خانه > خارج از سیاست > زنان > صدای کفشهای پاشنه بلند در شوراها | |||
صدای کفشهای پاشنه بلند در شوراها
يک وبلاگ نويس عازم شورا می شود در انتخابات شوراهای شهر و روستا در ایران اتفاقات جالب زیادی افتاد اما بدون شک انتخاب یک زن وبلاگنویس بهعنوان عضو شورای شهر همدان یکی از اتفاقهای جالبی است که خوشحالی وبلاگنویسان ایرانی را به دنبال داشته است. مهرنوش نجفی اخیراً در وبلاگش از تعطیلی موسسه غیردولتی کاوه آهنگر از سوی استانداری خبر داده بود که خود دبیر آن بود. بقیه پستهای وبلاگ نقطه سر خط نیز به مسائل اجتماعی و فرهنگی اختصاص دارد که نشاندهنده مشغولیات ذهنی این بلاگر شهرستانی است. گرچه مشخص نیست چه تعداد از چهارده هزار شهروند همدانی که به مهرنوش نجفی رای دادهاند خواننده وبلاگ او هستند اما آنطور که از محتوای وبلاگ او مشخص است او یکی از زنان فعال در سازمانهای غیردولتی است که همیشه با محدودیتها و فشارهای حکومت دست به گریبان بودهاند. نویسنده نقطه سرخط تنها زن منتخب در شوراهای شهر نیست. گزارشهای متعدد حکایت از آن دارد که در شهرهای مختلف زنان توانستهاند جایگاه خوبی در فهرست منتخبان شوراها پیدا کنند. زنان معتمد شوراها شده اند در شهر گنبد زنان توانستهاند اکثریت کرسیهای شورای شهرشان را به دست بیاورند. از هفت کرسی شورای شهر گنبد آنها توانستهاند چهار کرسی را از آن خودشان بکنند. از 9 صندلی شورای شهر زنجان هم یک سوم به زنان رسیده است. سميه ثابتقدم با به دست آوردن بیش از ۱۷هزار رای نفر اول این شورا شده. آرزو رحمتی و فاطمه صادقی هم توانستند در این ترکیب جایی پیدا کنند. سمیه ثابت قدم تنها زنی نیست که نفر اول شورای شهر شده است. در شهر اراک فریبا آباقری، در ارومیه خانم منصوری، در قزوین خانم حکمت، در اردبیل خانم تراز بیش از سایر نامزدها رای آوردند و به عنوان نفر اول وارد شورای شهر شدهاند. در همین شوراها زنان دیگری هم حضور دارند که در ردیفهای بعدی ایستادهاند. گرچه برخی استفاده از زیبایی زنانه را یکی از دلایل انتخاب زنان در شوراهای شهر میدانند اما عکسها و ژستهای انتخاباتی آقایان نامزد انتخابات شوراها در عکسها و پوسترهایشان نشان داد این ترفند اگر ترفند موثری باشد از سوی مردان هم کمتر از خانمها مورد استفاده قرار نگرفته است. زنان تهرانی معصومه ابتکار(از ائتلاف اصلاحطلبان)، پروین احمدینژاد(خواهر رئیسجمهور) و معصومه آباد از ائتلاف اصولگرایان سه زنی هستند که راهی شورای شهر تهران شدهاند. آيت الله ناراضی این آیتالله، بزرگترین عبادت بانوان را خانه داری و تربیت نسل های با تقوا دانسته و تاکید کرده بود که حضور بی رویه بانوان در اجتماع، نظام جامعه را بر هم می زند. او از تبلیغات سوئی حرف زده بود که میخواهند بانوان را برای حضور در عرصه های غیر سنتی تشویق کنند که زنان باید هوشمندی خود را در مقابل این توطئه ها حفظ کنند. به نظر میرسد این دیدگاههای سنتی در مورد زنان در جامعه جوان ایران آنقدرها از مقبولیت برخوردار نیست. فهرست بلند بالای زنان منتخب در شوراهای شهر و حتی روستاهای کوچک نشانه این تغییر بزرگ است. حالا دیگر حتی سنتیها هم نمیتوانند از گذاشتن نام زنان در فهرستهایشان خودداری کنند و باید به شنیدن صدای کفشهای پاشنه بلند در شوراهای شهر عادت کنند. این تغییر برای خیلیها تلخ اما اجتناب ناپذیر است.
نظرات بیان شده در این نوشته الزاماً نظرات سایت زمانه نیست.
|
لینکدونی
آخرین مطالب
موضوعات
آرشیو ماهانه
|
نظرهای خوانندگان
فكر كنم در قزوين كل منتخبان شوراي جديد زن باشند.
-- بهمن ، Dec 21, 2006با سلام
-- reza ، Jan 22, 2007شاید دادن نظر به این مطلب بعد از گذشت این همه مدت زیاد جالب نباشد . من خودم از اولین کسانی بودم که در وبلاگم در مورد این موضوع مطلب نوشتم .
اما می خواستم این را بگویم که در شهر ما رای دادن به زنان و دختران جوان نشانه پیشرفت یا ازادی زنان نیست . فقط به خاطر قهر از عملکرد دولت است و نوعی خود کشی سیاسی می باشد . مردم میخواستند رای شان را به بدترین شکل حرام کرده و اعتراض خود را نشان دهند.
بهترين راه جلوگيري از زدوبند و رشوه خواري استفاده از زنان در امور اجرايي است
-- بدون نام ، Sep 29, 2007