Mar 2010


دیگر حریم خصوصی وجود ندارد - بخش دوم
چرا حریم شخصی مهم است؟

ترجمه‌ی ونداد زمانی: در بخش نخست این مقاله، آقای پال دوگویید، متخصص علوم ارتباطات، در حین بررسی و بازبینی کتاب «درک حریم شخصی» نوشته‌ی آقای دانیال سولوو به مواردی از شکستن حریم خصوصی مردم توسط شرکت‌های بزرگ ارتباط جمعی نظیر گوگل، یاهو و فیس بوک اشاره کرد. در بخش دوم دوگویید، توجه خود را معطوف این سوال خوهد کرد که چرا حریم شخصی مهم است؟



گفت‌وگو با برخی از دست‌اندرکاران هفتمین رژه‌ی نوروزی ایرانیان نیویورک
نمادهای کهن ایرانی در نیویورک رژه رفتند

پانته‌آ بهرامی: فروردین امسال هفت ساله شده است، پر از رنگ و نور و درخشش و پر از آوای موسیقی، عشق و دوستی. تلاش دارد که سنت‌های دیرینه‌اش را در قاره‌های دیگر نیز به نمایش بگذارد تا دنیا بداند آنان مردمانی هنردوست هستند، که دارای یکی از قدیمی‌ترین جشن‌های طبیعت هستند. رژه‌ی نوروزی شهر نیویورک امسال شامل ۱۳ سکوی سیار بود که در قلب شهر نیویورک برگزار شد. در همین زمینه با برخی از دست‌اندرکاران این رژه گفت‌وگو کرده‌ام.



دیگر حریم خصوصی وجود ندارد - بخش نخست
از ورود بی‌اجازه تا آدم ربایی!

ترجمه‌ی ونداد زمانی: تحول تکنولوژی و به‌ویژه شبکه‌ بسیار جدید و جهانی شده ارتباطات اجتماعی، «حریم خصوصی» را در مرکز توجه جامعه‌شناسان، فلاسفه، فعالین حقوق اجتماعی و قانون‌گذاران قرار داده است. «پال دوگویید» که در دو دانشگاه آمریکایی و انگلیسی تدریس می‌کند، ضمن بازبینی کتابی از انتشارات هاروارد، تلاش کرده است تا از عمق تغییرات و محدودیت‌هایی بگوید که در زمانه‌ی ما بر حریم شخصی بشر تحمیل می‌شود.



وبلاگ‌نویسی: سرگرمی یا فرهنگ‌سازی

فرشته مولوی: وبلاگ جایگاه یا عرصه یا پهنه‌ای‌ست که افزون بر نوشته یا متن می‌تواند و بایسته است که ابزارهای رسانه‌ای دیگری چون عکس و طرح و بریده‌ی دیداری و بریده‌ی شنیداری را هم در بربگیرد. به این ترتیب وبلاگ عرصه‌ی هم‌نشینی کلام با صدا و نما و در نهایت هم‌نشینی نوشتار با هنرهایی چون گرافیک و موسیقی و فیلم می‌شود تا بتواند کارکرد یک رسانه‌‌ی امروزی را داشته باشد؛ یعنی نه تک‌رسانه، که چند‌رسانه باشد.



گزارشی از نمایشگاه موزه‌ی بزرگ هرمیتاژ در آمستردام
ماتیس، پیکاسو، کاندینسکی در موزه هرمیتاژ

فروغ.ن. تمیمی: با افتتاح ساختمان جدید موزه بزرگ هرمیتاژ در آمستردام تنها در عرض چند ماه هفت صد هزار نفر از آن دیدن کرده‌اند. سالن‌هایی بزرگ با طراحی مدرن، خالی از تزیینات و دیوارهای بلند و سفید وجه مشخصه این موزه است. نمایشگاه جدید موزه هرمیتاژ «از ماتیس تا ماله‌ویچ» نام دارد و به آثاری مهمی از پیش‌گامان نقاشی مدرن مانند ماتیس، پیکاسو، کاندینسکی، ماله‌ویچ، درین و فلامینگ، فان دونگن و دیگران اختصاص یافته است.



«تهران نیویورک»؛ جلوه‌ای از گالری‏های تهران

پانته‌آ بهرامی: آثار ۴۰هنرمند ایرانی در درون و برون مرزهای ایران زینت‏بخش «گالری لیلا تقی‏نیا میلانی‏ هلر» در نیویورک است. این نمایشگاه «تهران نیویورک» نام دارد و با همکاری هنر خاورمیانه سامان یافته است و آثار متفاوتی مانند نقاشی، عکس، مجسمه، چیدمان و ویدئو- نقاشی را دربر دارد. در گفت‌وگو با رؤیا فراست، هنرمند ایرانی که در ۱۴ سالگی ایران را ترک کرده و نیز نیکی نجومی، نقاش ایرانی، گزارشی تهیه کرده‌ام از این گالری.



گفت‌وگو با محمد جلالی (م. سحر) در مورد محتوا و مضمون کتاب‏های تازه‏اش
«محمد جلالی آخرین شاعر ملی است»

ایرج ادیب‌زاده: انتشار هم‏زمان سه کتاب شعر از محمد جلالی (م. سحر) شاعر ایرانی ساکن پاریس، با نام‏های «داوری»، «گفتمان‏ الرجال»، «قصه‏ی ما راسته»، گفت‏وگوها و اظهارنظرهایی را در محافل ادبی و میان شخصیت‏های ادبی و نویسندگان ایرانی برانگیخت. داریوش آشوری در باره‌ی او می‏گوید: «محمد جلالی آخرین شاعر ملی است.» با محمد جلالی (م. سحر) در مورد محتوا و مضمون کتاب‏های تازه‏اش گفت‌وگو کرده‌ام.



متلک‌گویی به زنان در مصر

ترجمه‌ی ونداد زمانی: اذیت و آزار جنسی و متلک‌گویی، از جمله مشکلات رفتاری و تربیتی است که سیاست‌مداران و رسانه‌های گروهی مصر با استثنا شمردن موارد ارتکابی، درصدد نادیده گرفتن شیوع همه‌جانبه‌ی آن در جامعه مصر هستند. بنا بر همین استدلال هم، صاحب منصبان جامعه تمایلی برای حل مسئله نشان نمی‌دهند و سعی همه معطوف است بر پاپوش گذاشتن بر شدت و حدت موضوع!



جهان متفاوت «هنری مور»

محمد عبدی: نمایشگاه جامع و دیدنی این روزهای گالری «تیت» از آثار «هنری مور» یکی از برجسته‌ترین چهره‌های مجسمه‌سازی تاریخ هنر که آثارش حتی تا موزه هنرهای معاصر تهران هم رسیده و سال‌هاست که در آن‌جا چشم‌ها را می‌نوازد سبب خیری است برای چاپ کتاب - کاتالوگ‌ای خواندنی و مبسوط، در شرح و تحلیل افکار و دنیای این هنرمند بزرگ و متمایز قرن بیستم که فرصت مناسبی است برای آشنایی نظام‌مند با دنیای این هنرمند و نوع آثار او طی دوره‌های گوناگون.



نود سالگی ایران‌شناس فرانسوی

ایرج ادیب‌زاده: پروفسور ژیلبر لازار ۹۰ ساله شد؛ مردی که بیش از ۶۰ سال از زندگی‌ خود را در راه مطالعه و پژوهش زبان فارسی و زبان‌های آریایی‌ای چون پهلوی و فارسی دری صرف کرده و آثار با‌ارزشی در این زمینه‌ها منتشر کرده است. به مناسبت ۹۰ سالگی او و به ابتکار اعضای آکادمی کتیبه‌ها و ادبیات یا زبان‌های باستانی و ادبیات کلاسیک و شاگردان او مراسمی در فرانسه برپا شد. از این مراسم گزارش‌ای تهیه کرده‌ام.