بازيگران


گفت‌وگو با اولیور استون به مناسبت فیلم وال‌استریت ۲
الیور استون، ویتنام و جنگ عراق

اکبر فلاح‌زاده: اولیور استون خود در خانواده‌ی متمولی بزرگ شده و پدرش بانکدار بوده است. وی معتقد است نظام اقتصادی آمریکا اینک درگیر بحرانی شده که به سقوط آن خواهد انجامید. با وجود انتقاد از نظام اقتصادی آمریکا، استون دل خوشی از سوسیالیسم ندارد. او طرفدار رقابت آزاد در بازار است، منتها می‌خواهد این رقابت با مسئولیت و اخلاق توأم باشد. اینکه تا چه حد این کار میسر است، از جمله نکاتی است که در گفت‌وگوی دی سایت آلمان با او بحث شده است.



تونی کرتیس، بازیگر نامدار سینمای هالیوود درگذشت
انگار هیتلر را بوسیده بودم

میترا داودی: تونی کرتیس با بازی در فیلم «بعضی‌ها داغش را دوست دارند» به کارگردانی بیلی وایلدر به شهرت جهانی رسید. این بازیگر خوش‌سیما و سرشناس در ۲۹سپتامبر در سن هشتاد و پنج سالگی درگذشت. فیلم‌هایی که کرتیس در آنها بازی کرده بود، تا سال‌های دهه‌ی هفتاد جزو پرفروش‌ترین فیلم‌های هالیوود بودند. کرتیس در ۱۵۰فیلم بازی کرد و پس از کناره‌گیری از سینما در هنرهای تجسمی هم پرآوازه شد.



شون پن، هنرپیشه‌ی نامدار هالیوود پنجاه ساله می‌شود
پنجاه‌سالگی یک هنرمند شورشی

نادر افراسیابی: شون پن، بازیگر سرشناس سینمای هالیوود و همسر سابق مادونا، خواننده‌ی موسیقی پاپ که تاکنون دو بار جایزه‌ی اسکار را از آن خود کرده است، فقط به خاطر هنر بازیگری‌اش خبرساز نیست. او یک بار، در ژوئن ۲۰۰۵، پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری به عنوان گزارشگر روزنامه‌ی سانفرانسیسکو کرانیکل به ایران سفر کرد و با کسانی مانند هاشمی رفسنجانی گفت و گو کرد.



سفر به خیر ایزی رایدر!

نادر افراسیابی:دنیس هوپر، ستاره‌ی سینمای هالیوود، بازیگری که همواره به جست‌وجوی آزادی بی‌حد و حصر بود، یک یاغی درگذشت. اما او همواره در یادها خواهد ماند. دنیس هوپر در سراسر زندگی‌اش ازین تعجب می‌کرد که چطور توانست با وجود مصرف مواد مخدر جان سالم به در ببرد. اکنون این بازیگر توانا در سن ۷۴سالگی نه در اثر زیاده‌روی در نوشیدن مشروبات الکلی یا استفاده از ال اس دی و کوکائین و هروئین، بلکه در اثر سرطان پروستات درگذشته است.



ممنوع‌التصویر شدن فاطمه معتمدآریا

امیر رسولی: پس از آن‌که هنرپیشه‌ی محبوب و ملی ایران، خانم فاطمه معتمد آریا در جشنواره‌ی فیلم کن بدون حجاب و با آزادی کامل و یا یک لباس شرقی زیبا، همراه با دستبند سبز به نشانه‌ی حمایت از جنبش اعتراض‌آمیز مردم ایران روی فرش قرمز ظاهر شد و مقابل دوربین‌ها قرار گرفت، حجت الاسلام محمد تقی رهبر، رئیس مجمع روحانیون مجلس خواستار ممنوع‌التصویر شدن این بازیگر سرشناس سینمای ایران شد.



شب محمدعلی کشاورز

محمدعلی کشاورز از زمره هنرمندانی است که بیش از نیم قرن در عرصه تئاتر و سینمای ایران، حضوری مؤثر داشته است. به منظور تجلیل از این هنرمند و بازیگر برجسته کشور، مجله ادبی بخارا مراسم بزرگداشت وی را با عنوان «شب محمدعلی کشاورز» برگزار خواهد کرد. سخنرانی اسماعیل شنگله، علی دهباشی، رضا سید حسینی و دکتر محمد صنعتی و نمایش فیلم مستندی از زندگی کشاورز و بخش‌هایی از نقش‌هایی که او بازی کرده، از برنامه‌های این شب هستند.



پل نیومن‌، یاغی پاک ‌هالیوود

گاردین، ترجمه‌ی علی آخوندان: پل نیومن از اسطوره‌های معمولی هالیوود نبود، هرچند که تمام ‌ویژگی‌های آن را داشت. ‌ستاره‌ای بود ‌با چشمان آبی درخشان‌ و چهره‌ای کارت پستالی‌. شش دهه در اوج‌ بود و نه تنها اسکار، که جوایز زیاد دیگری را هم در کارنامه‌اش ثبت کرد. ‌نیومن همیشه مردی بود که برای خودش زندگی می‌کرد.‌ از تمام دام‌هایی که در راه یک اسطوره قرار دارند، دوری کرد. نیومن هیچ‌گاه ‌آلوده الکل و مواد‌ مخدر نشد، قصری محصور در «بورلی هیلز» نساخت و کسی او را در یک میهمانی شبانه در حال رقص میان دخترانی که کمتر از نصف سن او را داشته باشند، ندید.



با احترام به چنگیز جلیلوند
پل نیومنی که ما می‌شناسیم فرق می‌کند

مهدی عبدالله‌زاده: یکی از آشناهای ما قرار بود از کرمان برای مسافرت پیش ما بیایید. «نیش» را آورد و من از همان زمان شیفته‌ی بازیگری شدم که به لهجه‌ی کرمانی‌ها نام‌اش «پل نِه‌یو‌من» بود. چشم‌های نافذ آبی‌اش که شیطنتی آلوده به غم و اندوه از آن بیرون می‌زد، مرا برد به دنیایی دیگر. دیگر قهرمان تیز و فرز و محبوب خودم را پیدا کرده بودم. مهربان، چالاک، احساساتی و پاک.



جورج کلونی از اشغال سفارت فیلم می‌سازد
داستان اشغال سفارت به روایت جورج کلونی

مجید روشن‌زاده: جورج کلونی، ستاره سینمای هالیوود، قصد ساختن عملیات سازمان سیا به هنگام اشغال سفارت آمریکا در تهران را دارد. این فیلم، داستان مأموریت یکی از اعضای برجسته سیا بنام تونی مندنز و نحوه آزادی شش تن از اعضای سفارت آمریکا را که در آن زمان در سفارت کانادا در تهران مخفی شده بودند، روایت می‌کند.



خسرو شکیبایی را چطور تعریف می‌کنید؟

مینو صابری: در مجلسی که در خانه‌ی خسرو شکیبایی برپا بود از برخی هنرمندان سوال کردم: خسرو شکیبایی را چطور تعریف می کنید؟ داوود رشیدی با چشمان اشکبار گفت: یک دوست، یک هنرمند بزرگ، یک شاعر بزرگ، یک صدای فراموش نشدنی و یک شخصیت بزرگ. امین تارخ گفت: به نظر من آقای شکیبایی یکی از خوشبوترین گل‌های گلستان عرصه‌ی بازیگری سینمای ایران بود. فقدان وجودش ضربه‌ی مهلکی‌ست به سینمای ایران.



گفت و گو با مازیار جبرانی، کمدین ایرانی:
بچه های شر محور شرارت

در بازار کمدی، یک ایرانی تازگی‌ها محبوب آمریکایی‌ها شده است. مازیار جبرانی و دوستانش که عبارت «محور شرارت» جرج بوش را عنوان تور کمدی خود قرار داده بودند، به آمریکایی نشان دادند که مردمان کشورهای Axis Of Evil آنقدرها هم وحشتناک و شیطانی نیستند. مازیار این هفته در تورنتو اجرا داشت‌. نیک‌آهنگ کوثر با این کمدین ایرانی گفت و گو کرده است.



گفت‌وگو با پِژمان بازغی، بازیگر فیلم «کافه ستاره» و کاندیدای اسکار ایرانی
«چهره که دیگر لطف خدا بوده»

پژمان بازغی، کاندیدای اسکار ایرانی: «والله چهره که دیگر لطف خدا بوده، کار من که نیست، ولی از اینکه بتوانم به شایستگی از این لطفی که خدا به من کرده در عرصه‌ی سینما استفاده کنم خوشحال می‌شوم که با چهره‌ها و نقش‌های متفاوت بتوانم نقش‌های خوبی را بازی کنم».



‌گفت‌ و گو با هادی‌ مرزبان، کارگردان‌ تاتر
یا‌ خیلی‌ پررو هستم‌ یا عاشق و دیوانه

هادی‌ مرزبان، بازیگر و کارگردان‌ پیشکسوت‌ تاتر، متولد سال‌ ۱۳۲۳ است و از یاران قدیم اکبر رادی٬‌ نمایشنامه‌نویس مشهور ایران که این روزها در بستر بیماری است. او هم مانند بسیاری از همکارانش از حمایت دولت از تاتری‌ها ناامید است و می‌گوید دولت‌ بالاخره‌ باید تکلیف‌ خود را مشخص‌ کند که‌ تاتر می‌خواهد یا نه؟



اکبر عبدی: «‌من‌ گرانترین‌ دستمزد را می‌گیرم‌»

اکبر عبدی در گفت‌وگو با زمانه: «نمی‌دانم‌ می‌دانید یا نه، من‌ گرانترین‌ دستمزد را می‌‌گیرم‌، حتی‌ از تلویزیون. اگر این چند سال کار نکردم، شاید به‌ این‌ دلیل‌ بوده‌ که‌ تلویزیون‌ یا تهیه‌‌کننده‌ نتوانسته‌ از پس‌ دستمزد من‌ برآید و گرنه‌ هیچ‌ وقت‌ کار را گدایی‌ نکردم. من‌ تنها هنرپیشه‌ای‌ هستم‌ در این‌ مملکت‌ که‌ سه‌ تا کار را در بیست‌ و چهار ساعت‌ با هم‌ انجام‌ دادم».



اعتیاد به همه‌ی ما نزدیک است

گفت‌وگوی‌ زمانه با باران‌ کوثری‌، بازیگر نقش اول خون‌بازی: فکر می‌کنم‌ هدف‌ کارگردان‌های‌ فیلم‌ از ساخت‌ خون‌ بازی‌ یک‌ نوع‌ هشدار بوده. این‌که‌ اعتیاد این‌قدر به‌ همه‌ی‌ ما نزدیک‌ است‌. در مرحله‌ی تحقیق فیلم،‌ من‌ خودم‌ ترسیدم‌. برای‌ این‌که‌ فکر کردم‌ چقدر آدم‌هایی‌ مثل‌ من می‌توانند در معرض‌ این‌ خطر قرار بگیرند.



نیکی کریمی: از عهده مشکلات فیلمسازی‌ بر می‌آیم

یکی از سه داور کمیته انتخاب «بهترین فیلم اول» در جشنواره برلین امسال نیکی کریمی بود. او درحاشیه این جشنواره درباره مشکلات فیلم‌سازی می‌گوید: «اصولا ایران کشوری نیست که هنرمندان و فیلم‌سازانش بتوانند از دولت انتظار حمایت داشته باشند. تنها کاری که آنان می‌کنند، ایجاد مسئله و مشکل است.»



فرشید فرزان هنرپیشه و دوبلور فیلم‌های سینمایی در گذشت

فرشید فرزان، هنرپیشه و دوبلور موفق سینما و تلویزیون را نه تنها علاقه‌مندان به سینما و تاتر خوب می شناسند بلکه ایرانیان شهر کلن از او به عنوان چهره ای علاقه‌مند به فرهنگ و هنر ایران یاد می کنند. زندگی هنری او با شرکت در فیلم "عصیان" شروع شد.



نگاهی به فیلم "تولد مسیح"
شهره آغداشلو در نقش الیزابت مقدس

آغداشلو که به خاطر بازی در فیلم "خانه‌ای از شن و مه" کاندیدای جایزه اسکار برای نقش دوم هنرپیشه زن شده بود، در فیلم "تولد مسیح" نقش زن نازایی را دارد که از سوی پروردگار متبرک شده و از این رو ناگهان متوجه می‌شود که باردار است.



دومين کتاب رضا کيانيان درباره مباحث تئوريک بازيگری
شعبده بازيگری

بررسی دومين کتاب رضا کیانیان که اخيرا چاپ شده و مجموعه مقالاتی است با نگاه تئوريک به بازیگری و مرجع ها و مثال های ايراني.



درگذشت گلن فورد

علاقمندان سينما حتما نام و چهره او را به خاطر بازی در فيلم های درخشانی چون گيلدا و سه و ده دقيقه به ياما به ياد می آورند.