خانه > خبر اول > برنامه هستهای جمهوری اسلامی > محمد البرادعی: به بنبست رسیدهایم | |||
محمد البرادعی: به بنبست رسیدهایممدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی میگوید که رویکرد ایران نسبت به پیشنهاد مبادله هستهای «مأیوسکننده» است. محمد البرادعی امروز پنجشنبه، افزود که تلاشها برای تأئید صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران «به بنبست رسیده است.» به گزارش خبرگزاری رویترز، وی که در آخرین نشست خود به عنوان مدیرکل آژانس سخن میگفت، به اعضای شورای حکام گفت: «پیشنهادهای تازه که با بیاعتنایی ایران روبهرو شده، میتوانست راه را برای گفتوگویی فراگیر هموار کند.» پیشنهاد آقای البرادعی این است که ایران بخش اعظم اورانیوم خود که با درجه پایین غنی شدهاست را به خارج ارسال کرده و در قبال آن سوخت هستهای دریافت کند. وی میکوشد از این راه از نگرانی قدرتهای جهانی نسبت به استفادههای احتمالی نظامی از اورانیوم ایران بکاهد. ایران در آخرین واکنش خود به پیشنهاد البرادعی، خواستار مبادله همزمان سوخت در خاک خود شده است. مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی امروز گفت: «اینکه ایران تا این لحظه با پیشنهاد اصلی یا حالتهای گزینهای آن توافق نکرده، برای من دلسردکننده است. به نظر من هم در پیشنهاد اصلی و هم در گزینههای آن، موازنه و عدالت رعایت شده و این میتواند به برطرف شدن نگرانیها در خصوص برنامه هستهای ایران کمک شایانی بکند.» آخرین مسائل برنامه هستهای ایران در نشست دوروزه ۳۵ عضو شورای حکام آژانس، در وین پایتخت اتریش بررسی میشود.
البرادعی به اعضای شورای حکام گفت: «پیشنهادهای تازه که با بیاعتنایی ایران روبهرو شده، میتوانست راه را برای گفتوگویی فراگیر هموار کند»
به گفته دیپلماتهای آژانس اتمی، گروه ۱+۵ که طرف مذاکره هستهای با ایران است، پیشنویس قطعنامهای را علیه برنامه هستهای ایران برای ارائه در این نشست تنظیم کرده است. به گزارش رویترز، دیپلماتها معتقدند «درخواست توقف فوری فعالیت تأسیسات غنیسازی فردوی قم» از بندهای این قطعنامه خواهد بود. این دیپلماتها انتظار دارند که قطعنامه ارائهشده، در رأیگیریهای روز پنجشنبه یا جمعه به اکثریت آراء دست یابد. قدرتهای غربی بر این باورند که ایران وجود تأسیسات غنیسازی در فُردوی قم را برای مدتی «مخفی» نگاه داشته بود. جمهوری اسلامی با این دیدگاه موافق نیست. |
آخرین مطالب
موضوعات
آرشیو ماهانه
|
نظرهای خوانندگان
جنبش سبز مراقب باشد. حكومت كودتا ميخواهد با ايجاد ناامني و درگيري داخلي و يا خارجي يا حتي با تحميل جنگي ناخواسته بر ايران همانند جنگ عراق و ايران دوباره براي خود مشروعيتي دست و پا كند. آنها مايلند با دنيا بجنگند و اهميتي برايشان ندارد چه بر سر مردم بينواي ايران ميايد. هوشيار باشيم تا در دام خشونت طلبان و سرداران جنگ سالار و رهبر خشونت طلبشان نيفتيم. ما ايرانيان ديگر براي ملاها نخواهيم جنگيد.
-- زهرا سليميان ، Nov 26, 2009درود بر خانم سلیمیان و دیگر دوستان که همواره کوشش دارید تا راستی و پاکی در جامعه ما استوار گردد.
-- مسعود از پارس ، Nov 27, 2009براستی که هدف دولت ملا طلب همینه! اینها حاضرند تا می توانند نابسامانی بیاورند و مسایل را پیچیده تر کنند بلکه چند صباحی سر حکومت خود باشند گرچه با شرایط پیش آمده فهمیده اند که رفته رفته به پرتگاه سقوط نزدیکترند ولی براستی باید به هوش بود که از این نبرد " خواست مردم " پیروز در آید. هر چند آگاهی دادن به همه قشرهای جامعه (روستاها و شهرهای کوچک .... )شاید زمانبر باشد ولی یک نیاز اساسی است. آگاهی مردم در این سالها از سوی دیگر موجب خواهد شد تا حکومت آینده بر اساس احترام به نهاد انسان و بر اساس خواست جامعه باشد نه بر اساس باورهای مذهبی و بنیاد گرانه اسلامی و یا غیره.
ی
به امید آنروز