تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۸۸ • چاپ کنید    
امین احمدیان عضو شورای مرکزی ادوار تحکیم:

بیش از ٢٠٠ دانشجو در زندان‌ها هستند

حسین علوی
alavi@radiozamaneh.com

بنا به گزارش ها، طی روزهای اخیربازداشت های گسترده دانشجویان و فعالان دانشجویی در دانشگاه‌های مختلف کشور ادامه داشته است. تعداد این بازداشت‌ها به‌ویژه در دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه کرمان، دانشگاه‌های تهران و دانشگاه های آزاد در هر شهر به ده ها تن می رسد. قبل از آن چهار عضو شورای مرکزی سازمان دانش آموختگان (ادوار تحکیم) نیز دستگیر شده بودند.

Download it Here!

امین احمدیان عضو شورای مرکزی ادوار تحکیم و همسر بهاره هدایت (یکی از اعضای بازداشت شده این شورا)، درباره آخرین وضعیت چهار عضو بازداشت شده می گوید:

تا این تاریخ چهار نفر از اعضا و فعالان دفتر تحکیم را بازداشت کرده‌اند که اولین آن‌ها آقای میلادی بودند که در ۹ آذر بازداشت شدند و بیش از ۴۰ روز است که از بازداشت ایشان می‌گذرد. پس از آن آقای مهدی عربشاهی در روز عاشورا بازداشت شدند و بعد از آن هم خانم هدایت سه روز پیش هم آقای مرتضی سمیاری در منزلشان بازداشت شدند.

آیا بازداشت‌شدگان در این روزها تماس تلفنی یا دیدار با خانواده‌هایشان داشته‌اند؟

آخرین اطلاعی که من دارم این است که آقای اسدی دو هفته‌ی پیش توانستند یک ملاقات کابینی با خانواده‌شان داشته باشند و از آن تاریخ تا الان حدود دو هفته است که هیچ خبری از ایشان در دست نیست. آقای عربشاهی هم دیروز بعدازظهر، حدوداً ده روز پس از بازداشت‌شان، توانستند که فقط به مدت یک دقیقه با خانواده‌شان تماس بگیرند و از سلامت‌شان و این که ظاهراً در زندان اوین به‌ سر می‌برند، خبر دادند.

متاسفانه از خانم هدایت که بیش از یک هفته از بازداشت‌شان می‌گذرد، مطلقاً هیچ گونه خبری از وضعیت و مکان نگهداری ایشان نداریم و آقای سمیاری هم تا این لحظه که با شما صحبت می‌کنم، تماسی با منزل نداشته اند.

به جز بازداشت فعالان دفتر تحکیم، طبق گزارش ها بازداشت‌های گسترده‌ای در روزهای اخیر در دانشگاه‌های مختلف کشور انجام گرفته و فشارها و محدودیت‌های تازه ای نیز به شکل محروم کردن یک ترم تحصیلی، برای تعداد دیگری از دانشجویان در نظر گرفته شده است. این فشارها و محدودیت ها آیا در ارتباط با تظاهرات اخیر است؟

این سیاست البته به‌ویژه در دوره‌ی وزیر علوم جدید و شخص آقای دانشجو اعمال می‌شد. ولی ناآرامی‌های اخیر و اعتراضات گسترده‌ی مردم باعث شد که این سیاست‌ها خیلی زودتر خودشان را نشان دهند و مثل همیشه که در مقابل اعتراضات با اولین قشری که برخورد می کنند، قشر دانشجو است، متاسفانه در این حوادث اخیر نیز به بازداشت وسیع دانشجویان و برخوردهای سنگین با آنان پرداختند.

همان طور که اشاره کردید، پس از اعتراضات اخیر موج وسیع و گسترده‌ و خشنی از سرکوب و بازداشت شروع شده است که ما نمونه‌اش را در دانشگاه مشهد می‌بینیم که ده‌ها دانشجو را بازداشت کرده‌اند. هم‌چنین در دانشگاه‌های مختلف تهران ازجمله دانشگاه پلی‌تکنیک، دانشگاه تهران، دانشگاه علم و صنعت، دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه آزاد در تهران و دانشگاه آزاد نجف‌آباد.

ما در بسیاری شهرستان‌ها نیز بازداشت‌های مختلف و وسیعی داشته‌ایم که متاسفانه به دلیل وسعت‌شان و هم به این خاطر که بعضاً خانواده‌ها را تحت فشار قرار می‌دهند که انعکاس ندهند و آن‌ها هم خبر نمی‌دهند، باعث شده است که آمار دقیقی نداشته باشیم.

البته بی‌تجربگی خانواده‌ها است که فکر می‌کنند عدم انعکاس بازداشت بچه‌هایشان، شاید تاثیر مثبتی در روند نگهداری و هم‌چنین آزادشدن‌شان داشته باشد. ولی می‌توان گفت که در حال حاضر بیش از ۲۰۰ نفر از دانشجویان در بازداشت بسر می‌برند.


بهاره هدایت

واکنش دانشگاه‌ها، محافل دانشجویی و استادان در قبال بازداشت‌های اخیر چه بوده است؟

ببینید، الان در مقطعی بسر می‌بریم که معمولاً در ایران امتحانات میان ترم دانشگاه است و حضور دانشجویان در دانشگاه خیلی پررنگ نیست و هم‌چنین به دلیل تعطیلات مربوط به میان ترم، دانشجویان بعضاً در خوابگاه‌ها و محافل دانشجویی نیز حضور ندارند. ولی با این حال شاهد واکنش‌های اعتراضی به شکل‌های مختلف بوده و هستیم.

ازجمله این که گروه‌هایی از دانشجویان در امتحانات شرکت نکردند و عملا امتحانات میان ترم در برخی دانشگاه‌ها ازجمله دانشگاه‌ امیرکبیر یا بعضی از دانشگاه‌های دانشگاه تهران برگزار نشد. اعتراض دیگر مربوط به نامه‌ی اساتید دانشگاه دانشکده‌ی فنی بود که در خبرگزاری ها بازتاب گسترده داشت.

این اعتراض‌ها ادامه دارد و البته هنوزهم دانشجویان منتظر عکس‌العمل مثبت حاکمیت در قبال وضعیت دانشجویان زندانی هستند. منتظر هستند که دانشجویان زودتر آزاد شوند. ولی خب اگر نتیجه‌ی انتظار خودشان را نبینند، طبیعی‌ است که واکنش‌ها به صورت اعتراضات دیگری خودش را نشان خواهد داد.

Share/Save/Bookmark
نظرات بیان شده در این نوشته الزاماً نظرات سایت زمانه نیست.

نظر بدهید

(نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.)
-لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.
-کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و منتشر نخواهد شد.


(نشانی ایمیل‌تان نزد ما مانده، منتشر نمی‌شود)