موسیقی و هنر


«من می‌خواهم آزاد بمیرم»

شکوفه منتظری: فرجام سعیدی، نوازنده و خواننده‌ی ایرانی مقیم هلند، به‌تازگی آهنگی در اینترنت منتشر کرده به‌نام «من می‌خواهم آزاد بمیرم». این ترانه، دومین کار منتشر شده از فرجام سعیدی است که مثل کار پیشین او، یعنی «زهر»، سروده‌ی خودش است. فرجام دانشجوی موسیقی است و از کودکی در هلند زندگی می‌کند. او درباره‌ی این ترانه می‌گوید: «خیلی درباره‌ی آن فکر کردم که این کار را منتشر کنم یا نه. که آخرش گفتم بی‌خیال، می‌گذاریمش روی اینترنت!»



پیر بولز موسیقی‌دان فرانسوی برای هفدهمین بار جایزه هلندی ادیسون را برد
هلند فستیوال ۲۰۱۰

فروغ.ن.تمیمی: هنر نقاشان و طراحان هلندی در اروپا و جهان همیشه مطرح بوده و هرساله هزاران نفر برای دیدن آثار نقاشان هلندی نظیر وان گوگ، رمبراند و فرمیر، به این کشور می‌آیند. اما هلندی‌ها هرساله هم با برگزاری انواع فستیوال‌های معتبر موسیقی، تئاتر، رقص و سینما نقش مهمی در معرفی و ارائه آثار هنرمندان مشهور دنیا به عهده گرفته‌اند. معروف‌ترین ارکسترهای جهان و ستاره‌های موسیقی مدام در این کشور به اجرای برنامه می‌پردازند.



گزارشی از لغو ارکستر سمفونیک تهران در روتردام هلند
«جلوگیری از خشونت را باید زندگی کنیم»

لیدا حسینی‌نژاد: شنبه‌شب گذشته در شهر روتردام قرار بود ارکستر سمفونیک تهران به دعوت سفارت جمهوری اسلامی در هلند، برنامه‏ای را در این شهر اجرا کند که با اعتراض بسیاری از ایرانیان مقیم هلند روبه‌رو و نیمه‏کاره رها شد. این برنامه به درگیری فیزیکی میان حامیان جمهوری اسلامی و معترضین کشیده شد و موجب پدیدآمدن بحث‏هایی در میان ایرانیان و همین‏طور در فضای اینترنتی و از جمله فیس‏بوک شده است.



گزارشی از نمایشگاه موسیقی، ادبیات، نقاشی و عکس هنرمندان ایرانی در شهر ساحلی آلمیره- هلند
ایران در یک نگاه

نامجو که به تازگی آلبوم «ترنج» را به بازار فرهنگی ایران عرضه کرده است، چند اجرای شورانگیز از آثار خود را در این برنامه به نمایش گذاشت. پس از آن «نفیس نیا» شاعر و مترجم ایرانی مقیم هلند به سخنرانی در مورد شعر معاصر ایران پرداخت و از کتابش «کوچه‌های سکوت» که در آوریل 2007 توسط انتشارات بولاک به چاپ رسیده است نمونه‌هایی از شعر شاملو و فروغ فرخزاد را قرائت کرد.



نخستین موزه اینترنتی هنر اسلامی در هلند

دیگر لازم نیست که برای دیدن آثار هنر اسلامی خانه را ترک کنید، چراکه از این پس می توانید در خانه، پشت رایانهء خودتان، بسیاری از آن ها را در یک موزه اینترنتی تازه مشاهده کنید. برای نخستین بار، مجموعه آثارمیراث فرهنگ اسلامی از موزه‌های گوناگون هلند یکجا در کنار هم به نمایش گذاشته می‌شوند. این موزه‌ها امیدوارند بدین گونه بخش گسترده‌تری از مردم را با هنر اسلامی آشنا سازند.



کنسرت هنگامه در آمستردام

هنگامه، ‌خواننده ایرانی مقیم کانادا، یکشنبه، ۲۷ می، میهمان ایرانیان مقیم هلند بود. هنگامه با اینکه تا کنون تنها دو آلبوم منتشر کرده،‌ طرفداران زیادی به‌ویژه در ایران پیدا کرده است. پیش از آغاز کنسرت در آمستردام با او گفتگویی کردیم که در آن از برنامه‌هایش، فضای هنری لوس‌آنجلس و داستان ساخته‌شدن ترانه «ارتش صلح» که به تازگی خوانده گفت.



پوسترهایی با متانت ایرانی

به‌تازگی علی‌رضا صدیقی، گرافیست ایرانی مقیم هلند با یاری یکی از شهرداران این کشور نمایشگاهی از پوسترهایش برپا کرده است. روزنامه NRC در این‌باره می نویسد: «چنین پوسترهایی تاکنون در هلند ساخته نشده و پدیده جالب اینست که یک فرد مهاجر خود را با ضرب و رِنگ هلندی تطبیق نداده بلکه به‌وسیله موسیقی زادگاه خود جامعه ما را غنی‌تر کرده است».



گفت‌وگو با ایمان وزیری، تکنواز تار
موسیقی ایرانی و واکنش غیرایرانیان

ایمان وزیری (تکنواز تار و آهنگساز)‌ به تازگی همراه با فرزانه ابراهیمی (آواز) در موزه تروپن در آمستردام کنسرتی داشت. رادیو زمانه به همین بهانه، در زمینه‌های گوناگون، با او گفتگویی مفصل کرده است.



موسیقی ملل با شهزاده
مارکو بورساتو، آوازه خوان هلندی

مارکو بورساتو از آوازخوان های شناخته و پرنفوذ موسیقی پاپ در هلند است که سال 1966در شهر الکمار هلند به دنیا آمده و از هفت سالگی در ایتالیا زندگی کرده و در اول فعالیت جود به عنوان آوازخوان به زبان ایتالیايی سروده است.



ارتباط روی زمین با زیرزمین

شهربانو معروف به دی‌جی ایشتار در نوجوانی به هلند آمد. نشریه هلندی تد در مصاحبه‌ای از قول او می‌نویسد: تصورش مشکل است ولی در ایران همه نوع موزیکی که ما در اینجا می‌شناسیم ساخته می‌شود، از پانک گرفته تا هیپ‌هاپ، موزیک الکترونیک یا دث‌متال سنگین اما به طور پنهانی.



نوازندگان دوره‌گرد هلندی در راه ایران

در یک کوچه بن‌بست در غرب تهران یک مینی‌بوس پژو صورتی‌رنگ با شماره پلاک هلندی پارک کرده است. چند خانه آن‌طرفتر سرنشینان این مینی بوس سرگرم نواختن موسیقی به همراه چند جوان ایرانی از دانشجویان کنسرواتوار تهران هستند. هلندیان نوازنده قرار است تا هندوستان رفته و دوباره به هلند برگردند.



برنامه رادیویی گلها در اروپا

ارکستری از دانشجویان و هنرآموزان کنسرواتوریوم شهر "رتردام" هلند به رهبری رضا نوروزبیگی آهنگساز ایرانی، منتخبی از ترانه‌های خاطره انگیز برنامه رادیویی ایران را به نام گلها اجرا کردند. جالب‌ترین بخش این کنسرت خواندن ترانه‌های فارسی توسط خواننده جوان هلندی آن خانم فردریک کلوستر بود.



گزارش روز دوم سمینار سالانه موسیقی ایران در هلند
روزی پرکار و متنوع در سمینار موسیقی ایران

نخستین کارگاه موسیقی در روز دوم سمینار، از ساعات اولیه صبح توسط گروه مضراب برگزار شد. سپس طی جلسه ای تحت عنوان "صدا و موسیقی در فیلم و رسانه های جمعی" بابک کامگار دانشجوی سال آخر آهنگسازی فیلم، به شناخت و بررسی این پدیده پرداخت و مفصلا به سئوالات علاقمندان پاسخ گفت.



گشایش سمینار سالانه موسیقی ایران در هلند-1

یازدهمین سمینار سالانه موسیقی ایران در شهر «هیرلن» هلند آغاز شد. نوای ساکسیفون "یان پیتر فان درخیسن" و تک نوازی سه تار "حمید متبسم" آغازگر سمیناری بود که هرسال علاقه‌مندان موسیقی ایرانی را در هلند گرد هم می‌آورد.



گلپا در اروپا

تور اروپائی کنسرت‌های اکبر گلپایگانی که در ابتدای این ماه از پاریس آغاز شده بود به هلند رسید. هرچند دیگر صدای زمان ۴۰ سالگی را همراه ندارد٬ اما خاطرات روزهای گذشته را برای ایرانیانی که سال‌ها از کشور دور بوده‌اند٬ به این سو و آن سوی جهان می‌برد.



نمایشنامۀ "سکس، مخدر، مولانا"

کاری از " آلان یادگاریان"، نمایشنامه نویس و کارگردان ایرانی مقیم هلند، که در روزهای دوشنبه و سه شنبه(16 و 17 اکتبر) در آمستردام بروی صحنه خواهد رفت.



کنسرت داریوش و اندی در آمستردام

گزارش اختصاصی رادیو زمانه از کنسرت داریوش و اندی، همراه با تصاویری از برنامه.