خانه > گوی سیاست > ایران > «تخریب خاتمی در مجلس شروع شده است» | |||
«تخریب خاتمی در مجلس شروع شده است»مریم محمدیmmohammadi@radiozamaneh.comدر جلسهی یکشنبه، سیزدهم بهمنماه مجلس شورای اسلامی، گذشته از سخنان پیش از دستور رییس مجلس و برخی نمایندگان در تجلیل از برخورد اعتراضی آقای اردوغان، نخست وزیر ترکیه، نسبت به آقای شیمون پرز، رییس جمهور اسرائیل، در جلسهی مجاور کنفرانس داوِوس، مجلس مصوباتی داشت و یک فراکسیون اعلام موجودیت کرد. همچنین نطق یکی از نمایندگان اصولگرای مجلس، حجتالسلام حمید رسایی، نمایندهی تهران که در آن حملات بیسابقهای به محمد خاتمی، رییس جمهور پیشین کرد، موجب اعتراض برخی نمایندگان اصلاحطلب مجلس شد. برای دریافت گزارشی کلی از این جلسه، با آقای احسان محرابی، خبرنگار پارلمانی در تهران و همچنین آقای مصطفی کواکبیان، نمایندهی مردم سمنان در مجلس شورای اسلامی، گفت و گو کردهام.
از آقای محرابی سوال میکنم که آیا در این جلسه، لایحه یا لوایح مهمی به تصویب رسید؟ لایحهی اصلاح قانون بودجهی سال ۱۳۸۷ کشور به تصویب رسید. با اصلاح این قانون، دولت مجاز است تا سقف پنج و نیم هزار و پانصد و هفتاد میلیارد ریال از هزینهی عمرانی بردارد و صرف بودجهی جاری کند. برخی از کارشناسان این امر را پیشبینی کرده و نگرانی خود را از اینکه بودجههای عمرانی بار دیگر در دولت نهم مصروف هزینههای جاری بشود، اعلام کرده بودند. آیا در مجلس اعتراضی نشد؟ به اعتقاد بسیاری از نمایندگان کار نادرستی بود. چون باعث تعطیل بعضی از پروژهها میشود. رییس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس که یکی از کمیسیونهای اصلی اقتصادی مجلس است، همچنین رییس کمیسیون عمران مجلس به شدت با این لایحه مخالف بودند. ولی لایحه تصویب شد. نکتهی جالب این است که در این به اصطلاح اعتبارات، مبلغی هم برای مجلس پیشبینی شده است. آیا به افزایش بودجهی مجلس هم کسی اعتراض کرد؟ آقای تابش، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و دبیر فراکسیون اقلیت مجلس، در تذکری به این رأیگیری اعتراض کرد و گفت: «اگر این روند ادامه پیدا کند، بودجهی مجلس حدود ۱۰۳درصد رشد دارد و اینکه مجلس بخواهد برای خود تا این حد بودجه بردارد، در افکار عمومی به نفع مجلس نخواهد بود.» گویا فراکسیون جدیدی در مجلس اعلام موجودیت کرده است. بله، آقای حسینیان تشکیل فراکسیون انقلاب اسلامی را اعلام کرد. این فراکسیون، عملاً فراکسیون حامیان دولت در مجلس است. چهرههایی هم که این فراکسیون را تشکیل دادهاند ـ آقایان آقاتهرانی، ضاربی و رسایی ـ در مجلس به عنوان حامیان دولت شناخته میشوند. این فراکسیون از هماکنون اعلام کرده است که بهترین گزینه برای انتخابات ریاست جمهوری، آقای احمدینژاد است و کاندیدای خود را آقای احمدینژاد اعلام کردهاند.
گویا یکی از اعضای همین فراکسیون، آقای حمید رسایی، نطق تندی علیه آقای خاتمی کرده که موجب اعتراضاتی شده است. آقای رسایی در نطقی تحت عنوان «در پاسخ به اظهارات اخیر سید محمد خاتمی»، به صحبتهای آقای خاتمی طی این مدت از جمله اینکه «در این چند سال شهیدان مظلوم شدند و بیشترین هزینه را دادند»، اشاره داشت. آقای رسایی ضمن اشاره به مواضع برخی از اصلاحطلبها در این سالها و بدون اینکه نامی ببرد، به آقای مهاجرانی اشاره کرد و گفت: «هنوز افاضات آقایی را که در لندن مینشیند، از یاد نبردهایم که از بهکار بردن واژهی مقدس برای لوح دفاع مقدس تردید داشت.» یا اینکه: «شعار توپ، تانک، بسیجی دیگر اثر ندارد، در دورهی شما مطرح میشد و بسیجیان با این شعار نواخته میشدند.» در جایی هم مستقیم به آقای خاتمی اشاره کرد و گفت: «غیر از این نبود که مردی با عبای شکلاتی خود پناهگاه آن طیف از کسانی شد که دربارهی عاشورا و یا دفاع مقدس این عبارات را بیان میکردند.» همچنین ضمن اشاره به سخنان آقای خاتمی در مصاحبه با سیانان، گفت: «ما معنای مقاومت را از این مواضع شاه سلطان حسینی شما و وکیلالدولههای اصلاحطلبتان، به ویژه در مجلس ششم، فهمیدیم.» ایشان، گویا به کاندیداتوری آقای خاتمی در این دوره هم اشاره کرده است. بله، گفت: «کاندیدا میشوید یا نه، نمیدانم. هرچند از این ادبیات، رایحهی کاندیداتوری به مشام میرسد. امیدوارم کاندیدا شوید، همهی دوستانتان را به یاری بطلبید و خود را در برابر آزمون انتخاب مردم قرار دهید. تا ببینیم که مردم بین دو چشم کدام را انتخاب میکنند؛ چشمی که به اظهار مسئول دفتر شما، برای تماشای فوتبال دو تیم خارجی تا نیمهشب بیدار مانده و پف کرده بود، یا چشم قرمز و خستهی دولتی را که برای حل مشکلات مردم محروم تا نیمهشب بیدار مانده است.» بعد از پایان این نطق، گویا نمایندگان اصلاحطلب اعتراض کردهاند. آقای یوسفنژاد، نمایندهی ساری، به سمت آقای رسایی رفت، به ایشان اعتراض کرد و گفت: «این نطق شما توهین به روحانیت و برخلاف اخلاق بود. نباید این مسایل در مجلس باب شود. این توهینها نباید در مجلس اصولگرایی که مدعی اخلاق است، باب شود.» آقای کواکبیان هم معترض بودند. گروه و حلقهای در آنجا جمع شدند که باعث شد، جلسه مقداری ناآرام شود. آقای حداد عادل نطق میکرد. رییس مجلس از نمایندگان خواستند که سکوت را رعایت کنند تا نطق آقای حداد انجام شود. در اوایل نطق آقای حداد عادل هنوز فضای ناآرام، شلوغ و پر سر و صدا در مجلس ادامه داشت. شنیدم که برخی اصولگرایان هم به صحبتهای آقای رسایی اعتراض کردهاند. همینطور است؟ بسیاری از اصولگرایان از این جهت که معتقد بودند نطق آقای رسایی به نفع اصلاحطلبان میشود و فضا را به نفع آنها تمام میکند، از این نطق ناراحت بودند.
از میان نمایندههای معترض به نطق آقای رسایی با آقای مصطفی کواکبیان، نمایندهی سمنان، گفت و گوی کوتاهی کردهام: چیز خاصی نبود. یکسری حرفهای بیربط زد. دوستان هم اعتراض کردند. بالاخره صحیح نیست که حرمتها شکسته شود. ایشان خیلی بد حرف زد «عبای شکلاتی» یا اینکه «چرا فوتبال تماشا میکنند»، اینها چه حرفهایی است. اینگونه حرفها را باید حمل بر این کرد که اقدامات تخریبی را شروع کردهاند و نتیجهی معکوس هم میگیرند. خیلی از خود اصولگراها امروز به ما میگفتند که ایشان کار بدی کرده است. فکر میکنید، این برخوردها با مسألهی جدی شدن حضور آقای خاتمی در انتخابات ارتباط دارد؟ بله، بیارتباط که نمیتواند باشد. طبیعتاً همینطور است. اگر اینطور که پیشبینی میشود، انتخابات در دو سوی ـ آقای خاتمی و آقای احمدینژاد ـ شکل بگیرد، پیشبینی شما برای نتیجهی انتخابات چیست؟ به عنوان نمایندهای از طیف اصلاحگرا، فکر میکنید اصلاحگرایان پیروز خواهند شد؟ باید آرای خاموش را پای صندوقها بکشیم. اگر این اتفاق بیفتد و مردم مشارکت گسترده در انتخابات داشته باشند، میتوانیم پیروزی قاطعی داشته باشیم. البته مشکلاتی هم در بین اصلاحطلبان داریم که آن هم باید حل شود. منظورتان حضور آقای کروبی است؟ بله، آن هم باید حل شود.
نظرات بیان شده در این نوشته الزاماً نظرات سایت زمانه نیست.
|
لینکدونی
آخرین مطالب
موضوعات
آرشیو ماهانه
|
نظرهای خوانندگان
To all reformists:
-- Amir ، Feb 3, 2009why don't you form a coelliton around one single candidate before it is too late? The country is going down by minute. Can't you see?
قیافه این آقای رسایی آدم را یاد طلبه هایی نسل دهه 30 و 40 شمسی می اندازد. این آدم بی سواد چطور می رود در مجلس شورا و اینقدر وقیحانه به کسی می تازد که نه هم سن اوست، نه هم سنخ اوست، نه هم شان اوست. نمی فهمم چطور اینها اینقدر وقیح و پر رو شده اند؟
-- بدون نام ، Feb 4, 2009باسلام.
-- mohsen ، Feb 4, 2009دوست عزیز،جناب بدون نام.
با این لحن سخن گفتن و استعمال این گونه کلمات ،صحنه هرچه بیشتر آماده ی درگیری و مخاصمه می شود تا تفاهم.
ازکامنت جنابعالی میتوان ناراحتی و عصبانیت شما را خوب درک کرد که این حق شما است ولی چنانچه هدف ما رسیدن به شرایط دیالوگ با سهم مساوی برای تمام طرف های ذی ربط باشد،لازم است قبل از هرگونه اسدلالی شیوه ی سخن را تغییر دهیم زیرا،اگر ما لحن پرخاش و عتاب را برگزنیم حتی اگر استدلال مان نیز قوی و محکم باشد خودمان از قبل با لحن مان آن را بلا اثر کرده ایم.