تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۸۷ • چاپ کنید    
سفری همراه با موسیقی به دور دنیا

موسیقی کولی‌های رومانی

سهند صاحب دیوانی
با همکاری علیرضا

خدا کند بتوانم جلوی خودم را بگیرم و کم حرف بزنم. امروز اصلاً وقت حرف زدن نداریم. چون این‌قدر موزیک زیاد و وقت کم است که اصلاً جایی برای حرف نمی‌ماند.

Download it Here!

حتماً خبر دارید که چند تا از کمپانی‌های موسیقی، سی‌دی‌های جدیدشان را قبل از آن‌که روانه‌ی بازار کنند، برای رادیو زمانه می‌فرستند که نقدشان کنیم.

اولین سی‌دی امروز اسمش آکوستیک فرانس است که برای این فصل خیلی خوب است. چون می‌شود با آن یک آفتابی گرفت و یک نوشیدنی خورد و حال کرد.

آهنگ اول این سی‌دی که اسم آن اسدریک، از گروه لس‌اسکروکز است. آواز این آهنگ خیلی گرم خوانده شده و گیتارها هم با پنجه‌های نرم زده شده است. البته باید بگویم این آهنگ به خصوص برای کسانی خوب و آرام‌بخش است که فرانسه نمی‌دانند. چون متوجه نمی‌شوند که این کار در واقع اعتراضی است علیه بیکاری.


آلبوم آکوستیک فرانس

سی‌دی بست آو چاینا و جپن، ترکیبی است از آهنگ‌های مختلف این دو کشور. این سی‌دی برای شنونده‌های غربی ساخته شده. چون برای مردم آن طرف‌ها، موسیقی چین و ژاپن آن‌قدرها با هم ربط ندارند که در یک سی‌دی عرضه بشوند.

آهنگ‌های این سی‌دی مثل یک لحاف چهل تکه می‌ماند. کارها اصلاً با هم جور نیستند و آدم حس می‌کند که دارد به یک کاتالوگ با چند نمونه گوش می‌کند.

با وجود این حرف‌ها، یکی از قطعه‌های این سی‌دی خیلی توجه من را به خودش جلب کرد که آهنگی است از بخش ژاپنی آن که کاری است که با سازهای کوبه‌ای پر قدرت اجرا شده. آهنگ هاوست از ژوژی ایروتا.


آلبوم بهترین‌های موسیقی چین و ژاپن

کار بعد، یک سی‌دی است به نام بست گریک ساندز که مجموعه‌ای از کارهای جدید و قدیم یک آهنگساز یونانی به اسم میکالیس ترزیس است.

ترزیس از ۳۵ سال پیش در کار موزیک است. تهیه‌ی این سی‌دی با کمک و همکاری چند تا از خواننده‌های معروف یونان بوده. اسم آهنگ انتخابی من از این سی‌دی، دیوارها، با اجرای خواننده‌ای به نام دیل کریا‌ست. این خواننده کسی است که من را از چند سال پیش با زیبایی‌های موزیک رمبتیای یونان آشنا کرده.


دیل کریا‌

دو تا سی‌دی دیگر داریم که ما را به اروپای شرقی می‌برند. یکی از آن‌ها از کالمان بالوق است. کالمان بالوق، یک کولی مجارستان و یکی از استادهای سیمبالون است. سیمبالون، شبیه سنتور خودمان، ولی خیلی بزرگتر است. سیمبالون، ظرافت سنتور را ندارد ولی قدرت آن در نواختن، این نقص را جبران می‌کند. از آهنگی که انتخاب کردم، بولگار سیگانیتی ‌هورو، چند تا سبک مختلف به گوش آدم می‌خورد.

گروه تاروفول کیولاندرا و خواننده‌شان، ماریو بوزا یک سی‌دی به بازار دادند به نام موسیقی کولیان رومانی.

بیشتر آهنگ‌های این سی‌دی تریدیشنال هستند. این سی‌دی با صدای یک خواننده بسیار پر‌قدرت و نواختن نوازنده‌های استاد ضبط شده. ولی بعضی از آهنگ‌های این سی‌دی، با همه‌ی شادی و تحرک‌شان گاه گاهی، به خاطر این‌که با قدرت و سرعت زیادی اجرا شدند، حال اصلی‌شان را از دست دادند.


موسیقی کولیان رومانی

در اجراهای قدیمی‌‌تر، به خصوص آن‌هایی که چهل پنجاه سال پیش اجرا شدند و در اینترنت می‌شود آن‌ها را پیدا کرد، آدم می‌بیند آن اجراها ساده‌تر هستند، با سرعت کمتر زده شدند ولی حس بیشتری دارند. با همه‌ی این حرف‌ها این سی‌دی به خاطر شاد بودنش به آدم می‌چسبد.

Share/Save/Bookmark
نظرات بیان شده در این نوشته الزاماً نظرات سایت زمانه نیست.

نظرهای خوانندگان

تلاش کردم بطور مثال آهنگ های «دیل کریا» را روی اینترنت پیدا کنم ، متاسفانه چون املای لاتین آن را ذکر نکرده ای نمی توان مستقیم مطلبی پیدا کرد. خواهشم اینست که اگر مطلبی از خواننده یا آلبومی ذکر میکنی حتما نام ها را به لاتین هم توی قاب بنویس که جستجوی بیشتر برای علاقه مندان ممکن باشد
با تشکر

-- مهبد ، Aug 16, 2008

نظر بدهید

(نظر شما پس از تایید دبیر وب‌سایت منتشر می‌شود.)
-لطفا به زبان فارسی کامنت بگذارید.
برای نوشتن به زبان فارسی می توانید از ادیتور زمانه استفاده کنید.
-کامنتهایی که حاوی اتهام، توهین و یا حمله شخصی باشد هرز محسوب می شود و منتشر نخواهد شد.


(نشانی ایمیل‌تان نزد ما مانده، منتشر نمی‌شود)



موضوعات


از دست ندهید


بازتاب بین‌المللی تجاوزها

نتایج حذف هاشمی

دموکراسی و دیکتاتوری پرچم

رسانه آن‏لاین و مشکلاتش

فیلم‌های کوتاه ایرانی در کانادا