خانه > جنگ صدا > معرفی نشر و کتاب > «تسبیح»، نوشتۀ «هوشنگ مرادی کرمانی» | |||
«تسبیح»، نوشتۀ «هوشنگ مرادی کرمانی»«. . . خدا پدر و مادر همۀ معلمهای ریاضی را، از دم بیامرزد. اگر از دار و دنیا رفتهاند، الهی نور به قبرشان ببارد و اگر زنده هستند و هنوز نفس میکشند، خداوند عمر و عزتشان را زیاد کند. هرچه با زبان خوش، با مهربانی و نصحیت و ملایمت، با توپ و تشر، توگوشی، پسگردنی، شلاق و خطکش خواستند سر مرا توی حساب و کتاب دربیاورند، نشد که نشد. حساب و هندسه تو کلۀ من نرفت که نرفت.
زنگهای ریاضی میرفتم آخر کلاس، خودم را به موشمردگی میزدم و پشت و پناه شاگردهای بلند و بالا و گنده و پتوپهن قایم میشدم که از چشمزخم معلم و رفتن پای تخته در امان باشم. از اول تا آخر زنگ دلم عینهو سیر و سرکه میجوشید و هر وقت معلم یکی را صدا میزد که بیاید پای تخته، دلم هری میریخت پایین و رنگم میپرید و عین گچ سفید میشد. . .» «قصههای مجید» اولین بار در سال 1353، روزهای پنچشنبه، از ساعت ده و نیم تا یازده صبح، در رادیو ایران، توسط «پرویز بهادر»، و بعدها با صدای «علی تابش» اجرا میشد.
«هوشنگ مرادی کرمانی» نویسندۀ این مجموعه، خود در بارۀ این قصهها میگوید: «مجید، کودکی و نوجوانی مرا در خود دارد. شخصیت مجید با همۀ علاقهها و ضعفها و تنهاییها و بیکسیها بسیار شبیه شخصیت من است ولی همۀ قصهها، قصۀ زندگی من نیست. . » داستان «تسبیح» را از [اینجا] بشنوید!
نظرات بیان شده در این نوشته الزاماً نظرات سایت زمانه نیست.
|
لینکدونی
آخرین مطالب
موضوعات
|
نظرهای خوانندگان
بهرهگیری از امکانات زبان محاوره و فرهنگ بومی، موضوعهای ساده و متناسب با حال و هوای کودکی و نوجوانی، درونمایه داستانهای قصههای مجید را به بیانیه نویسندگی نویسنده تبدیل کرده است و در صورتی که بخواهیم برای او سبکی کاملا شخصی در نظر بگیریم که به فردیت بیانجامد بدون شک قصههای مجید نمونی کامل آن است.
-- بهنام تاکی ، Aug 24, 2007