Jan 2007


تصويری از شيعيان تندرو ايران در نيويورک تايمز

تصویری که نيويورک تايمز ازشیعیان رادیکال ارائه می دهد، با تصویری که رسانه های غربی ارائه می کنند در تطابق کامل است. نویسنده در مقاله خود به سخنانی ازمصباح یزدی درسال 2000 اشاره می کند که گفته بود اگر کسی گفت که تفسیرجدید ازاسلام دارد بر دهان او بکوبید. Laura Secor: «Whose Iran?», New York Times



باقی: در مشکلات اهواز دولت بايد تقصيرهای خود را قبول کند

یکروز قبل از اعدام این ۴ نفر یکی از مقامات بلندپایه امنیتی کشور با یک واسطه اطلاع داده بود که مسئولین امر تمایل دارند کمک بکنند که این مسئله حل بشود و پیشنهاد کرده بودند، شما مسئله‌ی رضایت شاکی‌های خصوصی پرونده را جلب بکنید، ما هم مسئله‌ی محاربه را حل می‌کنیم تا جلوی اعدام بقیه گرفته بشود



کنفرانس پاريس: کارآيی‌ها و ناکامی‌ها

با توجه به ابعاد پيچيده بحران کنونی لبنان،‌ به نظر نمی‌رسد کنفرانس پاريس که به نماد حمايت غرب و برخی از کشورهای عربی از دولت فواد سينيوره در برابر مخالفانش بدل شده کمک چندانی به حل بحران يادشده بکند.



آمریکا عراق را برای ایران ناامن می‌کند

هدف قراردادن ایرانیان مظنون درحالی از سوی مقامات آمریکایی اعلام می‌شود که همزمان هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام درخطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران از وضعیت دشوار پیش روی ایران خبرداده است. او تصریح کرده است که شرایط امروز تدبیر خاص خود را می‌خواهد و باید سنجیده‌تر صحبت شود.



مقاله ای از فایننشال تایمز، به قلم «کننت روت»، مدیر اجرائی سازمان دیده‌بان حقوق‌بشر
بهترين زمان رهبری اروپا برای گسترش حقوق بشر

به عنوان مجموعه ای از بنیادهای دموکراتیک در زمینه احترام به نقش قوانین و حقوق فردی انسان ها، اتحادیه اروپا می تواند یک رهبر حقوق بشر واقعی باشد. اتحادیه به طور موثر در توسعه این ارزش ها به اعضای جدید خود و در موارد نادر در بعضی نقاط دیگر کار کرده، اما خارج از چارچوب مرزهای خود، باید گفت اغلب ضعیف عمل کرده است.



دیدار سفیر بریتانیا با هاشمی رفسنجانی

سفیر بریتانیا در ایران، روز چهارشنبه با علی اکبر هاشمی رفسنجانی دیدار کرد. رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران در گفتگو با جفری آدامز گفت که ایران به دنبال ماجراجویی درخصوص انرژی هسته‌ای نیست و به دیگران هم توصیه می‌كند دنبال ماجراجویی نباشند.



ایران و تنشهای شيعه و سنی در افغانستان

برخی از ساکنان شهر هرات در غرب افغانستان می گویند نفوذ ايران، منشاء تنش ميان شيعيان و سنی هاست که سال گذشته، خشونتهای مرگباری را در اين شهر به دنبال داشت. برخی ها می گويند حتی ديده شده است که بعضی از شيعيان، به سوی جنبش بنيادگرای طالبان تمايل پيدا کرده اند که هر از گاهی، آرامش اين شهر را برهم می زند.



گفت و گو با دکتر مهران براتی ، تحلیگر مسائل سیاسی ایران ، در مورد ممانعت ایران از ورود ۳۸ بازرس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
عکس‌العمل خیلی شدیدی در مقابل ایران انجام نمی دهند

«...احتمالا ایران هم در این درگیری با شورای امنیت از این برگ برندۀ آژانس اتمی استفاده می‌کند که چنانچه شما بخواهید کار تحریم را بیش از این به پیش ببرید، من هم به‌کلی درها را می‌بندم. آنوقت شما هیچگونه اطلاعی نخواهید داشت از اینکه فعالیت‌های اتمی من تا کجا پیش رفته است...» گفت و گو با دکتر مهران براتی ، تحلیگر مسائل سیاسی ایران ، در مورد ممانعت ایران از ورود ۳۸ بازرس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی



بوش: ايران و القاعده پشتيبانان تندروهای عراق اند

سخنرانی سالانه رییس جمهوری آمریکا برای ایرانی ها معنی خاصی دارد. چرا که در سخنرانی سال 2002 بود که رییس جمهوری آمریکا ایران را به همراه کره شمالی وعراق به عنوان "محورشرارت" اعلام کرد. او امسال هم ایران را به حمایت از رادیکال های شیعه درعراق و گروه حزب الله لبنان که آن را تروریستی خواند، متهم کرد تا سهم ایران در این سخنرانی محفوظ بماند. Bush State of the Union Address



پيروزی قضايی انجمن ايرانی فرانسوی آلزاس بر استاندار فرانسوی

اخيرا دادگاهی در فرانسه استاندار استراسبورگ را به جرم لغو برگزاری نمايشگاه يک نقاش فرانسوی ايرانی تبار به پرداخت يک هزار يورو جريمه محکوم کرده است. قرار بود این نمایشگاه، ماه مارس ۲۰۰۶ افتتاح شود. استاندار استراسبورگ در ماه نوامبر سال ۲۰۰۵ ادعا کرد که در پی اظهارات محمود احمدی نژاد در باره اسراييل برگزاری اين نمايشگاه می تواند تنش زا باشد. اين چيزی است که افسانه خاکپور، وکيل انجمن ايرانی – فرانسوی آلزاس کاملا نامربوط می داند.



اين جرم است يا فقط حماقت؟

هفته‌ی گذشته، آلمان پيشنهاد کرد که همه‌ی اعضای اتحاديه‌ی اروپا قانونی يکسان را برای جرم اعلام کردن انکار هالوکاست اتخاذ کنند. انکار هالوکاست در حال حاضر در اتريش، بلژيک، جمهوری چک، فرانسه، آلمان، ليتوانی، هلند، رومانی، اسپانيا و سوييس جرم است. اين پيشنهاد باعث بحث‌های داغی شده است مبنی بر اين‌که آيا انکار هالوکاست اساساً بايد جرم تلقی شود يا نه.
Is it a crime or just idiocy?



کارزار لابی های اسراییلی برای ترغیب یهودیان ایران به ترک این کشور شکست خورده است.
چرا یهودیان از ایران فرار نمی کنند؟

با وجود آن که محمود احمدی نژاد، رییس جمهور ایران، کشتار یهودیان در خلال جنگ جهانی دوم به دست نازیها را انکار کرده و خواستار نابودی اسراییل شده، یهودیان مهاجر دلیل مهاجرت خود را بیشتر مسائل اقتصادی و خانوادگی عنوان کرده اند تا انگیزه های سیاسی



احتمال حمله به ایران و پیامدهای آن از دید بانک آی ان جی ING Bank

بنا به گزارش بانک آی ان جی نتایج حمله به ایران وحشتناک خواهد بود. ایران بعید نیست با موشک های شهاب اسرائیل را مورد حمله قرار دهد و حزب الله و حماس را علیه اسرائیل بسیج کند.



پس‌لرزه‌های جنگ لبنان

با استعفای رييس ستاد ارتش اسراييل، به نظر نمی‌رسد که پرونده سوء مديريت در آغاز و پيشبرد جنگ ۳۴ روزه عليه لبنان بسته شده باشد. در کنار مفتوح بودن اين پرونده، اقامه اتهام فساد به ایهود اولمرت و نيز اقدام بی‌سابقه رهبر حزب کارگر به واردکردن يک مسلمان به کابينه اسراييل صحنه سياسی اين کشور را با چالش‌های جديدی روبرو کرده است.
Lebanon War



ايران کشوری بدون احزاب

اظهارات وزير ارشاد در باره اينکه روحانيت و بسيج بايد جای خالی احزاب را پر کنند اعتراض گروههای سياسی را برانگيخته است. آنها معتقدند وزير دولت بايد حافظ قانون اساسی باشد که پشتيبان احزاب است. اما نظام عملی سياست در ايران محل چندانی برای احزاب باقی نمی گذارد. Iran a counrty without political parties



آیا امریکای جنوبی سرخ خواهد شد؟

در حالی‌که ایالات متحده امریکا در باتلاق "جنگ با ترور" دست و پا می زند و نیروی گران نظامی و اقتصادی خود را فرسنگها دور از این قاره در کشورهای دیگر به کار انداخته است، درست در بغل گوش او و در مکانی که همواره "حیاط خلوت" او به حساب می آمده جبهه تازه ای از ائتلاف دولتهای نوپای چپ گرا و ضد امریکائی تشکیل شده است.
Latin America. Socialism



چرا ايران در برابر حمله به کنسولگری در اربيل سکوت کرد

عباس عبدی: حكومت ايران كه مدعي است ساختمان مذکور محل كنسولگري بوده، حتماً به تبعات اين گزاره هم توجه دارد كه آنجا جزو خاك ايران محسوب مي‌شود. در اين صورت باید توضیح دهد که چرا در پاسخ به حمله عليه خاك ايران تا اين حد منفعل و بي‌تفاوت عمل مي‌كند؟



سکوت جهانی در برابر حمله به کنسولگری ايران در اربيل

منصور فرهنگ: اگر سوال بکنیم که چرا امروز نه تنها در مجامع بین‌المللی، بلکه تا آنجا که من به زبان انگلیسی می‌خوانم، حتا در روزنامه‌ها و مطبوعات در انگلستان و آمریکا برخورد با این مسئله بسیار آرام و بدون توجه به نقض قانون است؟ این را باید واقعا برگردیم به عمل خود ایران. زیرا در واقع خود ایران بود که برای اولین‌بار رفت یک سفارت خارجی را تسخیر کرد و گفت مصونیت دیپلماسی اصلا در حریم و بینش ما وجود ندارد.
Attack to Iran's Consulate in Arbil



تنها چاره عراق، راه حل سیاسی است

گاردین: به عکس نتایج برآمده از نظرسنجی‌ها که نشان‌دهندهٔ مخالفت اکثریت مردم آمریکا و مردم خود عراق با حضور نیروهای نظامی آمریکا در عراق است، کاربه‌دستان واشنگتن تصمیم به حضور بیشتر و گسترده‌تر نظامی در عراق گرفته‌اند.



استراتژی بوش برای عراق
باز هم خون، باز هم پول، باز هم ترديد

اشپيگل آنلاين: ۱۳۰۰۰۰ سرباز آمريکايی نتوانسته‌اند صلح را در عراق برقرار کنند. اکنون جورج بوش به خطای‌اش اقرار کرده است – و ۲۱۰۰۰ سرباز ديگر به عراق می‌فرستد. بدين ترتيب رييس جمهور آمريکا پيشنهادات کميسيون بيکر را کاملاً ناديده گرفته است.