بر مبنای آن مسلمانان در شرایط دشوار و بنا بر مصلحت افکار واقعی خود را پنهان می‌کنند و خود را با اکثریت جامعه موافق نشان می‌دهند. به همین خاطر او وفاداری سیاستمداران مسلمان هلندی با پیشینه‌ی مهاجرت را، به قانون اساسی و امنیت ملی مورد تردید قرار می‌دهد.



محاکمه‌‌ی خیرت ویلدرز رهبر حزب آزادی در هلند به جرم نفرت‌پراکنی و تبلیغ علیه دین اسلام
بی‌طرف نبودن قاضی و لغو دادرسی علیه ویلدرز

فروغ.ن. تمیمی: آزادی بیان چیست و حدود آن کدام است؟ آیا یک سیاستمدار می‌تواند با استناد به قوانین دموکراتیک کشورش به مقدسات مذهبی مردم حمله کند و هم توهین و تحقیر را در مورد آنان روا دارد؟ در دادگاهی که خیرت ویلدرز رهبر عوام‌گرای هلندی را به جرم توهین به اسلام، مسلمانان، ایجاد ترس، ناامنی و تفرقه محاکمه می‌کند، قرار است به این سئوالات پاسخ داده شود. آخرین جلسه دادگاه روز جمعه برگزار شد.



در حاشیه‌ی تشکیل دست راستی‌ترین کابینه در تاریخ معاصر هلند
قیام دموکرات مسیحی‌ها علیه خیرت ویلدرز

فروغ.ن.تمیمی: در روز شنبه دوم اکتبر، بیش از چهار هزارنفر از اعضای حزب دموکرات مسیحی س.د.آ در هلند، در گردهمایی حزب‌شان برای تصمیم‌گیری درباره‌ی همکاری و یا عدم همکاری با حزب اسلام‌ستیز آزادی شرکت کردند.
در این گردهمایی، موافقان و مخالفان ائتلاف با خیرت ویلدرز، رهبر دست راستی‌های افراطی، با شدت و حرارت تمام در جانبداری و هم علیه سیاست‌های او سخن گفتند.



در حاشیه‌ی مذاکرات احزاب سیاسی در هلند برای تشکیل دولت جدید
تردید و انزجار بین احزاب در هلند

فروغ.ن.تمیمی: در صورت شرکت حزب راست‌گرای افراطی آزادی در تشکیل دولت جدید در هلند، روابط سیاسی و تجاری هلند با کشورهای اسلامی چه سرنوشتی پیدا می‌کند؟ آیا اعتبار و شهرت بین‌المللی این کشور به عنوان یکی از مدافعان جدی آزادی بیان و حقوق بشر در خطر نخواهد افتاد؟ آیا تبعیض نژادی، قومی و دینی در هلند قانونی خواهد شد؟ آزادی بیان و مذهب‌ها چه سرنوشتی در این کشور پیدا خواهند کرد؟



گفت‌وگو با سعید شروینی، تحلیل‌گر سیاسی در باره نتایج انتخابات اخیر بریتانیا
«انتخابات بریتانیا خصلتی غیر دمکراتیک دارد»

رضا جمالی: در حالی که در بریتانیا حزب محافظه کار، حزب اصلی مخالف در پارلمان قبلی، بیشترین تعداد آرا را کسب کرده اما به اکثریت لازم برای تشکیل دولت دست نیافته است. با عدم موفقیت احزاب در کسب اکثریت کرسی‌های مجلس عوام، این کشور با وضعیت پارلمان معلق مواجه می شود و تشکیل دولت به سادگی میسر نخواهد بود. سعید شروینی، تحلیل‌گر سیاسی معتقد است که نتایج انتخابات اخیر در بریتانیا، خصلت غیر دمکراتیک این شیوه از انتخابات را در معرض تماشا قرار داد.



گفت و گو با مهران براتی، تحلیل‌گر سیاسی مقیم آلمان
بررسی نتایج انتخابات اخیر آلمان

حسین علوی: انتخابات اصلی و سراسری پارلمان آلمان در روز بیست و هفتم سپتامبر برگزار شد و احزاب دمکرات‌مسیحی و لیبرال‌دمکرات این کشور، موفق به کسب آرای لازم برای تشکیل یک ائتلاف جدید در دولت آینده شدند. این انتخابات از جهات مختلف، شگفتی ناظران را برانگیخت. از جمله این که حزب سوسیال‌دمکرات این کشور دچار شکست سختی شد و با کسب تنها ٢٣ درصد آرا، به پایین‏ترین موقعیت انتخاباتی خود، از زمان جنگ دوم جهانی، سقوط کرد. حزب لیبرال‌دمکرات، موفق‏ترین حزب در این انتخابات بود که موفق شد، بیش از یک میلیون از آرای دو حزب دمکرات‌مسیحی و سوسیال‌دمکرات را از آن خود کند. با مهران براتی، تحلیل‌گر سیاسی مقیم آلمان در این رابطه گفت و گو کرده‌ام.



فضای سیاسی پس از انتخابات در گفت و گو با دکتر ابراهیم یزدی
«آزادی همه بازداشت‌شدگان، پایان وضع موجود است»

مریم محمدی: فضای سیاسی در ایران، علی‏رغم گذشت بیش از دو ماه از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، هنوز به وضعیت عادی برنگشته است. دکتر ابراهیم یزدی در این باره به زمانه می‌گوید: «پایان دادن عملی، به یک معنا این است که باید راهی پیدا کنند تا به چیزهایی که گفته شده، با حفظ ظاهر، به ترتیبی، پایان داده شود و همه‏ی زندانیان و بازداشت شدگان این دوره، دانشجویان، روزنامه‏نگاران، وکلا، حقوق‏دانان و… را آزاد کنند. درون خود حاکمیت نیروهایی هم هستند که فشار می‏آورند که به این وضعیت خاتمه داده شود.»



نحوه‌ی انتخاب دولت در اسپانیا

رسول پدرام: سیستم حکومتی کنونی اسپانیا و جمهوری اسلامی در ایران، تقربیاً هم‌زمان با هم (تنها با چند ماه اختلاف) بر سر کار آمده‌اند. در اسپانیای کنونی، پادشاه سمت رهبری و به جای رییس‌جمهور، رییس دولت زمام اداره‌ی امور کشور را در دست دارند. نویسنده‌ی این مقاله در پنج دوره از ۹ دوره‌ی قانون‌گذاری جزو هیأت نظارت بر انتخابات در اسپانیا بوده است و در این جا به پرسش‌هایی درباره‌ی تعیین صلاحیت کاندیدا‌ها، نحوه‌ی گزینش رییس دولت و نقش رهبر کشور در انتخابات و غیره به طور خلاصه پاسخ می‌دهد.



افول حزب کمونیست ایتالیا

رویترز، برگردان علی آخوندان: امروز از آن کمونیست‌های با نفوذ ایتالیا نشانه‌های کمی باقی‌مانده و از معدود یادگارهایشان می‌توان به نماد داس و چکش حزب کمونیست ایتالیا نصب‌شده بر دیوار خیابان «ویا جوبوناری» در حوالی میدان «کمپو دفیوری» در مرکز شهر رم اشاره کرد که بر روی پلاکی مرمرین نقش بسته و دفتر فراموش شده حزب «PCI » در این نقطه شهر را به خاطر می‌آورد.



رویای سیاسی پوتین

انتصاب ویکتور زویکوف به نخست وزیری روسیه تحلیل‌گران را شگفت‌زده کرد. برای توضیح علت این انتصاب تاکنون تحلیل‌های مختلفی بیان شده است. از جمله گفته می‌شود پوتین راه را برای بازگشت خود در سال ۲۰۱۲ هموار می‌کند و می‌خواهد کشور را تا آن هنگام به دست فردی معتمد بسپارد.



ملاقات با تروریست‌ها

هفته‌نامه‌ی آلمانی اشپیگل فاش کرده است که بین نمایندگان سازمان امنیت آلمان و افرادی از گروه طالبان ملاقات‌های محرمانه و متعددی در سوییس انجام گرفته است. گفته می‌شود علاوه بر دولت آلمان، آمریکایی‌ها و فرانسوی‌ها نیز از این ملاقات‌ها باخبر بوده‌اند.



مسکو دیگر بچه‌ی حرف‌شنو نیست

ولادیمیر پوتین، رهبر روسیه، از قالب تدافعی پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی درآمده و موضعی تهاجمی به خود گرفته است. چه شد که رهبر روسیه که عملاً در صف متحدان غرب قرار داشت راه خود را رفته‌رفته کج کرد و از همراهان دیگر جدا شد؟



دبیرکلی که نامحبوب مرد

کورت والدهایم در دهه‌ی ۷۰ میلادی طی دو دوره دبیرکلی سازمان ملل خشم آمریکا و اسراییل را علیه خود برانگیخت. اما حیثیتی را که با اقدامات خود در سازمان ملل کسب کرده بود، با برملا شدن سابقه‌ی همکاری‌اش با نازی‌ها متزلزل شد.



وعده‌های سکسی در انتخابات سنای بلژیک

انتخابات مجلس سنای بلژیک امروز با حضور احزاب سنتی برگزار شد. در کنار تبلیغات انتخاباتی احزاب مختلف، تابلوهای تبلیغاتی حزب جنبش مستقل "نه" باعث جلب توجه و جنجال بسيار شد. تبلیغاتی با هدف دست انداختن انتخابات در قالب وعده های سکسی به رای دهندگان که مردان رای دهنده بسياری آن را باور کردند.



حضور غيرمسالمت‌آميز اسلام در آلمان

رسمی و نهادینه شدن اسلام شانس‌های متنوعی را به آلمان می‌دهد. از جمله آن‌که در این صورت مسلمانان خود را جزئی از اجتماع می‌دانند و ضمن احساس تعلق به آن، وفاداری خود به جامعه‌ی آلمان را به اثبات خواهند رساند. اعطای رسمیت به اسلام علاوه بر این، نشان‌گر اعتبار نظام ارزشی آزادی‌محور غرب است.



تاریخ یک تابلو، تابلو یک تاریخ

۷۰ سال از جنايت بی‌سابقه جنگی در گرنيکای اسپانيا گذشت. تصويری که پابلو پيکاسو ملهم از اين واقعه بر بوم نقاشی خلق کرد حاوی پيامی شد که همچنان نفوذ و تاثير پرقدرت خود را حفظ کرده است. شاهکار پيکاسو جانبدارانه در معنای محدود آن نيست، اما پیام قاطعی است علیه جنگ و قهر و خشونت.



آخرین تحلیل‌ها پیش از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه

آیا برای دومین بار پیاپی احزاب چپ فرانسه، در همان دور نخست کنار گذاشته می‌شوند؟ آیا جنبه‌های نمادین و سنتی سوسیالیسم فرانسه، به تاریخ می‌پیوندند؟ مردم فرانسه تا بامداد امروز فرصت دارند نام نامزد مورد علاقه خود را به صندوق بیاندازند.



نقش بی‌‌سابقه اينترنت در انتخابات فرانسه

پيروزی مخالفان قانون اساسی اروپا در همه‌پرسی سال ۲۰۰۵ سياستمداران و احزاب متعارف فرانسه را به اين وافعيت رساند که اينترنت را نمی‌توان ناديده گرفت. اين درک و دريافت باعث شده که اينترنت در کارزار انتخاباتی جاری کارکرد و وزن خاصی پيدا کند.



دادگاه لندن ساخت نيروگاه‌های اتمی را متوقف کرد

يکی از اشکالات دادگاه به طرح دولت انگلستان اين است که بر خلاف قول و قرارهای‌ اوليه، از تدارک و پيشبرد بحث و مناظره عمومی در باره ساخت نيروگاه‌های جديد سرباز زده است. دادگاه نقص ديگر طرح را فقدان ارقام دقيق مربوط به هزينه ساخت نيروگاه‌ها و نيز مسکوت گذاشتن شيوه دفع زباله‌های اتمی آنها عنوان کرده است.



دلايل نارضايتی از رئيس کنفرانس مونيخ چيست؟

دولت فدرال دموکرات-مسيحی و سوسيال دموکرات آلمان از رفتار تلتشيک، مدير و برگزار کننده‌ی کنفرانس امنيتی مونيخ ناخشنود است و دنبال جانشينی برای او می‌گردد. يکی از انتقادهايی که به او وارد شده است اين است که او فردی بسيار خودکامه است.