متفرقات ناسیاسی


شهرهای جهانی فرمان نمی‌پذیرند

ترجمه‌ی ونداد زمانی: در مقابل گردانندگان فاسد و دیکتاتور دولتی که یکی بعد از دیگری کشورها را به ورطه‌ی بحران و جنگ‌های داخلی و عقب‌ماندگی سوق می‌دهند، شهرهای بزرگ جهان ضمن نافرمانی از دولت‌ها، دیر یا زود نشان می‌دهند که آیا توانایی آن را دارند تا جمعیت اصلی زمین را به سمت مدینه‌ی فاضله بکشانند و یا در ناکجاآباد دولت‌ها و نابرابری‌های اقتصادی درجا می‌زنند.



گربه‌هایی شاد داشته باشیم

عباس مصطفوی: پیشگیری همیشه بهتر از درمان بوده است. این نکته، درباره‌ی سلامتی و به‌زیستی گربه‌ها هم صدق می‌کند. گربه‌ها را باید هر ماه به‌دقت معاینه کرد تا در صورت مشاهده‌ی علایم بیماری در اندام آنها، بتوان از پیشرفت آن جلوگیری به عمل آورد. به یاد داشته باشید گربه‌ها استاد مخفی‌کردن ضعف و درد هستند، بنابراین شما باید همیشه هوشیار و گوش به زنگ باشید.



زمانی برای پناهندگی این زبان‌بسته‌ها

عباس مصطفوی: اگر تا به‌حال به این سایت سر نزده‌اید، پیشنهاد می‌دهم روی لینک آن کلیک کنید و از نمایشگاه سه‌بعدی‌ای دیدن کنید که برخورد انسان معاصر با جانوران اهلی را به تصویر کشیده است. از بین همه‌ی حیواناتی که در این نمایشگاه، سرنوشت شوم و زندگی پردردشان روایت می‌شود، مرغ‌ها و جوجه‌ها را انتخاب کرده‌ام که هم جهان‌شمول‌ترین است و هم این‌که در کشتارگاه‌ها و جوجه‌کشی‌های ایران نیز به همان شیوه با مرغ‌ها و جوجه‌ها برخورد می‌شود.



سفید پوست کیست؟
انواع بشر با کیفیت‌های مختلف!

ترجمه‌ی ونداد زمانی: در اوایل قرن بیستم انواع و اقسام دیگر درجه‌بندی انسان‌ها بر اساس زیبایی، نسبت اجدادی و نیز این مساله که مثلا در بین آمریکایی‌ها، چه کسی از نظر خونی به «نوردیکها» در شمال اروپا نزدیکی و یا دوری دارند تعریف شد. حتی کار به آنجا رسید که داشتن افکار سوسیالیستی و آنارشیستی نشان دهنده داشتن نژاد پست‌تر بود و این مساله نیز حمله غیر مستقیمی بود به یهودیان مهاجر که اکثرشان گرایشات رادیکال اجتماعی داشتند.



دانشگاه‌های تقلبی و مدارک جعلی

برگردان ونداد زمانی: مدرک تقلبی پدیده‌ی تازه‌ای نیست و آخرین قدمت ثبت شده‌ی آن در اروپا، به قرن ١٤ میلادی نیز می‌رسد. امروزه ارزش بازرگانی این صنف خدماتی که مشتریان بین‌المللی دارد به بیش از یک میلیارد دلار می‌رسد! موسسات مدرک‌ساز مستقر در آمریکا، سالانه بیش از ٢٠٠ هزار مدرک جعلی به متقاضیان از سراسر دنیا می‌فروشند.



کارخانه جواب سازی

ترجمه‌ی ونداد زمانی: کمپانی عظیم «دیمند میدیا»، هر روز چهار هزار ویدئوی جدید برای اینترنت می‌سازد؛ ویدئوهایی که قرار است پاسخ‌گوی سئوالات روزمره مردم باشند. آرزوی جاه‌طلبانه این کمپانی این است که بتواند یک دائره‌المعارف تصویری برای همه موضوعات جمع‌آوری کند. هزاران فیلم‌بردار درسراسر آمریکا با سرعت تمام مشغول ساختن ویدئوهای سفارشی هستند تا هدف تقریبا غیر محال این کمپانی را بر آورده سازند.



راک زیرزمینی در پکن

ترجمه‌ی ونداد زمانی: شلوار چسبان، موهای پریشان و موزیک راک؛ این‌ها شاید در آمریکا کلیشه شده باشند، ولی در چین به مظهر همه‌ی تغییرات سریع و پیچیده‌ی موجود در جامعه تبدیل شده‌اند. گسترش فرهنگ مصرفی و به همان نسبت اشتیاق فراگیر برای فردگرایی، بین چین معاصر و آمریکای دهه‌ی شصت تشابهاتی ایجاد کرده است. از دید یک عکاس و خبرنگار آمریکایی، باید از زاویه‌ی دیگری به جذابیت موسیقی راک در چین نگاه کرد.



هفتاد عروس، برای هفت برادر

ترجمه‌ی ونداد زمانی: با دستگیری کشیش «تونی آلامو»، فرقه مسیحی پایه‌گذاری شده توسط او نیز در ایالت آرکانزاس آمریکا، غیرقانونی اعلام شد. فرقه تونی آلامو در طول فعالیت مذهبی خویش، دختران زیادی را قبل از آن‌که به سن ازدواج برسند، به عقد مردان متاهل وابسته به فرقه خویش در می‌آوردند. قسمت‌هایی از مصاحبه با یکی از دختران این فرقه را بخوانید.



چرا زن‌ها رابطه‌ی جنسی دارند؟

ونداد زمانی: دو نفر از استادان روانشناسی دانشگاه تگزاس، تحقیق مشترکی را با عنوان «چرا بشر رابطه جنسی دارد؟» به چاپ رساندند. این دو پژوهش‌گر، در حین تحقیق متوجه شدند که برخی از دلایل زنان برای داشتن رابطه جنسی؛ عشق، انتقام و بی‌حوصلگی است. این موضوع، این دو پژوهش‌گر را بر آن داشت تا به سمت تهیه تحقیق مستقل دیگری بروند. تحقیقی با عنوان: «چرا زن‌ها رابطه جنسی دارند؟»



زعفران در سرزمین تریاک

احمد قریشی: زعفران آهسته آهسته جای خود را در سرزمین تریاک، باز کرده است. اکنون این طلای سرخ به کمک دستان ظریف زنان، با تریاک که توسط مردان گسترش پیدا کرد و نام افغانستان را با سیاهی گره زد، به رقابت برخاسته است. زعفران به‌رغم تاریخ دیرینه‌اش، دیر به افغانستان پا گذاشت؛ اما استقبال از این نو رسیده نشان داد که مردم افغانستان آن را خوش یمن می‌دانند.



آیا لوسی همچنان مادر بشریت هست؟

ترجمه‌ی ونداد زمانی: در سال ۱۹۷۴، دان جانسون و دانشجوی همراهش، تصادفا بخشی از استخوان یک بازو، تکه‌ای از قفسه سینه، و جمجمه‌ای را درون گودالی پیدا کردند که با سرهم کردن آن‌ها، جنس ماده نسل پیشرفته‌ای از میمون شناسایی شد. این میمون بیش از سه میلیون سال پیش با جثه‌ی یک متری قادر به ایستادن بود. قطعات گردآوری شده به عنوان لوسی، به قدیمی‌ترین اجداد انسان تبدیل گشت.



آشتی شهر «گدانسک» با گونتر گراس

ترجمه‌ی ونداد زمانی: شهر «گدانسک» در حال حاضر یکی از شهرهای لهستان است، ولی زمانی همه‌ی اراضی متعلق به امپراتوری قدیم آلمان را در بر می‌گرفت. رابطه بین گونتر گراس و شهر گدانسک سه سال پیش به تلخی گرایید. در واقع زمانی که این نویسنده و نمایش‌نامه‌نویس آلمانی عضویت و همکاری خود را با شاخه نظامی «اس‌اس» در حزب نازی آلمان تایید کرد، مورد غضب شهر قرار گرفت.



پایان لات‌بازی‌های خواننده «رپ» آلمان

ترجمه‌ی ونداد زمانی: «سامی دیلوکس» وقتی شروع به خواندن ترانه‌های رپ کرد، خود را محصور رفتارهای کلیشه‌ای مثل راندن با ماشین‌های گران‌قیمت و بودن در کنار زن‌های جذاب و سکسی کرد. موضوعات مطرح شده در آواز‌هایش هم اغلب حول سکس، مواد مخدر و تعریف از خود بود. اما «سامی دیلوکس» مدتی‌ست که شروع به خواندن ترانه‌های تفکر برانگیز کرده است!



«پدر خوانده» هندی

ترجمه‌ی ونداد زمانی: موسپا راج، «پدر خوانده» قدرتمندی است که توانسته بیشترین کنترل مافیای زمین در بانگلور را از آن خود کند. ثروت بیلیونی او به وی این امکان را داده که چهره‌ی یک جانی توبه کرده را بگیرد و خود را در جامعه این‌گونه معرفی کند. این پدر خوانده جدید از کمک کنندگان مهم به بنگاه‌های خیریه هم است. موسپا راج، به تعبیری حلال هر مشکلی است.



من مقاومت نمی‌کردم

ترجمه‌ی ونداد زمانی: سه افسر پلیس بعد از شنیدن این اعلام اضطراری که «جرالد آمیدون» در خانه دوست دخترش به نزاع با او برخواسته، به سرعت به محل حادثه می‌شتابند. گفت‌وگوی ضبط شده بین این سه افسر پلیس در حین دستگیری جرالد آمیدون، این امکان را به مظنون داده تا تابستان امسال برای اداره پلیس شهر بویز، به همراه سه افسر دیگر، درخواست محاکمه کند.



معلم اول

لیلا چمن‌خواه: استاد همیشه، جناب آقای دکتر حجاریان، من شما را از این پس «معلم اول» می‌نامم. «معلم اول» به نظر من کسی است که همچون کشتیبانی دوردست‌ها را می‌بیند، خطرات را پیش‌بینی می‌کند، ولی همچنان به جلو می‌رود. در مرام او نگاه به عقب جز برای کسب تجربه یا اصلاحِ اشتباه، روا نیست. او چیزی را در دور می‌بیند که دیگران در نزدیک هم نمی‌بینند. «معلم اول» گشاینده‌ی راه و کوبنده‌ی مسیر است، مثل اولین سربازی که روی مین می‌رود و راه را برای دیگران امن می‌کند و می‌کوبد. و شما نزد من همان کشتیبانی هستید که با گردنی افراشته افق‌های دور را می‌بیند.



پاسخ ابوالحسن بنی صدر به شهرنوش پارسی پور

روز نهم خردادماه مطلبی با عنوان «نخستین دیدار من با بنی‌صدر» از شهرنوش پارسی‌پور در بخش گزارش یک زندگی، در سایت زمانه درج شد. در محتوای این برنامه، سخنانی به نقل از ابوالحسن بنی صدر مطرح شده بود. در همین زمینه محمود دلخواسته پرسش‌هایی را مطرح کرده و ابوالحسن بنی‌صدر به آن‌ها پاسخ داده است.



حج به سبک Second Life

علماء دانشگاه الازهر آموزش مناسک حج از طریق به​کارگیری نمونه و شبیه​سازی این مناسک اسلامی در شبکه اینترنت و بویژه در دنیای «سکند لایف» را امری شرعی و مجاز اعلام کرده اما شرط کرده‌اند که شرکت در این حج نمایشی نباید به عنوان جایگزین شرکت در حج شرعی و ادای عملی این فریضه اسلامی تلقی گردد.



پاريس هيلتون زندانی شد، تنديسش هم

خبرهای متفرقات ناسیاسی، این‌بار هم گشتی زده به دور دنیا. اما این میان یکی از جنجنالی‌ترین خبرهای برخی رسانه‌ها و مخصوصا تلویزیون‌ها، ماجرای زندانی شدن «پاریس هیلتون»، یکی از مدل‌های محبوب آمریکایی و دختر میلیارد معروف و هتلدار صاحب‌نام است.



درخواست اعدام ستاره باليوود برای یک بوسه

برنامه متفرقات ناسیاسی این‌بار سری به هند زده؛ جایی‌که دو هنرپيشه سرشناس – ريچارد گير و شيلپا شتی – در ملاء عام حاضر شدند تا بر آگاهی مردم از بیماری ايدز بيفزايند. اما ريچارد گير در اواسط مراسم کنترلش را از دست داد و ستاره باليوود را به آغوش گرفت و بوسيد، غافل از اينکه هندی‌ها هنوز به بوسه در ملاء عام عادت ندارند.