تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۸۹ • چاپ کنید    

حمايت گسترده سينماگران از مدير خانه سينما

گروه کثيری از چهره‌های شاخص سينمای ايران نامه‌ای را در پشتيبانی از محمدمهدی عسگرپور، مديرعامل خانه سينما امضا کردند. امضای اين نامه ادامه دارد.

به گزارش خبرگزاری کار ايران (ايلنا)، بيش از ۱۶۰ سينماگر ايران در نامه‌ای از مديرعامل خانه سينما حمايت کردند.


محمدمهدی عسگرپور، مديرعامل خانه سينما

در ميان امضاکنندگان اين نامه، نام سينماگران مطرحی چون داريوش مهرجويی، بهرام بيضايی، جعفر پناهی، ناصر تقوايی، رخشان بنی‌اعتماد، مجيد مجيدی، پرويز پرستويی، کامران شيردل، تهمينه ميلانی، منيژه حکمت، نورالدين زرين‌کلک، رضا کيانيان و... به‌چشم می‌خورد.

مهرجويی، بيضايی، پناهی، تقوايی، بنی‌اعتماد، مجيدی، پرستويی و.. از جمله امضاکنندگان اين نامه هستند

اين سينماگران تنها در يک جمله نوشته‌اند: «برای حفظ سينمای ارزش‌مدار ايران و جامعه‌ اصناف سينمايی در کنار مديرعامل منتخب خود (خانه سينما) ايستاده‌ايم.»

در روزهای گذشته، پس از برگزاری چهاردهمين جشن خانه سينما تنش ميان مسئولان امور فرهنگی کشور و خانه سينما افزايش يافته است.

سخنان اصغر فرهادی، فيلم‌ساز مطرح ايران در اين جشن، در دفاع از فيلم‌سازانی که در خارج از ايران به‌سر می‌برند و يا اجازه فعاليت هنری ندارند و همچنين حضور برخی از سينماگران با نمادهای سبز، موجب شد تا مسئولان امور سينمايی جمهوری اسلامی بارها عليه خانه سينما و جشن آن اظهارنظر کنند.

جواد شمقدری، معاون امور سينمايی وزارت ارشاد در بيانيه‌ای تند نوشت: «اين‌که در مراسمی به‌نام جشن خانه‌سينما با هلهله و شادی بی‌خبران و غافلان پايان نظام را خواستار باشند، چه بايد کرد؟»

وی به‌خاطر برگزاری اين جسن از «مردم و شهدا و رهبری» پوزش خواست.

خانه سينما نيز در پاسخ به شمقدری بيانيه‌ای منتشر نمود و نامه وی را «سراسر کذب» خواند.

در پی آن محمد حسينی، وزير ارشاد نيز عليه جشن خانه سينما واکنش نشان داد و گفت: «الآن ديگر اگر کسی بخواهد جنبش مُرده سبز را زنده کند معنی ندارد.»

وی افزود: «اين‌که بعد از گذشت يک سال و خُرده‌ای از داستان انتخابات يکی بيايد و با دست‌بند سبز برود بالای سن درست نيست.»

خانه سينما اين اتهامات را رد می‌کند. روز نهم مهرماه، محمدمهدی عسگرپور، مديرعامل خانه سينما، در نامه‌ای به وزير ارشاد، از اين وزارتخانه انتقاد کرد و نوشت: «ديری است اتهام براندازی نظام به منتقدانِ بی‌کفايتی و سوء تدبير در مديريت رنگ باخته است.»

وی نوشت: «در حوزه سينما، تعداد نشست‌های جدی و تخصصی‌تان با دست‌اندرکاران به تعداد انگشتان يک دست هم نمی‌رسد. تسلط امروزتان به اوضاع سينما، تئاتر، موسيقی و هنرهای تجسمی حدوداً مثل روز اوَلی است که همديگر را ديديم.»

عسگرپور در اين نامه به انتقاد از واکنش‌های وزير ارشاد و معاون سينمايی ارشاد، درباره چهاردهمين جشن خانه سينما نيز پرداخت و خواهان تشکيل «کميته حقيقت‌ياب» در اين‌باره شد.

بار ديگر در پی اين بيانيه، معاونت امور سينمايی وزارت ارشاد به بيانيه محمدمهدی عسگرپور پاسخ گفت و در آن به دفاع از عملکرد وزارت ارشاد در عرصه سينما پرداخت.

معاونت امور سينمايی، خانه سينما را نماينده خانواده سينمای ايران ندانست و نامه عسگرپور به وزير ارشاد را «هتاکانه» و «بی‌ادبانه» خواند و زبان و ادبيات آن را متعلق به گروه‌های مخالف حکومت ايران دانست.

رسانه‌های طرفدار دولت نيز در خبرهای گوناگون عليه خانه سينما مطالبی را منتشر کردند.

بيانيه سينماگران مطرح ايران در دفاع از خانه سينما و مديرعامل آن، چالش جديدی در اين زمينه به‌شمار می‌رود.

Share/Save/Bookmark

نظرهای خوانندگان

عجب شیر تو شیری شده. خیلی دوست دارم آخر شو ببینم چی میشه.. امید وارم این بار سینمایها کوتاه نیان .

-- Pouya ، Oct 5, 2010

نظر بدهید

(نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.)
-لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.
-کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و منتشر نخواهد شد.


(نشانی ایمیل‌تان نزد ما مانده، منتشر نمی‌شود)