Sep 2007


گفتگو با عبدالقادر بلوچ
«طنز ضرورتاْ نباید خنده‌دار باشد»

این‌بار عبدالقادر بلوچ، از وبلاگ‌نویسان ایرانی مهمان زمانه است. او از چگونگی آشنا شدنش با وبلاگ و سپس وبلاگ‌نويس شدنش برای ما می‌گويد، از نگاهش به طنز و دست آخر از «وطن»



«ایرانیان در اینترنت»

روز شنبه، ۲۲ سپتامبر، باشگاه فرهنگی ایرانیان در دانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو، میزبان اولین گردهمایی «ایرانیان در اینترنت» بود. این سمینار یک‌روزه که با هدف آشنایی با ایرانیان وبلاگ‌نويس و ارائه‌کنندگان خدمات و اطلاعات روی اینترنت طراحی شده بود، وبلاگ‌نویسان عمدتاْ مقیم شمال کالیفرنیا و سایت‌های «ایرانیان» و «بالاترین» را به شرکت‌کنندگان معرفی کرد.



گروه‌های وبلاگی شهرستانی - بخش اول
وبلاگ‌های ترکی

این بار به سراغ وبلاگ‌هایی می‌رویم که دنیای مخصوص به خودشان را ساخته‌اند. دنیایی که شاید برای همه ما آشنا نباشد. دسته وبلاگ‌هایی که حداقل یک وجه مشترک دارند و آن هم می‌تواند ویژگی و اشتراکات فرهنگی آن‌ها یا قومیت آن‌ها باشد. در این میان، وبلاگ‌های زیادی را می‌شود پیدا کرد که توسط مردم آذری، بلوچ‌ها، گیلانی‌ها، کرد‌ها و غیره نوشته می‌شوند. اين بار به وبلاگ‌هایی می‌پردازیم که توسط وبلاگ‌نویس‌های ترک‌زبان نوشته شده‌اند.



زمانه، صفحه‌ی نخست من در دنیای مجازی فارسی‌

چندی پیش، به مناسبت سالگرد فعالیت زمانه، با دو تن از وبلاگ‌نویسان در باره‌ی کارنامه‌ی زمانه به گفت‌‌وگو نشستیم. میرزاپیکوفسکی یکی از این دو وبلاگ‌نویس کهنه‌کار دنیای مجازی فارسی چنین می‌گوید: «زمانه جایگاه خیلی معقولی پیدا کرده. یک مرجع شده. یعنی مرحله‌ی امتحانی را گذرانده. آن مرحله‌ای که ببینیم دارد چه کار می‌کند...».



زمانه از نگاه بلوط

وبلاگ بلوط را لوا زند می‌نویسد. او می‌گوید روزی یک ساعت به زمانه گوش می‌کند. لوا از مطالب و برنامه‌های سایت، آنهایی را بیشتر می‌پسندد که «زمانه‌ای» هستند و جایی دیگر پیدا نمی‌شوند.



نقدی بر سایت‌های خبری اینترنتی ایرانی
بیماری خبر سایبر ما

عجول بودن دست‌اندرکاران سایت‌های خبری در «بالا آمدن» یک پایگاه خبری، یکی از آفت‌های جدی این حوزه است. این بالا آمدن معمولاْ ناظر به جذب تعداد بیشتر بازدیدکنندگان (یا بالا رفتن آمار صفحات بازدید شده) و نیز «اثرگذاری» اخبار است. این «اثرگذاری» اما، نه از جنس آن اثرگذاری به معنای انتشار اخبار مهم و تحلیل‌های دقیق است؛ بلکه به معنای انتشار «اخبارِ بترکون» است!



نگاهی به وبلاگ‌های زیبایی

اگر چه وبلاگ‌های زیبایی نیز مثل وبلاگ‌های بهداشتی اقبال آن را ندارند تا در فهرست‌های موضوع‌بندی وبلاگ‌ها جای گیرند؛ اما این شانس را دارند که به خاطر جذاب بودن موضوعشان (که البته بیشتر خانم‌ها مشتاق آن هستند!) از بازدیدکنندگان بیشتری برخوردار باشند. همین مسأله باعث شده است تا وبلاگ‌نویسان علاقه‌مند به زیبایی اشتیاق بیشتری داشته باشند تا وبلاگ‌های این چنینی ایجاد کنند.



باورنکردنی‌های زمانه در یازده سپتامبر:
گلادیاتورهای عصر دات‌کام

شاید بد نباشد چنان که در شهرهای واقعی تندیس‌هایی در شهر می‌نشانیم تا تاریخ‌ طولانی‌مان را فراموش نکنیم، در شهر مجازی وبلاگستان نیز تندیس این دو وبلاگ‌نویس را بر سر در وبلاگ‌هایمان بیاویزیم و به این ترتیب نمادهایمان را بزرگ بداریم.



وبلاگ‌ها، روی صحنه‌ی نمایش

از حدود شش سال پیش، زمانی که وبلاگ‌های فارسی باب شدند و به سرعت رواج یافتند، بسیاری از کاربران جوان اینترنت، ذوق‌زده از این آخرین معجزه‌ی دنیای مجازی، بخش عمده‌ای از وقت‌گذرانی اینترنتی‌شان را به خواندن و نوشتن وبلاگ اختصاص دادند. «ظاهراً» وبلاگ‌ها ابزاری ساده، سریع و کم‌هزینه بودند که آزادی مطلق بر فضایشان حاکم بود و مزیت گمنامی در این فضا، به هر کسی اجازه می‌داد هر چه دل تنگش می‌خواهد، با هر سبک و سیاقی بگوید.



نگاهی به وبلاگ‌های بهداشت و زیبایی

در یک نگاه کلی، هنوز وبلاگ‌های بهداشتی نتوانسته‌اند جایگاه مناسب خودشان را در دنیای مجازی وبلاگ‌ها پیدا کنند که این مسأله هم از بازدیدکنندگان نسبتاْ کم این دسته از وبلاگ‌ها مشخص است و هم از غریب‌ماندن آن‌ها. به عنوان مثال در اکثر سرویس‌دهندگان وبلاگ‌های فارسی، هنوز جایگاه مشخصی برای وبلاگ‌های پزشکی و یا بهداشتی در نظر گرفته نشده و این وبلاگ‌ها عمدتاْ در میانه‌ی موضوعات عمومی و یا حتی خانوادگی فهرست‌بندی شده‌اند.






از دست ندهید


نقد نیکفر بر آرامش دوستدار

دوستم بدار!

شبکه‌ای برای اقتصاد زنان

خطاهای جبران‌ناپذیر

سیستانی و ولایت در امور حسبیه