Jan 2008


گفت‌وگو با محمد عطریانفر در باره نتایج انتخابات
«ترکیب دو سوم مجلس از حالا روشن است»

محمد عطریانفر، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی: «علیرغم همه‌ی تمهیدات و خوشبینی‌هایی که پیش رو داریم، ظرفیت حضور اصلاح‌طلبان بیشتر از چهل درصد کرسی‌های مجلس که درواقع یک چیزی حدود صد و بیست یا سی کرسی نمایندگی است نخواهد بود. پس می‌توان گفت دو سوم مجلس از هم‌اکنون تعیین تکلیف شده است. به این معنا که دو سوم مجلس آینده، حتما جریان اصول‌گرا است.»



گفت و گو با محمد سیف‌زاده، حقوقدان و از موسسان کانون مدافعان حقوق بشر
کمیته حقیقت یاب و مرگ مشکوک لطف اللهی

محمد سیف‌زاده، حقوقدان و از موسسان کانون مدافعان حقوق بشر: تقریباً بیش از چهل تا پنجاه سال است که در این مملکت می‌شود از طریق کشف علمی جرائم، پزشکی قانونی و جرم شناسی، دقیقاً تشخیص داد که موضوع، خودکشی است یا دیگرکشی. با وجود این مساله، بسیار تعجب‌انگیز است که چرا اداره‌ی اطلاعات سنندج، جسد ابراهیم لطف‌اللهی را می‌برد و به خاک می‌سپارد!



گفت و گو با اسماعیل گرامی‌مقدم، سخنگوی حزب اعتماد ملی:
اگر بتوانیم لیست انتخاباتی بدهیم شرکت می‌کنیم

اسماعیل گرامی‌مقدم، سخنگوی حزب اعتماد ملی در مورد رایزنی آقایان هاشمی رفسنجانی، خاتمی و کروبی و درخواست مداخله رهبری نظام ما در مساله رد صلاحیت‌ها، به رادیو زمانه می‌گوید: ما هم اگر بتوانیم لیست ارائه بکنیم، حتماً وارد انتخابات می‌شویم.



گفت‌وگو با حسن هاشمیان درباره شکسته شدن محاصره غزه
رویارویی مصر و اسرائیل بر سر غزه

در چهارمین روز از شکستن محاصره غزه توسط فلسطینی‌ها، هزاران فلسطینی سوار بر خودرو از مرز رفح به داخل مصر رفتند. گفته می‌‌شود شمار این افراد که در حال رفت و آمد به مصر و تهیه غذا، آب و سوخت برای خود هستند، نیمی از جمعیت یک و نیم میلیون نفری غزه را شامل می‌شوند. اسرائیل خواهان بستن مجدد این مرز توسط مصر شده، اما محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، هم اسرائیل و هم گروه تندرو حماس را به خاطر محاصره و در تنگنا قرار دادن مردم غزه، مورد انتقاد شدید قرار داده است.



ردصلاحیت کاندیداهای اصلاح‌طلب نمایندگی مجلس در گفت و گو با سخنگوی حزب اعتماد ملی:
گرامی‌مقدم: رهبر، مشکل رد صلاحیت‌ها را حل خواهد کرد

اسماعیل گرامی‌مقدم، سخنگوی حزب اعتماد ملی، درباره‌ی رد صلاحیت‌ گسترده‌ی کاندیداهای اصلاح‌طلب انتخابات مجلس هشتم می‌گوید: طبق آخرین اخباری که ما داریم، بیش از ۷۰ درصد کاندیداهای حزب اعتماد ملی رد صلاحیت شده‌اند.



انتخابات، بی حضور نهادهای امنیتی

گفت‌وگو با مصطفی دانش درباره‌ی پاکستان: چند هفته‌ی پیش، معاون رییس جمهور آمریکا، آقای چنی و خانم رایس، در نشستی در کاخ سفید خواهان آن شدند که آمریکا در پاکستان، عملیات نظامی انجام دهد ولی مشرف، چند روز پیش، ادعا کرد که چنین اجازه‌ای را نخواهد داد و جلوی دخالت خارجی را در پاکستان، خواهد گرفت.



گفت‌وگو با دکتر مهران براتی در باره اجلاس اخیر برلین
اجلاس برلین و طرح قطعنامه تازه‌ای علیه ایران

دکتر مهران براتی در گفت‌وگو با حسین علوی: امروز وزیران امور خارجه‌ی ۵ کشور عضو دائم شورای امنیت، به‌علاوه‌ی آلمان، در شهر برلین پایتخت آلمان گردهم آمدند تا در مورد طرح قطعنامه‌ی جدیدی برای فشار بیشتر علیه ایران، و با هدف توقف غنی‌سازی اورانیوم توسط جمهوری اسلامی ایران تبادل نظر و تصمیم‌گیری کنند.



گفت‌وگو با دکتر حبیب‌الله پیمان، دبیرکل تشکل «جنبش مسلمانان مبارز»
سکوت به‌زیان آزادی و دموکراسی است

حبیب‌الله پیمان در گفت‌وگو با حسین علوی: میان سکوت و این حالت انفعالی که مطلوب نیروهای غیردموکراتیک هست تا آزادیخواهان و نیروهای دموکرات در سکوت‌شان منزوی بشوند و ارتباطشان با جامعه ـ بیش از آنچه هست ـ ضعیف‌تر یا قطع بشود، به‌نظر من باید افراد آزادی‌خواه هوشیار باشند و اجازه ندهند با حالت انفعال، این ارتباط از آنچه هم که هست ضعیف‌تر بشود.



اجلاس برلین و مناقشه هسته ای ایران

هوشنگ امیر احمدی: نیکلاس برنز معاون وزیر خارجه آمریکا، معمار سياست این کشور در قبال مناقشه هسته ای ايران بود و من اعتقاد دارم كه ايشان به اين نتيجه رسيد كه بعد از گزارش سازمانهاي جاسوسي آمریکا حركتش دارد به بن‌بست مي‌رسد و دولت آمريكا هم احساس كرد كه تا وقتيكه او برسر كار است، نمي‌تواند حركت ديگري انجام دهد.



گفتگو با فریده غیرت، حقوقدان و نایب رییس انجمن دفاع از حقوق زندانیان در ایران
پیگیری مرگ مشکوک ابراهیم لطف‌اللهی

فریده غیرت، حقوقدان و نایب رییس انجمن دفاع از حقوق زندانیان: «یک متهم از زمانی که دستگیر می‌شود و به بازداشتگاه می‌رود، و بعدهم محکومیت پیدا می‌کند و زندان می‌رود، حفاظت و مسئولیت جان او درست از لحظه‌ی دستگیری‌اش با نیروهای انتظامی و ضابطین قوه قضاییه و قوه قضاییه است. ما هم به‌نوبه‌ی خودمان این مسئله را پیگیری خواهیم کرد که تا روشن شود جان این انسان، جان این متهم زندانی که به این شکل به‌خطر افتاده و از بین رفته است، مسبب‌اش که بوده است؟»



گفتگویی با اسماعیل گرامی‌مقدم، سخنگوی حزب «اعتماد ملی»
«حرف‌‌های كروبی گواه مسایل مجلس ششم است»‬

اسماعیل گرامی‌مقدم، سخنگوی حزب «اعتماد ملی»: الان که در آستانه‌ی انتخابات مجلس هشتم هستیم، شاید بهترین زمان باشد برای بازگو کردن وقایعی که [در مجلس ششم] اتفاق افتاد و بخشي از اصلاح‌طلبان به سمتی رفتند و بخش دیگر به سمت دیگر.



وضعيت دانشجويان بازداشت شده در گفت و گو با شیوا نظرآهاری، فعال حقوق بشر:
کسی از سعید حبیبی خبری ندارد

روز یکشنبه، برخی از خانواده‌های دانشجویانی که در آستانه ۱۶آذر، روز دانشجو بازداشت شده بودند، با فرزندان خود برای اولین بار دیدار کردند. اما برخی از خانواده‌ها نیز موفق به این دیدار نشدند. وضعیت کنونی این دانشجویان و نیز سه تن از دانشجویان امیرکبیر که از قبل در زندان بوده‌اند را در گفت وگویی با شیوا نظرآهاری، فعال حقوق بشر در تهران، در میان گذاشتم



گفتگو با نسرین ستوده، حقوق‌دان پیرامون قطع دست و پای پنج نفر در سیستان و بلوچستان
وقتی چنین مجازاتی قانونی است، باید منتظر اجرایش باشیم

در روزهای گذشته در استان سیستان و بلوچستان ایران احکام جزایی قطع یک دست و یک پاي پنج نفر به اجرا در آمده است. نسرین ستوده حقوق‌دان و وکیل دادگستری در تهران در این باره به رادیو زمانه می‌گوید: «آن دسته از کسانی که بویژه به حقوق‌دانان ایران ایراد می‌گیرند که با عینک بدبینی قانون را بررسی می‌کنند و همیشه نقاط سیاه را پیش‌بینی می‌کنند، باید بدانند که وقتی قانون چنین مجازات غیرمعمولی را قانونی اعلام می‌کند، هر روزی ما باید در انتظار اجرای آن باشیم.»



گفتگو با هوشنگ امیراحمدی پیرامون سفر جرج بوش به خاورمیانه
«دعوای ایران و آمریکا، یک دعوای جهانی است»

جرج بوش رییس‌جمهور آمریکا از امروز سفر خاورمیانه‌ی خود را با دیدار از اسراییل آغاز می‌کند. برخی مقامات مسؤول آمریکایی اعلام کرده‌اند که یکی از اهداف این سفر، منزوی کردن ایران در منطقه است. از سوی دیگر خبر مربوط به خطر رویارویی قایق‌های نظامی سپاه پاسداران ایران با کشتی‌های نظامی آمریکا در تنگه‌ی هرمز که روز دوشنبه اتفاق افتاد، هم‌چنان مورد بحث و بررسی محافل سیاسی و رسانه‌هاست. در مورد این مسأله با دکتر هوشنگ امیراحمدی، کارشناس روابط ایران با آمریکا گفت‌وگو کردم.



گفتگو با دکتر هادی زمانی درباره لایحه بودجه سال ۸۷
«بودجه ۸۷، تورم را تشدید می‌کند»

لایحه بودجه سال ۱۳۸۷ روز گذشته توسط محمود احمدی نژاد، به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد. در مورد نکات مهم این لایحه با دکتر هادی زمانی، کارشناس اقتصاد در لندن، گفتگو کردیم. او پیرامون خلاصه شدن بودجه معتقد است «الان گرایش آقای احمدی‌نژاد به این است که هر چه قدر که می‌توانند، اطلاعات کمتری از بودجه را در اختیار مردم بگذارند.»



گفتگو با حسن هاشمیان درباره سفر اخیر جورج بوش به خاورمیانه
«صلح منطقه موانع اساسی دارد»

جورج بوش، رییس‌جمهور آمریکا از روز سه‌شنبه، سفر خاورمیانه‌ای خود را آغاز می‌کند. دکتر حسن هاشمیان در ارتباط با اهداف اصلی این سفر به رادیو زمانه می‌گوید: «یکی از مسایلی که در این سفر، آقای بوش در رابطه با ایران بر آن تأکید خواهد کرد، جدا کردن سوریه از ایران است؛ سیاستی که فرانسه آن را آغاز کرده و آمریکا مایل است که آن را ادامه دهد. جهان عرب، به خصوص عربستان هم تمایل دارد که این کار صورت گیرد.»



گفتگو با مهران کرمی، سردبیر روزنامه «کارگزاران»
«هدف اصلی‌مان انتخابات نیست»

روزنامه کارگزاران که انتشارش چند ماه پیش به «دلایل اقتصادی» متوقف شده بود، از روز یکشنبه با تیمی جدید فعالیت خود را از سر گرفت. مهران کرمی، سردبیر این روزنامه در دور جدید انتشار، در گفتگو با زمانه پیرامون دلایل بازانتشار این روزنامه می‌گوید: «ما به عنوان روزنامه‌نگار، هدفمان انتشار روزنامه و ارائه‌ی یک کار رسانه‌ای است و ممکن است بخشی از کارمان هم به مسایل سیاسی و فضای سیاسی کشور مثل انتخابات برگردد؛ ولی قطعاً هدف اصلی‌مان انتخابات نیست.»



محمد توسلی، رییس دفتر سیاسی «نهضت آزادی ایران»:
«مقیاس​های بین​المللی تنها راه خروج از بحران انتخابات»

«نهضت آزادی ایران» با انتشار بیانیه‌ای خواستار نظارت بین‌المللی بر انتخابات اسفندماه مجلس هشتم در ایران شده است. محمد توسلی، رییس دفتر سیاسی «نهضت آزادی ایران» در تهران، در این رابطه به زمانه گفت هیچ امیدی وجود ندارد که مسئولان برگزاری انتخابات، قانون اساسی و معیارهای شناخته‌شده‌ی جهانی را در برگزاری انتخابات رعایت کنند، چرا که شورای نگهبان و وزارت کشور هیچگونه تعدیلی در عملکردشان در جهت رفع موانع انتخابات آزاد وسالم انجام نداده‌اند، و برعکس، تصریح هم کرده‌اند که همان روش سابق در انتخابات مجلس هفتم و انتخابات ریاست جمهوری نهم را دنبال خواهند کرد.



گفتگو با محمد عطریان‌فر پیرامون ملاقات محمد خاتمی و علی‌اکبر ناطق نوری
«جریاناتی از جنس دولت فعلی برای کشور خوب نیست»

هفته‌ی گذشته دیداری بین محمد خاتمی و علی اکبر ناطق نوری، دو رقیب انتخاباتی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۷۶ صورت گرفت. محمد عطریان‌فر پیرامون هدف از این دیدار به رادیو زمانه گفت: «تصور می‌کنم این ملاقات بیشتر وجه استراتژیک دارد. به این معنا که می‌خواهد این پیام را برای ملت ما داشته باشد که جریانات پوپولیستی و تبلیغاتی از جنس دولت محترم فعلی برای آینده‌ی کشور خوب نیست و آثار و تبعات منفی را بر جای خواهد گذاشت.»