تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۸۸ • چاپ کنید    

خدمات‌دهندگان اینترنت باید گزارش دهند

ارائه‌دهندگان ایرانی خدمات دسترسی و میزبانی در اینترنت مکلف شده‌اند، در صورت «ارتکاب» کاربران اینترنتی به یکی از مصادیق عنوان شده در قانون جرایم رایانه‌ای، موضوع را به دبیرخانه مستقر در دادستانی کل کشور اطلاع دهند.

به گفته عبدالصمد خرم‌آبادی، دبیر «کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه قانون جرایم رایانه‌ای» رعایت مقررات فهرست این کمیته، برای ارائه‌دهندگان خدمات و تمامی کاربران فضای مجازی لازم است و در صورت تخطی طبق مقررات برخورد خواهد شد.


جرایم رایانه‌ای این فهرست در پنج فصل شامل محتوای «علیه عفت و اخلاق عمومی، علیه مقدسات اسلامی، علیه امنیت و آسایش عمومی، علیه مقامات و نهادهای دولتی و عمومی و محتوایی که برای ارتکاب جرایم رایانه‌ای و سایر جرایم به کار می‌رود» اعلام شده‌است.

به گزارش خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران (ایرنا)، وزارتخانه‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات، فرهنگ و ارشاد اسلامی، اطلاعات، آموزش و پرورش، سازمان تبلیغات اسلامی، نیروی انتظامی، و صداو سیما عضو این کارگروه هستند. این کارگروه در محل دادستانی کل کشور و به ریاست دادستان کل کشور تشکیل شده‌است.

لینک دادن به «محتوای مجرمانه» تارنماها و نشانی‌های اینترنتی مسدود شده و نشریات توقیف شده «جرم» است

انتشار فیلترشکن، آموزش روش‌های عبور از سامانه‌های فیلترینگ و بازانتشار و لینک دادن به «محتوای مجرمانه» تارنماها و نشانی‌های اینترنتی مسدود شده، نشریات توقیف شده و رسانه‌های وابسته به گروه‌ها و «جریانات منحرف» و غیر قانونی از جمله مواردی است که به عنوان «مصادیق محتوای مجرمانه» عنوان شده‌است.

وزارت اطلاعات نیز در هفته جاری همکاری با رسانه‌هایی نظیر بی‌بی‌سی فارسی، رادیو زمانه، رادیو فردا، رادیو اسرائیل، و صدای آمریکا را «جرم» عنوان کرد.

کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، معرفی آثار سمعی و بصری غیر مجاز به جای آثار مجاز، عرضه تجاری آثار سمعی و بصری بدون مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را جرم اعلام کرده‌است.

تحریک نیروهای رزمنده یا اشخاصی که به نحوی از انحاء در خدمت نیروهای مسلح هستند به «عصیان، فرار، تسلیم یا عدم اجرای وظایف نظامی» از دیگر مواردی است که از سوی این کارگروه به آن اشاره شده‌است.

«تحریک نیروهای مسلح به «عصیان، فرار، تسلیم یا عدم اجرای وظایف نظامی» از دیگر مواردی است که از سوی این کارگروه به آن اشاره شده‌است

«قانون جرایم یارانه‌ای» چندی پیش از سوی شورای نگهبان قانون اساسی تائید و برای اجرا به نهادهای حکومتی ابلاغ شد. محمود احمدی‌نژاد نیز این قانون را ۱۰ تیرماه برای اجرا ابلاغ کرده بود.

قوه قضائیه از آذر ماه سال گذشته دادسراهای ویژه «جرایم رایانه‌ای» را راه‌اندازی کرده‌است. مقام‌های قضایی، هدف از راه‌اندازی این دادسراها را «برخورد تخصصی با جرائم اینترنتی و رایانه‌ای و کاهش این جرائم» عنوان کرده‌اند.

قانون جرایم رایانه‌ای شامل پنج بخش و ۵۵ ماده‌است.

Share/Save/Bookmark

نظرهای خوانندگان

هدف از پخش چنین اخباری تنها ترساندن جامعه و وادارکردن آنها به عقب نشینی و جازدن در ایم برهه می باشد.

-- eX ، Jan 7, 2010

همه كاربران اينترنت در ايران مجرم هستند. اصلا به قول خودتان اينترنت دروازه شيطان است و چشم و گوش بچه‌هاي ما را باز مي‌كند. فكر كرديد اگر ما به اينترنت عقب افتاده شما دسترسي نداشته باشيم از راهي كه رفته‌اييم بر مي‌گرديم. نه جانم كار ولايت فقيه از اين حرفها گذشته و تاريخ مصرفش هم تمام شده است.

-- بدون نام ، Jan 7, 2010

خودشون بگردند تا ببینند چه فیلم هایی بازی کرده اند و جه سناریو هایی برای مردم بیچاره ریخته شده و ببینند بر سر مردم چه داره می آید تا این حکومت اسلام ناب محمدی را همه دست اندرکاران بشناسند. گرچه اینها مایلند که اخبار بد را تنها معدود افراد مورد اعتماد خودشون بفهمند و سپس فیلتر کنند و نگذارند اخبار جهانی شود. غافل از این که نمی شود کار بد انجام داد و چشم داشت خوبی از آن کار را خواست.
از مکافات عمل غافل مشو
گندم از گندم بروید جو ز حو

اسلام ناب محمدی که آخوندها تا حالا (بویزه این 30 یا 40 سال ) تبلیغش را می کرده اند به روش همین حکومت اسلامی فعلی خیلی نزدیک است و البته که در کشورهای سومالی و طالبان هم شبیه آن در حال اجرا است.

این حضرات بنیادگرای اسلامی با آزار و اذیت دانشجوبان و مبارزه با اطلاع رسانی آزاد براستی وحدت حوزه اسلامی و دانشگاه را نفی کردند و هم اینها خوب نشان دادند که اصل حوزه آخوند با علم دانشگاه مخالف است( البته طالبان هم برادران سمت راستی حضرات حکومت اسلامی هستند که با آموزش دانش آموزان در مدرسه مخالف هستند و لی با مکتب و ملا موافق هستند)
تا امروز که از بد شانسی ایرانیها بوده که بر مسند کشورداری ایران یک حکومت مذهبی نشانده شده است و شانس بد و بدتر هم این بوده هست که این حضرات خودشان را هم در ظاهر ایرانی معرفی کرده اند ولی در عمل با فر هنگ بیگانه وحشی گری بیشتر سازگاری دارند. و تازه اشتباهی فکر کردن با زد و خورد بهتر می توانند وحشی گری خودشون را به مردم ایران نشان بدهند. ولی دوست دارند که در دورترین نقاط دنیا مانند چین و ونزوئلا و آمریکا و ... نجیب زاده باشند و نویسندگان دنیا نتوانند بنویسند که وحشی گری قبیله ای و برادر کشی زیر نظر دولتمردان حکومتی در سالهای زمامداری ج. ا انجام می شده و هم اکنون در این قرن هم پا برجاست.
مردم دنیا در علم و تکنیک پیشرفته می شوند این حضرات اسلحه می گیرند روی مردم خودشون که خواستار صلح و مسالمت هستند اگر اینکار از فرهنگ قبیله ای عرب بدوی و ملا مکتبی ریشه ندارد از کجا ریشه گرفته؟

-- مسعود ازپارس ، Jan 8, 2010

نظر بدهید

(نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.)
-لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.
-کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و منتشر نخواهد شد.


(نشانی ایمیل‌تان نزد ما مانده، منتشر نمی‌شود)