Jul 2007


سیاست تازه طالبان: کشتن گروگان به جای کار انتحاری

بی‌تردید گروگان‌گیری‌های پیاپی طالبان تردید به سفر به افغانستان را در بسیاری دیگر از شهروندان خارجی نیز تقویت کرده است. به این ترتیب نخستین عرصه‌ای که از رویدادهای اخیر ضربه خواهد دید، سرمایه‌گذاری‌های خارجی است که دولت افغانستان سخت در پی افزایش آنهاست.



اصول‌گرايان و اتحادی دور از دست

اسدالله بادامچيان: «اصول‌گرايان كوشش می‌‌كنند تا فهرستی را كه مورد پذيرش مردم باشد ارائه دهند و نمی‌‌توان تا چند ماه مانده به انتخابات،‌ به‌طور قطع اظهارنظر كرد كه فهرست واحدی خواهيم داشت يا نه.»



رييس بعدي مجلس خبرگان كيست؟

اينكه تاكنون براي تصدي اين سمت رقيب مطرحي در برابر هاشمي حضور نيافته است، دليل بر اين نمي‌شود كه همه از رياست احتمالي او راضي باشند. برعكس، بخش قابل توجهي از جريان‌هاي سياسي اصولگرا كه هم‌اكنون در قدرت حضور دارند، بي‌ترديد با حضور هاشمي در رياست مجلسي كه حق نظارت بر رهبر را دارد، مخالفند و حاضرند از ابزارهاي قانوني و فراقانوني خود برای جلوگيری از آن استفاده كنند



در نقد اعتراف گيری از روشنفکران
بازتاب: انقلاب نرم و صدور انديشه‌هاي حركت‌ساز اجتماعي، ابتكار امام بود

"چرا بايد ما آنگونه از آرمان‌هاي امام(ره) و اعتماد به نفس و خودباوري انقلابي فاصله بگيريم كه به جاي آن‌كه كشورهاي غربي، از صدور انديشه‌هاي انقلاب اسلامي نگران باشند و با هواداران و مبلغان انقلاب برخورد فيزيكي كنند، ما تعدادي روشنفكر غربگراي فاقد توانمندي‌هاي خاص را تهديدي براي انقلاب بدانيم؟"



راهنمای کامل انقلاب برای افراد کاملا پرت

علی معظمی: پس از اين همه تبليغ و سر و صدا چه نشان دادند؟ پاره‌هايي از فيلمي كه گويا روس‌ها پس از شكست سياست‌هاي نفوذ متقابل‌شان درمناطق نفوذ سابق، در مقابل آمريكا، ساخته‌اند و همه جا با ضمير اول شخص جمع درباره خودشان به عنوان سازنده فيلم سخن مي‌گويند؛ و بيننده كه هيچ نشاني ديگري در اختيار ندارد انگار مي‌كند كه سازندگان اين فيلم همان برادراني هستند كه از اسفندياري و سايرين اعتراف گرفته‌اند.



اعتراف به سبک ايرانی

تلویزیون ایران 10 روز پس از انتقاد بی پرده رهبر ايران از فعالیت های غرب گرایانه صدا و سیما با پخش بخش هایی ازاعترافات هاله اسفندیاری و کیان تاجبخش وعده داد روز چهارشنبه و پنجشنبه فیلم کامل اعترافات انان راس ساعت 21:45 دقیقه «به نام گفتگو – به نام حقوق زنان – به نام دموکراسی» روی آنتن خواهد رفت.



حمايت آمريکا از اپوزيسيون ايرانی

مهدی خلجی: بعد از حملات يازده سپتامبر، جورج بوش ايران را بخشی از «محور شرارت» خواند و کنگره آمریکا ۲۰ ميليون دلار برای ترويج دموکراسی در ايران اختصاص داد. در سال ۲۰۰۶، دولت بوش خواستار بودجه‌ی ۷۵ ميليون دلاری ديگری برای ترويج دموکراسی شد. نزدیک به نیمی از این مبلغ به تلويزيون صدای آمريکا و راديو فردا اختصاص داده شد. بقيه‌ی آن در داخل و خارج از ايران برای پشتيبانی از سازمان‌های غير دولتی و سازمان‌های حقوق بشر هزینه شد.



انقلاب غير قابل تصور بود

سپهبد پرویز خسروانی، امیر پیشین ارتش ایران و بنیانگذار باشگاه ورزشی «تاج»، در گفت‌وگو با راديو زمانه از ارتشبد فتح‌الله مین‌باشیان، فرمانده‌ی پیشین نیروی زمینی ارتش شاهنشاهی، که هفته‌ی گذشته در سن ۹۲سالگی در پاریس درگذشت و باشگاه ورزشی «تاج» سخن گفته است.



"مسئله کوی"؛ کناره گیری یا مداخله؟

نادر فنوره چی: "مسئله کوی" دانشگاه در هشتمین سالگردش انکار شده است. هیچ گروه، جریان سیاسی یا روزنامه ای حاضر به یادآوری اش نیست و به هیچ وجه حضوری نمادین در عرصه عمومی ندارد. به غیراز تمهیدات امنیتی/ محیطی که سر جمع در بازداشت تعدادی دانشجو در طبقه دوم یک ساختمان اداری در مرکز شهر و عده ای دیگر در ساعت 6 بامداد خلاصه می شود، "اثر" و "رد" ی از یکی از بزنگاه های تاریخ سیاسی معاصر ایران وجود ندارد.



بخش دوم مقاله‌ی آلترنت:
قساوت قلب انباشته شده

دومین قسمت از مقاله‌ی آلترنت: «قساوت قلب انباشته شده‌ی هزاران گشتی روزانه‌ی آمریکایی را می‌توان از تحقيقات اخير درباره‌ی احتمال وقوع جنايات جنگی در شهر حديثه در ۱۹ نوامبر ۲۰۰۵ استنباط کرد: سربازان آمریکایی در آن ماجرا ۱۹ زن غيرمسلح را، ظاهراً به تلافی مرگ يکی از هم‌قطاران‌شان در ساعاتی قبل‌تر، با شليک گلوله به سرشان به قتل رساندند...»



بخش نخست مقاله‌ی آلترنت:
آمريکا هر ماه ده‌هزار عراقی را می‌کشد؟ يا بيشتر؟

مجله‌ی لنست در شماره‌ی دوازدهم اکتبر ۲۰۰۶ خود تحقیقی سنجيده را منتشر کرد که در آن آمده بود – از سال گذشته – ششصدهزار عراقی به خاطر جنگ در عراق به شيوه‌ای خشونت‌آميز کشته شده‌اند. يعنی ميزان مرگ و مير عراقی‌ها در ۳۹ ماه نخست جنگ حدود پانزده هزار نفر در ماه بوده است.



ایران چه برنامه‌ای برای مجاهدین خلق دارد؟

پس از مدت‌ها سكوت در باره‌ی سرنوشت مجاهدین خلق، یک‌باره ظرف چند هفته‌ی اخیر، نام این گروه به بهانه‌های مختلف در رسانه‌ها مطرح شده است. حجم تبلیغات و اخبار رسمی و غیررسمی و مباحث مرتبط در محافل سیاسی داخل كشور به گونه‌ای‌ست كه از ظواهر امر به نظر می‌رسد، و قراین هم این استنباط را تایید می‌كند، كه جمهوری اسلامی برنامه‌ی خاصی را برای زدن یک ضربه‌ی جدی، و شاید كاری، به پیكره‌ی یكی از مخالفان دیرینه‌ی خود دنبال می‌كند.



تجربه‌های ایمانی و ریاست‌جمهوری در آمريکا- 1
دین و تبلیغات انتخاباتی در آمریکا

با نزدیک شدن به انتخابات سال 2008 ریاست جمهوری آمریکا، شبکه تلویزیونی "سی ان ان" آمریکا طی هفته های گذشته میزبان برنامه های مختلفی دراین زمینه بوده است. "رادیو زمانه" با انتشار بخشی از آنچه در این جلسات مطرح می شود، تلاش می کند حساسیت های جامعه آمریکا به موضوع مذهب و ایمان و رابطه آن با سیاست را با خوانندگان خود طی این گزارش ها درمیان بگذارد.



تجربه‌های ایمانی و ریاست‌جمهوری در آمريکا- 2
استفاده از "خیر" علیه "شر" نگران‌کننده است

آنچه می‌خوانيد سخنان باراک اوباما، از کانديداهای انتخابات رياست‌جمهوری 2008 آمريکاست در اجتماعی از گردانندگان کلیساها و سازمان‌های موسوم به "ایمان‌محور". گفت‌وگویی با مجری برنامه "صبح آمریکایی" شبکه‌ی سی‌ان‌ان که نشان می‌دهد موضوع مذهب در جامعه آمریکا چگونه در نگاه سیاستمداران این کشور منعکس می‌شود.



گفت‌وگو با داریوش همایون، تحلیل‌گر مسائل سیاسی ایران
اتکا به نیروهای اجتماعی برای تغيير

داريوش همايون می‌گويد دخالت خارجی‌ها در امور سياسی ايران خواسته‌ی سازمان‌های قومی است. او اعتقاد دارد تغییر رژیم به این عنوان که نیروهای آگاه جامعه سرنوشت کشور را در دست بگیرند، ضروری‌ست. و می‌گويد کمکی که ايرانيان در بیرون می‌توانند بکنند،‌ این است که دست از ادعای رهبری بردارند و در خدمت این جریان قرار بگیرند.