Nov 2009


«فرخ‌زادها به روایت پوران»
همسایه‌های امامزاده گل زرد

زمانی نام پوران فرخ‌زاد برایم یاد آور فریدون بود و فروغ. اما از زمانی که با خودش و آثارش آشنا شدم پوران از سایه بیرون آمد و خودش برایم تبدیل شد به کسی که باید کشف‌اش می‌کردم و می‌شناختم‌اش. روزی که به قصد گفت و گو روبروی پوران نشستم تا از او درباره‌ی این خانواده‌ی افسانه‌ای بپرسم، قصه‌ها و روایت‌هایش آن‌قدر جذبه داشت که دلم نیامد فضا را با سوال‌هایی که او خود همه‌ی آن‌ها را می‌دانست بشکنم.



گفت‌وگو با گیتی صفرزاده در ارتباط با لغو برگزاری جشنواره سینمای کمدی گل‌آقا
«معاونت سینمایی ارشاد، رفتاری دوگانه دارد»

در دوسال گذشته در چنین روزهایی شاهد برگزاری جشنواره‌ی سینمای کمدی بودیم که از سوی موسسه‌ی گل‌آقا برگزار می‌شد. استقبال هنرمندان عرصه سینما و هم‌چنین بسیاری از مردم از این جشنواره در دو سالی که برگزار شد، بسیار خوب بود. اما با این وجود، امسال به دلایلی نامعلوم این جشنواره برگزار نمی‌شود. این موضوع باعث شد تا با «گیتی صفرزاده»، دبیر این جشنواره گفت‌وگوی کوتاهی داشته باشم.



گفت‌وگو با فریدون نوین فرح‌بخش؛ بزرگ‌ترین کلکسیونر تمبر ایران
«آلبوم تمبر، تاریخ مصور هر کشور است»

فریدون نوین فرح‌بخش، به‌واسطه‌ی داشتن مجموعه‌ی کاملی از تمبرهای ایران، در جشنواره‌های مختلف دنیا شرکت و مدال‌ها و جوایز ارزنده‌ی را از آن خود کرده است. او توانسته بارها نام «ایران» را با افتخار در صدر اسامی دیگر کشورهای شرکت کننده در این جشنواره‌ها قرار دهد. با فریدون فرح‌بخش، که همچنان در موسسه‌اش در تهران به فعالیت در زمینه‌ی تمبر مشغول است، گفت‌وگوی کوتاهی کرده‌ام.



گزارشی از مراسم یادبود استاد شهریار فریوسفی در تهران
«هنرمند با بودن​اش و نبودن​اش زندگی می دهد»

مراسم یادبود استاد «شهریار فریوسفی» دوشنبه شب، بیست و پنجم آبان در فرهنگ​سرای «ارسباران» تهران برگزار شد. شهریار فریوسفی آهنگ​ساز و نوازنده​ی تار، روز پانزدهم تیرماه امسال در سن پنجاه و سه سالگی بر اثر ایست قلبی در گذشت. در این مراسم که به همت سازمان فرهنگی - هنری شهرداری تهران برگزار شد، جمع کثیری از هنرمندان عرصه موسیقی، هنردوستان و خانواده​ی شهریار فریوسفی شرکت داشتند.



ویژه برنامه‌‌ی در گذشت نیکو خردمند
نقش‌آفرین «خانه‌ خلوت» از این خانه پرکشید

نیکو خردمند، دوبلور و بازیگر پیشکسوت و بزرگ، بامداد امروز بیست‌و ششم آبان پس از یک دوره طولانی بیماری در تهران درگذشت. این هنرمند، جوایز متعددی در کارنامه هنری خود دارد؛ ازجمله سیمرغ بلورین بهترین بازیگر دوم زن و هم‌چنین در عرصه‌ی دوبله، ‌آن‌چنان خوش درخشیده است که به گمان برخی فقدان وی جبران‌ناپذیر به نظر می‌آید. در فقدان او با تعدادی از هنرمندان همکار ایشان گفت‌وگو کرده‌ام.



گفت‌وگو با فرید صلواتی، خواننده
«من آدم معترضی هستم»

این‌بار، با یک خواننده‌ی وبلاگ‌نویس گفت‌وگو کرده‌ام؛ یا یک وبلاگ‌نویس خواننده. فرید صلواتی، نوه‌ی علامه جعفری از دوران نوجوانی به سینما و تئاتر علاقه‌مند شد و به ساخت فیلم‌ کوتاه روی آورد؛ و مدتی نیز دست‌یار محمدعلی نجفی کارگردان سینما بود. اخیراً اما فعالیت‌اش در حوزه موسیقی و خوانندگی جدی شده، آن‌هم از نوع معترضش. فرید صلواتی فعالیت موسیقی‌اش را در کنار هومن هُمامی آغاز کرد.



گزارشی از مراسم نکوداشت عباث جعفری در تهران
عباث کمی دیر کرده

عباث جعفری، ایران‌شناس، کوهنورد، عکاس طبیعت، روزنامه‌نگار و جهانگرد، روز شانزدهم شهریور امسال در حالی‌که سوار بر قایق تک‌نفره (کایاک) بر رودخانه‌ی «تریشولی» در «نپال» بود ناپدید گشت. این برنامه، گزارشی‌ست از مراسم نکوداشت او که در روز پنج شنبه بیست و یکم آبان ماه در «فرهنگسرای پایداری» تهران برگزار شد.



گفت و گو با مجید درخشانی، در باره‌ی کنسرت گروه شهناز در قونیه
«شجریان برای اولین بار در قونیه می‌خواند»

به دنبال دعوت «بنیاد مولانا»، استاد محمدرضا شجریان، همراه با گروه «شهناز»، به سرپرستی «مجید درخشانی» برای اولین بار در «قونیه» به اجرای برنامه می‌پردازند. این کنسرت در دو بخش؛ با قطعه‌ی «مرغ خوش‌خوان»، و نیز قطعاتی از آلبوم «رندان مست» اجرا خواهد شد. در باره‌ی دعوتی که از گروه شهناز به این مراسم شده با «مجید درخشانی»، سرپرست و نوازنده‌ی «تار» گروه، گفت‌وگوی کوتاهی کرده‌ام.



گفت‌وگو با ناصر صبوری، خواننده‌قدیمی موسیقی پاپ
«برای گل‌های پرپر شده‌ی وطن‌ام می‌خوانم»

ناصر صبوری، خواننده‌ی کهنه‌کار ایرانی از نسل خوانندگانی بود که علاوه بر جنبه‌های عامه‌پسند آثارش به زمینه‌ی هنری و آکادمیک تولیداتش نیز اهمیت می‌داد. به همین قصد تحصیلاتش را در ایتالیا و آمریکابه صورتی جدی ادامه داد. او که اکنون در کالیفرنیا زندگی می‌کند و اخیرآ ترانه‌ای به یاد زنده‌یاد «ندا آقا سلطان» اجرا کرده و می‌گوید قرار است برای سهراب نیز «سهراب‌ها» بخواند.



چشم‌انداز موسیقی کلاسیک در ایران

همایش نگاهی به تاریخ موسیقی کلاسیک، باله و اپرا در ایران به همراه مراسم بزرگ‌داشت آهنگ‌ساز، رهبر ارکستر و چهره‌ی ماندگار موسیقی ایران استاد «حسین دهلوی» عنوان برنامه‌ای است که در روز یکشنبه بیست و نه نوامبر دوهزار و نه برابر با هشت آذرماه هشتاد و هشت به کوشش «بنیاد توس» و با حضور صاحب نظران، کارشناسان، هنرمندان و علاقه‌مندان به موسیقی و هنر ایرانی در «لوگان هال لندن» برگزار خواهد شد.



انتقال پایتخت و دیدگاه‌های فعالان محیط زیست
«تهران مجال نفس کشیدن پیدا می‌کند»

چند سالی است که بحث انتقال پایتخت از تهران مورد بررسی قرار می‌گیرد، اما هیچ‌وقت تصمیم قاطعی در این باره گرفته نشده است و حالا مجمع تشخیص مصلحت نظام این پیشنهاد را به تصویب رسانده است. متخصصین و فعالان محیط زیست این تصمیم‌ را نقطه‌ی عطفی در بهبود وضعیت نابهنجار زیست محیطی تهران می‌دانند. به همین بهانه با چند تن از متخصصین و فعالان محیط زیست گفت‌وگو کرده‌ام.