Jun 2008


گفت و گو با بابک اطمینانی، درباره‌ی هنر کانسپچوال:
کودتا در ذهن مخاطب، با هنر مفهومی

سمیه مومنی: بابک اطمینانی در گفت و گو با زمانه درباره‌ی هنر مفهومی (کانسپچوال) می‌گوید: «هنر مفهومی به‌طور ناگهانی درایران مطرح شد ‌و پلی زده شد از یک جای تاریخ هنر، به جای دیگری از تاریخ، و همه وارد این کار شدند، بدون آنکه اصلاً درک کنند این کار یعنی چه. این‌طور نیست که همین‌طوری برداریم و یک کاری انجام دهیم. باید بتوانیم در ذهن مخاطب کودتا کنیم، ذهنیت را درگیر کنیم و اتفاقاتی ایجاد کنیم، نه این‌که بیاییم و ادا در بیاوریم. اگر در ایران کار مفهومی می‌کنیم، باید آرایش ذهن ایرانی را در نظر بگیریم.»



يک گزارش اجتماعی از يک مسابقه ورزشی‌
تیم ملی بسکتبال و شهرام شب‌پره در ملبورن

همایون خیری: برگزاری مسابقه‌ی بسکتبال، همراه شده بود با يک اتفاق ديگر در شهر ملبورن. اتفاق دوم عبارت بود از برگزاری کنسرت شهرام شب‌‌پره. بنابراين به هر کدام از اين دو برنامه که می‌رفتيد، از آن يکی جا می‌مانديد. حدود ظهر که رسيدم به ملبورن فکر می‌کردم چند نفر اهل تشويق بسکتباليست‌ها هستند و چند نفر اهل رقص و آواز.



دیده‌بانی اطلاعات در مصاف دروازه‌بانی اطلاعات

ترجمه و تلخیص رضا شوقی: فرار از این واقعیت که روزنامه‌نگاری وارد دوران بحران خود شده است و شنوندگان و خوانندگان رسانه‌های سنتی مدام رو به کاهشند، سخت است. رسانه‌های سنتی در حال واگذاری عرصه به گزینه‌های جایگزینی هستند که می‌توان از آن‌ها به وب سایت‌های خبری و وبلاگ‌ها یاد کرد. تنزل تدریجی نقش خبرنگاری متعلق به عصر صنعتی، به عنوان یک جریان غالب در عرصه عمومی را می‌توان مستقیماً به انتقال از پارادایم صنعتی به پارادایم پست صنعتی مرتبط دانست.



نگاه‌ها به سوی ایران

علیرضا کاظمی: اگر مانند من این روزها به کتابخانه دانشگاه لیدن مراجعه کنید، در سالن شمالی آن برگزاری نمایشگاهی از آثار ارزنده عکاسی ایران در قرن نوزدهم چشمان شما را خیره خواهد کرد. این نمایشگاه از پنجم ماه جاری (ژوئن) برابر با شانزدهم خرداد ماه در جریان بوده و شما می‌توانید به‌مدت یک‌ماه ‌به‌طور رایگان از تصاویر محصور کننده آن لذت ببرید.



در حاشیه کنفرانس دوسالانه مطالعات ایرانی در تورنتو(۳۱ ژوئیه تا ۳ اوت):
«نقالی» مرشد ترابی با ارکستر سمفونی تورنتو

دکتر محمد توکلی طرقی، استاد تاریخ و مطالعات خاورمیانه دانشگاه تورنتو در گفتگو با محمد تاج‌دولتی می‌گوید: «کنفرانس دوسالانه ایران‌شناسی به شکلی تمام ایران‌شناسان را از سراسر جهان به یک جای خاصی می‌آورد که در مورد تحقیقات اخیرشان صحبت کنند. امسال بیش از ۵۰۰ طرح به ما ارائه شده بود که از بین اینها در حدود ۲۵۰ تا را انتخاب کردیم و افراد بسیار زیادی به این کنفرانس می‌آیند و همه‌ی آنها هم طرح‌های جدیدی ارائه می‌کنند. یعنی اگر شما بخواهید با مطالعات ایرانی و پژوهش‌های جدیدی که در زمینه ایران و درباره ایران می‌شود آشنا بشوید این کنفرانس بهترین جا هست.»



گفت و گو با هانیبال الخاص، نقاش:
هانیبال الخاص: مثل ماقبلِ تاریخ نقاشی می‌کنم

سمیه مومنی: هانیبال الخاص، آدم را شگفت‌زده می‌کند. چهل تابلوی کامل، که بخشی از آثار سه ماه اخیر او هستند، این روزها در گالری الهه به نمایش در‌آمده است. انگار هیچ چیز نمی‌تواند نقاش قصه‌گوی ما را از ساختن، نوشتن و گفتن بازدارد. او در نمایشگاهش به آرامی قدم می‌زند، دفتر یادداشت‌های بازدید‌کنندگان را می‌خواند و بعد هم پای یک گفت و گوی یک ساعته می‌نشیند، که آخرش با خنده خطاب به مدیر گالری الهه، بگوید: «فرخنده، راحت شدم، هر چه را دوست داشتم، گفتم.»



پرشین بلاگ شش ساله شد

مینو صابری: عصر روز پنج‌شنبه بیست و سوم خرداد ماه به مناسبت جشن تولد اولین سرویس وبلاگ فارسی (پرشین بلاگ) مراسمی در تالار الغدیر دانشکده مدیریت در تهران برگزار شد. در این مراسم که جمعی از وبلاگ‌نویسان و همچنین چهره‌های فرهنگی هنری و سیاسی حضور داشتند، از تعدادی وبلاگ‌نویس تقدیر شد. چهره‌های سرشناس حاضر در مراسم عبارت بودند از سید محمدعلی ابطحی، معصومه ابتکار، فخرالسادات محتشمی‌پور، علی‌رضا خادم، پوپک صابری، امیرحسین داوودی، رضا کیانیان و سروش صحت.



توکا نیستانی از توکای مقدس می‌گوید- بخش دوم و پایانی
«اعتراض را دوست دارم»

سارا تفکری‌، سمیه مومنی: توکا نیستانی در قسمت دوم گفت‌و گویش با زمانه می‌گوید: «‌کامنت گذاشتن، کار سختی است، من به آن ۷-۸ درصد کامنت‌گذارم مدیون هستم، چرا که گویا یکی از نشانه‌های یک وبلاگ موفق داشتن، بازدید‌کننده و کامنت‌گذار است. ترجیح می‌دهم آن‌هایی را که بد و بیراه می‌دهند هم با کمی حذف و ویرایش منتشر کنم تا آمار کامنت‌های من بالا برود. حالا نمی‌دانم این بالا رفتن آمار به چه درد من می‌خورد! اما حس خوبی دارد.»



توکا نیستانی از توکای مقدس می‌گوید- بخش اول
توکا نیستانی‌: «وبلاگم، کارکرد درمانی بهداشتی دارد»

سارا تفکری - سمیه مومنی: توکا نیستانی، کارتونیست و نویسنده‌ی وبلاگ توکای مقدس در گفت‌و گو با زمانه می‌گوید: «‌من درباره موسیقی اظهار‌نظر‌های خیلی حاد نمی‌کنم و در عین حالی‌که می‌دانم شهرام صولتی به هیچ دردی نمی‌خورد، برای این‌که او نه صدا دارد و نه شعر و مثلاً از شهره بدم می‌آید؛ ‌اما این را هم می‌دانم که ما همه به اندی مدیون هستیم، برای این‌که اغلب ما در مجالس رقصمان بالاجبار با او رقصیده‌ایم. بنابریان بخشی از شادی اغلب ما ایرانی‌ها در این سال‌ها، با اندی گره خورده. معلوم نیست چرا، اما این اتفاق افتاده است. به او احترام می‌گذارم اما گوش نمی‌کنم.»



نگاهی به نمایشگاه گلناز فتحی در دبی
خلوت شبانه‌ی من با قلم

مریم ابریشم‌کار: نمایشگاه «شب‌های بی‌خوابی» گلناز فتحی در گالری ترد لاین دبی افتتاح شد. این نمایشگاه که تا ۲۲ ماه ژوئن ادامه دارد، آثار خطاطی فتحی را به نمایش گذاشته است. این آثار را نمی‌توان در دسته‌ی خطاطی‌های سنتی و رایج در ایران برشمرد؛ بلکه فتحی با خلاقیت و تبحری که در خطاطی، گرافیک و نقاشی دارد، دست به ابتکار زده و تابلوهایی را خلق کرده که در نوع خود بدیع و بی‌همتا است.