خانه > خبر اول > ايران و آمريکا > واکنش آمریکا به سرکوب بهشت زهرا | |||
واکنش آمریکا به سرکوب بهشت زهراوزارت خارجه ایالات متحده روز پنجشنبه از سرکوب سوگواران مراسم چهلم جانباختگان اعتراضات ایران انتقاد کرد و آن را «ناراحتکننده» خواند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، آیان کِلی،سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این باره گفت: کلی: «به نظر من، بهویژه اینکه نیروهای امنیتی برای در هم شکستن یک تظاهرات در گورستان از زور استفاده میکنند امری ناراحتکننده است»
وی افزود: روز پنجشنبه، هزاران تن از افرادی که برای سوگواری جانباختگان سرکوبهای پس از انتخابات دهم ریاستجمهوری ایران به بهشت زهرا رفتهبودند با سرکوب نیروهای مسلح دولتی مواجه شدند. سوگواری روز چهلم کشته شدن ندا آقاسلطان، دختری که فیلم جان دادن او در خیابانی در تهران بازتابی گسترده داشتهاست مناسبت اصلی این تجمع بودهاست. آیان کلی در سخنان خود در اشاره به سوگواری روز چهلم که در میان شیعیان رایج است افزود: «ناراحتکننده است که نیروهای ایرانی سعی کردند گروهی از مردم را که میکوشند یک مراسم مهم اسلامی را بهجا آورند متفرق کنند»
نیروهای دولتی، روز پنج شنبه همچنین با استفاده از گاز اشکآور و ضرب و شتم سعی در سرکوب تجمعات اعتراضی مصلی و خیابانهای مرکزی تهران داشتند. اعتراضات در ایران پس از اعلام نتایج دهمین انتخابات ریاستجمهوری شکل گرفتهاست. معترضان معتقد به «تقلبات گسترده» در شمارش آرای این انتخابات هستند. باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده پیش از حوادث انتخاباتی ایران، سعی در ترمیم روابط با جمهوری اسلامی داشت. آقای اوباما خشونت دولتی ایران علیه تظاهرکنندگان را محکوم کردهاست ولی همچنین اعلام کرده که کشورش «در امور داخلی ایران دخالت نخواهد کرد». |
آخرین مطالب
موضوعات
آرشیو ماهانه
|
نظرهای خوانندگان
زنده باد آزادی
-- بدون نام ، Jul 30, 2009مرگ بر دیکتاتوری
آمریکا و سایر کشور ها باید خیلی بیشتر از این از مردم حمایت کنند. فایده حرف زدن با این جانیها چیست؟ اینهارا باید تحریم کامل سیاسی کرد و از سازمان ملل متحد بیرون کرد.
-- بیژن باباکوهی ، Jul 31, 2009زنده باد ایران مرگ بردیکتاتوری عمامه وجهل
-- نادر ، Jul 31, 2009نباید تعجب کرد . اگر این اقلیت مفعول روانپریش غیر از این با مردم میکردند، اربابانشان عوضشان میکردند.
-- ناقوس مرگ آور ، Jul 31, 2009اگر براستی امریکا و دول اروپائی منافعی در گرو حاکمیت جمهوری اسلامی نداشتند خیلی وقت پیش از این به موضع گیری و اقدام موثر علیه آن همچون دیگر موردهای مشابه در همسایگی رژیم اسلامی ایران ،دست می زدند . اما نظر به اینکه هنوز رژیم ایران قابلیت های کافی برای عقب راندن نیروهای بالقوه سوسیالیستی انقلابی در منطقه را برای حفظ نسبی امنیت دول اروپائی و امریکا و منافعشان را داراست با آن مدارا میکنند و معتقدند که وجود یک رژیم اسلامی تندرو ولی حافظ منافع شان بهتر از یک جبهه انقلابی سوسیالیستی با جهتگیری نفی منافع آنان است .
-- س.ک ، Aug 2, 2009چه اوباما و دولتش و چه بوش و سیاست تهاجمی اش هر دو بهمان درجه در این قضیه دخیل هستند .
شاید روزی یوسف بیاید و معبد امون را در هم شکند
-- ازادی ، Dec 19, 2009