خانه > خارج از سیاست > ورزشی > بنویسیم مدیر فنی، بخوانیم فعلاً سرمربی | |||
بنویسیم مدیر فنی، بخوانیم فعلاً سرمربیکیا بهادریبلاتکلیفی و روزمرگی در هفتهای که گذشت، سرفصلهای آشنای روند فوتبال ایران را تشکیل میداد. انتخاب سرمربی برای تیم ملی همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد و عجلهای هم برای این امر در اصحاب کمیتهی انتقالی فدراسیون فوتبال دیده نمیشود. در جام حذفی تیمهای استقلال تهران و اهواز با هدایت مدیران فنیشان به دور بعد راه پیدا کردند و پرسپولیس از سد صنعت نفت آبادان گذشت. سایپا هم در اهواز حذف شد تا اوضاع فلاکتبار قهرمان فصل پیش لیگ تماشاییتر شود...
تا جام جهانی هنوز وقت داریم! روند فرسایشی انتخاب سرمربی برای تیم ملی که از حدود دو ماه پیش آغاز شده، با تعویقهای پیاپی و اظهارات ضد و نقیض اعضای کمیتهی انتقالی اکنون بیشتر به نوعی مضحکه و دهنکجی به افکار عمومی مبدل شده است. به طوری که صفایی فراهانی پس از سفر «شخصی» بینتیجهی به لندن، تلویحا با عقبمانده و بیارزش خواندن سطح فوتبال کشور خود همکاری مربیان بزرگ با فوتبال ایران را جوک میخواند. در مقابل برای ناتوانی ایشان و همکاران ایشان بایستی کشور عراق را مثال زد که در ردهی هفتادم جدول فیفا قرار دارد و درگیر نابسامانیهای گوناگون اقتصادی و امنیتی است و با این وجود در جلب مربی از آقای صفایی فراهانی و همکاران بهتر عمل کرده است. فدراسیون فوتبال عراق که برای تمرین تیم ملی این کشور و حتی تامین جان بازیکنان خود مشکل دارد، پس از کنارهگیری «ویرا» مربی برزیلی خود، بیش از دو ماه است که «آگیل اولسن» مربی خوشنام نروژی را به خدمت گرفته است. تیم ملی نروژ پیش از این در سالهای ۱۹۹۴ و ۱۹۹۸ با هدایت این مربی سابقهی دو بار صعود به مرحلهی نهایی جام جهانی را آن هم از کارزار دشوار رقابتهای مقدماتی اروپا دارد. البته مقامات فوتبال ایران از جمله کیومرث هاشمی با خوشبینی معتقدند نباید برای انتخاب مربی جدید عجلهای به خرج داد و هنوز فرصت برای این مهم باقی است. احتمالاً منظور ایشان باید تاریخ پانزدهم آذر و شبهانتخاب آقای علیآبادی به ریاست فدراسیون فوتبال باشد؛ هرچند که پس از آن هم تا تابستان ۲۰۱۰ هنوز فرصت بسیاری برای انتخاب سرمربی تیم ملی در اختیار آقایان است و میتوانند پس از بررسیهای دقیق و کافی و با توجه به جمیع نکات در زمان مناسب اقدام بفرمایند!
از فلیپ تروسیه تا لوکا بوناچیچ! ولی دوستداران فوتبال در ایران با توجه به سابقهی چند سالهی موضوع انتخاب مربیان بزرگ و صاحبنام برای تیم ملی، بایستی خود حدس میزدند که نمایش مطرح شدن نامهایی چون «فلیپ تروسیه» و «امه ژاکه» و «کریستوف دام» و ... به کجا ختم خواهد شد. در این میان بهنظر میرسد مذاکرات با هر سه گزینهی نهایی و تاریخی کمیتهی انتقالی نتیجهای نداشته و به جز گزینهی دم دستی به نام لوکا بوناچیچ، ظاهراً تنها فرد باقی مانده از ۱۰ گزینه یا به قولی ۴۰ گزینهی ابتدایی کمیتهی انتقالی «وینفرد شیفر» آلمانی است که به احتمال فراوان این مربی بیکار هم دارد برای خود بازار گرمی میکند و بحث حضور وی در تیم ملی چندان جدی نیست.
رییس سازمان فوتبال و مدیر فنی و سرمربی خودمم! با این وجود نتایج سه هفتهی اخیر استقلال نشان داده که احاطهی از بیرون گود بر بازی و هدایت از پشت پرده در فوتبال ایران هنوز نتیجه میدهد و بر همین اساس است که حجازی پس از صعود به دور یک هشتم نهایی جام حذفی با اطمینان و خندان به خبرنگاران گفت که رییس سازمان فوتبال و مدیر فنی و سرمربی، همه و همه در وجود او جمع شدهاند. حجازی پس از این اظهار نظر ختم کلام را هم به این ترتیب اعلام کرد که فرد جدیدی به کادر فنی استقلال اضافه نخواهد شد. با این حساب حضور فیروز کریمی آنطور که گفته میشود از روز دوشنبه به عنوان سرمربی در تیم استقلال تهران مشکلساز خواهد بود.
هر چند که معلوم نیست خود کریمی نیز با آن سابقهی طولانی در مربیگری برای هدایت تیمی که سایهی سنگین حجازی را بر سر دارد، تمایلی داشته باشد. اظهار نظر «شفیعزاده» مدیر عامل استقلال اهواز هم مبنی بر اینکه او نمیتواند کریمی را به زور به استقلال بفرستد، این ابهام را تقویت میکند. فیروز کریمی بیشک با توجه به شناختی که از فوتبال ایران دارد میداند که برخی تیمهای تهرانی هنوز تا پایان نیمفصل آبستن اتفاقات زیادی هستند و برای مربیگری بدون مزاحمت با شرایط مالی مناسب میتواند کمی دیگر صبر کند. از سوی دیگر استقلال اهواز نیز شرایطی مشابه همنام تهرانیاش دارد و بهدلیل اختلاف مالی باشگاه با فیروز کریمی رضایتنامهی این مربی هنوز صادر نشده است. در حال حاضر «مجید جلالی» بهعنوان مدیر فنی هدایت استقلال اهواز را بهدست دارد. استقلال اهواز روز پنجشنبه مقابل سمند تهران مشکل چندانی برای صعود به مرحلهی یکهشتم نهایی جام حذفی نداشت اما در مرحلهی بعد باید به مصاف همشهری خود فولاد خوزستان برود.
استقلال – پرسپولیس در نیمهنهایی با وجود آنکه در فوتبال ایران قهرمانی در جام حذفی به خصوص پس از ۱۸ تیمی شدن لیگ برتر، آسانتر از موفقیت در ۳۴ بازی فرسایشی است، عملکرد پرسپولیس در این دیدار نشان داد که بازیکنان این تیم یا برای تصاحب جام حذفی انگیزهی کافی ندارند و یا اینکه در این راه توجیه کافی نشدهاند. پیکان، راهآهن و استیلآذین تهران، صباباتری و ابومسلم مشهد از دیگر تیمهایی بودند که راهی مرحلهی بعدی جام حذفی فوتبال ایران شدند. فولاد اهواز هم در اهواز سایپا را حذف کرد تا یکی از تیمهای موفق و شگفتیساز لیگ دسته اول فوتبال ایران در این مرحله باشد. سوغات علی دایی از اهواز علاوه بر دریافت دو گل، فحاشی اهوازیها و پرتاب بطری و سنگ و در نهایت کسب رکورد دیگری از ناکامی برای این تیم مدعی و متمکن تهرانی بود. سایپا در آینده با ثبت قریب به یقین نتایج این چنینی در جام قهرمانی باشگاههای آسیا و حذف احتمالی در این رقابتها ،میتواند روند رو به نزول خود را ادامه بدهد تا مدیران این تیم قدر مربیان باتجربهای همچون ذوالفقارنسب را بهتر بدانند. از نکات جالب در جام حذفی آن است که پرسپولیس و استقلال تهران در صورت پیروزی بر حریفان خود باید در مرحلهی نیمهنهایی با هم پیکار کنند. این دیدار که تساوی در آن ممکن نیست، میتواند حساسترین بازی فصل کنونی فوتبال ایران باشد.
کرواتها همدیگر را تحویل نگرفتند شاید هم به همین دلیل لوکا بوناچیچ در این دیدار سرحال نبود و به هموطن خود وینگو بگوویچ محلی نگذاشت تا این مربی هم به تلافی، در مصاحبهای موفقیت سپاهان در جام باشگاههای آسیا را بیشتر به مدیریت و بازیکنان این تیم نسبت دهد. مطالب پیشین:
نظرات بیان شده در این نوشته الزاماً نظرات سایت زمانه نیست.
|
لینکدونی
آخرین مطالب
موضوعات
آرشیو ماهانه
|