(قسمت نخست)
آمادهسازی میدان نبرد
سیمور هرش برگردان: بنفشه سرتیپی
منابع کنونی و سابق نظامی، اطلاعاتی و کنگره آمریکا اعلام کردند که اواخر سال گذشته، کنگره با درخواست بوش برای افزایش بودجه انجام عملیات مخفیانه علیه ایران موافقت کرد.
بودجه درخواستی بوش برای انجام این عملیات،۴۰۰ میلیون دلار بود که از سوی وی، به عنوان حکم ویژهی رییسجمهوری امضا شده بود و هدف آن هم، بیثبات کردن مدیریت و رهبری مذهبی ایران است.
این عملیات مخفیانه، از اقلیت عرب اهوازی و گروههای بلوچ و سایر سازمانهای مخالف حمایت میکند و جمعآوری اطلاعات درباره برنامه تسلیحات هستهای مورد ظن ایران را هم دربر میگیرد.
عملیات مخفیانه علیه ایران، چیز جدیدی نیست. نیروهای عملیات ویژه ایالات متحده، از سال گذشته با اجازه ریاستجمهوری، از سمت جنوب عراق با عبور از مرز، چندین عملیات را انجام داده بودند.
این عملیات، شامل دستگیری اعضای سپاه قدس از میان کماندوهای سپاه پاسداران انقلاب و انتقال آنها به عراق برای بازجویی، تعقیب «اهداف بسیار ارزشمند» در راستای جنگ رئیسجمهور با تروریسم که منجر به دستگیری و یا کشته شدن این اهداف شد، بود.
اما به گفته مقامات فعلی و سابق، ابعاد و گستره این عملیات در داخل ایران، که سازمان اطلاعات مرکزی و فرماندهی مشترک نیروهای ویژه آمریکا (جیاساوسی) در آن مشارکت دارند، به طرز قابل توجهی گستردهتر شده است. بسیاری از سازمانها و افراد، با بودجه درنظر گرفته شده برای این عملیات، موافق نبودند و برخی از رهبران کنگره نیز درباره ماهیت عملیات سوالات بسیار جدی داشتند.
بر اساس قانون فدرال، حکم کاملاً طبقه بندی شده وابسته به ریاستجمهوری، باید در هنگام اجرای عملیات مخفی منتشر شود و یا حداقل به اطلاع نمایندگان دموکرات و جمهوریخواه در مجالس نمایندگان و سنا و اعضا ارشد کمیتههای اطلاعاتی در این مجالس موسوم به گروه هشت قرار گیرند. این کمیته میتواند در صورت لزوم بودجه این عملیات را با توجه به عملیات قبلی تعیین کرده و حتی کاهش دهد.
فردی آشنا با محتویات حکم مصوب کنگره که با «گروههای مخالف برای تامین مالی آنها همکاری دارد» گفت: «این حکم به تضعیف بلندپروازیهای هستهای ایران و تضعیف حاکمیت از طریق تغییر رژیم متمرکز شده است.»
به گفته وی این حکم، گستره وسیعی از فعالین ایرانی را در جنوب و در شرق این کشور که مخالفان سیاسی قدرتمند بلوچ حضور دارند، در برمیگیرد.
منبع آشنا با حکم گفت با وجودی که برخی قانونگذاران با جنبههایی از حکم مشکل داشتند و «مذاکرات سطح بالای قابل توجهی در مورد آن صورت گرفت»، بودجه تقویت عملیات مخفیانه تائید شد.
به عبارت دیگر، در حالی که کاندیدای جسور حزب دموکرات در انتخابات ریاستجمهوری، از تمایل به گفت و گو و استفاده از دیپلماسی در مورد ایران سخن میگوید، برخی از رهبران دموکرات کنگره که از انتخابات ۲۰۰۶ به شدت این مکان را تحت کنترل داشتهاند، در خفا با دولت برای گسترش فعالیتهای مخفیانه علیه ایران همکاری میکنند.
درخواست افزایش بودجه، همزمان با برآورد سازمان اطلاعاتی آمریکا در دسامبر مبنی بر اینکه ایران از سال ۲۰۰۳ فعالیت برای دستیابی به سلاح هستهای را متوقف کرده است، مطرح شد.
دولت با کمارزش جلوه دادن گزارش یادشده، در حالیکه میگوید متعهد به استفاده از دیپلماسی است، بر ضرورت انجام واکنش سریع برای مقابله با خطر هستهای ایران تاکید کرده است.
جورج بوش در مورد نتیجهگیری سازمان ملی اطلاعاتی آمریکا نظر مقامات ارشد امنیت ملی مثل رابرت گیتس، وزیر دفاع و کاندولیزا رایس، وزیرخارجه را خواستار شد که همه مثل وی آن را زیر سوال بردند. (جان مککین، کاندیدای جمهوریخواهان در انتخابات ریاستجمهوری هم چنین نظری داشت)
در این اثنی، دولت، اتهامی علیه رهبری ایران را مبنی بر دخالت در کشته شدن سربازان آمریکایی در عراق به صورت مستقیم و با اعزام نیروی نظامی به عراق و یا به صورت غیرمستقیم با تامین بمبهای کنار جادهای و سایر کالاهای مرگآور در عراق مطرح کرد. (سوالاتی درباره درستی این ادعا مطرح است که مجله تایم در گزارشی با عنوان «مدارک دخالت، نامعتبر است» به آن اشاره کرده است.)
رهبران نظامی و غیرنظامی پنتاگون در نگرانی کاخ سفید در مورد برنامه هستهای ایران سهیم هستند اما در خصوص درستی استفاده از تهاجم نظامی علیه این کشور توافق ندارند.
برخی مقامات پنتاگون معتقدند بمباران ایران پاسخ مناسبی به مسئله تکثیر سلاح هستهای نیست و در این خصوص بیشتر به دیپلماسی نیاز است. آنها نظراتشان را به کنگره و رسانهها هم اعلام کردهاند.
یک سناتور دموکرات به من (سیمور هرش) گفت که اواخر سال گذشته در جلسهای محرمانه، گیتس وزیر دفاع در دیدار با رهبران دموکرات سنا (که این نوع دیدارها اغلب رخ میدهد) در خصوص حمله پیشدستانه دولت بوش به ایران هشدار داده و گفته است: «در صورت بروز جنگ، ما نسلی از جهادگران را میآفرینیم که با نوههای ما این جا در آمریکا مبارزه خواهند کرد.»
نظر گیتس، دموکراتها را متعجب کرد و او در پاسخ یکی از سناتورها که پرسید آیا او نظرش را به بوش و یا معاون او دیک چنی گفته است افزود: «اجازه دهید بگویم که من گویی اینها را برای خودم میگویم.» (سخنگوی گیتس هم نظر وی را در خصوص نتایج حمله به ایران در آن نشست تایید کرد.)
به گفته فردی آشنا به محتویات حکم رئیسجمهوری، ستاد مشترک ارتش ایالات متحده که ریاست آن بر عهده مایک مولن است «بهشدت» در خصوص فشار کاخ سفید برای اجرای یک حمله هوایی نظامی علیه ایران مخالفت کرده است.
به همین نحو، یکی از مشاوران پنتاگون که در جنگ با تروریسم مشارکت دارد گفت که «حداقل ۱۰ افسر ارشد شامل دریاسالاران، فرماندهان رزمی و ژنرالهای ارشد که عملیات نظامی در سراسر جهان را هدایت میکنند «درباره این موضوع وارد بحث شدهاند.»
جنجالیترین فرد در میان این فرماندهان، ادمیرال ویلیام فالون، فرمانده سابق نیروهای مرکزی آمریکا است که اخیراً فرماندهی نیروهای ایالات متحده در عراق و افغانستان را بهعهده داشت.
فالون در ماه مارس تحت فشار طرح نظرات خود درباره حمله نظامی به ایران، استعفا کرد. به عنوان مثال وی سال گذشته به فایننشال تایمز گفت که «هدف واقعی» سیاست آمریکا، تغییر رفتار ایرانیها بوده و ادامه داد: «به نظر من حمله به آنها بهعنوان یک وسیله برای رسیدن به هدف، نخستین گزینه نیست.»
ادمیرال فالون در ماه ژوئن در گفت و گو با من (هرش) گفت که برخی افراد در کاخ سفید، از اظهارات علنی وی ناراحت شدهاند. او به من گفت: «بسیاری باور دارند که شما مجبورید یا با ایرانیها و یا علیه آنها باشید. بیایید جدی فکر کنیم که ۸۰ میلیون نفر در ایران زندگی میکنند و هر کس هم برای خودش دیدگاهی دارد. اینکه بگوییم تنها این راه یا تنها یک راه دیگر وجود دارد، منطقی نیست.»
موافقت سران دموکرات برای اختصاص صدها میلیون دلار برای انجام عملیات مخفیانه بیشتر در ایران با توجه به نگرانیهای مقاماتی مثل گیتس، فالون و بسیاری دیگر قابل توجه بود.
فرد آشنا به محتویات حکم رئیسجمهوری گفت: «پروسه نظارت بر این موضوع، دقیق نبوده و دولت در واقع بر اساس آنچه خواسته عمل کرده است. پروسه منقطع شده و ما شاهد اوضاع خطرناکی هستیم.»
دموکراتهای ارشد کنگره به من گفتند که درخصوص اینکه استنباط آنها از اقدامات جدید، متفاوت از دیدگاه کاخ سفید باشد نگران هستند. فرد آشنا به حکم گفت که موضوعی در این حکم به اقدام دفاعی مهلک از سوی ماموران عملیاتی آمریکا در ایران اشاره دارد. (در اوایل ماه می، اندرو کاکبرن ژورنالیست، عناصر این حکم را در مجله اینترنتی کانتر پانچ منتشر کرد.)
ادامه دارد
برگرفته از: نیویورکر
|
نظرهای خوانندگان
امیدوارم متن حکم مربوطه که در پایان این گزارش به آن اشاره شده را به زودی روی سایت شما ببینم .
-- حمید ، Jun 30, 2008khoda be dade ma Irani ha berese ke hich naghshi dar siyasat haye dolate iran nadarim.
-- mehrnoosh ، Jun 30, 2008با سلام
-- فرزاد صفی ، Jul 1, 2008آنها فکر میکنند که دنیا فقط مال آنهاست دیگران هم حق حیات و زندگی دارند هرکنشی واکنشی دارد که ممکن است خیلی تلخ و نا خوشایند باشد.
والسلام
من نمی فهمم وقتی ایران صراحتا و فقط دریک بخش 300 میلیون دلاربه حساب گروه حماس می ریزد تا اوضاع رادرفلسطین به نفع ایران بهم بریزدوتازه دخالت خود را انکار هم می کند چرا آمریکا نباید با اختصاص 400 میلیون دلاربه عکس العمل متقابل دست نزند
-- ناصر ، Jul 2, 2008خانم بنفشه سرتیپی مقاله هرش بسیار ملال آوروتهی ازهرگونه اطلاعات قابل خواندن بمنظور دامن زدن به بحران های ساختگی که غرب بوجود آورده میباشدکه هدفی جز عادی کردن و غیراجتناب بودن "تجاوز ایران" را برای مشتی
-- هما ، Jul 2, 2008تحمیق شده دنبال نمی کند.ا
طلاعات داده شده از طرف مشتی"بی نام ونشان"را همه میدانند. این اطلاعات قابل سیاه کردن 6 صفحه نیست. اگر افراد با تاریخ امپریالیسم و کلونیال غرب و صیهونیسم آشنائی داشته باشندبه فعالیت های مربوط به برقراری"جدایی بینداز وحکومت کن" آشنا هستند.
سیمورهرش بدون شک با گروهی درجهت این تبلیغات جنگی همراه است که هرازگاهی چنین مقالات پوچی رابا ساز ودهل به خوانندگان تحمیق شده خود می چپاند. او همانند نوام چامسکی نقش اسراییل دربراه انداختن جنگهای اخیر را مخفی نگهداشته و با ظرافت تمام از زیر آن درمیرود و همانند نوام چامسکی همراه با پوچ گویان شعار"نه خون، نه نفت" به سردرگمی"جنبش" ضد جنگ می پردازد.
جالب اینست که درمقاله ای بقلم الکساندرکاکبورن درکانترپانچ که دریکم جولای
بچاپ رسیدا و سیمورهرش رابه استفاده از اطلاعات داده شده درمقاله اندرو کاکبورن که درماه مه چاپ شده متهم کرده است. خانم سرتیپی وقت خود رابیهوده هدرندهید. این اطلاعات وخیلی بیشترازآن راافراد میدانند.