تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۸۸ • چاپ کنید    

بيانيه‌ی موسوی به مناسبت وقايع عاشورای تهران

بسم الرحمن الرحیم

السلام علیک یا ابا عبدالله. انی سلم لمن سالمکم و حرب لمن حاربکم و وال لمن والاکم و عاد لمن عاداکم. فیالیتنی کنت معکم فافوز فوزا عظیما

همواره به اینجانب و دوستان گفته می‌شد که اگر شما اطلاعیه ندهید مردم به خیابانها نخواهند آمد و آنان از اعتراضات و مطالبات خود دست برخواهند داشت و آرامش به کشور برخواهد گشت. بنده به عنوان یک همراه جنبش عظیم سبز مردمی با این نظر موافق نبودم و می‌اندیشیدم که تا اصلاحات لازم با تکیه براصول روشن که می توان آنها را از قانون اساسی استخراج کرد، صورت نگیرد‌، آب رفته به جوی باز نخواهد گشت.

برای مراسم عاشورای حسینی علیرغم درخواستهای فراوان، نه جناب حجت الاسلام و المسلمین کروبی اطلاعیه دادند و نه حجت الاسلام و المسلمین خاتمی اطلاعیه صادر کردند و نه بنده و دوستانم. با این وصف یک بار دیگر مردمی خداجوی به صحنه آمدند و نشان دادند که شبکه های وسیع اجتماعی و مدنی که در طول انتخابات و بعد از آن به صورت خود جوش شکل گرفته است، منتظر اطلاعیه و بیانیه نمی مانند.

در حالی که مردم نه روزنامه همراه و مشوقی در کنار خود داشتند و نه از صدا و سیما، به عنوان رسانه ای ملی و بی طرف و منصف و عاقل بهره می بردند. باز همه ملت ها و جهانیان شاهد بودند که در میان طوفانی از تهدیدها و تبلیغات و تکفیرها و اهانتها، عزاداران حسینی در این روز مقدس حسین حسین گویان به صورت مسالمت آمیز و بدون شعارهای تند روانه میدانها و مسیرهایی شدند که خود انتخاب کرده بودند و این بار نیز چون دفعات گذشته با اعمال تحریک آمیز مواجه شدند، خشونت های غیرقابل باور چون زیر کردن راهپیمايان، تیراندازی نیروهای لباس شخصی که امروز هویت آنها بر کسی پوشیده نیست و روز بروز پرده از چهره آنان و سرانشان کنار زده می شود، فاجعه ای را آفرید که اثرات آن به این زودی از صحنه سیاسی کشورمان رخت برنخواهد بست.

مشاهده فیلم‌های تکان دهنده عاشورا نشان می‌دهد که اگر شعارها و حرکات جاهایی به سمت افراط غیر قابل قبول کشانده می‌شود، ناشی از به زیر انداختن افراد بی‌گناه از روی پل‌ها و بلندی‌ها، تیراندازی ها و آدم زیر کردن ها و ترورهاست‌. جالب آنکه در بعضی از این فیلم ها دیده شده است که مردم در پشت چهره نیروهای انتظامی و بسیجی مهاجم برادران خود را می‌بینند و در شرایط بحرانی و پر از خشم و هیاهوی آنروز سعی می‌کنند بدانها آسیبی نرسد.

اگر صدا و سیما یک جو انصاف و عقل داشت می توانست برای تلطیف فضا و نزدیک کردن مردم به همدیگر گوشه ای از این صحنه ها را نشان دهد. ولی هیهات! جریان روزهای بعد از عاشورا و گسترش دستگیری‌ها و دیگر تمهیدات دولتی نشان می دهد که مسئولان اشتباهات گذشته را این بار در وسعت بیشتر تکرار می‌کنند و آنها می‌اندیشند سیاست ارعاب تنها راه حل است.

گیرم که چند روز با دستگیری‌ها‌، خشونت‌ها، تهدیدها و بستن دهان روزنامه‌ها و رسانه‌ها سکوت برقرار گردید، تغییر قضاوت مردم را نسبت به نظام چگونه حل می‌کنید؟ تخریب مشروعیت را چگونه جبران می‌نمائید؟ نگاه ملامت آمیز و متعجب همه جهانیان از این همه خشونت یک دولت به ملت خود را چگونه تغییر می‌دهید؟ با مشکلات بر زمین مانده اقتصادی و معیشتی کشور که به دلیل ضعف مفرط دولت روزبروز وخیم‌تر می شود چه می‌کنید؟ با چه پشتوانه‌ای از کارآمدی و انسجام ملی و سیاست خارجی موثر، سایه قطعنامه‌ها و امتیازخواهی‌های بیشتر را در سطح بین الملل از سر کشور و ملتمان دور می کنید؟

اینان می اندیشند با عقب راندن نخبگان و روشنفکران و دانشگاهیان و فعالان از صحنه سیاسی خواهند توانست بدون پرداختن ریشه ای به مسائل امروز کشور به دیروز قبل از انتخابات برگردند؟ اما کسانی که تاریخ را خوانده اند و کمی با ماهیت پیچیده جوامع آشنایی دارند می دانند که این تفکر ناشی از یک توهم واقع گریز و پناه بردن به رویکردهای کم عمق و گول زننده است.

بنده به صراحت و روشنی می‌گویم فرمان اعدام و قتل و زندانی کروبی و موسوی و امثال ما مشکل را حل نخواهد کرد. سخنان روز چهارشنبه میدان انقلاب و قبل از آن نماز جمعه هفته پیش دانشگاه که توسط چهره‌های منتسب به نظام ایراد گردید، نتایج هر نوع اقدام تروریستی را مستقیما به سمت کانون نشانه خواهد رفت و گره مشکل بحران کنونی را نا گشودنی خواهد ساخت.

گوساله و بزغاله خواندن بخش عظیمی از جامعه و خس و خاشاک نامیدن آنان و مباح کردن خون عزاداران حسینی فاجعه ای است که هم اکنون توسط افرادی مشخص و صدا و سیما در جامعه رخ داده است. این چه سخنرانی است که از تریبون دولتی مردم را به جنگ با یکدیگر دعوت می کند و یک عده را حزب الله می نامد و عده ای دیگر را حزب الشیطان؟ بارها در یک سخنرانی کوتاه اعلام می‌کند مردم توجه کنید جنگ است! آیا این سخنان دعوت به جنگ و شورش داخلی نیست؟ با توجه به استفاده از اصطلاحات مذهبی و اشاره به آیات و روایات، این مراجع عظام و روحانیون فاضل هستند که می‌توانند بگویند با این گونه اشخاص چه می‌توان کرد؟

آنچه به بنده به عنوان یک فرد کوچک این جامعه مربوط می شود استقبال از هر هجمه‌ای در راه اسلام و کشور عزیزمان است و سخنان چند روز اخیر بنده را به یاد کلام امام رحمه الله علیه می اندازد که «بکشید ما را، ما نیرومندتر می شویم». بنده ابایی ندارم که یکی از شهدایی باشم که مردم بعد از انتخابات در راه مطالبات به حق دینی و ملی خود تقدیم کردند و خون من رنگین تر از آن شهدا نیست.

بنده به صراحت می‌گویم تا وجود یک بحران جدی در کشور به رسمیت شناخته نشود، راهی برای خروج از مشکلات و مسائل پیدا نخواهد شد. عدم اذعان به بحران، توجیه گر ادامه راه حل های سرکوبگرانه خواهد شد. اذعان به وضعیت بحرانی می تواند راه حل را نه در سرکوب که بر سر آشتی ملی قرار دهد. تهمت بی دینی و همراهی با قدرتهای بیگانه مستکبر و افراد بدنام و جریانهای منحوسی چون منافقین به فرض آنکه به حذف فیزیکی تعدادی از خدمتگزاران اسلام و مردم منتهی شود ناشی از چشم بستن به ماهیت مشکلات ملی کشور است. من به عنوان یک دلسوز می گویم منافقین با خیانت ها و جنایت های خود مرده اند، شما برای کسب امتیازهای جناحی و کینه ورزی آنها را زنده نکنید.

من لازم می‌دانم قبل از آنکه راه حل خودم را برای خروج از بحران مطرح سازم، برهویت اسلامی و ملی و مخالف سلطه بیگانگان و وفادار به قانون اساسی ما و جنبش سبز تاکید نمایم. ما پیروان اباعبدالله حسین علیه السلام هستیم. ما شیفتگان حریتی هستیم که منادیش آن امام مظلوم بود . ما پیرو کسی هستیم که در قلمرو وسیع اسلامی ربودن خلخالی از پای یک زن را برنمی‌تابید. ما معتقد به تفسیر رحمانی از اسلام هستیم که انسانها را یا هم کیش هم می‌دانند و یا همسانانی در خلقت. نگاهی که بر کرامت ذاتی انسان باور دارد و برنمی تابد که ضارب او در زندان با غذایی جز شبیه غذای او نگهداری شود و یا مورد شکنجه و امثال آن قرار گیرد.

بنده و دوستان عزیزم که امروز بسیاری از آنها در زندانها محبوس هستند پای بندان سرسخت استقلال کشور هستیم و از اینکه بازار اسلامی ما تبدیل به یک بازار مکاره برای کالاهای بیگانه شده است رنج می بریم. ما به شدت با فساد موجود که ناشی از سیاستهای سوء و عدم تدبیر است مخالفیم.

ما می‌گوئیم نهاد بزرگ و تاثیر گذاری چون سپاه اگر هر روز چرتکه بیاندازد که قیمت سهام چقدر بالا و پائین رفته نمی‌تواند از کشور و منافع ملی آن دفاع نماید؛ هم خود به فساد کشیده می‌شود و هم کشور را به فساد می‌کشاند. ما می‌گوئیم و حاضریم در مباحثات نشان دهیم که امروز منافع و حقوق مستضعفان و کارگران و کارمندان و سایر اقشار ملت در یک فساد بزرگ در حال غرق شدن است . جنبش سبز مخالف دروغ است و آنرا آفتی خانمان برانداز برای کشور می‌داند و از اینرو دروغ های سیاسی و امنیتی و اقتصادی و فرهنگی و امثال آنرا خطری بزرگ برای کشور می‌دانیم.

ما یک دولت و نظام صادق و رئوف و با شفقت و مبتنی بر آراء مردم می‌خواهیم که به تنوع آراء و عقاید مردم نه به شکل تهدید که بلکه بصورت یک فرصت نگاه کند. ما سرک کشیدن به زندگی خصوصی مردم، تفتیش عقاید، تجسس، بستن روزنامه ها و محدود کردن رسانه ها را مخالف دین مترقی و رهایی بخش خود و مخالف قانون اساسی برآمده از این دین می‌دانیم.

ما ضایع کردن یک ریال از بیت المال را در جهت اهداف باندی و جناحی حرام می دانیم و می گوئیم که سند چشم انداز ملی بیست ساله که به تایید همه ارکان نظام رسیده است امروز به یک ورق پاره بی ارزش تبدیل شده است. ما هشدار می دهیم که رقیبان بزرگی در منطقه با رشدهای اقتصادی دو رقمی در حال ظهور هستند و روز به روز قوی تر می شوند . درحالیکه ما متاسفانه از دادن یک بودجه سالانه و نگهداشتن حسابهای ذخیره ارزی و امانت در سپرده‌های مردم و پاسخگویی در مقابل دیوان محاسبات عمومی و مجلس شورای اسلامی عاجز هستیم.

ما نه آمریکایی هستیم و نه انگلیسی‌. تا حال نه کارت تبریکی برای روسای کشورهای بزرگ فرستاده ایم و نه امید یاری آنها را داریم و می‌دانیم با اصالت قدرت در روابط بین اللمل هر کشور به دنبال منافع ملی خود است و ما بیزار از کسانی هستیم که بر عرف و اعتقادات دینی و ملی ملت خود احترام نمی گذارند. و مضحک است که بما تهمت اهانت به قرآن، عاشورای امام حسین یا پاره کردن عکس حضرت امام قدس سره زده شود. مسلما حرمت شکنی اگر در روز عاشورا صورت گرفته باشد مورد تایید ما نیست، اما بدترین نوع حرمت شکنی را کشتن بندگان بیگناه و عزادار در روز عاشورا و در ماههای حرام می دانیم.

اما من برآنم که راه حل مشکلات پیش آمده و بحران موجود چنین است؛ وضعیت کشور امروز چون رودخانه خروشان و عظیمی است که سیلابهای تند و حوادث گوناگون باعث طغیان و گل آلود شدن آن شده است. راه آرام کردن این رودخانه بزرگ و روشن ساختن و زلال کردن آب آن در یک اقدام سریع و عاجل امکان پذیر نیست. اندیشیدن باین گونه راه حلها که عده‌ای توبه کنند و عده‌ای معامله کنند و بده و بستانی صورت گیرد تا این مشکل بزرگ حل شود عملا به بیراهه رفتن است.

بنده راه حل را در روانه ساختن نهرها و چشمه‌هایی از آب روشن و شیرین به بستر این رودخانه می‌دانم که بتدریج و طی یک فرآیند تدریجی کیفیت آب و وضع رودخانه را تغییر دهد. و نیز اعتقاد دارم که هنوز دیر نشده است و نظام ما آن قدرت را دارد که در صورت تدبیر و در صورت داشتن یک نگاه احترام آمیز و توام با ملاطفت به همه ملت و اقشار آن این مهم را بانجام برساند. بنده تعدادی از این راه حلها را که چون نهرها و چشمه هایی از آب روشن می‌تواند فضای ملی را تحت تأثیر قرار دهد و اوضاع را به سمت بهبود ببرد، بیان می‌کنم:

۱- اعلام مسئولیت پذیری مستقیم دولت در مقابل ملت و مجلس و قوه قضائیه به نوعی که از دولت حمایت‌های غیرمعمول در مقابل کاستی ها و ضعف‌هایش نشود و دولت مستقیما پاسخگوی مشکلاتی باشد که برای کشور ایجاد کرده است. به یقین اگر دولت کارآمد و محق باشد خواهد توانست جواب مردم و مجلس را بدهد و اگر بی کفایت و ناکارآمد بود مجلس و قوه قضائیه در چهارچوب قانون اساسی با او برخورد خواهند کرد.

۲- تدوین قانون شفاف و اعتماد برانگیز برای انتخاباتها به نوعی که اعتماد ملت را به یک رقابت آزاد و منصفانه و بدون خدعه و دخالت قانع سازد‌. این قانون باید شرکت همه ملت را علیرغم تفاوت در آراء و اندیشه‌ها تضمین کند و جلوی دخالت‌های سلیقه‌ای و جناحی دست اندرکاران نظام را در همه سطوح منتفی سازد . مجالس اولیه انقلاب می‌تواند به عنوان الگویی مورد توجه قرار گیرند.

۳- آزادی زندانیان سیاسی و احیاء حیثیت و آبروی آنها. بنده یقین دارم که این اقدام نه به ضعف که به درایت نظام تعبیر خواهد گشت. و نیز آگاهیم که جریان‌های سیاسی منحطی با این راه حل مخالف هستند.

۴- آزادی مطبوعات و رسانه ها و اجازه نشر مجدد روزنامه‌های توقیف شده جزء ضروریات روند بهبود است‌. ترس از آزادی مطبوعات باید از بین برود و تجربیات جهانی در این زمینه باید مورد توجه قرار گیرد‌. گسترش کانال‌های ماهواره‌ای و اهمیت یافتن آنها و تاثیرگذاری قاطع این رسانه که بخوبی ناکافی بودن روش‌های قدیمی و محدودیت صدا و سیما را می‌رساند . پارازیت‌ها و محدودیت‌های اینترنتی می‌تواند برای مدت کوتاهی اثرگذار باشد . تنها راه چاره داشتن رسانه هایی متنوع و آگاه و آزاد در داخل کشور است. آیا زمان آن نرسیده است که با اقدامی شجاعانه و ناشی از اعتماد به متفکران و نیروهای خلاق جامعه، نگاه‌ها را از آنسوی مرزها به شکوفایی خلاقیت سیاسی و فرهنگی و اجتماعی داخلی برگردانیم؟

۵- برسمیت شناختن حقوق مردم برای اجتماعات قانونی و تشکیل احزاب و تشکل ها و پایبندی به اصل ۲۷ قانون اساسی. اقدام در این زمینه که می‌تواند با درایت و همکاری همه علاقمندان به کشور صورت گیرد در طول چند ماه می‌تواند فضایی توام با دوستی و محبت ملی را جایگزین در گیری سازمان بسیج و نیروهای امنیتی با مردم و یا درگیری مردم با مردم نماید.

به بندهای فوق پیشنهادات دیگری نیز می‌توان اضافه کرد. به نظر بنده حتی یک جوی کوچک زلال در این بین می تواند مغتنم باشد. ضرورتی ندارد همه بندها با هم شروع شود. مشاهده عزم در این راه بروشنی افق کمک خواهد کرد. و کلام آخر آنکه همه این پیشنهادات بدون نیاز به توافق نامه و مذاکره و داد و ستدهای سیاسی و از موضع حکمت و تدبیر و خیرخواهی می‌تواند اجرایی شود .

Share/Save/Bookmark

نظرهای خوانندگان

واقعا" از خواندن بیانیه های مهندس موسوی سرشار از امید و شعف می شوم. خدای مهربان نگهداردش.

-- افسانه ، Jan 1, 2010

dowzari musawi darad mi oftad

-- jamshid m ، Jan 1, 2010

Jenaab Mousavi fekr kardeh keh baa yek mosht adam roshan va manteghi taraf hast. in haa yek mosht vahshi va gedaa goshneh hastan keh baraay por kardan jib haay e goshdeshaan va dar hemaghat negah dashtan mardom az hich jenaayati kootaahi nemikonan. fekr kardid keh darid ba yek adam tahsil kardeh va donya dideh sohbat mikonid ? ajab khoshkhial hastid aghaay Mousavi!!!!
manteghitar bashid lotfan.

-- Farahnaz ، Jan 1, 2010

بیانیه ی خوبی هست هرچند حکومت تن به هیچ کدام از راه حل ها نخواهد داد.

-- علی ، Jan 1, 2010

رابطه جنبش و " رهبران "
به سطور آغازین بیانیه موسوی به مناسبت وقایع عاشورای تهران دقت کند !

-- کاوه ، Jan 1, 2010

واقعا آقای موسوی فکر می کنند آب رفته را می توان به جوی باز گرداند؟ لطفا بفرمایید چگونه می توان از آن دختر یا پسر بیچاره ای که در زندان این دد منشان مورد تجاوز قرار گرفته اند دلجویی کرد؟ جگونه می توان امثال ترانه موسوی را زنده و اعاده حیثیت کرد؟ در چهارچوب کدام اصلاحات و کدام قانون اساسی؟ این کدام قانون است که خود جمهوری اسلامی می تواند با استناد آن مخالفین خود را سرکوب کند؟ تا کی می خواهید از پایبندی به قانون اساسی و اصول اسلامی آن دم بزنید؟ فکر می کنید چند قربانی دیگر برای تغییر این نگرش کافی است؟

-- ژاکلین ، Jan 1, 2010

احسنت به یار دیرین انقلاب

-- rooh ، Jan 1, 2010

پیشنهادهای خوبی ارایه شده ولی خیلی کلی بیان شده. بعبارت دیگه حکومت میتونه به همه بندهای این پیشنهاد جواب مثبت بده تا اوضاع رو اروم کنه ولی کماکان به دیکتاتوری وقیحانه خود ادامه بده.

-- علی ، Jan 1, 2010

خوارترین مردم کسی است که مردم را خوار شمارد.

به امید روزی که تمامی افراد جامعه نسبت به هم احترام متقابل با هر ائین و مسلکی که هستند بزارن.

زنده باد موسوی

-- آزادی ، Jan 1, 2010

جناب آقای موسوی شما مثل اینکه هنوز باور ندارید این حکومت هدفی جز ایجاد اغتشاش و تبدیل ایران به الجزایری دیگر برای همسایگان ندارد! هدف این حکومت همین است که می بینید و نجنبید سپاه به قیمت کشتن صدها ایرانی کشور را به خرابه ای برای لاشخوران داخلی و خارحی مبدل خواهند ساخت. شما از کسانی هیچ مسو لیتی در قبال فجایعی که در این 6 ماه مرتکب شده اند قبول نکرده اند و تجاوز و قتل جوانان را حتی به باد تمسخر گرفته اند تقاضای مسولیت پذیری می کنید!
از کسانی که با تایید زود هنگام ولایت معظم فقیه نتیحه انتخابات را مخدوش و دستکاری کردند تقاضای تدوین قانون شفاف و اعتماد برانگیز برای انتخاباتها می کنید!
از کسانی که از صدها جوان رهگذر تا روزنامه نگار تا فعال حقوق بشر تا حتی هم پالکیهای قدیمی را سالها و ماهها در بند کرده اند طلب آزادی مطبوعات و رسانه ها و اجازه نشر مجدد روزنامه‌های توقیف شده را می کنید!
از کسانی که قتل نداها و سهرابها را سناریوی هالیودی می نامند و له کردن مردم زیر چرخهای وانت نیروی انتظامی را انکار می کنند در خیابان سو قصد می کنند و نامش را پس از سه روز ترور می گذارند، مردم را گوساله و بزغاله می نامند برسمیت شناختن حقوق مردم برای اجتماعات قانونی و... را تقاضا می کنید!
شما را چه می شود!؟ گاه می اندیشم هدف شما وقت کشی و سر در گم کردن جوانان بی خبر است که نمی داننددر این سی سال چه بر این ملت رفته است. وقت آنست اگر دلق مرقعی بر تن نیست بگذارید خلق زنار را ببینند!

-- ولی ، Jan 1, 2010

" اعلام مسئولیت پذیری مستقیم دولت در مقابل ملت و مجلس و قوه قضائیه به نوعی که از دولت حمایت‌های غیرمعمول در مقابل کاستی ها و ضعف‌هایش نشود و دولت مستقیما پاسخگوی مشکلاتی باشد که برای کشور ایجاد کرده است. به یقین اگر دولت کارآمد و محق باشد خواهد توانست جواب مردم و مجلس را بدهد و اگر بی کفایت و ناکارآمد بود مجلس و قوه قضائیه در چهارچوب قانون اساسی با او برخورد خواهند کرد."
مسولیت پذیر کردن این دولت که با تقلب سر کار آماده به معنای مشروع دانستن ان است. این دولت بر آمده از رای مردم نبوده بلکه حاصل یک کودتای سازمان داده شده در بیت رهبری است. دولت کودتا استعفا استعفا !

-- Akbar ، Jan 1, 2010

با سلام
این اسلام و امام راحل و قانون اساسی که آقای موسوی پشت آن سنگر گرفته برای مردم کتک خورده و شکنجه شده و تجاوز شده و شهید شده ارزشی ندارد. آقای موسوی نظر ما جهت برون رفت از یحران کنونی:
1- حذف رهبر
2- حذف شورای نگهبان
3- تعطیلی مجلس
4- رفراندوم جهت انتخاب نوع حکومت
آقای موسوی چنانجه مردم به جمهوری اسلامی رای دادند حق باشماست مطابق نظر شما حرکت میکنیم ولی در غیر این صورت شما باید مطابق مردم مانند هم اکنون به قول خودتان مردم از کسی جهت راه پیمایی دستور نمیگیرند بلکه کاملا خودجوش تا سرنگونی حکومت ظلم به راه خود ادامه خواهند داد.
در ضمن آقای موسوی جنایات جکهوری اسلامی از 6 ماه پیش شروع نشده بلکه این داستان 30 ساله است ما خواهان محاکمه تمام جنایتکاران در طول این سی سال هم هستیم

-- kaveh-ho ، Jan 1, 2010

بیهوده ترین چیزی بود که فکر می کردم. کسی نیست ک بگوید اگر مشکل مردم جوابگو شدن دولت به مجلس و قوه مقننه بود که لازم نبود این همه مردم را به کشتن داد.

-- mehran.darabi ، Jan 1, 2010

جنبش رهبری چون تو هشیار و قاطع می خواهد. یا حسین میرحسین

-- Behruz ، Jan 1, 2010

هفت خواسته مردم
خواسته مردم بر كسي پوشيده نيست—و در هفت ماده خلاصه مي‌شود:
يكم- پايان هر گونه استبداد مطلقه كه يك فرد ناقص بشري كه منتخب مردم نيست قادر مطلق باشدو به بهانه دين يا هر بهانه ديگري، هر زمزمه انتقادي و هر فرياد آزادي‌خواهانه را درگلو خفه كند يا به دلخواه خود برگزيدگان مردم را بركنار كند ويا به عنوان فرمانده كل، برجان و مال مردم فرمان براند.
دوم- استعفاي دولت كودتا؛ آزادي زندانيان سياسي؛ و برگزاري انتخابات مجدد براي تحكيم جمهوريت و آزادي.
سوم- پايان استبداد نظامي. بازگشت همه نيروهاي نظامي به پادگان‌ها و فرمان و تعهد عدم دخالت ايشان در سياست و اقتصاد، همراه با بازگشت دادن همه اموال بيت‌المال و همه اختيارات كاذبي كه از چند سال پيش به برخي از فرماندهان نظامي و سازمان‌هاي وابسته به ايشان عطا شده.
چهارم- انحلال همه گروه‌هاي سركوبگر و گشت‌هاي شبه نظامي و سازمان‌هاي شبه‌اقتصادي كه در برابر هيچ مرجع قانوني پاسخگو نيستند و ابزارهاي ظلم حكومت‌اند.
پنجم –بررسي پرونده جنايتكاران و شكنجه‌گران. اعتراف شكنجه‌گران و كارگزاران استبداد و كودتا به جنايات خود در دادگاهي عالي در ازاي عفو ملي، وگرنه محاكمه در دادگاهي ملي و علني.
ششم- انحلال همه نهاد‌هاي استبدادي، همزمان با تضمين آزادي مطبوعات و حقوق بشر (آزادي بيان تا حد آزادي انتقاد از عالي‌ترين مقامات، آزادي اجتماعات و ساير آزادي‌هاي مدني و سياسي مندرج در حقوق جهاني بشر)
هفتم-اصلاح قوانين و برگزاري همه‌پرسي (رفراندم) ملي براي تعيين و تأسيس نظامي عادلانه‌ و قوانيني مطابق با روح زمان براي اصلاح مدام اشتباهات نسل‌هاي پيشين كه هماهنگ با رشد انساني و خواسته‌هاي انساني هر نسل نو متضمن آزادي و آزادگي و رشد بيش از پيش و استقلال و آبادني كشور ايران باشد.
هسته‌هاي مقاومت ملي
(21 تير= July 17 )

-- Moghavemat ، Jan 1, 2010

ملت ایران از هرگونه راه حل منطقی پشتیبانی میکند ولی از انجا که آب ریخته را نمیشود جمع کرد ، گناهان بزرگ مرتکب شده در این اواخر توسط مسئولین طراز اول ازجمله رهبر و رئیس جمهور را نمیشود نادیده گرفت و لااقل باید پس از عذرخواهی از پیشگاه ملت از صحنه تصمیم گیری کشور کنار گذاشته شوند .

-- محمد ، Jan 1, 2010

سلام بر موسوي سلام بر آزادي سلام بر شهداي مظلوم جنبش سبز

-- مرتضي ، Jan 1, 2010

از یکسو شرمنده ام از ایرانی بودنم.... زاده سرزمینی که دز آن پلیسش هموطن خود را زیر گرفته و له می کند، از روی جسدش دو بار رد می شود (محال است تا آخر عمر این صحنه درد آلود را با دو چشمم که ایکاش کور بودم و نمی دیدم، فراموش کنم)...رهبرش از سر حسادت رای 85% مردم را عوض می کند، خود را نماینده خدا که نه، خدا را نماینده خود در آسمان می پندارد،(بیاد آورید بیانیه اش را بمناسبت فوت مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی منتظری) مرتب از مذهبی دم می زند که سر سوزنی به آن اعتقاد ندارد، دستور تجاوز به مخالفانش را صادر می کند، یک مشت بیمار روانی و عقب مانده ذهنی را به عنوان دولتش معرفی می کند، در خوشبینانه ترین حالت 85% مردم کشورش باور به مسلمان بودنش ندارند ولی خود را رهبر مسلمانان جهان می خواند، ........و به هزاران هزار دلیل دیگر از ایرانی بونم شرمگینم....... اما ...... از دیگر سو.... افتخار میکنم که ایرانیم چرا که در سرزمینی زاده شده ام که جوانان برومندش مظهر نجابت، شجاعت، غیرت، جوانمردی، ایثار و.....هستند.. میانسالان و سالمندانش جوانان خود را در مقابل گزمه های وحشی و تهی از انسانیت سلطان ظالم تنها نمی گذارند، عاشقانه و با علم به حضور درنده خویان مزدور رژیم برای فریاد ندای حق طلبی و زدن کوس رسوایی حاکمیت جهل و جور و فساد و دروغ و تجاوز به خیابان ها می آیند.... حضورشان سرشار از متانت، نجابت، وقار ور سرزندگیست و همین هاست که حاکم درمانده را مجبور به فرار شبانه از قصر چها راه آدربایجان و پنهان شدن در قصر های شمالیش می کند....
سرفرازم که ایرانیم.... زاده سرزمین آرش، کاوه، رستم،.... سرزمینی که کرد و ترک و فارس و لر و بلوچ و عرب و ترکمن و گیلکش هراران هزار نمونه آزادگی و جان باختن بر سر آزادی به تاریخ بشریت معرفی کرده اند.....
آری فردوسی ای دگر می باید تا نگارش شاهنامه ای دگر آغاز کرد..... شاهنامه ای در خور قهرمانان و پهلوانان نسل نوی ایران زمین... پهوانانی که مزذور رژیم را که پاسخ اعتراض به حقشان را با گلوله و باتوم و گاز اشک و آور و چاقو میدهد، به وفت اسارت آزاد نموده و جلوه ای نو از انسانیت را به نمایش می گدارند....

آری... سید علی پایین خیابانی ملقب به خامنه ای... ت. که یر سز عکس خمینی که مزدورانت پاره کردند و به نام مردم نوشتند تا تو از آن مرثیه وا اسلاما سردهی و 10 هزار نفر را به زور پول و ساندویچ و ساندیس را به بهانه دفاع از خمینی و درخواست قتل موسوی و کروبی و خاتمی به خیابان بکشی، تو که دستور حمله به بیت همین خمینی که عکس پاره اش را سر نیزه کردی به جانوران وحشیت دادی..... بنمیر از حسادت به موسوی و خاتمی و کروبی.... نه نه ای رهبر آزاده و فرزانه نمیر... بمان تا ببینی چگونه از سوراخ بیرونت می کشند.. نه سربازان آمریکایی نه... ما عراقی نیستیم.... ما خود از سوراخ بیرونت می کشیم تا در مقابل مردم ایران زمین محاکمه ات را به شیوه ای عادلانه نه به شیوه قاضیان جنایتکارت شاهد باشیم.....
زنده باد ملت سبز ایران... پاینده باد یرزمین سبز ایران......

-- مسعود ، Jan 1, 2010

آقای موسوی نیازی نیست نظرش را در مورد افراد مجاهدین خلق بنویسد. این گروه مسلما هواداران زیادی در داخل و خارج دارند و تا کنون حکومت دهها هزار نفر از آنان را اعدام کرده. در کمپ اشرف هم 3500 عضو دارند. در زندانها هم تعداد زیادی در رابطه با این سازمان دستگیر شده اند. موسوی قصد دارد مانند خامنه ای وجود این نیروی بزرگ اپوزیسیون را نا دیده بگیرد. حکومت در حال فروپاشی است و نمی تواند قطره ای آزادی به کسی بدهد.

-- سارا ب.م ، Jan 1, 2010

نظر بدهید

(نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.)
-لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.
-کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و منتشر نخواهد شد.


(نشانی ایمیل‌تان نزد ما مانده، منتشر نمی‌شود)