Feb 2009


گفت و گو با حسن ناهید، نوازنده و مدرس نی
«اولین کسی که در تلویزیون، نی نواخت من بودم‌»

حسن ناهید یکی از نوازندگان برجسته‌ی «نی» در ایران است. ایشان به هیچ استاد نی‌ای دسترسی نداشت اما توانست علاوه بر آموختن، شیوه‌ی نویی را در نی‌نوازی ابداع کند. استاد ناهید در گفت و گو با زمانه می‌گوید: «هفته‌ای یک‌بار برای آموختن به خانه‌ی استاد دهلوی می‌رفتم، بعد از دو ماه و نیم استاد فرمودند فردا به هنرهای زیبا، تالار فارابی بیا. زمانی که رفتم دیدم ارکستر ایرانی بسیار بزرگی است و اساتیدی چون استاد ظریف، استاد اسماعیلی و دیگران حضور داشتند. خیلی از سازهایی را که آن‌جا بود ندیده بودم. آن‌ها هم «نی» ندیده بودند، چون اولین کسی که در سال ۱۳۳۹ نی را به تلویزیون برد و در تلویزیون نواخت من بودم.»



گفت و گو با وفا (عباس وفایی)، خواننده قدیمی موسیقی پاپ
«جهانبخش پازوکی گفت، تو وفا باش»

«وفا» در سال ۱۳۲۹ در تهران به‌ دنیا آمد، از آن‌جایی که خانواده‌اش اهل هنر بودند خیلی زود فعالیت هنری‌اش را آغاز کرد و خوش درخشید. وفا متأهل و دارای دو فرزند به نام‌های «شاهین» و «شیرین» است. او در ایران زندگی می‌کند و در مراسم و جشن‌های خصوصی برنامه اجرا می‌کند. وفا در گفت و گو با زمانه می‌گوید: «خوانندگی به صورت حرفه‌ای را زمانی شروع کردم که با جهانبخش پازوکی توسط زنده‌یاد بابک بیات آشنا شدم. آقای پازوکی اسم مستعار «وفا» را برای من انتخاب کرد.»



گفت و گو با سید علی اکبر کاظمینی، مسئول موسسه سیزده فروردین
«به جای جلوگیری از تخریب‌، اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند»

ماه گذشته در پی یک اقدام خودسرانه جهت راهسازی در اطراف دریاچه پریشان، هزاران لاک‌پشت، پرنده، مار آبی و انواع حشرات این منطقه به طرز دلخراشی زنده در آتش سوختند. سید علی اکبر کاظمینی در این باره می‌گوید: «جدیداً دوستان ما مجدداً به سازمان‌های مربوطه مراجعه کرده‌اند. متاسفانه رییس سازمان محیط زیست، خانم دکتر جوادی از حکم دادستان کل کشور، اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند و می‌گویند این حکم به ما ابلاغ نشده است. در صورتی که این حکم در روزنامه‌ها، در سایت دادستانی کل کشور و همچنین از رادیو سراسری بیان شده بود.»



گفت و گو با «محمد میرزاوندی»، خواننده ترانه‌های محلی لُری
«من دوباره می‌آیم»

محمد میرزاوندی، خواننده ترانه‌های محلی لُری در گفت و گو با زمانه می‌گوید: «من از تقلید بدم می‌آید، یعنی مثلا" «استاد بنان» چیزی بخواند، یکی دیگر هم بیاید و همان را بخواند. خود ِ آدم باید یک صدایی داشته باشد که اولا" شُسته رُفته باشد، کار کرده باشد، تقلیدی هم نباشد. این‌قدر صدای تقلیدی گوش دادیم که حد ندارد، از تلویزیون، آلبوم‌های موجود در بازار... همه‌چیزمان (آواز) شده تقلید.»



منوچهر احترامی: من هم گفتم خدا بیامرزدش

منوچهراحترامی، پیشکسوت عرصه طنزنویسی ایران، روز سه‌شنبه بر اثر عارضه قلبی در تهران درگذشت. منوچهر احترامی سال ۱۳۲۰ در تهران دیده به ‌جهان گشود. او کارش را با نشریه توفیق آغاز کرد و با نشریات مختلفی از جمله تهران مصور، فردوسی، گل آقا و... همکاری کرد. زنده‌یاد احترامی در زمینه ادبیات کودکان آثار ارزشمندی از خود به جای گذاشته که معروف‌ترین آن «حسنی نگو یه دسته گل» است که تا‌کنون بیش از پنج میلیون تیراژ داشته است. او در گفت وگیی با زمانه درباره‌ی کودکی‌اش گفته بود: «کودکی ما هم مثل همه‌ی کودکان، مدرسه بود و شلوغ‌کاری و درس و شاگرد اول و شاگرد آخر و تنبیه، و بعد دبیرستان و دانشگاه و کار و جوانی و میانسالی و پیری، آخر خط بود.»



گفت و گو با استاد فریدون پوررضا، خواننده و محقق موسیقی گیلکی
«می‌خواستم مرثیه‌ی روزگار خودم را بخوانم»

استاد فریدون پوررضا، خواننده‌ی برجسته موسیقی گیلکی، برای زنده نگاه داشتن موسیقی فولکلوریک گیلک و ترانه‌های محلی آن‌دیار تلاش‌های ارزشمندی کرده است. استاد پوررضا در گفتگو با زمانه می‌گوید: «ترانه‌های محلی را از روستاها جمع‌آوری می‌کردم، روستائیان خیلی خوش‌شان ‌می‌آمد و هر وقت در مزرعه بودند من که می‌رسیدم با خواندن آهنگ‌های من، من را نوازش می‌کردند. من هم بالاخره با آن‌ها آشنا شدم، مردم دیگر با من دوست بودند، مردم خود ِ من بودند و من هم خیلی با این‌ها تقلا کردم، توانستم ترانه‌های زیادی را بیرون بیاورم.»



گفت و گو با دکتر محمدعلی دادخواه، وکیل پروژه مترو اصفهان
«این‌ها حتی به سرزمینشان آشنایی ندارند»

قرار بود روز شنبه‌ی گذشته با برگزاری جلسه‌ای در دانشگاه صنعتی اصفهان دکتر محمد‌علی دادخواه با شهردار اصفهان در یک مناظره رو در رو پیرامون بررسی مدیریت شهری اصفهان و مسأله عبور غیرقانونی قطار شهری از چهارباغ عباسی بپردازند. اما علی‌رغم حضور دکتر دادخواه در این جلسه، شهردار اصفهان از حضور در این نشست خودداری کرد و موجب برهم زدن جلسه شد. دکتر دادخواه در گفت و گو با زمانه می‌گوید: «اگر کسانی که مدیریت شهری را بر عهده دارند، به این موارد توجه نکنند، پاسداری کدام فرهنگ، کدام معنویت، کدام مدنیت را بر عهده دارند؟»