Oct 2008


اکران سه فیلم قدیمی‌ از عباس کیارستمی
تجربه‌های قدیمی کیارستمی در پاریس

مهدی عبدالله‌زاده: سه فیلم نخست از مجموعه آثار سینمایی عباس کیارستمی از دوازدهم نوامبر ۲۰۰۸ در سینما‌های فرانسه به روی پرده خواهند رفت. «تجربه» که اولین فیلم نیمه بلند سینمایی کیارستمی است در کنار دو فیلم کوتاه «نان و کوچه» و «زنگ تفریح» در قالب یک مجموعه اکران، در پاریس و چند شهر دیگر به نمایش در‌می‌‌آید. هر سه فیلم از تولیدات قبل از انقلاب کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ایران است.



نگاه گاردین به «دبلیو» ‌جدیدترین فیلم اولیور استون
هم‌شاگردی‌های سابق، روبه‌روی هم

‌گاردین، ترجمه‌ی علی آخوندان: آن‌ها به فاصله چند ماه به دنیا آمدند و در یک دانشگاه درس خواندند، ‌اما بعد هر کدام به مسیری رفتند؛ الیور استون راهی جنگ ویتنام شد و جرج بوش درسش را تمام کرد و حالا بار دیگر این دو نفر در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند. فیلم استون حتی پیش از نمایش ‌عمومی ‌هم‌ جنجال‌ساز شده بود‌. سخنگوی کاخ سفید پیش‌بینی می‌کرد‌ که این فیلم‌،‌ فیلم‌ پراشتباهی است ‌که‌ رییس‌جمهور آن را جدی نخواهد گرفت. ‌در عین حال ‌بخش‌هایی از فیلم‌نامه هم ‌که به روزنامه‌ها ‌درز کرده بود، به شدت مورد انتقاد قرار گرفت‌. ‌خبرنگاران و وبلاگ‌نویسان‌، فیلم را به بدخواهی‌ و افترا ‌محکوم‌ می‌کردند که البته چندان هم عادلانه به نظر نمی‌رسید.



نگاهی به مستند شوک
از موسیقی رپ تا شیطان‌پرستی در تهران

مهدی عبدالله‌زاده: مستند شوک که به تازگی از شبکه سه سیما‌ پخش شده است به موضوع جوانان و بزهکاری می‌پردازد. «شوک» بنا دارد تا به گرایش به شیطان‌پرستی، مد‌گرایی بدون مبنا، حضور در محافل غیر‌قانونی و منحرف بودن موسیقی رپ بپردازد. اما مشکل از آن‌جا آغاز می‌شود که کارگردان سعی می‌کند به جای بررسی این موضوعات به طور جدا‌گانه، آن‌ها را با سریش به هم بچسباند و به گونه‌ای غیر‌معقول به هم ربط دهد.



گزارشی از دومین جشنواره فیلم کمدی گل‌آقا
شب پسرها و دخترها در جشنواره فیلم کمدی گل‌آقا

زویا امین: در دومین جشنواره فیلم کمدی گل‌آقا که ۳۰ مهر‌ماه از ساعت ۷ تا ۱۱ شب در محل اریکه ایرانیان برگزار شد، شرکت تعداد زیاد هنرمندان عرصه‌ی سینما حاکی از جدی گرفتن این جشنواره توسط آن‌ها بود. در این مراسم به هشت هنرمند برگزیده در عرصه طنز «سینی نقره‌ای شاغلام نشان» اهدا شد. مجری این برنامه مانند سال گذشته علیرضا خمسه بود که با نکته‌سنجی‌های به‌موقع خود بر شور مراسم می‌افزود.



فیلم ایرانی برای هلندی‌ها

آزاده اسدی: قالی پهن‌شده روی زمین، قلیان و استکان چای و بوی غذای ایرانی، اولین نشانه‌هایی است که از یک فستیوال ایرانی به چشم می‌خورد. مجموعه‌ فرهنگی «لانتارن\فنستر» در شهر روتردام به مدت سه روز میزبان سومین جشنواره فیلم ایرانی در هلند بود که به نظر می‌رسد ببیشتر با استقبال هلندی‌ها روبه‌رو شد؛ هر چند که برخی فیلم‌های این جشنواره «ده »، «زندان زنان» و «ماهی‌ها عاشق می‌شوند»، چندان هم فیلم‌های جدیدی نبودند.



نگاهی به سریال ۱۲۵
بهروز افخمی، کارگردان پروژه‌های ناتمام

مهدی عبدالله‌زاده: ۱۲۵ که با حمایت شهرداری و سازمان آتش‌نشانی تهران تهیه شده، حکایت چند جوان جویای کار است که در کنکور استخدامی آتش نشانی قبول می‌شوند و دوره کارآموزی‌شان را نزد سه مامور برجسته آموزش می‌گذرانند. تصویرنوشت‌ ۱۲۵‌در کنار این خط اصلیِ داستان با پرداختن به برش‌هایی از زندگی هر کدام از شخصیت‌ها، قصه‌های فرعی متعددی را ارائه می‌دهد که هر یک مستقل از دیگری به پیش برده می‌شوند؛ به گونه‌ای که تماشاگر - بدون آن‌که احساس کند، قصه‌ها از هم جدا افتاده و غیر مرتبط هستند- هر بار در هیات یک آدم آشنا به همه‌شان سر می‌زند و از اوضاع و احوال آن‌ها و ادامه ماجرایشان آگاه می‌شود.



سومین دوره‌ جشنواره‌ فیلم ایرانی در هلند

آزاده اسدی: سومین دوره‌ جشنواره‌ فیلم ایرانی در هلند، جمعه ۲۶ مهرماه در روتردام آغاز می‌شود. در این جشنواره‌ سه روزه، ۹ فیلم بلند، سه فیلم مستند و چهار فیلم کوتاه به نمایش در خواهند آمد که از آن جمله می‌توان به «آن سه» (تقی نعیمی) «به آهستگی» (مازیار میری) «ماهی‌ها عاشق می‌شوند» (علی رفیعی) «زندان زنان» و «سه زن» (منیژه حکمت) «۱۰» (عباس کیارستمی) «۴+۱۰» (مانیا اکبری) «پرسپولیس» (مرجان ساتراپی) «روزگار ما» (رخشان بنی‌اعتماد) و آینه (جعفر پناهی) اشاره کرد. در این دوره‌ از جشنواره‌ فیلم ایرانی، بر موضوع زن تأکید شده است



گفت‌ و گو با گیتی صفرزاده، دبیر جشنواره فیلم کمدی گل‌آقا
۱۲ فیلم در دومین جشنواره فیلم کمدی گل‌آقا

مینو صابری: به‌زودی دومین جشنواره فیلم کمدی گل‌آقا برگزار می‌شود. گیتی صفرزاده، دبیر این جشنواره در گفت و گو با زمانه می‌گوید: «در جشنواره امسال، فیلم‌های کمدی دو سال اخیر مورد بررسی قرار می‌گیرند. ۱۲ فیلم کمدی که در دو سال گذشته اکران شده‌اند به جشنواره راه پیدا کرده‌اند. آثار برگزیده در پنج رشته انتخاب می‌شوند، بازیگر زن، بازیگر مرد، فیلم‌نامه‌نویس، کارگردان و فیلم برگزیده.»



نگاهی به سریال روز حسرت و روند تولید سریال‌های ماورایی در تلویزیون
زنان نیکو‌سرشت، مردان شیطان‌صفت!

مهدی عبدالله‌زاده: در حالی که تا ‌کنون بزرگ‌ترین روحانیون، از هر دین و مذهبی، هیچ‌گاه به خود اجازه اظهار‌ نظر در‌باره بهشتی بودن یا دوزخی بودن آدم‌ها نداده‌اند و اصولاً بر مبنای آموزه‌های دینی، هیچ‌کس جز خدا از سرنوشت انسان‌ها در روز قیامت باخبر نیست، سریال «روز حسرت» در پایان به راحتی‌ تکلیف آدم‌های داستان را مشخص می‌کند و برخی را در گدازه‌های آتش و بقیه را در بهشت برین نشان می‌دهد!