خانه > خبر اول > ایران > آغاز سال ۱۳۸۸ و پیامهای نوروزی | |||
آغاز سال ۱۳۸۸ و پیامهای نوروزیسال ۱۳۸۸ خورشیدی در ایران آغاز شد. سال نوی ایرانی به وقت آمستردام و شماری از شهرهای اروپای غربی ۱۲:۴۳:۳۹ و به وقت محلی سانفرانسیسکو، لسآنجلس و ونکوور ۴:۴۳:۳۹ تحویل شد. در ایران تعطیلات نوروزی دو هفته ادامه خواهد داشت و پایان این تعطیلات با مراسم پیکنیک سنتی ایرانیان یعنی سیزدهبدر همراه است. عید باستانی و ایرانی نوروز در پهنه گستردهای از غرب آسیا جشن گرفته میشود ولی یکی از کاملترین اَشکال آن که با مراسمی همچون جشن آتش (چهارشنبهسوری)، سفره هفتسین و جشن سیزدهبدر همراه است در ایران برگزار میشود.
تغییر ساعت رسمی ساعت رسمی ایران از ساعت ۲۴ روز اول فروردین یک ساعت به جلو کشیده میشود و نیمه شب روز سیام شهریور به حالت پیشین بر میگردد. ساعت رسمی برای مدت شش ماه تا اول پائیز یک ساعت جلو کشیده میشود و از اول پائیز در شش ماه دوم سال با کوتاه شدن روزها، یک ساعت به عقب کشیده میشود. پیامهای نوروزی آیتالله علی خامنهای در پیام نوروزی خود خواستار «اصلاح الگوی مصرف» در ایران شد. محمود احمدینژاد، رئیس جمهور ایران نیز در پیام نوروزی خود نوروز را «مظهر نو شدن دلها و جانها و مظهر هویت ایرانی و ماندگاری تاریخی ملت بزرگ ایران» دانست و سالی که گذشت را «سرشار از فراز و نشیبها و پیروزیهای بزرگ برای ملت عزیز ایران» توصیف کرد. وی در ادامه تحولات اخیر جهان را «نشانه پایان راه و به بنبست رسیدن لیبرالیسم غربی و مکاتب مادی» قلمداد کرد. باراک اوباما نیز امروز جمعه، پیامی ویژه نوروز خطاب به مردم و دولت ایران فرستاد. متن این پیام به زبانهای انگلیسی و فارسی بر روی تارنمای رسمی کاخ سفید قابل خواندن است. شیمون پرز، رئیس جمهوری اسرائیل نیز در پیامی نوروزی از بخش فارسی رادیو اسرائیل به مردم ایران «ابراز دوستی» کرد و از ایرانیان خواست تا «راه صلح را در پیش بگیرند و مسیر خصومت را کنار بگذارند.» در همین رابطه: پیام نوروزی اوباما: قول یک آغاز نو با ایران اعلام طرحهای امنیتی و انتظامی برای نوروز
|
آخرین مطالب
موضوعات
آرشیو ماهانه
|
نظرهای خوانندگان
نوروز و تولد دوباره ی زمین و آغاز بهار را به همه نویسندگان؛ شاعران و کارکنان رادیو زمانه تبریک عرض نموده سالی همراه با شادی را برایتان آرزو مندم .
-- farhad ، Mar 20, 2009مانده ام که چرا خامنه ای و احمدی نژاد و امثالهم همیشه از شخص سوم یعنی "ملت عزیز ایران" و "ملت ایران" و "تاریخ درخشان ایران" سخن می گویند وخبری از کلمات یک ساز مثل "ما مردم یک کشور" و یا "ما مردم یک ملت" و یا ما "مردم یک زبان" و یا "مردم یک اب و خاک" در حرفهایشان نیست ؟؟ مثل اینکه "ملت ایران" فقط در خدمت و بندگی این تافته های جدا بافته "بزرگ" است و "مفتی خر" (ببخشید "مفتخر").
-- بدون نام ، Mar 20, 2009