رسانه


گفتگو با علی لیمونادی، مدیر تلویزیون «ایرانیان»
تلویزیون ایرانیان و روایت مهاجرتی ناگهانی

پژمان اکبرزاده: تصور بسیاری از ایرانیان مهاجر در دهه ۱۹۸۰ این بود که به زودی به کشورشان باز خواهند گشت. از آن روزگار شمار ایرانیان مقیم لوس‌آنجلس ده‌ها برابر شده و شبکه‌های پارسی‌زبان نیز یکی پس از دیگری سر بر می‌آورند و کمی بعد ناپدید می‌شوند. علی لیمونادی می‌گوید: «در زمان گروگانگیری، کانالی که قرار بود برنامه‌ی ما را پخش کند به من گفت: دولت آمریکا اجازه‌ی پخش برنامه‌ای به نام «ایرانیان» را نمی‌دهد».



شهروندان روزنامه نگار

گوشی تلفن همراه، دیگر تنها وسیله‌ای برای بازپرسی حال و احوال خویشان و دوستان نیست که ابزاری برای زایاندن عکس و فیلم و تکثیر پیام است. پیام‌هایی که یا با سامانه پیامک انتشار می‌یابند، یا از بلوتوث برای پخش و پراکندن بهره می‌برند و یا بر صفحه‌های مجازی اینترنت می‌نشینند و مسافر دورترین منزلگاه‌ها می‌شوند. این رسانه‌های نو، هر ماجرایی را که صدا و سیما تن به انتشارش نمی‌دهد و مطبوعات هم توان یا جرأت و دلیری پخش آن را ندارند، با فشردن دکمه‌ای جهانگیر می‌کنند. در این مقاله این انقلاب رسانه‌ای را بررسی کرده‌ایم.



گفت و گو با نسرین بصیری، روزنامه‌نگار و گرداننده بخش فارسی رادیو مولتی کولتی
خداحافظی رادیو مولتی کولتی

لیدا حسینی‌نژاد: رادیو مولتی کولتی، ۱۴ سال پیش توسط گروهی از نهادهای خارجی در برلین که شهری چند ملیتی و چند فرهنگی است به وجود آمد. به تازگی تصمیم به بسته شدن این رادیو گرفته شده و ۱۱ نوامبر در برلین مراسم خداحافظی این رادیو برگزار شد. نسرین بصیری، گرداننده بخش فارسی رادیو مولتی کولتی می‌گوید: «‌رادیو، یک نوع ایجاد شبکه بین ایرانیان و نهاد‌های مقیم برلین و کسانی که در ایران زندگی می‌کنند، بود. ما در این زمینه فرقی نمی‌گذاشتیم.»



گزارشی در باره برنامه «پارازیت» رادیو جوان
«ما یه پارازیتی بیشتر نیستیم!»

«خداحافظ گرس، خداحافط اعتیاد، خداحافظ مواد مخدر!»
شروع برنامه رادیویی «پارازایت» با خداحافظی آغاز می‌شود. موضوع برنامه پارازیت از این خداحافظ گفتن‌ها مشخص است. آن‌ها می‌خواهند درباره مواد و قرص‌هایی صحبت کنند که چند سالی است جوانان ایرانی از آن استفاده می‌کنند.



رادیوی شخصی شما در زمانه

اگر تاكنون از بلاگ‌تاك در وبلاگستان فارسي كمتر سخني به ميان آمده بدين دليل است كه استفاده از اين سرويس در وبلاگستان فارسي مشكلات خاص خود را دارد. اما اكنون راديو زمانه بدليل جايگاهی كه در وبلاگستان پيدا كرده مي‌تواند نقش يك بلاگ‌تاك را بازی كند.



رادیو فردا و آفت تکرار

اخبار سیاسی، طبیعتاً و به ضرورت ماهوی مرتبا به روزرسانی می‌شوند و پس از چند نوبت پخش از گردونه بیرون می‌روند، اما تنوع و خانه تکانی هر روزه، صرفا به همین جا ختم می‌شود و مشکل رادیو فردا هم درست از همین جا آغاز می‌شود. تکرار همچون آفتی بزرگ به جان این رادیو افتاده، و به طرزی غیر قابل توجیه در مورد خبر های غیر سیاسی در دو بعد زمانی متفاوت صورت می‌گیرد. یکی در طول روز، که غالبا به 6 تا 8 بار می‌رسد و دیگری در طول یک دوره زمانی حداقل یک ماهه.



تحلیلی بر سریال تلویزیونی اغماء
واکاوی لایه‌های پنهان تربیت ایدئولوژیک

ماه رمضان امسال مجموعه‌ای تلویزیونی از شبکه یک سیمای ایران پخش شد که آرام آرام به یکی از پرمخاطب‌ترین مجموعه‌های پخش شده در این ماه بدل شد. سريال تلويزيونی "اغما" در عین در مرکز توجه قرار گرفتن از سوی عموم بینندگان، باعث برانگیخته شدن اعتراض پرستاران، نمایندگان مجلس و کسانی شد که ادعا می‌کردند این سریال مروج خرافه و عقاید مذهبی نادرست است. تمام این موارد بر ضرورت بررسی دوباره نشانه شناسی مفهومی این مجموعه و اهداف سازندگان آن صحه می‌نهد.