تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۸۹ • چاپ کنید    
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی:

«صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران را تأیید نمی‌کنم»

یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در آغاز نشست سالانه شورای حکام گفت که «صلح‌آمیز بودن برنامه‌ هسته‌ای ایران را به دلیل آنکه تهران با بازرسان هسته‌ای همکاری کامل نمی‌کند، نمی‌تواند تأیید کند.»

موضوع اصلی نشست سالانه شورای حکام که امروز در وین پایتخت اتریش، مقر اصلی سازمان بین‌المللی انرژی اتمی آغاز شده، «جلوگیری ایران از ادامه نظارت برخی از بازرسان هسته‌ای» است.


این نشست تا یک هفته ادامه خواهد داشت.

علی اصغر سلطانیه، نماينده دائم ايران در آژانس بين‌المللی انرژی اتمی نیز امروز در نامه‌ای به آمانو گزارش اخير وی را «نامتوازن» خواند.

آمانو در آخرين گزارش خود که دوشنبه ١٥ شهریور منتشر شد از احتمال «فعاليت‌های هسته‌ای محرمانه ايران با همکاری ارگان‌های نظامی» اظهار نگرانی کرد و متذکر شد که اين کشور برخلاف مفاد قطعنامه‌های شورای امنيت سازمان ملل و شورای حکام آژانس بين‌المللی انرژی اتمی همچنان به غنی‌سازی اورانيوم ادامه می‌دهد.

علی اصغر سلطانیه، نماينده دائم ايران در آژانس بين‌المللی انرژی اتمی در نامه‌ای به آمانو گزارش اخير وی را «نامتوازن» خواند

در این گزارش آمده است که جمهوری اسلامی ايران تا ۲۰ اوت امسال ۲۲ کيلوگرم اورانيوم غنی‌شده ۲۰ درصدی توليد کرده و غنی‌سازی در اين سطح همچنان ادامه دارد. اين گزارش همچنين از توليد ۹۹۵ کيلوگرم اورانيوم با غنای کم از تاريخ ۲۳ نوامبر ۲۰۰۹ تا ششم اوت امسال خبر داده است.

يوکيا آمانو اعلام کرد که بازرسان آژانس به هنگام بازرسی از تاسيسات غنی‌سازی اورانيوم در نطنز به اورانيوم با غنای بين ۵ تا ۷/۱ درصد در اين تأسيسات دست يافته‌اند که گزارش می‌گويد اين اندازه «بالاتر از حد اعلام شده از سوی ايران» برای اين تاسيسات است.

علی‌اکبر صالحی، رييس سازمان انرژی اتمی ایران در واکنش به این گزارش گفت: «آژانس بين‌المللی انرژی اتمی بايد حواسش را قدری بيشتر جمع کند و از موضع بی‌طرفی و انصاف خارج نشود؛ چرا که اعتبار آژانس به تخصصی، فنی بودن و بی‌طرف بودنش است.»

وی در مورد اخراج دو بازرس آژانس توسط ايران نیز گفت که آن‌ها «خلاف واقع گزارش کردند، آژانس هم به اين نتيجه رسيد اما نمی‌خواهد بر اين مساله اذعان کند.» صالحی انتخاب بازرسان را «حق ايران و تمام کشورهای عضو آژانس» دانست.

ایران مدتی پیش از ادامه فعالیت دو بازرس هسته‌ای جلوگیری کرد.

محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور ایران نیز ١٨ شهریور جاری گزارش اخیر مدیر کل آژانس بین‌المللی انرزژی اتمی را «تحت فشار دولت آمریکا، بدون سند و ارزش حقوقی» خواند.

در همین حال ١٨ شهریور خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که سازمان مجاهدين خلق ايران در يک نشست مطبوعاتی در واشنگتن مدعی شد که دولت ايران دارای تأسيسات مخفی اتمی جديد در نزديکی روستای بهجت آباد از توابع شهرستان آبيک در استان قزوين است.

با این حال علی‌اکبر صالحی، ادعای سازمان مجاهدين خلق مبنی بر وجود تأسيسات مخفی اتمی جديد در ايران را تکذيب کرد.

مجاهدين خلق گفته‌اند که ساختن تأسيسات بهجت آباد- آبيک در سال ۲۰۰۵، در زمانی که دولت ايران مدعی بوده که به فعاليت‌های حساس اتمی‌اش پايان داده است آغاز شده و ۸۵ درصد ساختمان آن نيز به پايان رسيده است.

به گفته مجاهدين خلق، کلمه رمز تأسيسات اتمی آبيک «۳۱۱» است و اين تأسيسات برای محافظت از حملات هوايی، در دل کوه ساخته شده است.

آمریکا و متحدانش همواره ایران را به داشتن برنامه «غیر شفاف هسته‌ای» و «ساختن بمب اتم» متهم می‌کنند و به همین دلیل آن را هدف تحریم‌های گوناگونی قرار داده‌اند اما ایران می‌گوید که برنامه اتمی‌اش صلح آمیز است.

Share/Save/Bookmark

نظر بدهید

(نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.)
-لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.
-کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و منتشر نخواهد شد.


(نشانی ایمیل‌تان نزد ما مانده، منتشر نمی‌شود)