Apr 2009


زنی که بریتانیا را به سکوت واداشت

سوزان بویل در جواب لری کینگ که از او پرسید حالا که معروف شدی، سبک زندگی و شیوه‌ی پیشین خودرا تغییر خواهی داد یا خیر، گفت: نه، چرا باید تغیر دهم؟ سوزان بویل، در گلاسگو اسکاتلند به دنیا آمده است و ۴۷ سال دارد با گربه خود در اتاقی اجاره‌ای زندگی می‌کند. تا به حال به وی پیشنهادهای زیاد کاری و هنری شده است که سوزان در حال بررسی آن‌ها است. لری کینگ، معروف ترین شومن آمریکایی پیش‌بینی کرد و به سوزان بویل گفت: «روزی برای ملکه بریتانیا آواز خواهی خواند!»



سفرنامه ایران ـ بخش دوم
به سوی ایران با ایران‌ایر

نوزدهم مارس، دو روز قبل از نوروز به سوی فرودگاه آمستردام، رفتم. با هزار نگرانی، هیجان و شادی وارد فرودگاه شدم. بیشترین هیجانم در پوشیدن حجاب بود که بارها در خانه جلوی آینه تمرین کرده بودم و شیوه‌های راحت‌تر و یا بهتر روسری به سر کردن را برای خودم انتخاب کرده بودم. باید بگویم که سال‌ها فکر حجاب اجباری احساس بد ترس را در من بیدار می‌کرد که شاید مهم‌ترین دلیل برای نرفتن من به ایران بود. اما چند روز قبل از سفر در وبلاگ خود نوشته بودم که عشق ایران به نفرت از حجاب غلبه کرد. هرچند ترس و نگرانی با من بود.



بلیت‌های جعلی در مسابقات یوروویژن

روز ۱۶ آوریل، مسابقه‌ی داخلی در مسکو برگزار شد تا از میان ۴۲ کشوری که برای مسابقات امسال یوروویژن مسکو شرکت دارند، زیباترین دختران انتخاب شوند. اما این نماینده و شهروند کشور روسیه بود که برنده‌ی جایزه‌ی زیباترین دختر دنیا شد. کسینیا، که دانشجوی دانشگاه است در مصاحبه‌ای با کانال یک تلویزیون روسیه گفت: «واقعا خود را نمی‌شناسم! کار مدیران طراحی و گریم این‌قدر عالی است که از من، شخص زیباتری درست کرده‌اند.»



سفرنامه ایران ـ بخش اول
بعد از ۷۰ سال

همیشه آرزو داشتم به ایران سفر کنم و با عقب انداختن آن شوق و ذوق آن افزون‌تر می‌شد. همیشه که می‌گویم یعنی تمام عمری که تا به حال دیده‌ام. البته وقتی کودک بودم از پدر بارها خواسته بودم به جای این‌که به سفر هند وعده دهد به ایران به سرزمین رزم‌های رستم و سهراب ببرد. می‌گفت ایرانی وجود ندارد، فردوسی افسانه‌های مردمی و قدیمی را گردهم آورده است و روایت‌های شاهنامه با تاریخ واقعی ما فارسی زبانان رابطه‌ای ندارد. پدر البته این حرف‌ها را یا به خاطر نجات یافتن از اصرار‌های من می‌گفت یا از روی دلواپسی‌های حزبی خود تا زیاد به فکر ایران نباشیم.



گفت و گو با جان مک لیود، مسئول رادیو آسیا میانه
رادیو آسیا میانه، رادیویی با کارکرد روزنامه‌

حدود نیم سال است که موسسه‌ی گزارشگری جنگ و صلح رادیوی جدیدی برای آسیای میانه تأسیس داده است و در این مدت شنوندگان این رادیو در سراسر آسیای میانه رو به فزونی رفته است. موسسه‌ی گزارشگری جنگ و صلح هر هفته، ۱۵ دقیقه برنامه رادیو از کشور قرقیزستان و تاجیکستان در سه زبان تاجیکی، روسی و قرقیزی پخش می‌کند. در عین حال این رادیو تازه‌کار از بعضی از ایستگاه‌های رسانه‌ای کشور‌های آسیای میانه مثل صدا و سیمای قرقیزستان و بعضی ایستگاه‌های خبررسانی تاجیکستان هم پخش می‌شود. با جان مک لیود، مسئول این رادیو گفت و گو کردم.



«اسکار می‌خواند- الکس می‌رقصد»

ایگار کورکاف، نماینده کشور کرواسی در یوروویژین ۲۰۰۹ خواهد بود. کشور کرواسی که از سال ۱۹۹۳ در مسابقات یوروویژین شرکت دارد، امسال هم با ترانه‌ی تینای زیبا در این مسابقات حضور خواهد داشت. هرچند قابل پیش‌بینی است که با این صدا و این ترانه به دشواری بتوان با نماینده‌های کشورهای دیگر رقابت کرد؛ اما میدان یوروویژین جای زیادی به اتفاقات غیر قابل پیش‌بینی می‌دهد. از این‌رو ما غالبا شاهد برنده شدن خواننده‌هایی بودیم که هیچ فکر نمی‌کردیم اسم آن‌ها در لیست ۱۰ خواننده برتر این مسابقات باشد.



شوان پرور، حماسه‌سرای کرد

شوان پرور در گفت و گوی خود با یکی از سازمان‌های مبارزه با سانسور موسیقی ترانه در سراسر جهان می‌گوید که مردم در کردستان ترکیه رابطه بسیار نزدیکی با ترانه دارند و خواننده برایشان بسیار عزیز و مقدس است. وی می‌گوید که مردم کرد، ترانه‌های او را دوست داشتند و وی از طریق ترانه‌هایش با مردم کرد حرف می‌زد. شوان پرور از خوانندگان حماسه‌سرای کرد ترکیه است که ترانه‌هایش بیش‌تر اوقات معنای وطن‌پرستانه دارد. ترانه‌های شوان پرور و شیوه اجرای او مرا به یاد داستان‌خوانی‌های بخش‌های آسیای میانه می‌اندازد.



خواننده عرب‌تبار، نماینده اسرائیل در یورو ویژین

اولین بار است که اسرائیل برای مسابقات ترانه یورو ویژین، خواننده عرب‌تبار را برای مسابقات نهایی می‌فرستد. اسرائیل از سال ۱۹۷۳ در این مسابقات شرکت کرده است و هیچ بار هم به شرایط یا درگیری‌ مردم اسرائیل و مسلمانان در این کشور اشاره نکرده است. ترانه‌های انتخابی، عاشقانه و دور از سیاست بوده است. این ترانه که هم با زبان عبری و هم عربی اجرا شده، در مسابقات داخل برنده شد و بار اول است که مردم به ترانه‌ای رأی داده‌اند که در آن گفته می‌شود‌: حتماً راه دیگری وجود دارد. انگار به نتیجه رسیدن مردم اسرائیل را بازگو می‌کند که جنگ یا درگیری تنها راه موجود برای حل مشکلات نیست.



گرجستان: «ما پوتین را نمی‌خواهیم»

از یک ترانه می‌گویم که نتوانست در مسابقه یورو ویژین شرکت کند. ترانه‌ای با نام We Don’t wanna Put In که می‌شود از آن دو برداشت کرد. یکی این‌که «ما نمی‌خواهیم تحمل کنیم» یا «ما پوتین را نمی‌خواهیم» نمایندگان کشور گرجستان از شرکت این ترانه در مسابقات موسیقی ۲۰۰۹ جلوگیری کرده‌اند. مسئولان این مسابقات ابراز کردند که این ترانه مطابق شرایط و قوانین آن‌ها نیست. گرجستان و خوانندگان این ترانه بین تغییر ترانه و یا حذف عبارت «ما پوتین را نمی‌خواهیم» یا در مسابقه شرکت نمی‌کنیم، دومی را انتخاب کرده‌اند.



رومانی، مقصر درگیری‌های مولداوی شناخته شد

چهار‌شنبه، ولادیمیر ورونین، رییس جمهور مولداوی، کشور همسایه‌ی ‌خود، رومانی را در تظاهرات و آشوبی که سه‌شنبه شهر کیشینف، پایتخت این کشور را ناآرام کرده بود، مقصر شناخت. در حالی که رییس جمهور رومانی این اتحام را بی‌اساس خواند. این در حالی رخ داد که کشور مولداوی، سفیر کشور رومانی را از خاک خود اخراج کرد و سفیر خود را از کشور رومانی فرا خواند. در شهر کیشینف، تظاهرات گسترده‌ای ضد نتایج انتخابات پارلمانی برگزار شد که مخالف نتایج انتخابات روز یک‌شنبه بودند.



آرش، نماینده آذربایجان در یورو ویژن

امسال، آرش با خواننده آذربایجانی، آیسل تیمورزاده در مسابقات خوانندگی یورو ویژین با ترانه‌ای که خود آن را تهیه کرده است، شرکت خواهد کرد. ترانه‌ای که آرش و آیسل در مسابقات امسال اجرا خواهند کرد به تهیه خود آرش است و عنوان آن «همیشه» است. با این همه، آرش با همخوان آذربایجانی خود با خوانندگان زیادی از کشور‌های مختلف اروپا رو‌‌به‌رو است و این شانس برندگی او را کم‌تر می‌کند. با این حال آرش و آیسل به بخش تاجیکی رادیو آزادی گفتند در برنده شدن خود شک زیادی ندرند و کاملاً خوش‌بین هستند.