خانه > ورزش زمانه > فوتبال > «فوتبال ما روز به روز محوتر میشود» | |||
«فوتبال ما روز به روز محوتر میشود»ایرج ادیبزادهadibzadeh@radiozamaneh.comزنگ تعطیلی کامل «فدراسیون ورزشهای زنان اسلامی» در ایران به صدا درآمد.
ریاست این فدراسیون را فائزهی هاشمی، دختر هاشمی رفسنجانی برعهده داشت. در تهران گفته شد که قطع بودجهی فدراسیون ورزشهای زنان اسلامی، از سوی علیآبادی، رییس کمیته ملی المپیک و از نزدیکان محمود احمدینژاد، جنبهی سیاسی داشته است.
در نامهای که کمیتهی ملی المپیک در مورد قطع بودجهی این فدراسیون نوشته است، حتی کارمندان کمیتهی ملی المپیک مأمور در این فدراسیون هم منتقل شدهاند. مهدی هاشمی، رییس فدراسیون تیراندازی، در واکنش به تعطیلی فدراسیون ورزشهای زنان اسلامی، گفته است: «این فدراسیون با راهاندازی مسابقات برای زنان مسلمان، الگوسازی کرده بود.» بهرام افشارزاده، دبیرکل کمیتهی ملی المپیک، گفته است: «در اینباره از من پرسش نکنید.» بر اساس قانون فدراسیونهای بینالمللی که زیر نظر کمیتهی ملی المپیک هر کشور فعالیت میکنند، قطع بودجهی هر فدراسیونی باید نخست در هیئت اجرایی مطرح شود. در مورد قطع بودجهی فدراسیون زنان اسلامی در ایران اما این اتفاق نیفتاده است.
با آنکه گفته شده تعطیلی فدراسیون ورزشی زنان اسلامی به دلایل سیاسی صورت گرفته است، اما در اطلاعیهی دبیرخانهی فدراسیون ورزشی زنان اسلامی آمده است: «این فدراسیون متعلق به فائزه هاشمی نیست، متعلق به دختران و زنان مسلمان در ایران و جهان است. اما برخی که آرزوی تعطیلی آن را داشتند، کوشیدند به هر طریق، سبب تضعیف و نابودی آن شوند.» فدراسیون ورزشی زنان اسلامی در اواخر دههی شصت، در شرایطی که زنان ایران به دلیل پوشش اسلامی، اجازهی حضور در هیچیک از رقابتهای بینالمللی و حتی منطقهای را نداشتند، به پیشنهاد فائزه هاشمی، دختر دوم هاشمی رفسنجانی، تشکیل شد. زنان ایران پیش از انقلاب، در دوران پهلوی، ورود به عرصههای ورزش و شرکت در بازیهای المپیک و قهرمانی جهان را آغاز کرده بودند. جمهوری اسلامی در دورههای اول، دوم، سوم و چهارم، چون میزبان دیگری در کشورهای مسلمان پیدا نمیشد، میزبان بازیهای زنان اسلامی شد. در سالهای اخیر نیز تنها یک بار عربستان، این میزبانی را با نام «بازیهای همبستگی زنان مسلمان» برعهده گرفت. پس از آن اما بازیها در عمل تعطیل شده است. چون ورزشکاران زن کشورهای مسلمان هم بهتدریج در رقابتهای بینالمللی و المپیک حاضر میشوند و دیگر حاضر به شرکت در این بازیها، در سالنهای دربسته و باحجاب نیستند. ورزش جهان از سرگیری فصل تازهی لیگ برتر فوتبال فرانسه، با پیروزی بزرگ پاریس انژرمن (سه بر یک) برابر سنپتین و شکست مارسی، قهرمان فصل پیش با نتیجهی دو بر یک، در برابر تیم کان که تازه به لیگ برتر بازگشته است، همراه شد.
تیم ملی بایرمونیخ، قهرمان آلمان، با پیروزی دو بر صفر در برابر شالکه۰۴ برندهی جام برتر آغاز فصل، یعنی سوپرکاپ شد. باز در فوتبال آلمان، دو هلندی بهترینهای سال شدند: آرین روبن با ۴۴۵ امتیاز از سوی روزنامهنگاران ورزشی، بهعنوان بهترین بازیکن فصل پیش آلمان شناخته شد. لویی فانخال، مربی باشگاه بایرمونیخ نیز به عنوان بهترین مربی سالهای ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ انتخاب شد. در انگلیس نیز منچستر یونایتد برای چهارمین بار طی دهسال گذشته، برندهی جام خیریه شد. کامیونیتی شیلد هم در مقابل هشتادوچهارهزار تماشاگر با نتیجهی سه بر یک، چلسی را شکست داد. والنسیا، هرناندز و برباتوف برای قرمزهای منچستری گل زدند و تنها گل چلسی را نیز کالو زد. دادگاه عالی فرانسه پنج بازیکن تیم ملی فوتبال این کشور را محاکمه میکند. فرانک ریبری، اِورا، ابیدال، تولالان و آنِلکا پنج بازیکن تیم ملی فرانسه هستند که به عنوان عوامل ناکامی تیم ملی و رسوایی اعتصاب در کنیسنای آفریقای جنوبی معرفی شدهاند. این نخستین باری است که یک دادگاه عالی فرانسه، با همکاری دادگاه ورزش و جوانان و کمیتهی انضباطی فوتبال فرانسه، پنج ملیپوش فوتبال این کشور را به اتهامهایی که «جرم ملی» توصیف شدهاند، محاکمه میکند. زمان دادگاه هفدهم ماه اوت تعیین شده است.
تیم ملی فوتبال ایران برای حضور در یک دیدار دوستانه با تیم ملی ارمنستان در شهر ایروان، روز چهارشنبهی هفتهی گذشته به این کشور پرواز کرد. این دیدار که پیشتر پیشبینی نشده بود، باعث عقب افتادن یک روزهی لیگ برتر فوتبال ایران، در روز چهارم شد. از سویی دیگر، کنار گذاشته شدن چند بازیکن سرشناس تیم ملی، مانند علی کریمی و شجاعی توسط افشین قطبی، باعث بحثهای گوناگون در روزنامههای ورزشی و محافل فوتبال شده است. قطبی که در زمینههای مختلف زیر تیغ انتقادات شدید قرار دارد، در یک برنامهی تلویزیونی سیمای جمهوری اسلامی ایران، بلیت و پاسپورتش را برابر دوربینهای تلویزیونی نشان داد تا ثابت کند در جام جهانی آفریقای جنوبی حاضر بوده است. فریدون شیبانی، روزنامهنگار و کارشناس جهانی فوتبال، عقیده دارد که مهمترین مشکل افشین قطبی، اختلاف او با اهالی فوتبال ایران و بازیکنان تیم ملی است: «وقتی میبینیم این چهارمین مسابقهی تیم ملی فوتبال ماست، اما برنامهی این بازیها مشخص نیست و روشن نیست که چرا تیم ملی دارد بازی میکند و در حالی که این بازیها دقیقاً با برنامهی بازیهای لیگ برتر فوتبال ایران همزمان شده است، تردیدی نیست که نارضایتی هم در پیش داشته باشد؛ چه در برخورد با سرمربی تیمهای باشگاهی و چه با بازیکنان.
یک وجه دیگر مشکل این است که ما تا این لحظه متوجه نشدهایم که بازیکنان تیم ملی با چه معیاری انتخاب میشوند و با چه معیاری خط میخورند. در ارتباط با برخی از این بازیکنان اختلافاتی بهوجود میآید که آنها را در عین این که مخفی میکنند، اما به شکلهای مختلف مطرح میشوند. مثلاً میبینیم وقتی علی کریمی از تیم ملی خداحافظی میکند، بعد از چندی با وساطتها و یک سری اعمال نظرها، به تیم ملی برمیگردد، ولی در نیمههای راه یک اردوی تیم ملی، آقای کریمی به ایران برمیگردند و صحبتهای بسیاری میشود که در آنجا با سرمربی تیم ملی درگیری پیدا کردهاند. بعد هم ایشان در انتخاب بعدی نیست. در حالی که در مسابقهی باشگاهی شرکت کرده است.
از طرف دیگر، پایه و اساس انتخاب بازیکنان تیم ملی، مسابقههایی که برگزار میشود نیست. بازیکنانی که دقایقی بازی کردهاند یا این که نبودهاند و یا حتی وجودشان چندان چشمگیر نبوده، برای تیم ملی انتخاب میشوند. برعکس بازیکنانی که توانستند جهشی داشته باشند و آمادگی خوبی دارند، انتخاب نمیشوند. برای اینکه سرمربی تیم ملی ما تا هفتهی دوم مسابقات اصلاً در ایران نبوده تا بازیهای لیگ برتر را دیده باشد و بر اساس آن بخواهد انتخاب کند. بنابراین انتخاب اعضای تیم ملی همیشه با مشکل برخورد میکند. همین الان میبینیم که تعداد لژیونرهای ما به حداقل رسیده است و دو بازیکن نخبهی ما که در اسپانیا هستند، در درجهی اول هیچکدام برای تیم ملی انتخاب نشدند. در فاصلهی کمتر از دو روز و یک روز به پرواز اما، کاپیتان سابق تیم ملی، نکونام، به ترکیب تیم اضافه میشود و چون علی کریمی در ترکیب تیم نیست، دوباره کاپیتان تیم ملی میشود. اثری از مسعود شجاعی هم نیست. در حالی که اگر مسئلهی درگیری باشگاهی است، شامل هردوی آنها میشود و اگر نیست، معلوم نیست آقای شجاعی به چه دلیل انتخاب نشده است. حرکتهایی هم در ارتباط با تیم ملی میبینیم که مشخص نیست بر پایهی چه اصول فنیای طرح و برنامهریزی شده است. در واقع فقط بر پایهی مسائل غیر فنیای حرکت میشود که متأسفانه سالهاست گریبانگیر فوتبال ما شده است و روزبهروز هم دارد بیشتر میشود و در حال حاضر با آقای قطبی دارد به اوج خود میرسد.
بهطوری که ما در مسابقات دستگرمی با تیمهای ناآمادهی باشگاهی، بدون بازیکنان اصلیشان، ممکن است نتیجه بگیریم، اما در عمل هیچ نتیجهای در برابر تیمهای ملی و تیمهای آماده نداریم. وقتی هم با تیم ملی ارمنستان بازی میکنیم، یعنی آقای قطبی معتقد است که تیم ارمنستان تیمی مانند عراق است. در حالی که اگر بخواهیم این معیارها را درنظر بگیریم، شاید تیم ملی سوریه بیشتر شبیه تیم ملی عراق باشد و در مقایسه، فوتبال ارمنستان اصلاً شباهتی به فوتبال عراق ندارد. نکتهی دیگر اینکه کار مربیان خارجی و حتی نامدارترین آنها مانند ایویک، در سالهای اخیر، از همان لحظهی آغاز، به هدفی برای انتقادهای تند تبدیل میشود و شمارش معکوس برکناری آنها، از لحظهی شروع کارشان، آغاز میشود. در حالی که مثلاً در ترکیه یک مربی هلندی که بهتازگی به خدمت تیم ملی این کشور درآمده است، از سوی روزنامهها مورد استقبال قرار گرفته و گفتهاند باعث جهش فوتبال این کشور میشود.»
فریدون شیبانی در این زمینه ادامه میدهد: «خوسهیدینگ یا آنطور که الان معروف است، گاسهیدینگ، مربیای است که امروز در فوتبال ترکیه مطرح نشده است. او کارنامهی بسیار درخشانی دارد و از مربیان کارآمد فوتبال امروز است. اما در فوتبال ما تنها مسئلهی کارآمدی و ارزشهای لازم به عنوان یک مربی مطرح نیست. مثلاً ایویچ با یک سری از دستهبندیهایی که در فوتبال شد، از فوتبال ما کنار رفت. در حالی که میتوانست اثرات خیلی مثبتی داشته باشد. تیمی که در جام جهانی ۱۹۹۸ به میدان رفت، دستپروردهی ایویچ بود. بنابراین، میبینیم که فوتبال ترکیه به جایی میرسد که در جام جهانی به مقام سوم میرسد، یا در دورهی قبلی جام قهرمانی اروپا، یکی از بهترین تیمها میشود که حتی در برابر اسپانیا، آلمان، سوییس و ... بازیهای زیبایی انجام میدهد، اما از سوی دیگر تیم ما، روزبهروز حتی در صحنهی آسیایی و منطقهای بیشتر محو میشود.»
نظرات بیان شده در این نوشته الزاماً نظرات سایت زمانه نیست.
|
لینکدونی
آخرین مطالب
|
نظرهای خوانندگان
تیم ملی بایر مونیخ؟؟ یعنی چه؟
-- امید ، Aug 10, 2010مشکل فوتبال ایران اسیر بازی گروههای سیاسی میباشد در واقع تصمیم گیریها از افراد غیر ورزشی و نا کارامد، که هرگز دلسوزی برای این ورزش پر طرفدار ندارند.نا گفته ها بسیار است،طریقه اداره فدراسیون فوتبال و باشگاههای کشور وحتا انتخاب ریاست هیئاتهای فوتبال استانها به نحوی دستخوش روابط و ضوابط گروههای سیاسی و غیر ورزشی میباشد.
-- شهرام متجدد ، Aug 11, 2010این رژیم هم خوب فهمیده که میشه با فوتبال (حتی با کیفیت مضحکی که داره) سر مردم رو آنچنان گرم کرد تا مردم اصلأ بفکر هیچ حرکت دستجمعی بر علیه اش نیفتند. در هر صورت کلأ فوتبال در سطح پایین آسیای غربی که در ضمن تحت کنترل دولتمردان دست بخون آلوده ست همان بهتر که محو شود. فوتبالیستها هم بهتره برن فوتبال دستی بازی کنند.
-- خاکی چهارصد دستگاه ، Aug 11, 2010وقتی یه سردار سپاه میتونه بیاد یه تیم بخره و
-- استیل آذین ، Aug 12, 2010هرچی بازیکنه دلخواه رو با پول بریزه توش و عرض دو سال گندش کنه به قولی.
دیگه فوتبالی نمیمونه