گزارش


نقض حقوق مولف؛ درد دل‌های یک مستندساز ایرانی

قانون حق نشر و دیگر قوانین مربوط به تکثیر آثار هنری، سال ۱۸۸۶ در برن، به‌تصویب رسید. به‌طوری که قوانین مربوط به حق نشر نه تنها در کشور محل تولید آثار، بلکه در تمام کشورهای جهان باید رعایت می‌شد. اما این حقوق تا چه حد محفوظ است و وضعیت حقوق مولف در میان فارسی‌زبانان چگونه است؟ جمشید گلمکانی، مستندساز ایرانی می‌گوید که حقوق بسیاری از سازندگان فیلم‌ها رعایت نمی‌شود و رسانه‌های زیادی هستند که به نقض حقوق هنرمندان آلوده‌اند.



«هوا بوی خون گرفته؛ بیدارش کنید خدا را»

در ویدئو کلیپی که در حمایت از مجید توکلی، دانشجوی دانشگاه امیرکبیر و از زندانیان سیاسی ایرانی تهیه شده است، ترانه‏ای بر اساس ترانه‏ی معروف Haste Siempre، ساخته‏ی آهنگ‏ساز کوبایی، Carlo Pueblo اجرا شده است. این ویدئو کلیپ را پشتیبانان کلیپ «ما مجید هستیم» ساخته‏اند. کمپینی که پس از بازداشت مجید توکلی راه‏اندازی شد.



ناآرامی‌ها و نقض حقوق بشر در چین

هزاران پلیس و نیروهای شبه نظامی چینی برای ممانعت از بروز درگیری‌های بیشتر به شهر اورمچی در استان جیا جوان فرستاده شدند. اعزام نیروهای تازه‌نفس برای جلوگیری از درگیری‌های جدید میان مسلمانان اویغور و کارگران چینی «هان» صورت می‌گیرد. درگیریی‌ای که از روز یک‌شنبه تا کنون ادامه دارد و گفته شده است حدود صد و پنجاه نفر کشته شده‌اند، هزار نفر جراحت برداشته‌اند و حدودی هزار و چهارصد نفر در جریان این درگیری‌ها بازداشت شده‌اند. الیزابت پله‌بانی، به زمانه می‌گوید: «آن‌هایی که موفق شده‌اند به اورمچی بروند معتقدند که وضعیت هنوز ناآرام است و دولت چین هزاران سرباز مسلح به این محل ناآرام فرستاده است.»



"روسیه ایران را مورد استفاده قرار می دهد"

بر اساس خبری که ریانووستی خبرگزاری روس منتشر کرده است روسیه بر انتخابات ایران نظارت داشته است. ایران همواره در مقابل درخواست مخالفان برای حضور ناظران خارجی در انتخابات مقاومت کرده است.
ریانووستی می گوید ناظر روس "پاول زریفولین" سردبیر سایت خبری "ژئوپلتیکا" بوده و از شیوه برگزاری انتخابات اظهار رضایت کرده است.
آقای رزیفولین به این خبرگزاری گفته است: من بعنوان ناظر در بسیاری از انتخابات مانند بلاروس و مولداوی شرکت داشتم اما چنین انتخابات آزادی مانند ایران را در هیچ کجای دیگر ندیده بودم.



حکیموف: مردم تاجیک، همسوی خاتمی هستند

موضوع انتخابات ایران تقریبا در همه رسانه‌های آسیای میانه خبر اول است. انتخاباتی با چنین شور و شوق در تاریخ رسانه‌های این منطقه تا به حال مشاهده و گزارش نشده است. رسانه‌های داخلی و حتا بین‌اللملی مربوط به کشورهای آسیای میانه، بیشتر از درگیری طرف‌داران احمدی نژاد و موسوی می‌گویند. بین کشورهای آسیای میانه، تاجیکستان بیشتر نگران آن است که سیاست ایران راجع به تاجیکستان تغییر کند و وعده‌های کمک به رشد اقتصادی این کشور فراموش شود.



زنی که بریتانیا را به سکوت واداشت

سوزان بویل در جواب لری کینگ که از او پرسید حالا که معروف شدی، سبک زندگی و شیوه‌ی پیشین خودرا تغییر خواهی داد یا خیر، گفت: نه، چرا باید تغیر دهم؟ سوزان بویل، در گلاسگو اسکاتلند به دنیا آمده است و ۴۷ سال دارد با گربه خود در اتاقی اجاره‌ای زندگی می‌کند. تا به حال به وی پیشنهادهای زیاد کاری و هنری شده است که سوزان در حال بررسی آن‌ها است. لری کینگ، معروف ترین شومن آمریکایی پیش‌بینی کرد و به سوزان بویل گفت: «روزی برای ملکه بریتانیا آواز خواهی خواند!»



رومانی، مقصر درگیری‌های مولداوی شناخته شد

چهار‌شنبه، ولادیمیر ورونین، رییس جمهور مولداوی، کشور همسایه‌ی ‌خود، رومانی را در تظاهرات و آشوبی که سه‌شنبه شهر کیشینف، پایتخت این کشور را ناآرام کرده بود، مقصر شناخت. در حالی که رییس جمهور رومانی این اتحام را بی‌اساس خواند. این در حالی رخ داد که کشور مولداوی، سفیر کشور رومانی را از خاک خود اخراج کرد و سفیر خود را از کشور رومانی فرا خواند. در شهر کیشینف، تظاهرات گسترده‌ای ضد نتایج انتخابات پارلمانی برگزار شد که مخالف نتایج انتخابات روز یک‌شنبه بودند.