معرفی نشر و کتاب


معرفی نشر و کتاب
«سیاه‌مشق‌های یک معلم» وب‌نوشته‌های «زن متولد ماکو»

بلاگرهایی که وب‌نوشته‌هایی از خود را در مجموعه‌ای مکتوب و چاپی منتشر کرده باشند، زیاد نیستند. شهربانو باقر موسوی، نویسندۀ وبلاگ زن متولد ماکو، از معدود وبلاگ‌نویسانی‌ست که برگزیده‌ای از نوشته‌های خود را به شکل کتاب منتشر کرده است.



معرفی نشر و کتاب
به‌سوی طبس، سفری همزمان در‌سطح و ژرفای زندگی

در‌ميان آثار ویلی شيرک‌لوند دو سفرنامه هست: يکی کتاب «به‌سوی طبس» و دیگری سفرنامه‌ی يونان. به‌سوی طبس سفری‌ست همزمان در‌سطح و در ژرفای زندگی. او رشته‌های ظريف و نامریی تداعی معانی را در ذهن خود، با واقعيت اطراف، چون تار و پودی به‌هم می‌بافد و متنی می‌آفریند در نهايت ظرافت، زيبايی و ايجاز.



مجلۀ گفتاری جُنگ صدا
«نخستین عشق» به روایت «بهروز وثوقی»

شاید اگر نه همه، ولی اکثر ما پدیدۀ «نخستین عشق» را در گذشتۀ نوجوانی و جوانی‌مان به نوعی تجربه کرده باشیم. عشقی که رد خاطرۀ پاک و معصومش هنوز هم در درگذر یاد و خاطرات ما باقی مانده.
تجربۀ نخستین عشق بهروز وثوقی را به‌نقل از کتاب زندگی‌نامۀ او بشنوید!



معرفی نشر و کتاب
شجاعت اخلاقی ما ایرانیان

اگر شجاعت اخلاقی نداشته باشی حتی اگر دانش خواجه نظام‌الملک را هم که داشته باشی وقتی به شرح حال بابک رسیدی چون خواب خوش را از چشم تو و سلطان و خلیفۀ اجنبی‌ات ربوده خواهی نوشت: بابک حرمزاده‌ای بود از یک مادر روسپی و به‌قولی یک چشم!



معرفی نشر و کتاب
در خطاب به فرزند

در ادبیات فارسی، مقولۀ خطاب به فرزند، نمونۀ ایرانی و فارسی آن، نامۀ معروف «دکتر پرویز ناتل خانلری» به فرزندش است که تعریف و چگونگی و محتوای این نامه را از زبان پروین همکار ما خواهید شنید.



معرفی نشر و کتاب
«پیام خوب گُل‌ها» سرودۀ «مهدی اردوبادی»

مجموعه اشعار «پیام خوب گُل‌ها» را که حاصل ذوق‌ورزی‌های مهندس مهدی اردوبادی در سرودن انواع مختلف شعر است، با این نیت تهیه و انتشار یافته که درآمد حاصل از فروش آن به سازمانی مستقل در ایران اهدا شود که جوانان بی‌بضاعت و مستعد را کمک و تحت پوشش قرار می‌دهد.



معرفی نشر و کتاب
«شب عروسی بابام» نوشتۀ «عباس پهلوان»

«جونم واستون بگه، بابام با این‌دفعه، دو شبه که تو زندگی‌ش «صبح پادشاهی» رو می‌بینه! مقصودم اینه که رسما تو حجله عروسی می‌ره. اما دفعه سوم‌شه که زن می‌گیره. یعنی معصومه، زن سوم بابامه! خدا سایه‌اش رو از سر ما کم نکنه، خیال نمی‌کنم حالا حالاها بابام خودشو از تک و تا بندازه.»



معرفی نشر و کتاب
«یادگار لحظه‌های سبز»
از ترانه جوانبخت

راه‌های زیاد رفته‌ام. سفرهای بسیار کرده‌ام. سال‌ها به سختی رنج جنگ تحمیلی در ایران و دغدغه‌های ادامه تحصیل در خارج از کشور، مثل برق سپری شد و آموختم متفاوت از دیگران بیندیشم و بیشتر انرژی صرف کنم تا رهایی از روزمره‌گی حاصلش باشد.
راه‌هایی هست که انسان را کامل‌تر می‌کند. رنج‌هایی هست که برای ما لازم است. لحظه‌هایی هست که باید برای درد فقدان انسان‌گرایی‌ها گریست و درخت‌تر شد.



مصاحبه سما شورایی با ترانه جوانبخت
« مشکلات بشر عمومی است»

با دریافت دو کتاب، یکی داستانی بلند در چهار فصل به‌نام «سراب» و دیگری دفتر شعری با عنوان «یادگار لحظه‌های سبز» از خانم «ترانه جوانبخت«، نویسنده و شاعر ایرانی مقیم کانادا، همکار ما «سما شورایی» در معرفی کارها، آثار عملی،...



معرفی نشر و کتاب
«چرخ خیاطی» نوشتۀ «پرویز دوائی»

توصیف دوایی از محرومیت‌هایش هم توصیفی شاعرانه و رویاگونه است و كمتر بر فقر و ناملایمات اجتماعی می‌پردازد. در واقع حتی توصیف دوایی از یک چرخ خیاطی، در آن موقعیت اقتصادی هم تبدیل به یک خاطره‌ی عاشقانه می‌شود؛ چیزی كه در قصه‌‌های او نگاه غالب است.



معرفی نشر و کتاب
«در تاریکی» از «احمد محمود»

«احمد محمود» یکی از چهره‌های برجسته و معتبر «ادبیات جنوب» بود که تا پایان عمر، بی‌ادعا و در کمال فروتنی کار کرد، و از جمله کسانی است که نام و جایگاه او در ادبیات معاصر ایران مشخص و بی‌چون و چراست. در قصه‌های «احمدمحمود»، زنان از حرمت و جایگاه خاصی برخورداند. داستان کوتاه «در تاریکی»، نمونه‌ای از نگاه این نویسنده است به مظلومیت زن ایرانی، و ستم مضاعفی که بر این نیمۀ دیگر می‌رود. «شریفه» نمادی از زن روستایی و محروم است.



معرفی نشر و کتاب
چرا از هم می‌گریزیم؟

ما مهاجران ایرانی پس از مدتی که از اقامتمان در کشورهای میزبان می‌گذرد، معمولا اشتیاق اولیه‌ای را که به همنشینی و مجالست با هموطنان داشتیم بتدریج از دست می‌دهیم. این پدیده در بعضی مواقع چنان ابعادی می‌یابد که تا متوجه‌ وجود یک هموطن در حول و حوش خود می‌شویم، یا ساکت شده و یا به‌ زبان‌ خارجی حرف‌ می‌زنیم‌ چرا که نمی‌خواهیم او متوجه ایرانی بودن ما گردد.



معرفی نشر و کتاب
«تسبیح»، نوشتۀ «هوشنگ مرادی کرمانی»

«قصه‌های مجید» اولین بار در سال 1353، روزهای پنچشنبه، از ساعت ده و نیم تا یازده صبح، در رادیو ایران، توسط «پرویز بهادر»، و بعدها با صدای «علی تابش» اجرا می‌شد.
«هوشنگ مرادی کرمانی» نویسندۀ این مجموعه، خود در بارۀ این قصه‌ها می‌گوید: «مجید، کودکی و نوجوانی مرا در خود دارد. شخصیت مجید با همۀ علاقه‌ها و ضعف‌ها و تنهایی‌ها و بی‌کسی‌ها بسیار شبیه شخصیت من است ولی همۀ قصه‌ها، قصۀ زندگی من نیست. . »



معرفی نشر و کتاب
یاد ـ نوشته‌های «پرویز دوائی»

با ‌یاد و به‌حرمت او، و شاید برای تازه شدن یاد و خاطرات خودمان از آن روزها و روزگار، از مجموعه‌های سه‌ گانۀ یادنوشته‌های پرویز دوائی، چند قصه ـ نوشته را در تنظیم و اجرایی گفتاری خواهید شنید. ماجرای «ختنۀ ممد»، برگرفته از محموعۀ «ایستگاه آبشار»، اولین آنهاست.



معرفی نشر و کتاب
«ماهی» نوشتۀ «فرخنده نیکو»

فرخنده نیکو متولد سال 1341 در تهران، ساکن سوئد و فوق لیسانس علوم ادبی در رشتۀ تاریخ ادبیات از دانشگاه گوتنبرگ است. مجموعه داستان «ماهی» اولین کتاب اوست که توسط نشر ورجاوند به چاپ رسیده است. «یک روز بهاری» سومین داستان کوتاه از مجموعۀ «ماهی» را با صدای خود او بشنوید!



معرفی نشر و کتاب
معرفی کتاب در برنامۀ «جُنگ صدا»

معرفی تازه‌های نشر و کتاب به زبان فارسی بخشی از برنامه‌های «جُنگ صدا» است. صاحبان قلم، ارباب جرائد و مدیران نشر فارسی در هر کجا که باشند در صورت تمایل می‌توانند نسخه‌ای از اثر یا انتشارات خود را برای معرفی در این بخش، و همزمان در مجلۀ گفتاری «جُنگ صدا» برای ما بفرستند.