خانه > گوی سیاست > حقوق بشر > «روزنامهنگاران آنلاين، قربانيان برخوردهای قضايی» | |||
«روزنامهنگاران آنلاين، قربانيان برخوردهای قضايی»نبکآهنگ کوثرnikahang@radiozamaneh.comدر روزهايی که صدور اعلاميه جهانی حقوق بشر ۶۰ ساله میشود، هنوز آزادی بيان و حفاظت از حقوق شهروندان در بسياری از کشورها يک دغدغه مهم به حساب میآيد. روز گذشته، کميته محافظت از روزنامهنگاران اعلام کرد که روزنامهنگاران آنلاين، بيشترين قربانيان برخوردهای قضايی هستند. در ۵ سال گذشته، تعداد زيادی از وبلاگنويسان و کارکنان سايتهای خبری در کشورهای مختلف دنيا از جمله چين، ايران و مصر بازداشت و زندانی شدهاند. ايران يکی از کشورهايی است که اين روزها نامش باز هم در صدر اخبار سرکوبگران آزادی بيان مطرح است. دادستان تهران روز گذشته از مسدود کردن ميليونها سايت و وبلاگ سخن گفت. اما مسالهای که اين روزها در وبلاگستان و نيز بعضی رسانههای کانادايی مطرح است، ناپديد شدن يک وبلاگنويس ايرانی-کانادايی به نام حسين درخشان است. درخشان نزدیک به دو ماه پیش، بعد از سالها زندگی در کانادا و اروپا، به ایران بازگشت و در بدو ورود، گذرنامهاش ضبط شد.
از حدود ۴۰ روز پیش، وبلاگ درخشان بهروز نشد که موجب نگرانی تعدادی از دوستان باقی ماندهاش در فضای وبلاگستان گردید. تنها یکی دو سایت وابسته به جناح راست، از جمله جهان نیوز، خبر دستگیری او را اعلام کردند و حتی استعلام بعضی از رسانهها از دادستانی در مورد وضعیت درخشان به جایی نرسید. هیچ رسانه رسمیای در ایران حاضر به تایید دستگیری این وبلاگنویس ۳۳ ساله نشد. این هفته در گفت و گوی بعضی از اعضای خانواده درخشان با وبلاگنويسان، گفته شد که او را از ۱۱ آبان ماه از خانه به نقطهای نامعلوم بردهاند و از دو هفته پيش نيز تاکنون امکان تماس تلفنی هم از او سلب شده است. همچنین درخشان در همان مکالمههای کوتاه به اعضای خانواده نگفته است که چه اقدامی باید از سوی آنان صورت گیرد. البته تلاش ما برای گفت و گوی تلفنی با اعضای خانواده درخشان و شنيدن دستگيری از زبان خودشان به نتيجه نرسيده است. ديروز سايت کمپين بینالمللی دفاع از حقوق بشر ایران در بيانيهای رسمی، دستگيری درخشان را تاييد کرد. در همين رابطه با دکتر هادی قائمی، مسوول رسانهای اين مرکز گفت و گو کردم:
هیچ منبع رسمی دستگیری حسین درخشان را تایید نکرده. آیا شما فقط بر اساس خبرهای چند منبع محدودی که قبلا اعلام کرده بودند، به این مساله میپردازید؟ خیر، به هیچوجه. ما از طریق منابع مختلف تحقیق کردیم و مطمئن شدیم. خانوادهی ایشان گفتهاند که وی در بازداشت است و در ارتباط با گفتهی خانوادهی ایشان این اعلامیه را دادهایم. بر اساس گفتهی خانوادهی ایشان، چند وقت است که آقای درخشان در بازداشت است؟ از روز اول نوامبر. یعنی بیش از یک ماه، نزدیک به چهل روز است. چرا رسانههای مختلف در این قبال سکوت کردهاند؟ مطمئن نیستم که بتوان گفت سکوت هست. چون هنوز ۲۴ ساعت بیشتر نیست که بازداشتبودن ایشان تائید شده است. بیانیهی ما به فارسی، اولین بیانیهای بود که بازداشت وی را تایید میکرد و باید منتظر بود و دید عکسالعمل در داخل ایران چیست. ولی تا دیشب برای ما مبهم بود که آیا ایشان واقعا بازداشت شده است یا نه و فقط میتوانم بگویم، کمتر از ۲۴ ساعت است که مطمئن هستیم، ایشان در بازداشت است. گروههای مختلف بینالمللی برای حمایت از آقای درخشان چه اقدامی میتوانند انجام دهند؟ بازداشت آقای درخشان، متاسفانه، مشتی از خروار است. تعداد بسیار زیادی در ایران در شرایط ایشان بهسر میبرند. دائما دستگیریها میشود و گروههای مختلف بینالمللی اقدامات مختلفی انجام میدهند. ولی بالاخره ایشان به عنوان یک وبلاگنویس در اینترنت شناساسی شده و احتمالا در اینترنت، به عنوان حمایت از آزادی بیان و… از وی حمایت بسیاری خواهد شد. با توجه به این که حسین درخشان تابعیت کانادا را هم دارد، چرا دولت کانادا تا این لحظه، در قبال ناپدیدشدن ایشان سکوت کرده است؟ تا آنجایی که آگاه هستم، دولت کانادا شدیدا تلاش داشته که تائید کند که آیا ایشان بازداشت شده است یا نه و دولت ایران تا کنون جوابی به آنها نداده است. همچنین خانوادهی ایشان باید از دولت کانادا درخواست کند. فکر میکنم الان که اخبار تائید شده، احتمالا دوباره از سوی دولت کانادا هم عکسالعملی نشان داده خواهد شد.
نظرات بیان شده در این نوشته الزاماً نظرات سایت زمانه نیست.
|
لینکدونی
آخرین مطالب
موضوعات
آرشیو ماهانه
|
نظرهای خوانندگان
چقدر عجیب مگر همین هودر به نفع جمهوری اسلامی نمی نوشت. حالا چطور شده که گرفتنش.بعضی خبرها بوداره.
-- Angel. ، Dec 12, 2008