خانه > گزارش ويژه > ایران > حسین کروبی: کار دست قوهی قضاییه نیست | |||
حسین کروبی: کار دست قوهی قضاییه نیستمریم محمدیmmohammadi@radiozamaneh.comهمانطور که میدانیم، تظاهرات بیست و دوم بهمن ماه در ایران در روزهای تعطیلات رسمی کشور اتفاق افتاد. این موضوع سبب شد که خانوادههای دستگیر شدگان و شاکیان حوادث آن روز نتوانند مسائل خود را به لحاظ قانونی پیگیری کنند؛ مسألهای که همسر علی کروبی، فرزند مهدی کروبی که در این روز دستگیر و مضروب شده بود نیز در گفتوگویی با رادیو زمانه تایید کرد.
اما در روز دوشنبه، ۲۶ بهمن دستگاههای قانونی کشور آغاز به کار کردند و دادستان تهران در رابطه با مسائلی که اتفاق افتاده، از جمله دستگیری و مضروب شدن فرزند مهدی کروبی، اظهار نظر کرده است. او گفته است که دستور دستگیری علی کروبی به هیچ عنوان صادر نشده و در گزارش هیچ یک از نهادهای انتظامی نیز سندی مبنی بر دستگیر شدن آقای علی کروبی وجود ندارد. ایشان گفتهاند: «اگر علی کروبی راست میگوید، باید مکان و محل مسجدی را که در آن نگاهداری یا مضروب شده است بگوید.» این اظهار نظر دادستان تهران چه مفهومی دارد؟ این سؤال را در گفتوگو با حسین کروبی، فرزند دیگر مهدی کروبی و برادر علی کروبی، در میان گذاشتهام. آقای کروبی! دادستان تهران، آقای جعفری دولتآبادی گفتهاند که اصلا دستوری مبنی بر دستگیری آقای علی کروبی وجود نداشته است. نظر شما در مورد این اظهار نظر چیست؟ واقعیت این است که حکم دستگیری نبود. ایشان همراه خود من و حاجآقا در راهپیمایی بود. زمانی که به حاجآقا حمله کردند، بچههای نیروی انتظامی او را دستگیر کردند. ایشان درست میگوید، حکم دستگیری در بین نبود. توسط خود نیروی انتظامی دستگیر و بعد تحویل لباس شخصیها شد. البته ایشان گفتهاند که اگر جریان صحت دارد، باید برادر شما ثابت کنند توسط چه کسانی دستگیر و به کجا منتقل شدهاند. در نامهی مادرم خیلی صریح نوشته شده که او را به مسجد امیرالمؤمنین بردهاند. خود علی مسجد را دیده است. چون اول که به داخل مسجد رفته، چشماش باز بوده است. بعد از مسجد در ساعت شش بعدازظهر او را به نیروی انتظامی بردهاند. مادرم در نامهاش اسم پایگاه نیروی انتظامی را هم نوشته است. در پایگاه نیروی انتظامی از او تعهد خواستهاند که بنویسد کتک نخورده است. ایشان هم میگوید: «در حالی که سر من شکسته و بدنم کبود است، چگونه تعهد بدهم که کتک نخوردهام!؟» از او میخواهند تعهد بدهد که در آن پایگاه نیروی انتظامی کتک نخورده است. ایشان هم این تعهد را میدهد. چون واقعا درست بوده و او در نیروی انتظامی کتک نخورده بود. بلکه توسط بچههای بسیج در مسجد امیرالمؤمنین کتک خورده بوده است. تمام اینها ثبت و ضبط شده است.
با توجه به مسائلی که ظاهرا روشن است، مفهوم صحبت دادستان تهران چه میتواند باشد؟ البته واقعیت این است که من صحبتهای خود دادستان را هنوز نخوانده و نشنیدهام. از شما دارم میشنوم. ولی اگر دادستان این صحبت را کرده است، کاملا مشخص است که اصلا سیستم قضا ذرهای به زیرمجموعهی خود که به یک معنا نیروی انتظامی است، حاکم نیست. یعنی معلوم است که قضا در دست کسان دیگری است که خود دادستان از همه چیز بیخبر است. حتما هم همینطور است؛ با تعاریفی که از آقای دادستان شنیدهایم، اصلا کار دست بچههای دادستانی نیست. بلکه کار دست جاهای دیگری است که خود دستگیر میکنند، خود مضروب میکنند و خودشان هم آزاد میکنند. به این ترتیب، آیا راه پیگیری قانونی برای شما وجود ندارد؟ مادرم در نامهای که به آقای خامنهای نوشتهاند، از ایشان درخواست کردهاند که این قضیه را پیگیری کنند. چون این مسالهای نیست که دادستان بخواهد پیگیری کند و ذرهای به او جواب بدهند. این مساله زمانی روشن میشود که خود آقای خامنهای هیأتی را معین کند تا معلوم شود ایشان را کجا بردهاند. برادرم هم ساختمان مسجد و هم پایگاه نیروی انتظامی را کاملا دیده است. حتی بعضی از نیروهایی را هم که کتکاش زدهاند، دیده است. هیچ کاری ندارد؛ کافی است هیأتی از سوی رهبری مشخص شود تا تمام ابعاد قضیه روشن شود. شما هیچ نوع پیگیری قانونی با وکیل و از طریق دادگستری انجام نخواهید داد؟ نه؛ چون فایدهای ندارد. اصلا به کجا باید شکایت کنیم!؟ پیش از این هم گفتم که حتی اگر آقای جعفری، دادستان تهران بخواهد این کار را پیگیری کند، به هیچ جایی نخواهد رسید. این کار فقط توسط خود رهبری باید پیگیری شود. اگر ایشان هیأتی را تعیین کنند ممکن است به جایی برسد. در کهریزک که چهار نفر کشته شدند، با آن همه جنایتها و اعمال شنیعی که آنجا صورت گرفت، تا خود رهبری نخواست کهریزک تعطیل شود، کهریزک تعطیل نشد. در ارتباط با این موضوع هم باید خود رهبری بخواهد قضیه پیگیری شود. وگرنه مقام دیگری جرأت و اصلا اختیارش را ندارد که بخواهد این کار را دنبال کند. آقای کروبی، به نظر میآید بخش مهم حادثهای که برای برادر شما اتفاق افتاده است، مانند موارد دیگری که برای خیلی از دستگیرشدگان پیش آمده، در حوزهی لباس شخصیها روی داده است. با توجه به این که آقای کروبی در ارتباط با این مساله فعال بودند، مسالهی لباس شخصیها کجا بررسی میشود؟ واقعیت این است که لباس شخصیها از حاشیهی امنیتی بسیار قویای برخوردار هستند و دست به هرکاری میتوانند بزنند. از جاهای بسیار قوی حمایت میشوند. این نیروها از سال ۷۶ که انتخابات به دست اصلاحطلبان افتاد، وجود دارند. هر روز هم قویتر شدهاند که ضعیفتر نشدهاند. پس اصلا کار دست قوهی قضاییه و جاهای دیگر نیست. خود دستگاه رهبری باید این مساله را پیگیری کند. چون اصلا کسی جرأت ورود به آن حوزه را ندارد. حال چه رییس قوهی قضاییه باشد و چه مقام دادستانی باشد. |
لینکدونی
آخرین مطالب
موضوعات
آرشیو ماهانه
|
نظرهای خوانندگان
یعنی کار آقاست.
-- اکبر ، Feb 16, 2010این هم یکی دیگر از جنایت های دشمن است مدارکش موجوده دکتر بعدا ارائه میده
-- پیمان ، Feb 16, 2010قوهی قضاییه غلط است قوهٔ قضائیه درست است. دستور نگارش مصوب فرهنگستان را ببینید.
-- بدون نام ، Feb 17, 2010