خانه > ایرج ادیب زاده > گزارش > ما همه یک نداییم | |||
ما همه یک نداییمایرج ادیبزادهadibzadeh@radiozamaneh.com
ابراز همبستگی با جنبش مردمی ایران در میدان آزادیها و حقوق بشر، روبهروی برج ایفل پاریس، با مراسم چهلمین روز کشته شدن ندا آقاسلطان آغاز شد. صدها نفر در حالی که عکسهای ندا را به صورت ماسک روی صورتهای خود گرفته بودند، این شعار را تجلی دادند که روی پلاکارد بزرگی نوشته شده بود: «ما همه یک نداییم»
چندین نمایندهی سازمانهای مدنی، احزاب سیاسی و حقوق بشری فرانسه در این مراسم سخن گفتند. ژان ژولیار، دبیر کل سازمان گزارشگران بدون مرز گفت: همچنان ۴۲ روزنامهنگار در ایران زندانی هستند و از دولت فرانسه خواست تا آزادی آنان، دولت محمود احمدینژاد را به رسمیت نشناسد. خانم دومینیک دوائنه، از رهبران حزب سبزهای فرانسه، با عنوان این که حق رأی مقدس است، از دولت فرانسه پرسید: آیا جاضر است برای دفاع از این حق، دموکراسی و آزادی در ایران، تلاش خود را به کار برد؟ معاون شهردار پاریس نیز در حمایت از تظاهرات مردم ایران گفت: تا رسیدن به هدف تجدید انتخابات، ما در کنار شما هستیم. سپس شرکتکنندگان با شعارهای «مرگ بر دیکتاتور» و «ما همه یک نداییم» از میدان آزادی و حقوق بشر به طرف برج ایفل به راه افتادند؛ جایی که در کنار دیوار صلح، مراسم رونمایی از تومار سبز که دهها هزار امضا بر آن نقش بسته بود، آغاز شد. قطعات این تومار ۱۸۰۰ متری از بیش از یکصد شهر جهان به پاریس فرستاده شده بود و توسط فعالان کمیتهی «رأی من کجاست؟» به هم دوخته و آماده شده بود.
روی یکی از قسمتهای دیوار صلح، امضاهایی که از ایران فرستاده شده بود، اسکن شده و در قسمتی به خوبی دیده میشد. همچنین نام شهرها و کشورهایی که تومار در آنها امضا شده بود، به چشم میخورد. مراسم رونمایی تومار سبز که در آن نزدیک به ۲۵۰۰ شهروند ایرانی و فرانسوی حاضر بودند، با خواندن قطعنامه، خواندن سرود «ای ایران» و رها کردن صدها بادکنک به رنگهای سبز، سفید و قرمز- رنگهای پرچم ایران - به پایان رسید. در جریان این مراسم، نظر چند تن از شرکتکنندگان را که در حمل تومار سبز شرکت داشتند، پرسیدم. یکی از خانمهای حاضر در این مراسم گفت: «برای من خیلی احساس خوبی است که همبستگی ایرانیان را در خارج از کشور میبینم. اینکه توانستم دوباره شرایطی را ببنیم که مردم ایران به پا خاستند و همراه هم با همبستگی و دوستی یک حرکت بزرگ را انجام دادند؛ حرکتی که تمام دنیا متحیر آن شدهاند و به ایران نگاه میکنند. درود میفرستم به کسانی که ایدهی این تومار سبز را داشتند که استقبال بزرگی هم در جهان از آن شده است.» یکی دیگر از شرکتکنندگان، احساس خود را اینگونه بیان میکند: «از اینکه این پرچم را گرفتهام، احساس وحشتناک خوبی دارم. یک لحظه احساس کردم واقعاً همه با هم هستیم. بالاخره این حرکتمان به جایی میرسد. دیر و زود دارد؛ ولی همه باید مطمئن باشند که سوخت و سوز ندارد. ما مطمئن هستیم.» آقای دیگری نیز میگوید: «از این همه شور و هیجان ایرانیها فوقالعاده متأثر هستم و امیدوارم صدای ما به همهی جهانیان برسد. ما به جز آزادی در مملکتمان هیچ چیزی نمیخواهیم. آزادی برای این که رأی بدهیم؛ آزادی برای این که زندگی کنیم؛ آزادی برای این که خودمان برای خودمان تصمیم بگیریم.» او میافزاید: «جنبش به این عظمت، تمام ایرانیهای خارج از ایران هم در آن شریک بودند و هر کسی سعی کرد،ژ با امضای تومار، حرفش را بزند. این حداقلی است که ما انجام دادهایم و هموطنان ما میدانند که ما در هر شرایطی با آنان هستیم. البته فشار بیشتری روی آنها است؛ هزینهی خیلی بیشتری دادهاند؛ ولی قلب ما و وجود ما همیشه با آنها است.»
از یکی از خانمهایی که این تومار را حمل میکرد، پرسیدم چه احساسی دارد؟ او گفت: «خیلی احساس خوبی است. این مراسم از همهی تجمعهای دیگر باشکوهتر بود و تلاش بسیار زیادی برای برگزاری آن شده است. تا اینجا که عالی بوده است.» او واکنش کسانی که این تومار را میدیدند، اینگونه توصیف کرد: «زیر برج ایفل جایی است که همیشه پر از توریست است. همه جمع شده بودند و خیلی تعجب میکردند از استقبال ایرانیها از تومار سبز رنگی که حتی خود من هم فکر نمیکردم به این بلندی باشد. با حدود یک ربع پیادهروی، همچنان این تومار ادامه دارد.» علی کشتگر یکی دیگر از حاضران در این تجمع بود. در کنار دیوار صلح، وقتی تومار سبز به سمت برج ایفل حرکت کرده بود، از او پرسیدم چه احساسی دارید؟ او در پاسخ گفت: «حسی که دارم این است که دنیا با جنبش آزادیخواهی ایران همراه است و برای اولین بار است که حس میکنم مردم فرانسه و همچنین مردم کشورهای دیگر، با این جنبش همراهی وسیعی میکنند. همانطوری که میبینید، نیمی از کسانی که اینجا هستند، فرانسوی هستند.» آقای کشتگر درباره تأثیر این حرکت مردم ایران روی مردم دیگر کشورها میگوید: «به نظر من ایرانیها برای اولین بار اعتبار خاصی در دنیا پیدا کردهاند. جهان حساب مردم ایران را از حساب رژیم ایران جدا کرد. به همین اعتبار است که بچههای ما در مدرسه با سرفرازی میگویند که ما ایرانی هستیم.»
از خانم سوده راد به عنوان برگزارکنندهی مراسم رونمایی از تومار سبز پرسیدم آیا فکر میکردید که این مراسم اینگونه برگزار شود؟ وی پاسخ داد: «اصلاً انتظار نداشتم آنچه که میبینم، باشد. فکر میکردم روی همان اتودهای روی کاغذ، یک خط سبز میکشیم و میرویم. ولی چند بار گریه کردم و گریه هموطنانم را دیدم. الان خیلی احساس غرور میکنم از اینکه ایرانی هستم.» خیلیها میپرسیدند که چرا بر اساس پوستر اولیه که منتشر شده بود، تومار سبز از بالای برج ایفل آویزان نشد؟ خانم راد در این باره میگوید: «پوستری که در آغاز طراحی شده بود، یک خیال بود، یک آرزو! از نظر فنی متأسفانه نمیتوانستیم این کار را انجام بدهیم. همانطور که میبینید، تکهپارچههای مختلف با رنگها و جنسهای مختلف از جاهای مختلف آمدهاند و اگر میخواستیم آن را از برج ایفل آویزان کنیم، حتماً دچار سانحه میشد و اتفاقی برایش میافتاد.» خانم راد همچنین با مقایسه ارتفاع ۲۷۰ متری برج ایفل با طول بیش از ۱۵۰۰ متری این تومار میگوید: «چند دور باید این تومار را بالا و پایین میبردیم که جا بگیرد.» وی درباره آینده این تومار میگوید: «ما این تومار سبز را همینطور که تا حالا روی چشمهایمان نگاه داشتهایم، از این به بعد هم روی چشمهایمان نگاه میداریم و این هیجانی که در پاریس به ما داد، دلمان میخواهد در شهرهای دیگر هم تکرار شود. خیلی از شهرها خواستند که این تومار را به آنجا بفرستیم و هماهنگ کنیم که آنجا هم نمایش داده شود.»
حرف آخر اینکه حرکت این تومار سبز متوقف نمیشود و از حالا شهرهای بسیاری خواستار به حرکت درآوردن آن در شهرهایشان شدهاند. شاید حرکت بعدی در لندن باشد. در همین باره: • دو کیلومتر امضا پای «احمدینژاد رییسجمهور ایران نیست»
نظرات بیان شده در این نوشته الزاماً نظرات سایت زمانه نیست.
|
لینکدونی
آخرین مطالب
موضوعات
آرشیو ماهانه
|