قانون ارثبری زنان در مجلس اصلاح شد
مجلس ایران طرحی را تصویب کرد که بر اساس آن زنان از اموال منقول و غیرمنقول همسر ارث میبرند.
این طرح امروز یکشنبه با ۱۶۹رای موافق، دو رای مخالف و هفت رای ممتنع از مجموع ۲۲۱نماینده حاضر به تصویب رسید و با تائید نهایی شورای نگهبان به اجرا گذاشته خواهد شد.
بر اساس این مصوبه، بخشی از مواد ۹۴۶و ۹۴۸ قانون مدنی ایران که مربوط به نحوه ارثبری زنان از اموال همسر است، تغییر کرد.
این مواد پیشتر تاکید میکردند که زن، تنها از اموال منقول ارث برده و در اموال غیرمنقول نیز فقط از قیمت ابنیه و اشجار ارث میبرد و از زمین ارثی به او نمیرسید.
شورای نگهبان طرح قبلی مجلس ششم را که بر اساس آن، زنان میتوانستند از همه اموال شوهر ارث ببرند، در سال ۸۳ رد کرد
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، نمایندگان با اصلاح ماده ۹۴۶قانون مدنی مصوب ۱۳۰۷مقرر کردند «زوج از تمام اموال زوجه ارث ببرد و زوجه در صورت فرزنددار بودن زوج، یک هشتم از عین اموال منقول و یک هشتم از قیمت اموال غیر منقول و یک هشتم از قیمت اموال غیر منقول اعم از عرصه و اعیان ارث میبرد.»
پیشتر در مجلس ششم طرحی به تصویب رسیده بود که زنان میتوانستند از همه اموال شوهر ارث ببرند، اما در سال ۸۳ این طرح توسط شورای نگهبان رد شد.
در مجلس هفتم (طی سالهای ۸۴ و ۸۵) پیگیریهایی صورت گرفت که با فتوای آیتالله علی خامنهای، مقرر شد زنان نه تنها از بنا و اشجار بلکه از زمین هم ارث ببرند.
مصوبه نمایندگان مجلس، در راستای موافقت آقای خامنهای با این تغییرات در قوانین مدنی جمهوری اسلامی صورت گرفته است.
در همین رابطه:
• «حق زنان ۱۴ قرن پایمال شده است»
• «تصویب اولیه ارثبری زنان از زمین»
|
نظرهای خوانندگان
قرآن مجيد در سورة نسا آية 12 سهم الارت زن بعد از فوت شوهر را تعين كرده است ونيازى به فتواي علي خامنه اي يا ديكران نيست حكومت اسلأميست ومتاسفانه سواد قرآني واسلأمس نداريم واحساس شرم هم نميكنيم . با تشكر فراوان فرج زمانبور
-- فرج زمانبور ، Jan 26, 2009