انقلاب رسانه‌ای


جنبشی از جنس رسانه‌هایش

پژمان اکبرزاده: در حاشیه‌ی «نهمین جشنواره‏ی جهانی سینمای تبعید»، علاوه بر نمایش ده‏ها فیلم از سینماگران تبعیدی و مهاجر، بخش‏های جنبی گوناگونی نیز پی گرفته شد. یکی از این نشست‏ها، سمیناری با عنوان «کاربرد رسانه‏های مدرن از سوی جوانان معترض در ایران» بود. درباره‌ی این نشست با سیروس وقوعی، منتقد سینما و پژوهش‏گر مسائل اجتماعی و برگزارکننده‌ی این سمینار گفت و گویی کرده‌ام.



به مناسبت روز سینما
نگاهی به سیر تحول سینما در ایران

حسین نوش‌آذر: در تقویم ایرانی بیست و یکم شهریورماه، روز سینما خوانده‌ می‌شود. تا پیش از مشروطه مردم ایران سینما را نمی‌شناختند و سرگرمی‌ها و تفریح‌های دیگری داشتند. در این دوران قهوه‌خانه و تئاترهای روحوضی و نمایش‌های خیابانی رونق داشت. نخستین کسی که دستگاه سینمای بی‌صدا را به ایران آورد، روسی خان نام داشت. این مرد عکاس خوبی بود و در خیابان علاءالدوله‌ی تهران عکاسخانه داشت.



شهر در زیبایی‌شناسی سینما

ملویل می‌پرسد: پاریس واقعی کدام است؟ پاریس رویایی اشراف با شب‌هایی پر زرق و برق، رستوران‌هایی شلوغ، خیابان‌ها و بلوارهایی زیبا و سراسر چراغانی، کاباره‌ها و دیسکوها و توریست‌هایی خوش‌بخت؟ یا پاریس انسان‌های مچاله شده و رها در بیغوله‌ها، فاحشه‌های سرمازده، دزدان، معتادان الکلی، پلیس‌های نابود شده که حاضر به همکاری با قدرتمندان نشده‌اند و...؟



گفت‌وگو با کارن رشاد، سردبیر «کلاه استودیو»
هنر زیرزمینی در «کلاه استودیو»

رسانه‌ی اینترنتی «کلاه استودیو» اگر تنها رسانه‌ی هنر زیرزمینی در ایران نباشد ولی یکی از معدود‌ پیشگامان و نوآوران در این عرصه است. کارن رشاد، سردبیر کلاه استودیو در گفت‌وگو با زمانه: «گویا دوستان ایرانی می‌خواهند «آندرگراند» را به هر چیز غیر مجاز نسبت دهند، اشکالی هم ندارد. اما «آندرگراند» به مفهوم جدی‌تری هم وجود دارد و آن به جریان‌های مستقلی گفته می‌شود که پیشرفت آن‌ها به‌طور مستقل و بدون برنامه‌ریزی و محدودیت رسمی در سطح شهر یا در میان خرده‌فرهنگ‌ها دیده می‌شود.»



گزارش تک فیلمی آخر هفته آمریکای شمالی
ضد سی‌صد

داستان فیلم ۳۰۰، در باره حمله لشگریان هخامنشی دوران خشایارشا است به یونان که در آن ایرانیان را بسیار وحشی نشان داده است. این امر باعث شده تا لگوماهی در باره این فیلم یک سایت ضد ۳۰۰ راه اندازی کند.



‌نگاهی‌ به‌ رويكرد فيلمسازان‌ ايرانی‌ به‌ سينمای‌ جنگ‌
‌بازگشت‌ سينمای‌ ايران‌ به‌ جبهه‌

امسال‌ علاوه‌ بر چند فيلمساز مثل‌ رسول‌ ملاقلي‌ پور و انسيه‌ شاه‌ حسيني‌ كه‌ قبلا فيلم‌ جنگي‌ مي‌ساختند كارگرداناني‌ همچون‌ داريوش‌ مهرجويي‌ و كيومرث‌ پوراحمد نيز به‌ سينماي‌ جنگ‌ روي‌ آورده‌اند.



نگاهی به حضور جنسیت در سینمای علمی تخیلی
سینما و زهدانِ ابدی مادر

شناخت رابطه میان جنسیت و تکنولوژی یکی از دغدغه‌های همیشگی سینمای علمی تخیلی بوده است. به‌طوری که تخیل درباره تن انسان و اندام زایشی او همواره دستمایه خلق فضاهایی بکر و خلاقیتی تحسین‌برانگیز در این‌گونه سینمایی شده است.



سينما و خودکشی

حلق‌آویزشدن یک دختر هشت ساله، این سوال را ایجاد کرد که آیا او به خاطر دیدن فیلم‌های نامناسب خودکشی کرده است؟



ويدئو سايت يک انقلاب رسانه ای

« اگر تو يک پسربچه لبنانی باشی، می تونی با موبايل ات فيلم بگيری و به سايت Selfcast بفرستی و...