Mar 2007


رسیدگی نزدیک به پرونده ایران از دستور کار شورای حقوق بشر سازمان ملل خارج شد

روز دوشنبه، شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، پیشنهاد خروج نظارت و رسیدگی نزدیک به وضعيت حقوق بشر در دو کشور ايران و ازبکستان را از دستور کار اين سازمان پذیرفت. این تصمیم از طرف بسياری از افراد و نهادهای مدافع حقوق بشر به شدت مورد انتقاد قرار گرفته‌است.



زنان و مهاجرت

دکتر ویکتوریا طهماسبی، استاد مطالعات زنان در دانشگاه تورنتو: «بیشترین قربانیان خشونت زنان هستند، و زنان مهاجر و پناهنده از نژادپرستی به‌شدت رنج می‌برند. چنان‌چه می‌بینیم، به رغم تحصیلات و تجربه‌ی بالا، زنان مهاجر و پناهنده به شغل‌هایی تن می‌دهند که سایر زنان امکان ندارد به آن دست بزنند».



اخبار کانادا در هفته‌ای که گذشت
رسیدن به کانادا، پس از دوسال سرگردانی

حدود دوسال پیش خانم کمال‌فر با استفاده از یک مرخصی دو روزه از زندان، همراه با فرزندانش، با پاسپورت جعلی بلغاری، ایران را ترک کرد تا با گذشتن از مسکو و فرانکفورت، به کانادا بیاید و پناهنده شود. در فرانکفورت، مأموران فرودگاه متوجه پاسپورت جعلی آنها شدند و این خانواده را بر اساس قوانین بین‌المللی به مسکو برگرداندند.



گرمایش آب و هوا و سناریوهای سیاه

آب شدن یخچال‌های عظیم هیمالیا فاجعه به بار خواهد آورد. در جنوب اروپا میزان آب‌های قابل استفاده ۳۵ درصد کمتر خواهد شد؛ در آمریکای جنوبی جنگل‌های مناطق حاره به صحراهای خشک تبدیل خواهد شد؛ در شمال قاره‌ی اروپا افزایش ۲۰ درصدی آب، سیلاب‌های فاجعه‌بار ایجاد خواهد کرد. یک پنجم جمعیت کره زمین با سیل‌های بزرگ روبه‌رو خواهند شد. «گوش شنوایی هست؟»



واکنش سازمان دگرباشان به مقاله سلامت نيوز در باب همجنسگرايی

"پرونده سازی" از علائق سازمان دگرباشان جنسی ایرانی نیست اما هشدار به چنین روشی، یعنی آسانگیری و بی مسئولیتی در نشر مطالب توهین آمیز در ارتباط با همجنسگرایان و جامعه ی دگرباشی جنسی که مثلاً و قاعدتاً نباید از اصول اخلاق حرفه ای رسانه ی زمانه باشد، از مسئولیت های سازمان به شمار می آید.



دادرسی منصفانه حق هر متهم است

چهارشنبه‌ی گذشته، پنتاگون اعترافات خالد شیخ محمد، طراح اصلی حملات یازده سپتامبر را منتشر کرد. شیخ محمد اظهار داشته که در بازداشتگاه مورد شکنجه قرار گرفته است. این که در زندان‌های مخفیِ تحت نظر CIA چه می‌گذرد، بر کسی روشن نیست. تاکنون به هیچ ناظر و سازمانی حق بازدید از این زندان‌های مخفی داده نشده است.



گفت‌وگو با یک زندانی سیاسی
چهار ماه در تابوت خوابیدم

سیبا معمار، دهه ۶۰ به خاطر اعتقاد به کمونیسم به زندان می‌افتد. همسرش پس از این‌که او را لو می‌دهد٬ اعدام می‌شود. او بعدها از اعتقادات خود باز می‌گردد و «تواب» می‌شود. گفت‌وگو با خانم معمار را می‌توانید گوش کنید.



۱۵ سال از همه‌پرسی تاريخی در آفريقای جنوبی گذشت

برای بسياری از مردم عامی سفيدپوست که طی دهه‌ها ملهم از تبليغات حکومتی، سياه‌پوستان را از نژادی پست‌تر از خود تلقی می‌کردند، دادنن رای آری به سوال رفراندوم کار آسانی نبود. با اين همه برای تعداد زيادي از سفيدپوستان باسواد و بافرهنگ و نيز افرادی که در عرصه‌های تجاری و اقتصادی فعاليت‌ می‌کردند جز به خاکسپاری نظام مبتنی بر تبيعض نژادی آينده ديگری برای آفريقای جنوبی متصور نبود.



«کسی پاسخگوی خانواده‌های معلمان زندانی نیست»

علی باغانی، فرزند دبیر کل زندانی کانون صنفی معلمان: «خانواده‌های معلمان زندانی از محل بازداشت آنها اطلاعی ندارند و تمام نهادهای مسئول امنیتی، قضائی و هم‌چنین پلیس تهران در برابر مراجعه و پیگیری‌های مکرر این خانواده‌ها، از دادن کوچک‌ترین اطلاعی خودداری می‌کنند».



سعید محمدی، مشاور حقوقی کانون صنفی معلمان:
«معلمان تنها حقوق‌شان را می خواستند»

مشاور حقوقی کانون صنفی معلمان: تجمع معلمان کاملا صنفی بود و معلمان به‌خاطر حقوق خودشان در طی چند روز دست به تجمع زدند اما مسئولان با برخوردهای نادرست مسئله معلمان را امنیتی کردند».



دستگیری زنان و نافهمی‌های یک حرکت اجتماعی

مطالباتی که زنان هم اکنون در قابل کمپین‌های مختلف پیگیری می‌کنند، ماهیتی مدنی، با بهره‌گیری از ظرفیت‌های گروه‌های مختلف پایین دستی در اتصال با نخبگان جامعه است. تجربه مجلس ششم و طرح مسائل زنان در آن، عملا آشکار کرد که نظام سیاسی در هضم مسائل آنان با مشکل جدی مواجه است.



آسیب‌های روحی زنان مهاجر

دکتر عباس آزادیان، روانپزشک ایرانی مقیم کانادا که تا به حال چندین مطالعه و تحقیق بر روی آسیب‌های روحی بعد از مهاجرت انجام داده است، میزان بالای طلاق را در خانواده‌های مهاجر ایرانی از مسایلی می‌داند که در نهایت عوارض آن گریبان‌گیر زنان می‌شود.



مردسالاری ایرانی در کانادا

پس از مهاجرت، انتقال فرهنگ و نظام مردسالارانه خانواده‌های ایرانی، در بیشتر موارد فضای ناآرام و خشنی را بر خانواده‌ها حاکم می‌کند و در مواردی هم با مقاومت زنان برای رسیدن به حقوق برابرشان به متلاشی شدن خانواده‌ها می‌انجامد.



بخش سوم
چرا آزمون دینی برای شغل؟

دین معلم امر خصوصی اوست و نباید وسیله معامله شغلی قرار گیرد. آزمون‌هائی که به تفتیش عقیده می‌مانند، به ریا کاری و حذف صلاحیت‌های حرفه‌ای می‌انجامد و نتیجه‌اش برای حوزه علم و پژوهش فاجعه بار است.



در جشن روز جهانی زن در ایران، زنان با ضرب و شتم پذيرايی شدند

امروز روز جهانی زن در خیلی از کشورهای همسایه ایران هم برگزار شد. زنان در آرامش در این مراسم شرکت کردند اما در ایران وقتی زنان جمع شدند تا خواسته هایشان را بگویند و در فضایی آرام این روز را جشن بگیرند با ضرب و شتم پراکنده شدند. گفتگوهايی با آسيه امينی و شهلا انتصاری را بشنويد همراه با نگاهی به جشن زنان در چند کشور ديگر منطقه.



نوعی نگاه
از روش خيابانی تا روش پارلمانی

خانم‌های عزیز، هر یک نماینده‌‌ای به مجلس بفرستید، از صد میلیون امضا برای رسیدن به هدف نهایی‌تان موثرتر است. این راهی که پیش گرفته‌اید تنها به ضرر هدف نهایی‌تان است. ولی هنوز وقت هست. خواهش می‌کنم تا کامل سرکوب‌تان نکرده‌اند تجدیدنظر کنید.



بخش دوم
تاریخچه حقوق بشر

روند حقوق بشر با فراز و نشیبهایش، همچنان در جهان ادامه دارد. اما متاسفانه دستاوردهایی که جنبش حقوق بشر در اروپا و آمریکا داشته، هم در مستعمرات آنها و هم در دو جنگ جهانی همگی نادیده گرفته شدند. بر سرکار آمدن هیتلر مرگ حقوق بشر بود.



آیا دادرسی ویژه نوجوانان در ایران تحقق خواهد یافت؟

دادرسی ویژه نوجوانان در ایران طرحی است که اینک دو ساله شده. این طرح که با همکاری یونیسف و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در حال شکل‌گیری است، تاکنون با آموزش رئیس‌های کلانتری چند استان برای هدف‌مند و مدون کردن برخورد با جوانانی که با حوزه قضا ارتباط پیدا می‌کنند گام‌های اول خود را برداشته است اما سوال این است که آیا این برنامه می‌تواند پاسخ‌گوی مشکلاتی نظیر کودک آزاری، خشونت در خانه و جامعه باشد؟



بخش اول
از پیشرفت «حقوق بشر» ناامید نباشید

زیرپاگذاشتن حقوق انسانها قدمتی چون عمر بشریت دارد. اما انصاف داشته باشیم؛ مگر همین تغییرات صورت گرفته کم بوده است؟ پدربزرگ‌ها و به ویژه مادربزرگ‌های ما بعضی از تغییرات امروز را در خواب هم نمی‌دیدند.



این زنها به خانه نخواهند رفت

اینها بچه های انقلابند آقایان. بچه های انقلاب در دگرگونی و تغییر بزرگ شده اند چاره ای به جز تغییردادن ندارند. همانطور که شما هم ندارید. تنها کاری که می کنید تاریخ وقوع را عقب می اندازید و آنرا هر بار با هر حرکت تهاجمی تان تغییر را هزینه دار تر می کنید.