خانه > گوی سیاست > ايران و آمريکا > «ایران و امریکا راهی جز صلح ندارند» | |||
«ایران و امریکا راهی جز صلح ندارند»مریم محمدیmmohammadi@radiozamaneh.comآقای احمدینژاد برای چهارمین بار در طول سه سال و اندی ریاست جمهوری خود، به نیویورک سفر کرده و در مجمع عمومی سازمان ملل حاضر شده است. آقای خاتمی در طی هشت سال ریاست جمهوری، دو بار و آقای خامنهای یک بار این سفر را انجام داده بودند. مانند دفعات گذشته، بازهم برخی از همراهان آقای احمدینژاد، نتوانستند ویزای ورود به امریکا را دریافت کنند. عدهای از ایرانیان و یهودیان تظاهراتی علیه او برگزار کردند. او هم، در حالی که رهبران امریکا و اسراییل سالن را ترک کرده بودند و بسیاری از رهبران کشورهای دیگر حضور نداشتند، مانند همیشه یک سخنرانی اخلاقی و پندآموز ارایه کرد. آقای احمدینژادر در این سفر، واضحتر از همیشه خواهان مذاکره نزدیک با آمریکا شد و گفت که حاضر است با هرکدام از کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا گفت و گو کند. آقای هوشنگ امیراحمدی، از فعالان امریکایی ـ ایرانی مقیم آمریکا که سالهاست برای برقراری رابطه بین امریکا و ایران تلاش میکند، هماکنون در نیویورک هستند. در این رابطه با ایشان گفت و گو کردم.
در مجموع اینبار، برخورد رسانههای امریکایی با آقای احمدینژاد چگونه بوده است؟ بهتر بود. به عنوان مثال سرمقالهی دیروز نیویورکتایمز خیلی خوب بود. در این سرمقاله آمده است: «امریکا جز اینکه اندازهی بستهی تشویقی و بستهی تنبیهی را بزرگ کند، راهی ندارد». بحث این سرمقاله این است که جنگ با ایران بیمعنا است و تنها راه تشویق و تنبیه است، ولی امریکا هنوز این بستهها را به اندازهی کافی بزرگ روی میز نگذاشته است، و به این نتیجه رسیده است که باید مذاکره کرد. نظر شما درمورد سخنرانی آقای احمدینژاد در مجمع عمومی، چیست؟ ایشان یک مقدار نرمتر از گذشته و با تُن بهتری حرف میزد، ولی احمدینژاد است دیگر، هر از چند گاهی چیزی میپراند و همه چیز را خراب میکند. حتی ایشان گفت: «کاندیداهای ریاست جمهوری امریکا باید قبلاً به دیدار اسراییلیها بروند و از آنها برای انتخاب شدن تایید بگیرند». متاسفانه چنین حرفهایی میزند و خراب میکند. در مجموع به نظر من، خیلی بهتر از گذشته حرف زد، ولی کسانی را دارد که به او حرفهای بیمورد یاد میدهند. گاهی حرفهایی میزند که سر و ته ندارد.
اشارهی شما، دقیقاً به کدام قسمت از حرفهای ایشان است؟ همین توصیههایی که میکند. هیچ ربطی ندارد. بهنظر میآید بیش از گذشته، در رابطه با فلسطینیها، به دولت اسراییل حمله کرده است. نه. بیش از گذشته حمله نکرده است. دیگر مستقیماً نمیگوید هولوکاست وجود ندارد بلکه میگوید، فلسطینیها این کار را نکردند. نتیجهی سفر آقای احمدینژاد و صحبتهای ایشان را در رابطهی ایران و آمریکا، چطور ارزیابی میکنید؟ در مجموع مثبت است. حرفی نزده است که کار را خرابتر کرده باشد. مشکل ایران و آمریکا بر سر غنیسازی و مذاکراتی است که هماکنون جریان دارد. آمریکاییها به این نوع حرفها زیاد توجهی نمیکنند. آنقدر به آمریکا گفتهاند که «شما امپریالیست و آدمخوار و… هستید» که گوششان از این حرفها پر است. به همین دلیل زیاد به این صحبتها گوش نمیدهند، عملگرا هستند. احمدینژاد هرچه میخواهد به آنها بگوید، ولی اگر غنیسازی را متوقف کند، همه چیز او درست است. غنیسازی را هم که نمیخواهد متوقف کند. در حال چانه زدن هستند. فعلاً به نتیجه نرسیدهاند، ولی مذاکرات ادامه دارد و به بنبست نرسیده است. آمریکاییها خیلی مأیوس هستند، ولی دولت جمهوری اسلامی دولت دقیقهی ۹۰ است. بههیچوجه نمیتوان فکر کرد که هیچ کاری نمیشود کرد. در رابطه با جمهوری اسلامی همیشه یک سورپریز در راه است. به نظر من، این رابطه، مثل مریضی است که یا باید جراحی شود یا میمیرد. اینکه آقای بوش هنگام سخنرانی آقای احمدینژاد سالن را ترک کرد، در حالی که آقای احمدینژاد در زمان سخنرانی رییسجمهور آمریکا، در سالن باقی مانده بود، چه معنایی میتواند داشته باشد؟ خیلی بد بود. آمریکاییها نباید این کار را میکردند. اما همانطور که گفتم، امریکاییها این روزها خیلی نسبت به شخص احمدینژاد مثبت نیستند. احساسشان این است که احمدینژاد خیلی مقاومت میکند. به او مثل یک نیروی رادیکال دههی ۶۰ نگاه میکنند. فکر میکنند او یکی از همان کمونیستها است. صادقانه فکر میکنم که امریکاییها با ایران بازی میکنند. درست است که احمدینژاد آدم مشکلی است یا جمهوری اسلامی مسایلی دارد، اما آمریکاییها هم خیلی با ایران کنار نمیآیند. حاضر نیستند هزینهی لازم را در رابطه با غنیسازی بدهند. هنوز هم دارند بازی میکنند. ممکن است با کویت بتوان چنین بازیهایی کرد، اما با ایران درست نیست. شاید منتظر پایان دوران ریاست جمهوری آقای احمدینژاد هستند. میتواند اینطور باشد؟ نه. در وزارت خارجهی آمریکا به من گفته شد که اینها اعتقاد دارند احمدینژاد ۶۵ درصد مردم ایران را دارد. تجزیه و تحلیل آمریکاییها از احمدینژاد این است که، وی در ایران محبوب است و در انتخابات بعدی هم برنده خواهد بود. تصادفاً، یکی از نگرانیهای آنها هم همین است. به همین دلیل ماندهاند که با وی چهکار باید بکنند. در حال حاضر، سیستم وزارت امور خارجهی امریکا، سیستمِ تکهپاره برخورد کردن با مسایل است. سیستم منسجم برخورد ندارد. فقط وقتی که به دعوا میرسد، بزرگ فکر میکنند. تظاهرات مخالفان را چگونه ارزیابی کردید؟ آن حجمی را که باید میداشتند، نداشتند. نه یهودیها موفق شدند تظاهرات خیلی بزرگ و قوی راه بیاندازند و نه ایرانیها. جمع ایرانیها که خیلی کوچک بود. اما همینقدر که اینها اعتراضی کردند، مهم بود. هرچند که در تحلیل نهایی، کاربردی ندارد. مشکل ایران را نمیشود با تظاهرات حل کرد، نه از طرف آمریکا و نه از طرف ایران.
آقای امیراحمدی، به نظر من، که بارها با شما صحبت کردهام، شما امیدواری گذشته را نسبت به حل مشکل ایران و آمریکا از دست دادهاید. آیا اینطور است؟ نه، اصلاً اینطور نیست. اعتقاد دارم ممکن است در سه چهار ماه آینده، رهبران دو طرف خیلی بزرگتر از آنکه در گذشته فکر میکردند، فکر کنند. احساسام این است که هر دو طرف منتظر حرکتی از طرف دیگر، که تا کنون انجام ندادهاند، هستند. هرکدام از آنها میخواهند سورپریز بشوند. رابطهی ایران و امریکا در مسیری افتاده است که راهی جز صلح ندارد. جنگ که گزینه نیست، این وضعیت نه جنگ و نه صلح هم دوامپذیر نیست. شما در نیویورک با آقای احمدینژاد گفت و گو کردید؟ بله، در یک جلسه با ایشان بودم. در ایران خیلی گفته میشود که شما به آقای احمدینژاد رهنمود میدهید. شما هم زیاد انکار نکردهاید. آیا در جلسهای که بودید، از انتقاداتی که خود شما نسبت به ایشان دارید، چیزی گفتید؟ توصیهای کردید؟ تنها توصیهای که داشتهام و دارم و به ایشان هم گفتهام، این است که در آمریکا، دولتی که دارد میرود، بیشتر از دولتی که دارد میآید، حاضر است سازش کند، و ایشان سعی کند در سه چهار ماه آینده که دولت بوش سرِکار است، رابطه با آمریکا را به جایی برساند. آقای احمدینژاد هم اعتقاد دارد که این حرف درست است. حداقل در حرف پذیرفت. اما اصولاً برخورد ایشان اینطور است که میگوید: «ما دنبال امتیاز از آمریکا نیستیم. میخواهیم کار خودمان را بکنیم، آنها هم کار خودشان را بکنند». اما متاسفانه دنیا اینجوری نیست. نه آنها کار خودشان را میکنند و نه میگذارند شما کار خودتان را بکنید. شنیدید که بهخاطر مخالفت روسیه، نشست ۱+۵ برای تصمیمگیری درمورد ایران، لغو شد. آیا این پاداش صحبتهای آقای احمدینژاد بود که در سخنرانیاش از آبخازیا و مردم اوستیای جنوبی، و درواقع از موضع سیاسی روسیه دفاع کرد؟ این صحبتها تاثیر داشت، ولی اصولاً روسها در چند سال گذشته همین کار را کردهاند. در لفظ از ایران حمایت کردهاند، ولی در شورای امنیت رایشان را علیه ایران دادهاند. این یک دودوزه بازی روسی است دیگر. هم امریکا را دارد، هم ایران را. متاسفانه، با حرف سرِ ایران شیره میمالد. چون ایران اهل حرف است، به ایران حرف تحویل میدهد. اما به آمریکا عمل تحویل میدهد و قطعنامهی شورای امنیت را امضا میکند. اگر قرار باشد روسیه بین ایران و آمریکا یکی را انتخاب کند، در تحلیل نهایی حتماً آمریکا را انتخاب خواهد کرد. در همین رابطه • سخنان احمدینژاد در سازمان ملل و واکنشها • احمدینژاد از مواضع خود دفاع کرد
نظرات بیان شده در این نوشته الزاماً نظرات سایت زمانه نیست.
|
لینکدونی
آخرین مطالب
موضوعات
آرشیو ماهانه
|
نظرهای خوانندگان
"گفت و گو با هوشنگ امير احمدی" درست است. لطفا اصلاح نماييد.
-- بدون نام ، Sep 25, 2008. . . . . . .
زمانه ـ سپاس از توجه و تذکر شما.
تصحیح شد.
. . . .
حوب به سلامتي همه ي كارها درست شده و ايران و آمريكا همانطور كه از اول مسئله نداشتند و يك سوء تفاهم بود كه با لابي ايشان حل شده است .
-- فرهاد-فرياد ، Sep 26, 2008اما در واقعيت اينست كه دولت احمدي نزاد مستاصل شده است جمهوري اسلامي تا كنون سابقه نداشته كه اينكونه آمريكا را براي تشويق به مذاكره التماس كند جمهوري اسلامي سالها با يشتوانه ي مردم به دنيا جنك و دندان نشان داده و همين مردم را سركوب كرده است اما الان مردم را از دست داده - اكر دنيا نداند خود جمهوري اسلامي بهتر ميداند كه مردم در انتخاباتهاي كذشته شركت نكرده اند _لذا جمهوري اسلامي درك كرده نياز دارد كه به يك قدرت تكيه كند به همين دليل است كه امتياز ميخواهد تا اين معامله را انجام دهد اما آمريكائي ها هم اوضاع را زير نظر دارند و منوجه اند كه جمهوري اسلامي يعني سرمايه كذاري كوتاه مدت به همين دليل حاضر نيستند باي معامله بيايند زيرا جمهوري اسلامي بايد ساختارهايش را تغيير دهد تا تبديل به يك نظام متعارف كردد و جمهوري اسلامي هم دقيقا براي حفظ اين ساختار است كه حاضر به معامله است زيرا جمهوري اسلامي بدون ساختار سركوب حتي نمي تواند يك روز هم حكومت كند .
Mr. Amir Ahmadi needs to learn by tens of available evidences that US NEVR_EVER been or could be a friend to any other country in which he says "Us and Iran have no other solution except 'Peace" US feedds on selling weapons by flaming war around the world and that's policy of its empire looking toward rest of the world specially the the oil-reserved middleeast, something Mr. Amir-Ahmadi refusese or either fails to see behind his fuggy business poluted eye-glasses!, what he's blindly trying to do is attachment of water and glue, love affair betwwen a lamb and blood thursty wolf, just sorry for such a lack to see the reality on behalf of Mr. Amir-Ahmadi.
-- Pejman ، Sep 26, 2008Khaili mamnoon agha Farhad! Also it is good to know how much ExxonMobil is paying to AmirAhmadi every year.
-- بدون نام ، Sep 26, 2008مذاکره از طریق میانجگری دلالان سیاسی، در بهترین حالت منافع شخصی و گروهی دلالان و افراد مذاکره کننده را در پی دارد و منجر به وخیم تر شدن رعایت موازین حقوق بشر و تامین منافع ملی کشور می شود.
-- هاتف ، Sep 27, 2008بله ، واقعاً حیف شد که فرصتی که برای مصالحه بود از دست رفت. حرف اصلی احمدی نژاد در این سفر این بود که ما برای مصالحه حاضریم . خیلی روشن در مصاحبه با لس انجلس تایمز گفت که می خواهیم با امریکا رابطه دوستانه داشته باشیم . ولی حملات خود را به اسرائیل ادامه داد و طبعاً جرج بوش در آخرین ماه های رئیس جمهوری خود هیچ علاقه ای ندارد برای خود مشکل مادام العمر با لابی اسرائیل درست کند. حیف است که در این مسأله رابطه ایران و امریکا هر وقت یکی از دو طرف پشت میز مذاکره می نشیند دیگری غائب است.
-- رامین ، Sep 27, 2008جمهوری اسلامی، از درون و بیرون پوک شده است. شما این صحنه را در یوتوب نگاه کنید و برای دوستانتان بفرستید. آنها که در خارج زندگی می کنند هم آنرا برای دوستان خارجی خود بفرستند. اینجا را حتما نگاه کنید و بعد ادامه حرف مرا بخوانید:
http://de.youtube.com/watch?v=DJGkLXxW69s&feature=email
آری این حکومت قلدر و گردن کلفت برای یک زن تنها در خیابانهای تهران را آقای هوشنگ خان امیر احمدی می خواهد از مرگ نجات دهد. ضعف بیرون و درون را از این فیلم دریابید و قدرت موشکی ایران و نابود کردن اسراییل و غرب را برای خود ترجمه کنید. ایران بمب اتم این است! آقای هوشنگ امیر احمدی بنده خطاب به شما و از تهران عرض می کنم. که من می دانم که آمریکا برای دموکراسی در ایران فعالیت نمی کند، برای منافع خودش است، من نیز می دانم که ما خودمان باید مشکلمان را با این حکومت حل کنیم. ولی، ولی و ولی از همه مهمتر من می دانم که هیچ حکومتی در تاریخ قدیم و تاریخ جدید ایران دشمن تر و ایران سوز تر و ایران بر بادده تر و سرکوبگرتر و ضد انسان تر از این این حکومت نبوده است. بنا بر این من فکر می کنم که شما چنان در معاملات خود و هم معادلات خود دچار اشتباه شده اید که امروز به روشنی از بهتر حرف زدن و بهتر شدن وضع احمدی نژاد و جمهوری اسلامی حرف می زنید. شما اصولا مردم ایران را در نظر ندارید. شما نمی دانید که مردم ایران اگر هم پای صندوقهای رای رفته اند به خون رهبری و روحانیت و سردمداران این رژیم خون و وحشت تشنه اند. شما را بخدا بس کنید. عقده چنان در ذهن و روح مردم هنگفت است که تنها یک جرقه کافی ست تا بنیان روحانیت شیعه را برای همیشه از ایران برکند. شما اگر خواهان فرونشاندن این عقده هستید کارتان و راهتان باید دیگر باشد. وگر نه شما هم به نوبه ی خود در ترکاندن این عقده که باید آنرا «وحشت بزرگ » نامید شریک خواهید بود. در خاتمه خواهش من به عنوان یک زن این است که آدرس فیلم سرکوبی این زن تنها را برای هر کس که می توانید بفرستید. و سپاسگزار از زمانه.
-- پروانه دانشجو از تهران ، Sep 27, 2008شاد باشید آقای هوشنگ امیر احمدی
مگر ایران و آمریکا در حال جنگ هستند که چنین تیتری زدهاید و در ادامه آنچه که بیشتر نمود پیدا میکند توصیف و تحلیل اشتباه و کودکانه این آقا از رفتارهای دیپلوماتیک و غیردیپلوماتیک این دو کشور است (که وقت ما را هم تلف کرد)
-- بدون نام ، Sep 27, 2008