May 2007


برنامه به روایت شهرنوش پارسی‌پور، شماره ۳۸
«عارفى در پاريس»

شهرنوش پارسی‌پور در سی‌وهشتمین روایت خود به معرفی کتاب «عارفى در پاريس» نوشته كامران به‌نيا می‌پردازد: داستان این کتاب سهل و ممتنع است. از پرگوئى پرهيز دارد و در مجموعه‌اى كوچك و شسته رفته مسئله بسيار مهمى را به بررسى مى‌نشيند.



برنامه به روایت شهرنوش پارسی‌پور، شماره ۳۷
«من ببر نيستم، پيچيده به بالاى خود تاكم»

سی‌وهفتمین برنامه‌ی به‌روایت شهرنوش پارسی‌پور، اختصاص یافته است به معرفی کتاب «من ببر نيستم، پيچيده به بالاى خود تاكم»، نوشته‌ی محمدرضا صفدرى. شهرنوش پارسی‌پور معتقد است: ويژگى كتاب در اين است كه خواننده پس از اتمام آن، به دليل آن كه كتاب را درك نكرده علاقمند است چنين وانمود كند كه نه تنها آن را درك كرده، بلكه بسيار هم از آن خوشش آمده است.



گزارش يك زندگى- بخش پانزدهم
مادربزرگ و خاله‌ام که آتش‌پاره‌ای بود

در پانزدهمین بخش از داستان یک زندگی و در ادامه خاطرات زندگی مادر، شهرنوش پارسی‌پور چنین می‌گوید: «خاله‌ام براى خودش آتش پاره‌اى ست. این خاله قادر است پايش را درست مماس سر قرار دهد و دستش را طورى خم كند كه انگشتان دست، ساق دست را لمس كنند. او در اين حالت مى تواند دستش را طورى لمس نگه دارد كه گوئى دست فلج است و روى خودش تا شده. او اینگونه از شوهرش دل‌ربایی کرد».



برنامه به روایت شهرنوش پارسی‌پور، شماره ۳۶
نگاهی به آثار بهروز شيدا

شهرنوش پارسی‌پور در سی و ششمین قسمت از روایت خود، بررسی مختصری ارائه می‌کند از آثار بهروز شیدا. اين نويسنده و ناقد در سه كتاب با ارزش خود، به نام‌هاى: «در سوگ آبىِ آب‌ها»، «پنجره‌اى به بيشه اشاره» و «مخمل سرخ رويا» دست به كار بررسى آثار داستانى و غير داستانى نويسندگان ايرانى و خارجى مى‌شود.



گزارش يك زندگى- بخش چهاردهم
مادر از كجا می‌آغازد

چهاردهمین بخش از خاطرات زندگی شهرنوش پارسی‌پور: «مادر، دختر حسين ميرزا ظهير السلطان است. يك شاهزاده خوش گذران قاجار كه در لحظه مرگ از مال دنيا هيچ چيز در اختيار ندارد. خاله بزرگ ما، بدرالملوك همسر نخستين احمد شاه بوده است. او را برگزيده بودند تا وليعهد ايران را به دنيا بياورد اما او دخترى به نام ايراندخت به دنيا آورد».



برنامه به روایت شهرنوش پارسی‌پور، شماره ۳۵
ناگهان اتفاق افتاد

سی و پنجمین بخش از برنامه به روایت شهرنوش پارسی‌پور به بررسی مجموعه داستان «ناگهان اتفاق افتاد» اختصاص یافته است. این کتاب اثر بیست‌ و یک نویسنده‌ی تازه‌كار اراكى است که همگى كوشش دارند با استفاده از سبك و سياقى بكر و نوين، دست به نوشتن بزنند.



برنامه به روایت شهرنوش پارسی‌پور، شماره ۳۴
عقاب كُمازان

شهرنوش پارسی‌پور در سی و چهارمین قسمت از روایت خود، بررسی مختصری ارائه می‌کند از رمان «عقاب کمازان»، نوشته‌ی سيد محمدعلى كشاورز صدر. نويسنده در این رمان تاريخى، كه شرح احوالى‌ست از بخشى از جنگ‌هاى كريم خان زند، مسائل و نكات جالبى از روانشناسى و جامعه‌شناسى این دوره را مورد شرح و بررسى قرار مى‌دهد.



برنامه به روایت شهرنوش پارسی‌پور، شماره ۳۳
نگاهی به آثار سهيلا بسكى

سی و سومین شماره از برنامه به روایت شهرنوش پارسی‌پور به سهیلا بسکی، نويسنده خوب ايرانى مقيم فرانسه و دو کتاب «بى‌بى پيک» و «پاره كوچک» او اختصاص یافته است. سهيلا بسكى در این دو كتاب خود، به شرح ظريفى از فضاى محيط زيست ايران مى‌پردازد و در جوار آن شخصيت‌هاى داستان‌هايش را در چرخى روانكاوانه، حول محور فضاى زندگى آنها مى‌چرخاند.



برنامه به روایت شهرنوش پارسی‌پور، شماره ۳۲
نگاهی به آثار حسين پناهى

شهرنوش پارسی‌پور در سی و دومین قسمت از روایت خود، بررسی مختصری ارائه می‌دهد از آثار و اشعار حسین پناهی، شاعر، هنرپيشه، نويسنده نمايش و كارگردان تئاتر و سينما که به مرگ مشكوكى در گذشت.






از دست ندهید


بازتاب بین‌المللی تجاوزها

نتایج حذف هاشمی

دموکراسی و دیکتاتوری پرچم

رسانه آن‏لاین و مشکلاتش

فیلم‌های کوتاه ایرانی در کانادا