اعدام ۹ نفر در زندان اوین
دستگاه قضایی ایران سحرگاه امروز (چهارشنبه) ۹ تن دیگر را در زندان اوین به دار آویخت.
اتهام این افراد قتل عنوان شده است.
در میان اعدام شدگان یک زن جوان ۳۰ ساله به نام طیبه نیز وجود دارد.
خبرگزاری فارس گزارش داده که این افراد از سوی شعبههای دادگاه کیفری استان تهران به قصاص محکوم شده بودند که صبح امروز با گذشت ماهها و پس از تائید حکم قصاص آنها از سوی دیوان عالی کشور، به دار آویخته شدند.
جمهوری اسلامی، سال جاری میلادی را با اعدام ۱۳ نفر آغاز کرد و در روزهای پایانی این سال نیز همچنان به اعدامها ادامه میدهد.
مقامهای قضائی ایران در اواسط سال در ماه ژوئیه هم ۲۹ نفر را در زندان اوین به دار آویختند.
در ماه نوامبر ۱۰ نفر اعدام شدند و در روزهای پایانی سال هم رسانهها گزارش کردند که ۹ نفر از جمله یک زن را حلقآویز کرده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، با اعدامهای امروز، شمار اعدامها در ایران در سال ۲۰۰۸ میلادی به ۳۱۷ نفر رسیده است.
گفتنی است این آمار تنها مواردی را شامل میشود که اخبار آن در رسانهها درج شده و به نظر میرسد شمار واقعی اعدامها بیش از اینها است.
اعدام گروهی امروز در زندان اوین درست چند روز پس از تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در محکومیت نقض حقوق بشر در ایران صورت میگیرد.
در همین رابطه:
• نگرانی اتحادیه اروپا از وضعیت حقوق بشر در ایران
• نگرانی سازمان ملل از نقض حقوق بشر در ایران
|
نظرهای خوانندگان
من نمی دانم چطور قاتل حق دارد و مصداقی از حقوق بشر ؛ولی مقتول بیچاره هیچ حقی ندارد.
-- ندا ، Dec 24, 2008جناب ندا خانم یا اقا،
-- Nam ، Dec 24, 2008این وسط موضوع این نیست که چه کسی حق دارد یا نه. موضوع این است که از لحاظ فلسفی و عمقی ایا اعدام جواب گوی مسایل جوامع بشری امروز هست یا نه. خصوصا در کشوری مانند ایران که نظام ادعای خدا محوری دارد ایا اعدام شرعی هست یا نه. اگر اعدام را با پول بتوان خرید (همانند نظام فعلی) پس این ماجرا بعد اجتاعی دیگری پیدا میکند که ربطی به حق و ناحق ندارد. ایا تا به حال عوامل دور یانزدیک رژیم برای جرمهای گوناگون به اعدام محکوم شده اند و بر فرض که اری ایا این حکم اجرا شده؟
در نتیجه عدالت در این نظام همانند مسایل دیگر ربطی نه به اسلام دارد و نه به قانون اساسی. صرفا به جناب قاضی منطقه و قوت مالی و سیاسی مجرم.
روزی تاریخ ثابت خواهد کرد.