Oct 2006


آیا ایران از جام ملت‌های آسیا اخراج می‌شود؟

مهلتی که فدراسیون بین‌المللی فوتبال (فیفا) برای فدراسیون فوتبال ایران تعیین کرده روز 24 آبان به پایان می‌رسد و اگر تا آن تاریخ مقامات فوتبال ایران تغییراتی مطابق میل فیفا در اساسنامه فدراسیون ندهند، این امکان وجود دارد که فیفا تمام مسابقات بین‌المللی و قاره‌ای تیم‌های ملی فوتبال ایران را به‌حال تعلیق درآورد.



زنان هند يک گام به جلو

مدافعان حقوق زنان در هند از تصويب قانون جديد در ممنوعيت خشونت عليه زنان استقبال کرده‌اند اما همزمان تاکيد می‌کنند که مسئله اصلی‌ جاری و ساری‌شدن اين قانون، نحوه اجرا و اعمال آن و واقف‌کردن قربانيان به وجود چنين قوانينی است.



آخرين مرجع: سيستانی و پايان مرجعيت دينی سنتی شيعه

مرجع روحانی شيعه‌ی عراقی، آيت‌الله علی سيستانی، در سال‌های اخیر محبوبيت شگفتی پیدا کرده و در جهان تشيع تبديل به بزرگترين مرجع روحانی شده است. اما ميزان نفوذ او در مقایسه با نفوذ رهبر جمهوری اسلامی ايران که دسترسی به منابع قابل توجه دولت ايران دارد چه اندازه است؟



اهداي جوايز ادبي فمينا و مديسي

روز دوشنبه جايزه ادبي فمينا 2006 فرانسه به «نانسی هيوستون» بابت نگارش کتاب «خطوط نقص» (انتشارات اكت سود) تعلق گرفت. اين در حالي است كه هم‌زمان «سورژ شالاندون» نيز با كتاب «يك قول» (انتشارات گراسه) برنده جايزه مديسي 2006 اين كشور شد.



جنگ انيميشني با نژادپرستي

انيميشن «ازور و اسمر»(Azur et Asmar)، داستان دو برادر رضاعي است كه يكي اروپايي و ديگري عرب است و نژادپرستي، اين دو را از هم جدا مي‌كند. اين فيلم به تازگي در فرانسه ساخته شده است.



زنانی که برای نیازمندان می‌خوانند

در ایران بسیاری معتقدند اجرای موسیقی با صدای زن برای افراد نامحرم حرام است اما ناهید فتحی٬ مدیر گروه "زهرای علی" چنین اعتقادی ندارد. او همراه ۱۴ دختر دف‌نواز برای اجرای برنامه‌های مذهبی به شهرهای مختلف سفر می‌کند تا محصول این سفرها٬ کمک هزینه زندگی نیازمندان باشد.



سکان‌دار ۲۰ ساله منچستر یونایتد

دوستان و دشمنان «آلکس فرگوسن» معتقدند که مهم‌ترین چیز برای او منچستریونایتد است. او حاضر است برای موفقیت آن، بهترین و محبوب‌ترین بازیکن جهان را مانند «دیوید بکهام» فدا کند. فرگوسن از معدود مربیانی است که حاضر به پذیرش بازیکن‌سالاری نشده است.



انتشار کتاب خبرنگار ایتالیایی درباره «جوانان تهران»

مراسم معرفی و نقد کتاب «جوانان تهران» نوشته آنتونللو ساکتی خبرنگار ایتالیایی در رم برگزار شد. ساکتی مردم ایران و ایتالیا را مقایسه می‌کند: « ما خودمان را درمرکز جهان فرض کرده‌ایم و در مورد دنیای بیرون از خودمان کمتر کنجکاوی به خرج داده‌ایم اما اشتیاق ایرانیان برای شناخت دنیای خارج حیرت انگیز است.»



علي سنتوري در انتظار پروانه نمايش

علي سنتوري تازه‌ترين فيلم داريوش مهرجويي تاكنون موفق به دریافت پروانه نمايش براي حضور در جشنواره فيلم فجر نشده است. مهرجویی ساخت این فیلم را تابستان گذشته به پایان رساند اما شایعه شد که با اکران آن مخالفت شده است.



تشعشعات طبیعی رادیواکتیو در رامسر و سادات محله

رییس سازمان حفاظت از محیط زیست ایران از آلودگی یکی از شهرهای شمالی این کشور به مواد رادیو اکتیو خبر داد. به گفته او، این مواد رادیو اکتیو باعث افزایش ابتلا به سرطان میان مردم این منطقه شده است.



برگزاری نخستین نمایشگاه اسباب‌بازی در ایران

گسترش فرهنگ پارسی و حمایت از تولیدکنندگان اسباب‌بازی از اهداف مهم این نمایشگاه است. در چند سال گذشته٬ مسئولان فرهنگی ایران برای جایگزین کردن عروسک‌های ایرانی مانند سارا و دارا با مدل‌های خارجی سرمایه‌گذاری جدی کرده‌اند.



روزنامه ایران پس از ۵ ماه منتشر شد

پس از این مدت توقیف سرمقاله نخستین شماره منتشد شده ایران را محمدحسین صفارهرندی وزیر ارشاد ایران نوشت: «آنچه به ماجراى تلخ توقيف روزنامه انجاميد، فقدان نگاه هنرمندانه بود و كارى شد كه نبايد مى‌شد. نامش را هر چه بگذاريم فرقى نمى‌كند؛ غفلت، كج‌سليقگى، كج‌انديشى و حتى بالاتر از آن...»



آغاز فصل جوايز ادبي فرانسه

رمان «مهربانان» نوشته «جاناتان لیتل» با شمارگان ۲۰۰هزار نسخه٬ جايزه بزرگ ادبي آكادمي فرانسه را به دست آورد. این جایزه آغازگر فصل اهدای جوایز ادبی در این کشور است.



نسل البرزی ها رو به زوال است؟

يادداشت خوانندگان زمانه: به البرز كه مي روي هنوز پژواك و طنين صداي دكتر محمدعلي مجتهدي گيلاني در كلاس ها و راهروهاي آن به گوش مي رسد. مردي كه مي گفت «هدفم‌ خيلي‌ هم‌ بزرگ‌ نيست.‌ تنها‌ اميدوارم‌ كه‌ براي‌ لحظه‌اي‌ ‌ چشم ها را به روي‌ افقي‌ بگشايم‌ و كنجكاوي‌ آدم ها را نسبت‌ به‌ آن‌ تحريك‌ كنم.‌ نمي‌خواهم ‌درس‌ بدهم‌ بلكه‌ مي خواهم ‌ ديگران‌ را در حس‌ كشف‌ زندگي حقيقي‌ سهيم‌ كنم‌.»



درباره ثریا اسفندیاری
پرنسس غمگین

پس از جدایی از شاه ایران٬ مطبوعات اروپا ديگر موضوعی جز ثريا اسفندیاری٬ دختر دورگه ایرانی-آلمانی که عشق خود را به خاطر صلاح مملکت از دست داده بود نداشتند. زنان در سراسر اروپا و جهان بر سرنوشت غم‌انگيز و دراماتيک او می‌گريستند و تمام خبرهای مربوط به زندگیش را می‌خواندند.



اخبار پزشکی هفته
جایزه 10 میلیون دلاری برای نقشه‌برداری 100 انسان

اخبار پزشکی این هفته درباره خطر دستگاه‌های پخش فایل صوتی ام‌.پی.تری برای شنوایی است. و خبر دیگر درباره جایزه‌ای است که بنیاد ایکس برای نقشه‌برداری از ژنوم انسان تعیین کرده. دانشندان درباره اسپری‌های خوش‌بو کننده دهان می‌گویند ...



تلاش هلند برای مقابله با بحران هویت

هلند برای مقابله با بحران هويت و ادغام بهتر مهاجران در جامعه، مجموعه‌ای را شامل معرفی و توصیف ۵۰ شخصيت و رويداد تاريخی اين کشور در ميان مردم توزيع کرده است. در مورد چند و چون اين فهرست و حد کارايی آن بحث‌های متفاوتی در این کشور شروع شده است.



آيا مسلمانان تهديدی برای آزادی بيان‌اند؟

کانال چهار تلويزيون بريتانيا در برنامه بحث آزاد شب گذشته به موضوع مسلمانان و آزادی بيان پرداخت. بخش مهمی از اين بحث به موضوع سينما و فيلم "تسليم" ساخته "تئو ون گوک" فيلمساز مقتول هلندی مربوط بود. در پایان این مباحثه مجری برنامه از شرکت‌کنندگان پرسید: آیا مسلمانان تهدیدی برای آزادی بیان هستند؟



شکست سکوت
نگاه انتقادی سربازان اسرائيلی به مسئله "اشغال"

سربازان اسرائيلی عکس‌ها و تجربه‌های خود را از زمان حضور در مناطق اشغال شده فلسطین٬ در نمایشگاه آمستردام با دیگران به اشتراک گذاشته‌اند. ۶۷ سرباز هم خاطرات خود را با عکس و چند فیلم مستند در دو کتابچه مجزا منتشر کرده‌اند. دو سرباز در نمایشگاه حضور دارند و هر روز با مردم صحبت می‌کنند.



محمود دولت آبادی: ديگر اثری منتشر نمي‌كنم

قرار بوده تا پایان مهرماه تکلیف کتاب‌های محمود دولت آبادی که در انتظار تجدید چاپ است مشخص شود اما این کتاب‌ها همراه حدود ۳۰ عنوان دیگر٬ همچنان در وزارت ارشاد منتظر و بلاتکلیف مانده است.