حیوانات خانگی و پناهگاه حیوانات بیخانمانمینو صابریدر سالهای اخیر با دارندگان حیوانات خانگی در کشورمان برخورد میشود، با این توجیه که نگهداری اینگونه حیوانات یک «مد و نماد فرهنگ غرب» شده است. انتقال بیماری از حیوانات خانگی به انسان، دیگر دلیلی است که مخالفان نگهداری حیوانات خانگی عنوان میکنند. با آغاز فصل تابستان برخورد پلیس با دارندگان حیوانات خانگی (خصوصا سگ) شدت بیشتری پیدا میکند و مشکلاتی چون توقیف خودروی شخصی این افراد، جرایم نقدی و گاه بازداشت سگ و انتقال آن به بازداشتگاه سگها صورت میگیرد. از آن سو، کلینیکهایی مخصوص واکسینه کردن و درمان اینگونه حیوانات وجود دارد، انواع و اقسام خوراک و لوازم وارداتی مخصوص حیوانات خانگی در برخی فروشگاهها عرضه میشود، و نیروی انتظامی هم در کنار تولید غذا برای سگهای پلیس، غذای گربه تولید و روانهی بازار میکند. همه این موارد این سوال را برمیانگیزد که بالاخره نگهداری از این حیوانات جرم است یا نه؟ با توجه به تناقضاتی که در نگرش جامعه و مجریان قانون نسبت به مقولهی نگهداری از حیوانات خانگی وجود دارد، بر آن شدم که نظر یک متخصص را در این رابطه جویا شوم. پس به سراغ دکتر هومن ملوکپور، جراح و دامپزشک رفتم که عضو جامعه جهانی دامپزشکی و همچنین عضو انجمن دامپزشکان حیات وحش اروپا است.
دکتر ملوکپور دربارهی کانونی صحبت کرد که پناهگاه حیوانات بیخانمان و بعضا مجروح و معلول است. حیواناتی که توسط برخی از ما آدمها مورد اذیت و آزار قرار گرفتهاند. وی با اشاره به این موضوع که نگهداری از حیوانات خانگی نزد ما ایرانیان پیشینهی تاریخی دارد، گفت: «اولین حیوانی که به دست انسان اهلی شد، سگ بود که حدود هجده هزار سال پیش توسط ایرانیان، اهلی و از آن برای شکار و نگهبانی استفاده شد. این حیوان خیلی زود به عنوان همدم و دوست انسان جای خود را باز کرد. اسب، دیگر حیوانی است که باز توسط ایرانیان هشت هزار سال پیش اهلی شد که از آن برای باربری همچنین در جنگ ها استفاده میشد. بنابراین نگهداری از حیوانات پیروی از فرهنگ غربی نیست. اما متاسفانه افرادی هستند که برای خودنمایی و اعتبار بخشیدن به خود از این موضوع سوءاستفاده میکنند. همین امر باعث میشود علاوه بر اینکه بهانه به دست پلیس بدهند، ضربههای سنگینی به افرادی که واقعا به حیوانات علاقهمند هستند و نیاز دارند وارد کنند. میتوان گفت در این میان بیشترین آسیب را حیوانات متحمل میشوند.
بهطور مثال برخی افراد به حیوان همانگونه نگاه میکنند که به ماشین آخرین مدل و یا لباس و عطر و ادکلن مارکدارشان، که نه برای نگهداری و استفاده، بلکه برای فخرفروشی و جلب توجه از آنها استفاده میکنند. اما اینها دلیل کافی برای انکار مفید بودن حیوانات خانگی نیست. این یک واقعیت است که با صنعتی شدن زندگی و با کم عمق شدن روابط انسانی، تمایل به داشتن حیوانات خانگی بالطبع افزایش پیدا میکند و میتوان گفت یکی از ملزومات زندگی بشر شده است. این اتفاق بعد از جنگ جهانی دوم در اروپا افتاد، تا پیش از جنگ جهانی به این صورت نگهداری از حیوانات خانگی رایج نبود. اما ظرف پنجاه سال اخیر این موضوع تا آن حد پیشرفته است که پرورش حیوانات خانگی و تولید ملزومات آن پنجمین صنعت پردرآمد دنیا به حساب میآید. به عنوان مثال سال گذشته درهلند تعداد سگ های قلاده دار (سگ های صاحب دار) چهار برابر بچههای یک تا شانزده ساله این کشور اعلام شد. همه گیر شدن یک اتفاق دلیل بر مدگرایی جامعه نیست و جامعهی ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست.» دکتر ملوکپور در ادامه اضافه کرد که غیبت حیوانات خانگی در زندگی شهری ایرانیان، در سالهای دراز لزوم فرهنگسازی برای چگونگی نگهداری از آنها را به وجود میآورد. وی دربارهی انتقال بیماری از حیوانات خانگی به انسان گفت: «اگر پیشگیریهای لازم انجام شود و حیوان خانگی به موقع واکسینه و داروی ضد انگل استفاده کند، خطر انتقال بیماری از آنها به انسان به مراتب بسیار کمتر و کمخطرتر از انتقال بیماری از یک انسان به انسان دیگر است.»
وی همچنین اضافه کرد که نزدیک به چهار صد بیماری مشترک بین انسان و حیوان وجود دارد که کمترین این بیماریها از سگ و گربه است و میتوان گفت تعداد بیماریهای قابل انتقال از گاو و گوسفند بارها بیشتر از خطر انتقال بیماری از سگ و گربه به انسان است. نکته دیگری که به گفتهی دکتر ملوکپور قابل تأمل است، این است که در برخی موراد که انسان از تماس با حیوان بیمار میشود، در واقع مقصر آن حیوان نیست، بلکه سیستم ایمنی بدن انسانها است که آن آنتیبادی خاص را ندارد و سیستم ایمنی بدناش دچار اختلال و مبتلا به بیماری میشود. به عنوان مثال حساسیت به موی گربه یا پر پرنده در افراد مانند حساسیت در مقابل گوجه فرنگی و... دکتر ملوکپور دربارهی شایعاتی مانند اینکه تماس با موی گربه در زنان ایجاد نازایی میکند و یا موی گربه باعث ایجاد کیست در دستگاه تنفسی میشود، گفت: «اگر گربهای به انگلی به نام «توکسوپلاسموز» مبتلا باشد و گربه این انگل را همراه مدفوع دفع کند و این مدفوع تا سه روز از محیط خارج نشود، (این انگل بعد از سه روز قابلیت بیماریزایی به دست میآورد) و به موی گربه بچسبد و موی گربه به عنوان ناقل این انگل را وارد منافذ بدن انسان کند، آن موقع ممکن است فردی را بیمار کند. پس میبینید که با این روند احتمال ابتلا به این بیماری بسیار کم است، در حالی که انتقال همین بیماری توسط گوشت خام بسیار زیاد است، یعنی خانمی که در آشپزخانه گوشت خام را میشوید ممکن است به آسانی مبتلا به این بیماری و به مشکل نازایی دچار شود.» وی دربارهی خطر ابتلای بیماری دستگاه تنفسی توسط موی گربه گفت: «سیستم تنفسی بدن ما انسانها اجازه نمیدهد که اجرام بالای بیست میکرون وارد سیستم تنفسی شود. آن وقت چطور ممکن است که موی گربه که چند سانتیمتر است، وارد ریه شده و ایجاد کیست کند؟! اینها باورهای غلطی است که متاسفانه در جامعه وجود دارد.»
او افزود: «یکی از مسائل مهمی که در نگهداری حیوانات خانگی نقش مهمی دارد، بحث مذهب و دین ما است. چندی قبل تحقیقی در دانشگاه شهرکرد انجام گرفت در مورد اینکه چرا میگویند سگ نجس است؟ در قرآن چند بار نام سگ برده شده؛ از جمله در سورهی «کهف». وقتی از اصحاب کهف به عنوان افراد مقرب درگاه خدا نام برده میشود، سگی که همراه آنها بوده را هم همراه آن افراد شمردهاند و یا در سورهی «مائده» چنین آمده که اگر سگی گوشت شکار بیاورد و از آن گوشت خودش خورده باشد، آن گوشت باز هم حلال است. من تصور می کنم موضوع نجس بودن سگ به مقتضی زمان بعدها وارد دین شده باشد، ولی خوشبختانه مذهب شیعه به عنوان پویاترین مذاهب - که همواره علمای دینمان بر این امر تأکید دارند که درب اجتهاد همیشه باز است - با زمان پیش می رود. یعنی اینکه ممکن است در شرایط زمانی و مکانی یک حکم به حکم دیگر تغییر کند، مثل حلال اعلام شدن ماهی ازونبرون و یا بازی شطرنج و غیره. تصور من این است که نجس بودن سگ (بزاق دهان سگ)، مربوط باشد به بیماری هاری که از طریق بزاق دهان سگ منتقل میشود و احتمالا در دورهای تلفات زیاد داده و همین امر باعث شده که سگ را نجس بخوانند. اما خوشبختانه باید بگویم با اقدامهای موثر و تلاش و زحمات همکاران ما این بیماری تقریبا در ایران ریشهکن شده است. سال گذشته فقط چهار نفر به علت ابتلا به بیماری هاری در گذشتند که هر چهار نفر در مناطق مرزی افغانستان و کردستان عراق بودهاند. این در حالیاست که فقط در ایام تعطیلات عید بالای هفت هزار نفر در اثر سوانح رانندگی جان خود را از دست دادهاند.» دکتر ملوکپور بر این موضوع تاکید کرد که نگهداری از حیوان خانگی مانند هر مقولهی دیگر فرهنگ خاص خود را میطلبد که چنانچه با عدم اطلاع کافی همراه باشد نه تنها میتواند موجب دردسر برای صاحب آن شود، بلکه آزار و اذیت را برای حیوان به همراه دارد.
کانون دوستداران حیوانات، پناهگاه حیوانات بیخانمان اولین مرکز خیریهی نگهداری از حیوانات بیسرپناه کشور در سال ۱۳۸۳ در حومهی شهر جدید هشتگرد توسط فردی خیر و بانی این مجموعه و مؤسس کانون دوستداران حیوانات ساخته شد. با توجه به فراوانی جمعیت سگ در آن منطقه و آمار بالای تصادفات جادهای این حیوان، مرکز فوق برای ساماندهی به وضعیت این حیوان تجهیز گردید و «وفا» نام گرفت. این مرکز در دشتهای وسیع شرقی شهر جدید هشتگرد در زمینی به مساحت ۵۰۰۰ متر بنا شده است که دارای امکاناتی از قبیل اتاق نگهبانی، اتاق جراحی، اتاق ریکاوری، اتاق استراحت اعضاء، موتورخانه، آشپزخانه، سرویس بهداشتی، محوطهی خاکی جهت قرنطینه سگهای ورودی و محوطهی سیمانی محصور و حدود چهل لانه در اطراف آن برای نگهداری سگها است. زمانی که با خانم اثناعشری، مدیر کانون دوستداران حیوانات تماس گرفتم تا در بارهی پناهگاه حیوانات سوال کنم، سگ تازهواردی مشغول بهدنیا آوردن تولههایش بود. به گفتهی خانوم اثناعشری، این سگ قبلا مورد اذیت و آزار قرار گرفته و یک پایش دچار آسیب جدی شده و توسط افراد حامی حیوانات به این مکان انتقال داده شده که برای نجات جان این سگ ناچار شده بودند پای آسیبدیدهی حیوان را قطع و مداوا کنند. خانم اثناعشری دربارهی پناهگاه حیوانات بیخانمان به رادیو زمانه گفت: «احداث این مکان چهار سال پیش توسط خانم فاطمه معتمدی صورت گرفت. ایشان قطعه زمینی را در حومه شهر جدید هشتگرد که متعلق به خودشان بود، حصار کشی و حدود چهل لانه در آن ساختند. همانموقع با نگهداری چهارقلاده سگ در این مکان، کار آغاز شد که در حال حاضر تعداد سگها به بیش از دویست قلاده رسیده است. معمولا سگهای مجروح یا سگهای بیخانمانی که در معرض کشتار یا آزار و اذیت هستند به این مکان منتقل میشوند و توسط دامپزشکان نیکوکار بهطور رایگان معالجه، واکسینه، انگلزدایی و عقیم میشوند. در این مکان ما یک اتاق عمل صحرایی احداث کردهایم که معالجات توسط دامپزشکان خیری چون دکتر هومن، دکتر عابدی، دکتر غفاری، دکتر شیخی و دکتر موسوی و... انجام میشود.» وی ادامه میدهد: «سال گذشته حدود دویست سگ در عرض دو سه هفته به اینجا آوردیم و پس از عقیمسازی آنها را واگذار کردیم. اینجا مکان خوبی است که دانشجویان دامپزشکی از آن بازدید میکنند، چرا که میتوانند با مشکلات جسمی متفاوتی از حیوانات روبهرو شوند؛ مثل بیماریهای مادرزادی یا دیگر بیماریهایی که حیوان به آن مبتلا و تحت درمان است. البته گاهی دانشجویان به ما کمک میکنند، ولی نه برای درمان. درمان توسط دامپزشک صورت میگیرد.»
از خانم اثناعشری سوال کردم که این حیوانات معمولا تا چه مدت در پناهگاه نگهداری میشوند؟ او پاسخ داد: «حیواناتی که مداوا میشوند و مشکلی ندارند به افراد داوطلب واگذار میشود که معمولا برای نگهبانی و گله و اینگونه موارد برخی افراد تقاضا میکنند. ما این حیوانات را با گرفتن تضمین واگذار میکنیم و هر از گاهی به مکانی که حیوان سپرده شده سر میزنیم تا از وضعیت سلامت و امنیت حیوان با خبر شویم.» وی همچنین افزود: این پناهگاه از نادرترین پناهگاهها در نوع خودش در سراسر دنیا است. به گفتهی اثناعشری در کشورهای دیگر اگر حیوانی به پناهگاه برده شود و بعد از ده پانزده روز صاحبی برای آن حیوان پیدا نشود، او را میکشند. درحالی که در این پناهگاه یا حیوان را واگذار میکنند و یا تا آخرین روز عمرشان به آنها خدمات میدهند. سگهای کور و معلول نزد ما همیشه مهمان هستند.» به خانم اثناعشری گفتم شاید افرادی باشند که بخواهند از نظر مالی یا نیروی انسانی شما را در این امر خداپسندانه یاری دهند یا بخواهند حیوان بیپناهی را واگذار کنند، اما نمیدانند از چه راهی باید وارد شوند، وی گفت: «فعلا مکانی که ما در اختیار داریم بسیار محدود است. ما این مکان را برای نگهداری حدود شصت حیوان در نظر گرفته بودیم که الآن متاسفانه مجبوریم در این فضای کم بیش از دویست حیوان نگهداری کنیم. اما با این وجود، تلفن تماس من 09121211629 و آدرس سایتمان هم این است.
آقای احمری، یکی دیگر از افراد نیکوکاری است که در این کانون فعالیت دارد، او دربارهی فعالیتهای پناهگاه گفت: «ما دوست داریم همهی حیوانات بیپناه و مجروح و معلول را زیر پوشش قرار دهیم، اما متاسفانه با مشکلاتی روبهرو هستیم که مجبوریم تعداد محدودی را نگهداری کنیم. این کار گذشته از مسئلهی مکان و غذا و درمان، مسائل جانبی دیگری هم دارد مثل بهداشت این مکان. با وجود اینکه از کمک مالی تعدادی افراد نیکوکار بینصیب نیستیم، اما برای گسترش این کار از نظر مالی در مضیقه هستیم. گاه افرادی تماس میگیرند و میگویند در فلان مکان سگی شش بچه زائیده و میخواهند آنها را بکشند و ما علیرغم میل باطنیمان نمیتوانیم عملا برای این حیوانات که تعدادشان کم هم نیست، کاری انجام دهیم. فعلا داریم یک قرنطینه احداث میکنیم که با ساخت این قرنطینه بخشی از مشکلات حل میشود. ما حیوانات آواره را دو ماه در قرنطینه نگهداری میکنیم، از آنها آزمایش انواع بیماریها را میگیریم، درمان و واکسینه میکنیم و بعد به پناهگاه انتقال میدهیم، البته اگر توان مالی این اجازه را بدهد.» خانم دخیلی یکی از افراد نیکوکاری است که مسئولیت نگهداری گربههای این پناهگاه را بر عهده دارد که متاسفانه موفق به تماس با ایشان نشدم، خانم دخیلی مراقبت بیش از هفتاد گربه را به عهده دارد که در بخشی از همان مکان اسکان داده شدهاند. قرار است این گربهها بهزودی به مکان دیگری منتقل شوند. نزدیک بودن محل نگهداری سگ و گربه به این تعداد در مجاور هم از سویی ایجاد استرس برای گربهها و از سویی دیگر عصبانیت سگها را موجب میشود.
این پناهگاه یک مهمان دیگر هم دارد، این مهمان الاغی است که در اثر تصادف با اتومبیل به کنار جاده افتاده و توسط شخصی به این مکان منتقل شده است. چند بار افرادی داوطلبانه الاغ را تحویل میگیرند تا از او مراقبت کنند. وقتی مسئولان پناهگاه به سراغ این الاغ میروند تا از حال و روزاش با خبر شوند، میبینند که آن افراد از این الاغ که مهرههای کمرش شکسته بوده، بار میکشند. همین امر موجب میشود که مسئولان پناهگاه دوباره این الاغ را به پناهگاه منتقل کنند و او مهمان دائمی این پناهگاه شود. • وبسایت کانون دوستداران حیوانات
نظرات بیان شده در این نوشته الزاماً نظرات سایت زمانه نیست.
|
لینکدونی
آخرین مطالب
موضوعات
آرشیو ماهانه
|
نظرهای خوانندگان
واقعا کار جالب و قابل تحسین است. ای کاش چنین پناهگاهی در شهرستانها نیز وجود داشت.
-- ساراباقری ، Feb 7, 2009من هم بعنوان یکی از حامیان کوچک این موجودات بی پناه از تمام اظهار نظرهای معقول دکتر هومن تشکر می کنم و از خدا می خواهم شرایطی فراهم گردد تا همه ما دوستداران حیوانات بتوانیم حضور موثرتری در جهت حفظ حقوق حیوانات خصوصا حیوانات خانگی انجام دهیم
-- یلدا ، Feb 7, 2009عالي بود مينو جان.. دستت درد نكنه.. مطالب دكتر هومن هم خيلي مفيد بود و اميدوارم روي خيلي ها تاثير مثبت داشته باشه.
-- ژاله - ف ، Feb 7, 2009AFARIN---KHASTEH NABASHID---- ZENDEH BAAD NIKI
-- MOHSEN ، Feb 7, 2009ممنونم از اين گزارش جالبتون.
-- درویشوند ، Feb 7, 2009کاش رسانه های دولتی مملکتمان اين دیدگاه را داشتند تا با تهيه و چاپ اينگونه گزارشات،هم به اهميت دکتر دامپزشک
در جامعه اشاره کنند و هم فرهنگ سازی برای عدم آزار حيوانات.
باز هم سپاسگزارم.
من در تمام عمر از سگ وحشت داشتم و با دیدن یک سگ کوچک هم لرزه بر اندامم می افتاد. یک بار سگ جرمن شپرد دوستم در مقابل در خانه او دستهایش را روی شانه های من گذاشت و من تزدیک بود که از ترس بیهوش شوم.
-- کامران دبیری ، Feb 7, 2009در سال 79 در خارج کار می کردم. پسر بزرگم از غیبت من استفاده کرد و یک توله سگ ماده اشپیتز به خانه آورد. وقتی برای مرخصی به خانه آمدم و با آن سگ روبرو شدم بنا کردم به داد و فریاد. پسرها و همسرم از من 3 روز مهلت خواستند و قول دادند که اگر در این مدت آزاری به من رسید سگ را بیرون می کنند. در عین حال قول شرف دادند که کلیه کارهای مربوط به سگ را خود انجام دهند.
امروز هدی، سگ زیبا و با وفای من 8 سال دارد و انجام تمامی کارهای مربوط به او توسط من انجام می شود. امروز هدی عزیزترین عضو خاتواده است و ارج و قرب خودش را دارد. او هم مثل من پیر شده و عین من بیخودی به هرکس که وارد می شود پارس می کند. خوب که فکر می کنم وجه مشترک های زیادی بین خودم و هدی می بینم.
خیلی خوشحالم که در ایرانمان هنوز هستند کسانی که به حال حیوانات دلش می سوزد و وقت می گذارد.تعریف این آقای دکتر را زیاد شنیده بودم و در تلویزیون هم برنامه هایشان را میبینم.اما کانون نگهداری از حیوانات را نمی دانستم.به هر حال دست مریزاد به آنها و شما که پیام رسان خوبی هایی از این دستید.باز هم منتظر این گونه مطالب در مورد حیوانات خانگی و بی سرپرست هستیم.
-- مونا ، Feb 7, 2009مونا
باز هواي وطنم آرزوست.....
-- مهاجر ، Feb 7, 2009vaghean dr hooman karesh doroste hamishe harfaye manteghi mizane !
-- n.a ، Feb 7, 2009vaghean man be dashtan hamchin dr i dar keshvaremoon eftekhar mikonam
چه زیبا همه آن چیز هایی که در ذهنم در رابطه با حیوانات بود توسط این گفتگو بیان شد.خواهش می کنم باز هم از این مطالب در رابطه با حیوانات خانگی و خیابانی مطلب بنویسید.من به عنوان خواننده پروپاقرص سایتتان هنوز ندیده بودم که به این زیبایی و شفافی راجع به این موجودات بی زبان چیزی بنویسید.من و بسیار مثل من منتظر اخبار بیشتری از حیوانات بیسرپرست از طریق سایتتان هستیم.
-- پیام احمدی ، Feb 7, 2009چرا باید ما که مسلمان هستیم و آمیزه های دینی ما هم به عدم آزار حیوانات بسیار توصیه کرده بخاطر سلیقه های شخصی ملتی حیوان ستیز جلوه کنیم گویا فراموش کرده ایم که ایرانیان اولین قوم بودند که حیوانات را اهلی کردند ممنون دکتر هومن عزیز ای کاش باور کنیم حیوانات هم در این سرزمین حق دارند
-- ساویس ، Feb 7, 2009ای کاش باور کنیم حیوانات هم در این سرزمین حق دارند
-- dost ، Feb 7, 2009همیشه خواننده سایتتون هستم ولی هیچ بار نظری ندادم.چون بلد نیستم.ولی این بار حیفم اومد که نظر ندم.واقعا ازتون ممنونم که یه بار هم که شده از این موجودات بیزبون حمایت کردین.ما تو شهرستان امکانات تهرونی ها رو نداریم.ولی خیلی دلم می خواد مثل این مرکز رو که از حیوونای بی سرپرست نگهداری می کنه تو شهرمون بوشهر راه بندازم.اگه دکتر هومن می تونه کمکی کنه از طریق سایت زمانه اعلام کنه تا یا علی بگم.بقیه چیزاش با من.بازم ممنونم زمانه
-- صابر جبرانی ، Feb 7, 2009درود بي كران خداوند بر اين انسان هاي نازنين باد كه فرشته هاي همچون در زمين ميدرخشن ... و من نيز در اينده به لطف پروردگار در هر جاي دنيا كه باشم ارزومه بتونم منم سرپناه عظيمي براي اين حيوووانات كه عاشقانهههه دوستشان دارم بوجود بيارم وو
از صميم قلبم از كانون و اعضاي گل اون قدرداني ميكنم براي اين كار بي نهاييت مقدس
-- ميكا ، Feb 7, 2009آخه آقا به کسی چه ربطی داره که من میخوام سگ یا گربه نگه دارم یا خیر؟ زندگی شخصی خودمه و هر جور که دوست داشته باشم زندگی میکنم . اگر واکسن هاش رو کامل بزنم و دامپزشک سلامتی اش رو تائید کنه دیگه به کسی چه ربط داره ؟!
-- شندیز ، Feb 7, 2009میگن نیروی انتظامی اجازه داره به سگهای مردم در خیابون ها شلیک کنه. من میگم واقعا شرم آوره ! آقایون نکنید کاری رو که دنیا اسم وحشی رو ما بذاره و مسخرمون کنند . به خدا تو اروپا اگر کسی به سگی ذره ای آزار برسونه کلی مجازات قانونی میشه ، اونوقت اینجا ... واقعا جای تاسف داره ...
گفته های دکتر هومن باید همه مارو بیشتر ترغیب به نگهداری و مواظبت از حیوانات بکنه .. ولی به نظر من همه این حرفها و توجیه هات منتطقی باید برای افرادی گفته بشه که سگ رو نجس میدونن و یا گربه رو باعث صدها بیماری...برای اونهایی گفته بشه که به راحتی حیوانات بیگناه رو معدوم میکنن چون باعث هزاران اتفاق بد میدونن... مایی که اینجا جمع شدیم مطمئنآ همه این گفته ها رو قبول داریم و حیوانات رو شایسته زندگی و آرامش میدونیم که در صدد حمایت از اونها هر چند حمایتی خیلی خیلی کوچیک بر اومدیم .
-- آلین ، Feb 7, 2009من نمیتونم خودمو حامی حیوانات بدونم وقتی می بینم یه همچین انسانهایی هم در ایرانی که با این شدت با حیوانات خانگی برخورد میشه , وجود دارند در ایرانی که چه پیشینه ای داشته ولی به کجا رسیده !...
پس بهتره هرچقدر میتونیم تلاشخودمونوبکنیم
با سلام و تشکر از دوستانی که نظراتشان را نوشتند، خدمت خوانندهمحترم " آلین " عرض کنم که دوست عزیز ما مطمئن نیستیم که چه کسانی این مطالب را میخوانند چه بسی بسیارند کسانی که با توضیحات دکتر هومن نظرشان در مورد پناه دادن به این موجودات بیگناه عوض شده و به فکر نگهداری صحیح از حیوانات بیافتند. ما از کجا میدانیم که فلان آقایی که دستور تیر سگ را میدهد خوانندهی این گفتوگو نباشد!
-- مینو صابری ، Feb 7, 2009شما میفرمائید تلاش کنیم، بسیار خوب! من هم به فکر تلاش بودهام که باب این گفتو گو را آغاز کردم و همینجا از سایت زمانه تشکر میکنم که اجازه دادند این مبحث در اینجا مطرح شود و از آقای دکتر هومن هم برای همهی کمکهاشان ممنونم.
به عنوان نمونه خدمتتان عرض کنم من خودم در خانه از گربه نگهداری می کنم و گربههایی هم هستند که چند ساله سالی دوبار در بالکن خانهی ما بچه میزایند و ما هم به سهم خودمان تر و خشکشان میکنیم وقتی نیاز به دکتر و درمان دارند این کار را میکنیم اما!
با وجود داشتن این تجربهها باز هم صحبتهای دکتر هومن چیزهای زیادی به من آموخت. بنابراین همیشه فرض را بر این میگذارم که هیچ نمیدانم تا بیشتر بیاموزم.
باز هم از همهی شما عزیزان تشکر می کنم.
با احترام و دوستی
مینو صابری
خیلی خیلی نوشته عالی و جالب و خواندنی بود از دکتر هومن عزیز هم نهایت تشکر رو دارم .
-- same ، Feb 7, 2009با آرزويه موفقيت بيشتر براي آقاي دكتر و كليه همراهان و حاميان حيوانات.
-- سعيد ، Feb 7, 2009اميدوارم اين وضعيت بدي رو كه شايد پدر و مادران ما (نمي گويم مقامات)!!برايه اين موجودات زيبا بوجود آورده اند را ما دوستداران حيوانات با كمك همديگر بتوانيم تغيير داده و به سطح مورد قبول برسانيم كه همان نگاه زيباي خداوند به موجوداتش است.
دست همه شما درک نکنه . امیدوارم روزی شاهد این باشیم که حیوانات با امینیت و احترام بیشتری زندگی کنند. عالی بود
-- سولماز ، Feb 7, 2009حیوانات هم مانند انسان آفریده خداوند هستند و برخی خیوانات چون سگ و... در کنار انسان آرامش دارند. کاش کمی مهربان تر بودیم.
-- یاسمن ، Feb 7, 2009از تلاش شما ممنونم و خیلی خوشحالم که در ایران هم چنین مرکزی وجود دارد.
امیدوارم روزی برسه که حیوانات هم از احترام لازم برخوردار باشند مطمئن باشید وجود حیوانات کنارمون باعث دلگرمی و آرامشمون میشه و واقعا دوست خوبی هستند از آقای دکتر هم به خاطر تلاششون تشکر می کنم.
-- سارا ، Feb 7, 2009مقاله خیلی مفیدی بود
-- الهام ، Feb 7, 2009به نظر من حیوانات (مخصوصا سگ) از لحاظ حسی و عاطفی با انسان برابری میکنه
تو دنیا هر موجودی جای خودشو داره و جای هیج موجوده دیگه ای رو تنگ نمیکنه به جز ایران که انگار این حیوانات بی زبون جای خیلی رو تنگ کردن
من متاسفم از اینکه مجبورم سگم نازنینم رو بفروشم چون صاحبخونم میگه خونم نجس میشه
من میخوام بدونم نجاست یعنی چی؟
به نظر من این که آدم باعث بشه یه حیوون بی زبون و وابسته از صاحبش جدا بشه از نجاست بدتره
امیدوارم یکم افکارمونو تغییر بدیم اجازه بدیم به شعورمون تا رشد کنه
من عاشق حیوونام و هر جور بتونم ازشون حمایت میکنم
با تشکر
با تشکر از مقاله فوق و ایده جالب برای حمایت از حیوانات بی گناه و بی سر پناه.....
-- لی یا ، Feb 7, 2009واقعا از دکتر هومن متشکرم از بابت مطلب زیبا و مفیدشان که مطالبشان هم با منبع و با صحت کامل بودند
-- بدون نام ، Feb 7, 2009حتما در سایت حامیان حیوانات و محیط زیستمان
www.irspca.com
این مطلب را درج خواهیم کرد
عالي بود اميدوارم بتونيم يه همچين كاري رو توي شهرستانها هم انجام بديم
-- ملوس ، Feb 7, 2009از اینکه چنین محلی برای حیوانات بی سر پناه در ایران وجود داره بسی جای شادمانی است.با وجود اینکه ممکنه کاستی هایی و مشکلات فراوانی وجود داشته باشه اما خوشحالم که شما قدم بزرگی را برداشته اید و به امید خدا و یاری همه انسانهای مهربان این سرزمین کاستی ها و مشکلات شما در این زمینه هر روز کمرنگ تر از قبل بشه.با امید موفقیت روز افزون شما و به امید ایرانی آباد
-- هوریار ، Feb 7, 2009بايد كاري كنيم قانون حمايت از حيوانات در اين مملكت به اجرا در بياد.... خوش رفتاري با حيوانات را بايد به همه بياموزيم.....
-- زرين ، Feb 7, 2009مطلب بسيار جالبي بود..
ممنون از کذارش جالبتون.
-- donia ، Feb 7, 2009خیلی لذت بردم.
کاش یه شماره حساب بدین برای کمک های مالی.
چون اگه هر کدوم از ما ماهی 10000 تومان هم بفرستیم فکر کنم بشه یه موسسه دیگه هم تاسیس کرد.
مطالب دكتر هومن خيلي مفيد بود......ولی اخه چرا حیوانات در ایران باید انقدر بدبخت باشن که هیچ امکاناتی نداشته باشن ......نه خوراک نه یه جای مناسب....همه جا برای سگ ممنوعه ......
-- نکیسا ، Feb 7, 2009آرزو مي كنم شاهد گسترش اين انجمن ها باشيم و خود نيز قدمي بر داريم.
-- سونيا ، Feb 7, 2009قابل تحسین هست
-- drnorma ، Feb 7, 2009کاشکی همیشه از این کارا بشه !
-- سامان ، Feb 7, 2009ba tashakor az eraeye in maghalate ziba va mofid baraye tamamiye ensanhaye rooye zamin beharhal anche ke moshakhaso maloom ast hameye mojoodate ziba va doost dashtaniye khanegi baese arameshe ma va sakhtane behtarin lahzeha ye zendegiyeman mishavand ,,,chera ke afrade ziyadiro mibinim ke har kodam bana be dalayeli az in mojoodat negahdari mikonand vali hastand kasani ke bi tafavot az kenare ham noe khod migozarand che beresad ke be fekre in mojoodat bashand ama tanha va tanha omideman inast ke roozi ba in goftegooha va bayane hoghooghe hameye mojoodat betavanim sahme besezayi dar pishrafte farhangi novin va ziba baraye behtar zistan dashte bashim va yad begirim ke aval vojoode khod ra az tamamiye afkare mokhreb pak sazim ta be arameshe delkhahemoon beresim in ma hastim ke ba komake ham jameeyi ziba bedoor az negarani khahim sakht .
-- GOLNAZ ، Feb 7, 2009ba tashakor az talashhaye shoma
یعنی میشه روزی مردم دیگه سگ رو نجس ندونن و دید بهتری نسبت به حیوانات داشته باشن ؟!
-- نیما احدی ، Feb 7, 2009یعنی میشه در اکثر شهرا پناهگاه حیوانات داشته باشیم ؟!
به هر حال همیشه دکتر هومن حرفاش درسته و ما باشد به داشتن همچین دکتری در کشورمون افتخار کنیم !
کاش می شد برای همه آنهایی که از حیوانات می ترسند یا بدشان میاید توضیح داد که چه اندازه خطرشان از ما آدمها کمتر است.از خانم صابری بابت این گزارش زیبا و دکتر هومن بابت توضیحات مفیدشان ممنونم
-- - بصیر ، Feb 7, 2009-
واقعا ممنون از تمامی زحماتی که می کشید. امیدوارم روزی برسه که نتیجه تلاشمون رو ببینیم
-- مانیا ، Feb 7, 2009من با بقیه موافقم باید قانون حمایت از حیوانات در ایران اجرا بشه
-- اردلان ، Feb 7, 2009در پاسخ به دنیا خانم:
-- مینو صابری ، Feb 7, 2009دنیا جان شماره حساب خواسته بودید، لینک سایت پناهگاه حیوانات در همین مطلب آمده با مراجعه به سایت میتوانید شماره حساب و تماس را بیابید شماره تلفن خانم اثنا عشری هم که در مطلب هست.
با احترام
مینو صابری
چقدر خوشحال شدم که هنوز کسانی هستند در این دیار که دلشان برای حیوانات بی پناه میطپد.چقدر خود را در این ملغمه بده بستان های روز مره گم کرده ایم.من نه از خانم صابری تشکر می کنم نه از دکتر هومن.من از سایت زمانه تشکر می کنم که به این موضوع که همه فراموشش کرده اند بها داده است.تو را به خدا باز هم از این دست اجازه دهید بنویسند.
-- عرفان زمانی ، Feb 7, 2009من وقتی گربه ام را که 14 سال با من زندگی کرده بود به واسطه سرطان از دست دادم،3 روز درون اتاقم ماندم و کسی نمی فهمید که من عزیز ترین موجودم را از دست داده ام.نزدیک ترین کسانم جملاتی مانند " بابا حالا یه گربه بوده که مرده دیگه.." رو تحویلم می دادند.اما نمی دانستند که با همین حرف ها چه زخمی بر دلم میزنند.
خیلی خوب بود...بهترین کاری بود که می شد برای آشنایی مردم کرد...
-- سینا ، Feb 7, 2009مرسی....مرسی...مرسی..
چطور می توان انسان بود و به طبیعت و حیوانات احترام نگداشت و حقوقی برایشان قائل نبود؟ درود بر همه شما انسانهای واقعی که به حیوانات احترام میگذارید.
-- شاهین ، Feb 7, 2009با تشکر فراوان از خانم فاطمه معتمدی بنیانگذار این مرکز برای نخستین بار و سایر عزیزان که در این راه زحمت می کشند. حیوانات هم مانند بقیه آفریده های خدا ارزش دارند. پیشنهاد می کنم برای آشنایی بیشتر مردم از چنین مراکزی در دیگر سایتهای دامپزشکی و پت شاپ ها نیز تبلیغ کنید. کاش دولت چند محل مشخص را تعیین می کرد تا مردم حیوانات خود را فقط برای گردش به آنجا می بردند.
-- نیما ، Feb 7, 2009چه کار جالبی! آفرین بر شما!
-- بهار ، Feb 7, 2009چه طور می شود عضو کانون حمایت از حیوانات شد؟ خیلی مایلم کمک کنم.
در یکی از روستاهای اطراف تهران باغ داریم، می دانید توله سگ های تازه به دنیا آمده ماده را چه کار می کنند؟ آنها را در رودخانه می اندازند، چون باور دارند بی مصرفند!
گوشها و دم سگهای بیچاره را بدون هیچ ماده بی حسی یا ترکیبات بضد عفونی کننده با تبر قطع می کنند! این نهایت بی رحمی است. کاش می شد برخی از دامپزشکان خییر کشورمان داوطلبانه سگهای ماده را عقیم میکردنند.
کاش دولت کمی هم به حیوانات توجه میکرد و کمی هم بودچه در اختیار دامپزشکان محترم میگذاشت. کاش مردم تعصب بی موردشان را در مورد نگهداری حیوانات کم می کردند. حیوانات نجس و کثیف هستند، پس چرا تمام جنایات،قتلها ؛ بی رحمی ها و... به دست انسان انجام می شود!!!!!
کاش این گزارش ها مجوز می گرفت و از تلویزیون پخش میشد تا اذهان عمومی رو درباره ی حیوانات روشن تر و بازتر بکنه،و کاش دولت ما هم مثل دولت های بیشتر کشورها کمی به فکر حیوانات بود...
-- مهسان ، Feb 7, 2009درود بر شما
-- مرجانک ، Feb 7, 2009به امید روزی که سیاهه فساد و تباهی از وطنمان رخت بربندد مگر آنزمان این مخلوقات بی زبان نیز روی ارامش به خود ببینند !! در هر حال از تمامی فعالین حقوق حیوانات و نیز دوستداران آنها صمیمانه تشکر و دستهایشان را به گرمی میفشارم .
طبیعت نگهدارتان باد
خانم صابری
-- lone wolf ، Feb 7, 2009ممنون از زحمتی که کشیدید .مطلب عالی و بی نقص بود. جواب خوبی به برنامه های منحرف و مروج حیوان ستیزی مثل "مد شده" بود.
از دکتر هومن عزیز هم واقعا ممنونیم.
سلام
-- l[jfd ، Feb 7, 2009خیلی جالب بود
بهره بردیم. اطلاعات بسیار مفیدی بود
درود بر همه ي حاميان حيوانات!
-- حباب ، Feb 7, 2009فكر ميكنم مهمترين مسأله در ايران آگاه كردن مردم نسبت به ناديده نگرفتن حقوق حيواناته.
اميدوارم مطالبتون ادامه داشته باشه ...
از شما ممنونم !
احادیث و روایاتی که از پیامبر و دیگر امامان معصوم ما پیرامون نجاست سگ و دوری جستن از آن به ما رسیده است بقدریسی زیاد است که هرگز نمی توان در اعتبار و قطعیت آنها اشکال کرد و با وجود چنین ادله قاطعی برای هیچ مسلمان و مومنی جای هیچ شک و شبهه ای باقی نخواهد گذاشت و اینک به چند حدیث معتبر اشاره و بسنده می کنیم.
1. ان الکلب رجس نجی؛ همانا سگ پلید و نجس است.
2. ان الله لم یخلق خلقا انجس من الکلب؛ همانا خداوند نیافرید خلقی را که نجس تر از سگ باشد.
3. ان اصاب ثوبک من الکلب رطوبه فاغسله؛ هرگاه رطوبتی از سگ به لباس شما برخورد کرد پس حتما آنرا بشوئید.
4. سالته عن الکلب یشرب من الماء قال: اغسل الاناء؛ از امام معصوم (ع) سوال کردم اگر سگی از ظرفی آب بیاشامد وظیفه چیست؟ آنحضرت فرمود: لازم است ظرف را بشوئید و البته احادیث و روایات معتبره که فقها عظام بر طبق آنها فتوا به نجاست سگ داده اند بیش از اینها است که حضرتعالی می توانید به کتاب وسایل الشیعه باب 1 نجاسات مراجعه فرمائید.
-- دکتر لطفی زاده ، Feb 7, 2009ممنون از دکتر هومن عزیز به خاطر زحمات فراوانی که میکشند در مورد پناهگاه وفا هم متاسفانه هیچ نظری ندارم
-- انوشه شمس ، Feb 7, 2009خدا پدر مادرتون رو بیامرزه
-- بدون نام ، Feb 7, 2009به امید روزی که در همهء شهرها همچین برنامه ای اجرا بشه
مینو جان به این مطلب مفید در وب لاگ لینک دادم...
-- ژاله - ف ، Feb 7, 2009من معتقدم باید دامپزشکان عزیز مسئله قانونی شدن حمایت از حیوانات را پیگیری کنند..
با سلام ودرود
-- نادر ، Feb 7, 2009خسته نباشید . راهتان همیشه هموار باد .ضمنا چه خوب خواهد بود اگر چیز های بیشتری در زمینه غذای سگ و گربه برای استفاده انهائی که سگ یا گربه دارند به بازار عرضه شود. در این زمینه هم اطلاعاتی بگذارید ممنون خواهیم بود .موفق باشید.
درود
در فرهنگ ایران پیوسته به رعایت حقوق حیوانات توجه شده است و در اسلام هم بسیاری از حقوق حیوانات سفارش شده اما این کسانی که امروزه با حیوانات و نگهداری از آن ها در ایران مخالفت می کنند با فرهنگ ایران و حتا با اسلام بیگانه اند وگرنه چنین برداشتی از فرهنگ ایران و دین اسلام نمی کردند.
نکته دیگر این که خوشبختانه انجمن حمایت از حیوانات اصفهان پیش نویس قانون حمایت از حیوانات را تهیه کرده است. من امیدوارم با پیگیری و تلاش همه دوستداران حیوانات این قانون که بسیار کامل است به تصویب برسد.
-- شاهین سپنتا ، Feb 7, 2009به موضوع خیلی خوبی پرداختید.
-- آرش ، Feb 7, 2009بخشی از ما حمایت از حیوانات را صرفا بدلیل علاقه شخصی به اونا می پذیزیم از جمله آرامش پیدا کردن در کنار اونا و .... بسیار هم در خور توجه است و قابل احترام. ولی فراموش نکنیم که بخش مهمی از آسیبهای رسیده به حیوانات مربوط به شرایط سختیست که امروزه ما انسانها برای زندگی آنها بوجود آوردیم. صحبت از حیات وحش نمیکنم که خارج از این بحث است و مقاله ای دیگر می طلبد.
فراموش نکنیم سگهائی که با ماشین برخورد میکنند و گربه های لاغر اندامی که از گرسنگی خود و بچه های خود در اطراف سطلهای زباله پرسه میزنند قربانیان رفتار ما با طبیعتمان هستند.
به امید ادامه دار بودن اینگونه مقالات در رادیو زمانه و رسانه های دیگر و بار دیگر تشکر از همه دوستانی که در متن این مقاله نامشان در کنار کمک به حیوانات بی سرپرست برده شده است.
عالی بود.
-- سحر ، Feb 7, 2009موفق باشید
-- پریناز ، Feb 7, 2009اصلا" چه معنی داره که ما در این مملکت قانون حمایت از حیوانات نداشته باشیم. باید همگی این مسئله را دنبال کنیم بالاخره حیوانات بیچاره هم حق و حقوقی باید داشته باشند.. مگه نه ؟؟
ضمنا چون این سایت از طرف بعضی از سرورها بسته شده خوشحات میشم اگه اجازه بدین عین مطلب رو از طرف شما در وبلاگم به آدرس زیر و از طرف شما قرار بدم.
-- آرش ، Feb 7, 2009اگه موافق بودین نظرتون رو اعلام بفرمائید.
. . . . . . . . . .
زمانه ـ بازنشر مطالب سایت زمانه بلامانع است.
. . . . .
من گربه خانگی دارم نمیتونم نگهشون دارم ولی هر کمک دیگهای بتونم می کنم
-- پیمانه یگانه ، Feb 7, 2009حتی تاکسی سرویسها هم حاضر نیستند سگ بدبخت ما رو ببرن دامپزشکی میگن جریمه میشیم
-- سایه ، Feb 7, 2009پیاده هم که نمیتونیم بریم چه عیبی دارن این سگها و گربه ها چه گناهی دارن اگه میخوان فاصله خونه تا مطب رو برن
مشکل حیوانات خانگی در ایران یک مشکل فرهنگی است و به سرعت هم درست نمی شود . باید تلاش کرد و آگاهی را بالا برد و کم کم فرهنگ توجه به حیوانات را افزایش داد . گفتن اینکه هنر نزد ایرانیان است و بس و یا اینکه ما اولین بودیم و ... چیزی را دوا نمی کند . اینکه امروزه ما چه هستیم و نگاه اکثریت به این موضوع چیست ، این مهم است و باید سعی کرد که آسیب شناسی نمود و فرهنگ سازی کرد .
-- عادل ، Feb 7, 2009vaghean mamnonam az zahmathaye bi pyane shoma vaghti k to rozname in maghaleye bi saro tah ro didam dashtam az asabaniyat atish migereftam . yaki az avamele mohem seghte janin damkardeye golgavzaban ast pas chera in khanome be estelah dr harfi dar in bare nemizane
-- nazila ، Feb 7, 2009ممنونم وقتی این مقاله رو دیدم داشتم از عصبانیت اتیش میگرفتم. یکی از عوامل مهم سقط جنین دم کرده ای به نام گل گاو زبانه پس چرا این خوانوم به اصطلاح دکتر حرفی در این باره نزده! مرسی از زحمات بی پایان شما. دکتر هومن عزیز شما همیشه باعث افتخار مایی
-- نازیلا وحیدی ، Feb 7, 2009واقعا خسته نباشید میگم به همه دوستان. من مهندسی علوم دامی خوندم و در پرورش حیوانات اطلاعات مختصری دارم خوشحال میشم بتونم کمکی بکنم
-- کریم منصوری راد ، Feb 7, 2009با سلام
-- مهناز ، Feb 7, 2009خیلی خوشحالیم از اینکه افرادی مانند شما در جامعه وجود دارند که الگوی خوب و الهام بخشی برای جوانها هستند. موفق باشید.
حق زندگی را ما به حیوانات ندادیم که به خودمان اجازه بدهیم آن را از آنها بگیریم.چشم های حیواناتی که آزار می بینند را ببینیم.
-- دلارام ، Feb 7, 2009salam gozaresheton khob bod
-- anousha ، Feb 7, 2009vali ba in gozareshha mage mishe dolato ghane kard ke kari baraye heivona bokonand
shoma bayad fekre asasi bara heivona bokonin vagarna ba nevashtan va tahie gozaresh hichi doros nemishe
bayad tarze fekre onaro avaz kard bayad be ona ghabolond ke in heivona heghe mandan zendegi kardan va hamantot ke ma adama be hame chi tama darim vali be heivonaye atarf ke mirese migim ina intorian
koja sabet shode ke az sag va gorbe bimari ryej peida mikone
man az bachegi ba sag va heivona bpzorg shodam ta hala marizam nashodam
ma adama kamkam darim robat mishim
darim ensaniate khodemono zire soal mibarim va mardom engar na engar
khaheshan khab nabashid kari bokonin va edea nadashte bashin
yeki migire olagho mindaze to ab
yeki tole sagaro mindaze to kise va mindaze cheshme kojaye donya hamchin jenayati mikonand
albate ba in masayele pishe ro fek nakonam natije begirin vali arezoo daram rozi iran ham be heivon ehteram ghael bashe va nagan ke in faghat ye heivone na ona heivonan vali vojod darand hes darand mifahmand
omidvaram hamishe movaffagh bashin va age kari azam bar biad darigh nemikonam
-- علی ، Feb 7, 2009مرسی احسنت چه زیبا چه بزرگوار چه خوبید شما...
من هر کاری که بتونم برای کمک به حیوانات انجام میدم
ما در کشوری زندگی می کنیم که انسانها نیز حقوقی ندارند . در ممالک مترقی حتی 30 گوسفند را با هم و در مقابل چشم هم نمی کشند، ولی در کشور ما انسانها را سی تا سی تا و در سر چهار راه ها می کشند و مردم هم می آیند تماشا! در چنین جامعه ای که جان انسان ارزشی ندارد و مردم از جان کندن و دست و پا زدن همنوعان خود لذت می برند، چگونه می توانیم از حق و حقوق و یا لزوم نوازش یک الاغ بیمار و کمرشکسته حرف بزنیم؟ دفاع از حقوق حیوانات و یا لزوم توجه به آنها جزو حقوق جانبی جامعه هستند . یعنی اینکه وقتی حقوق نوع بشر به تمام و کمال رعایت شد، آنوقت افکار و وجدان عمومی جامعه متوجه حقوق اقلیتها یا گونه های تحت آزار نوعی ، جنسی ، طبیعی ، محیطی و امثال اینها می رود. شما همزمان با خبر دار زدن 30 انسان در زندان و احتمال سنگسار قریب الوقوع نه زن بدبخت ، در جستجوی جلب توجه جامعه به شرایط سخت چند قلاده سگ و توله گربه هستید . من هم البته به عنوان یک مدافع حقوق حیوانات با شما هستم ، اما تصور می کنم کسانی که دلشان برای حیوانات می سوزد می بایست ابتدا در پی ساختن جامعه ای آزاد و انسانی باشند . در آن صورت حیوانات نیز شامل لطافت و رافت و انسانیت حاکم بر جامعه عموم مردم خواهند شد. در غیر این صورت این قبیل فعالیتها صرفا می تواند برای تعدادی خانم ملوس و گربه باز خوشایند باشد و همچنان بی تاثیر بر جامعه باقی می ماند. ضمنا از آنجاییکه طبق فرهنگ ما انتقاد نوعی دشنام محسوب شده و جزو رکیک ترین جملاتی است که مخاطب می شنود ، لازم می دانم که بخاطر این چند جمله ای که نوشته ام ، پیشاپیش عذرخواهی کنم!
-- عبداللطیف عبادی ، Feb 7, 2009فقط می تونم بگویم متشکرم بالاخره یک نفر پیدا شد که از محبت کردن به حیوانات اعلام انزجار نکند و انرا تقلید از غرب نداند .
-- امیتیس ، Feb 7, 2009در روزگاری که هرکس از خونه قهر می کنه با سگها لجبازی می کنه خیلی شهامت می خواد آدم همچین مقاله ای بنویسد از دکتر هومن سپاسگذارم .
-- امیتیس ، Feb 7, 2009سلام مجدد خوشحال هستم که با همکاری تمتم دوستان و با قرار دادن لینک توانستیم نظرات زیادی جلب کنیم امید دارم از این پس هم با همکاری همه دوستداران حیوانات صدایی باشیم بری همه بی صدایان .
-- ساویس ، Feb 7, 2009خوشحالم تالار ما توانست مقداری هر چند کوچک به حیوانات کمک کنید
www.myoet,ir لطفا این پست نمایش عمومی داده نشود
با سلام به دکتر لطقی زاده مطمئنم من و شما کارشناس مذهبی نیستیم اما دامپزشکی می دونیم.
-- دکتر متولی ، Feb 7, 2009یک سوال: آیا در جزیره العرب که گرگها و حیوانات وحشی درنده زیاد بودند خطری اعراب را تهدید نمی کرد؟ برای رعایت بهداشت به اعراب جاهلی اون موقع چه باید گفته می شد؟
انتقال هاری از چه راهیست؟ و آیا طریق پیشگیری از هاری شستشوی جراحت و پاک کرده بزاق حیوان برای جلوگیری از تلقیح ویروس هاری نیست؟ آنهم در بیابان های آن موقع که گرگ هار قطعا" زیاد تر بوده.
آیا در قرن 21 هم همین حکم برای سگ های واکسینه شده رایج است؟
خوشحالم که دکتر هومن بعد از آنچه که تو اون برنامه تلوزیونی گفتند البته به قول خودشون گول خوردند و اونا بقیه حرفاشونو سانسور کردند ولی جای اعتراض شدید به اون موضوع را داشتند. باز هم خوبه این مصاحبه رو انجام دادند ای کاش می شد یه طوری در یکی از روزنامه ها هم چاپ کرد.
-- kiana ، Feb 7, 2009با سلام خدمت تمام عزیزان .. متن بسیار پرباری بود از قلب و وجود همه ی ما ...ما با حیوانات بودیم و خواهیم بود.
-- آرین (کبریت بی خطر) ، Feb 7, 2009به امید فردایی بهتر
از خواندن مطالب این مقاله خیلی خوشحال شدم امیدوارم روزی برسد که فرهنگ دوست داشتن حیوانات در کشورمان بخوبی پا بگیرد و همه دوستدار حیوانات شوند. اکثر ما داستان سپید دندان یا سگ ولگرد صادق هدایت را خوانده ایم و برای وحشیگرهای انسانها تاسف خورده ایم. هزاران مقاله در تجزیه و تحلیل این آثار ارزشمند چاپ شده اما هرگز سعی در نگاه دوباره به حیوانات و تغییر نگرشها به آنها در این کشور نشده که جای بسی تعجب و تاسف دارد که ادبیات که باعث بهتر شدن و تغییر خیلی از مسایل در دنیا شده اما در اینجا آن ناکام مانده!
-- کیارا ، Feb 7, 2009بسیار عالی بود .ضمن تشکر .امیدوارم با تکرار و ادامه فعالیتهای مشابه زمینه تامل بیشتر روی موضوع حیوانات در سطح عموم فراهم بشه تا در دراز مدت فرهنگسازی مطلوب حاصل بشه
-- سهیل ، Feb 7, 2009با تشکر . منم با نظر آقای سهیل موافقم باید تامل بیشتر روی موضوع حیوانات در سطح عموم فراهم بشه تا در دراز مدت فرهنگسازی مطلوب حاصل بشهه
-- mahsa ، Feb 7, 2009همیشه در هر جامعه ای عده ای هستند که دنبال منافع شخصی خود هستند . مخالفت با حیوانات و سگ و از بین بردن جنگلها و مراتع و محیط زیست به دلیل منافع مادی شخص یا اشخاصی است که باید تحقیق کرد و این افراد خاص را شناسایی نمود . در کشور ما اینگونه افراد در صورت لزوم و برای تشویش افکار مردم و مشغول کردن آنان به دشمنی با یکدیگر و سر مسائل بیهوده ، احادیث و روایات از قول بزرگان دین ساخته و رواج می دهند و خود با خیال راحت به امور مالی خود مشغول می شوند، وگرنه دین اسلام در آن شرایط صدر اسلام آنقدر دشمن و انقدر مشغله داشته که مسلمانان دیگر فرصت دشمنی با حیوانات زبان بسته و سگهای بدبخت را نداشته اند.آیا برای مردم یک جامعه واقعا زشت نیست که همه فکر و ذکر خود را صرف دشمنی با حیوان مظلوم و به قولی زبان بسته بدبخت کنند؟....
-- مینا ، Feb 7, 2009خيلي از وجود اين پناهگاه خوشحالم و مطمئن هستم سگام كه اونجان خوش بختن
-- آريا ، Feb 7, 2009به دستهای مهربانتان بوسه میزنم امیدوارم در این راه همواره استوارگام بردارید
-- وفا ، Feb 7, 2009kheli motachakeram az enkeh be fekreh heyvanat hasteen. Onhaham mogodateh zendeh hastan va be maha neyaz darand ke bishtar postebaneshon basheem va hemayateshon khoneem.
-- Shabnam ، Feb 7, 2009
-- shooka ، Feb 7, 2009واقعا" از زحمات شما ممنونم
امیدوارم همواره موفق باشید
-- shooka ، Feb 7, 2009واقعا" از زحمات شما ممنونم
امیدوارم همواره موفق باشید
ممنون
-- مه ناز ، Feb 7, 2009من چطور می توانم با مراکزی که از حیوانات نگهداری و حمایت می کنند همکاری داشته باشم ؟؟
مهناز خانم به وبسایت « کانون دوستداران حیوانات » که لینک آن در پایان همین مطلب آمده مراجعه کنید.
-- مینو صابری ، Feb 7, 2009ممنون از زحماتتون
-- سحر ، Feb 7, 2009جای بسی خوشحالی است که هنوز هم هستند انسانهایی که نسبت به حیوانات مهربانند.
-- ندا ، Feb 7, 2009پناهگاه وفا ممکنه اشکالاتی داشته باشد ولی باور کنید بودن همچین جایی حتی با وجود مشکلاتش خیلی خیلی بهتر از نبودنشه. از طرف دیگه تمامی دست اندرکاران پناهگاه وفا همیشه آمادۀ پذیرش شما و کمکهایتان برای بهبود وضعیت پناهگاه و حیوانات آنجا هستند و همیشه حتی در بدترین شرایط تمام تلاششان را برای زندگی بهتر مهمانان آنجا انجام می دهند وقتش که ما هم به اونها در این کار کمک کنیم.
همیشه شاد و پیروز باشید.
-- بهمن محمدی ، Feb 7, 2009با تشکر از تمامی زحمات شما و دیگر دوستداران حیوانات
-- شوان ، Feb 7, 2009سلام من دیگه از این بازی ها خسته شدم.همین دکتر هومن توی تلویزیون چیزای دیگه ای گفت.
-- shahram ، Feb 7, 2009یکی بگه من اگه بخوام از انجمن های خارج از ایران خواهش کنم سگمو از دست این ها نجات بدن چیکار کنم.اینجا سگهای بی زبون و آدمای زبان دار سرشون میره بالای دار.
دکتر هومن نکنه تبدیل به مرد هزار چهره شده ؟؟
یعنی واقعا در میان حامیان حیوانات یک جور صحبت می کنند و در مقابل سایر افراد و گروهها طور دیگری صحبت می کنند؟
-- فریبا ، Feb 7, 2009امیدوارم این طوری نباشه
دکتر هومن یکی از بهترینهای ایران هستن در اون برنامه دکتر هومن حرف خاصی نزد که خیلی ها ناراحت شدن ولی حرفای مهمش سانسور سد از قرار معلوم
-- نیما ، Feb 7, 2009man ham doostdaare heyvaanaat milaade eshghe khodaa mobaarak
-- hadi ، Feb 7, 2009درود
-- کیارش ، Feb 7, 2009با سپاس از دکتر هومن
امید وارم هر کسی که میتواند سهم کوچکی در این کار داشته باشد دریغ نکند
-- سهیل ، Feb 7, 2009خواندن این متن بی اندازه خوشحالم کرد. دیدن حیوانات بی پناه بزرگترین عذاب برای منه. دلم می خواهد در صورت امکان از طریق تماس با آدرس ایمیلم کمکی در این زمینه بکنم
-- خانم ثابتی ، Feb 7, 2009سلام درتکمیل اطلاعات بسیار جامع ومفید دکتر ملوک پور و چندابراز نظر در این زمینه لازم میدانم نکاتی را هرچند ناقص به عرض برسانم:
-- حسین ، Feb 7, 20091-تمام حیوانات پستانداربه این بیماری مبتلا شده وآنرا درشرایطی به انسان ودیگر حیوانات منتقل میکنند.برای اطلاع بیشتر بعضی عزیزان باید بگویم ویروس این بیماری(هاری) دربزاق تقریباتمام حیوانات مبتلا یافت شده و از طریق گازگرفتن یا زخم ها وخراش های پوست انسان وحیوان سالم که با بزاق حیوان مبتلا تماس پیدا میکنند به زیر آن نفوذ کرده وبا رسید به مغز وتکثیر درآنجا غلائم بیماری ظاهر خواهدشد.وتاکنون چند مورد اینگونه ابتلا یعنی تنها تماس پوست با بزاق در ایران گزارش شده که متاسفانه از پرسنل دامپزشکی یا دامپزشکان بوده اند که در حین معاینه دهان حیوان که در اکثرموارد گاو بوده واز آنجاکه برای تشخیص بیماری بایدچندحیوان به دنبال هم معاینه شده وشتسشوی دست بعداز معاینه هرحیوان این کاردامپزشکان را که به اندازه کافی مشکل ووقت گیراست مشکلترمیکند(واین درحالی است که درطول بیش ازبیست سال کار دراداره دامپزشکی یادامداریها و خانه روستائیان دامداربکرات مشاهده کرده ام که بدلایل مختلف صابون یاهرماده شوینده ای موجود نیست) آلوده ونهایتا به مرگ آنان منتهی شده است.دو مورد نیز از ابتلامنجربه مرگ دو دانشمند خارجی که جهت تحقیق در مورد همین بیماری به غارهای محل زندگی خفاش که پرنده پستاندار وحساس به بیماری هاری است نیز تاکنون دریافت شده که ابتلا از راه تنفسی تشخیص داده شده است.
2-درسراسر ایران بیماری هاری درحیوانات دیده شده ومیشود.وجود حتی یک مورد ازهر بیماری در کشوری چنانچه توسط مسافری وارد نشده باشد در انسان وحیوان حاکی از آنست که بیماری (ریشه کن) نشده است.بنابراین مرگ چهارنفر در یک سال در کشوری باعنایت به پیشرفت امروز دانش بشر دال براینست که تعداد قابل توجهی ازحیوانات باید به این بیماری مبتلا وهلاک شده باشند .نهایتا چند مورد تائیدقطعی تشخیص کلینکی بیماری باروشهای پیشرفته آزمایشگاهی از نمونه های ارسالی توسط انستیتو پاستور ایران در 2-3سال اخیر وجود بیماری درمنطقه غیرمرزی شمال کشورکه من شاغلم نه تنها ریشه کن نشدن بلکه باتوجه به پیشرفتهای اخیردرجازدن درکنترل بیماری های گوناگون انسانی وحیوانی را شاهدیم .ضمنابیشتر نمونه های ارسالی از گاوهای مشکوک حکایت از ابتلای آنها دراثرگزش توسط حیوانات وحشی چون گرگ وروباه و.........بوده است.
ازسوی دیگرباتوجه به آمار میتلایان به بیماری تب مالت (بروسلوزیس) و سل (توبرکولوزیس با میکرب گاوی) و........که همچنان روندی کم و بیش چون گذشته داشته وهرساله تعداد زیادی از هموطنانمان را مبتلا نموده و گاها منجر به مرگ عده زیادی می شود مرگ تنها چهار نفر در اثر ابتلا به هاری را ریشه کنی و یا با کمی ارفاق کنترل آن نامیدن پربیجا نیست!
در مورد نجس دانستن سگ علت را واگیریهای شدید در سالهای دور آنهم در اثرتماس با بزاق این حیوان تصور کردن را چندان واقع بینانه نمی دانم زیرا نه تنها امکان علمی برای ثبوت صرفا وجود ویروس دربزاق وجود نداشت بلکه وقوع واگیری این بیماری درنقاط دیگرجهان خصوصا اروپا که از لحاظ زیست محیطی شرایط بهتری نسبت به صحرای خشک شبه جزیره عربستان برای زندگی حیوانات درنده و گوشتخوار اهلی و وحشی داشته وهنوز از بعضی نقاط چون جنگل سیاه در آلمان وجود یبیماری هاری در روباه گزارش میشود نیز باید محتمل بوده باشدآنگاه این سئوال پیش می آید که چرا ادیان آسمانی دیگر این نکات را نه اعلام نکرده اند؟از همه مهمتر یافتن پاسخ به این سئوال است که چگونه بزاق همان سگ که شکار را به دندان می گیرد نجس نیست یا می تواند نباشد؟دیگر البته پیگیری اینگونه مباحث در هزاره سوم با کشف اثرات واکسنها وداروهای ضدانگلی وآنتی بیوتیکها قابل مقایسه با یافتن پاسخی برای سئوال " ابتدا مرغ آفریده شده یا تخم مرغ" ا ست و بی ثمر.
به نظر میرسدعلت بدنامی سگ دررابطه با بعضی از بیماریها خصوصا هاری (که گاهی پارس زیادو خشمگین بودن سگی نیز توسط عوام به بیماری هاری نسبت داده می شود)نزدیکی ومحبت واهلی شدن پیش از برخی دیگر از حیوانات و حس مسئولیت این مخلوق در
قبال انسان خصوصا کسی که به آن احساس مالکیت دارد میباشد.
لازم بذکر است که سالها قبل که برای مسابقات فوتبال به هند سفر کرده بودم در 10-12 روز اقامت در دهلی نو با اجازه زنده یاد حسین فکری گاهی به کلینیک دامپزشکی دانشگاه دهلی رفته وشاهدبودم که سگهای ولگرد توسط مردم فقیر از نظر مالی که در بینشان مسلمانان زیادی بودند به آنجا آورده شده تا توسط دامپزشکان شاغل ورزیدنتهای جراحی عقیم شده ودر پایان به خارج کلینیک منتقل و پس از بهوش آمدن بزندگی خود که چندان از زندگی مردم نیازمند هند بدتر نبود ادامه دهند.
با تشکر فراوان از زحمات مسئولین این پناهگاه .
-- لاله ، Feb 7, 2009دوست دارم در زحمت شما شریک باشم . ممنون
با تشکر فراوان از زحمات مسئولین این پناهگاه .
-- لاله ، Feb 7, 2009با تشکر از شما.
-- FIDEL VA TONY ، Feb 7, 2009بهترین ارزوها رو براتون دارم.
امیدوارم همیشه سلامت باشید.
من هم كمال تشكر رو از شما دارم و اميدوارم مسئولين كمي بيشتر به اين جامعه دوستدار حيوانات احترام بگذارند
-- pishi parsa ، Feb 7, 2009با تشکر از شما و همه کسانی که در راستای تحقق حقوق حیوانات کشور عزیزمان تلاش می کنند.
-- رزانا شهریاری ، Feb 7, 2009حیوانات در کشور عزیزمان همیشه از حداقل حقوق اجتماعی برخوردار بوده اند ولی تابحال نتوانسته ایم حرکت منسجم و پویایی در جهت بهبود وضعیت حیوانات انجام دهیم. شاید چون متحد نبودیم.شاید چون نیروی لازم را نداشتیم. هزاران هزار شاید وجود دارد که امروز اینجا هستیم.اما می دانیم که اگر همه متحد باشیم می توانیم کارهای زرگی انجام دهیم...
دکتر ملوک پور توضیحات بسیار عالی و کاملی در باره باورهای غلط مردم در مورد نگهداری حیوانات خانگی مخصوصا سگ و گربه دادند که از ایشان بسیار سپاسگذارم و همچنین از خانمها معتمدی و اثنی اشری و تمام کسانی که در این پناهگاه زحمت می کشند. و می دانم که پاداش ایشان در نزد خدا محفوظ است...
من آدرس سایت شما گرامین را برای تمام کسانی که با انها در ارتباطم ایمیل خواهم کرد تا همه از سایت شما بازدید کنند و به نوبه خود تمام تلاشم را برای حیوانات عزیز کشورمان خواهم کرد.
به امید روزی که همه حیوانات در آرامش و شادی باشند.
امیدوارم که همچین پناهگاه هایی همه جا برقرار باشه و دولت هم بودجه کافی بهشون پرداخت کنه و
-- سارا ، Feb 7, 2009همه با هم حیوانات را دوست بداریم
با تشكر از زحمات همه دوستداران حيوانات در ايران
-- ش ، Feb 7, 2009اميدوارم روزي برسه كه بتونيم با حيواناتمون و بدون ترس توي شهر قدم بزنيم
سلام من از بچگي عاشق گربه بودم و هميشه هم در خانه ما گربه داشته ام و من و خواهرهايم مشكل نازائي پيدا نكرديم گربه در خانه ما عشق و محبت به ارمغان داشته و از اين رنج ميكشم كه گربه هاي خياباني در رنج و سرما و مريضي هستند و بي پناه و كاري از دست من برنميآيد از مركز شما خبردار شدم لطفا" به من بگوئيد ميتوانيد به دو گربه اي كه در پارك و سرما هستند و در حال كور شدن كمك كنيد من اين دو گربه را به آنجا انتقال بدهم و لطفا" راجع به فعاليتهاي آن مركز بيشتر ما را در جريان قرار دهيد با تشكر هنگامه
-- هنگامه ، Feb 7, 2009لازم است خدمت خوانندگان محترم عرض کنم به دلیل انتقال مطالب به صفحه شخصیام، کامنتها از صفحههای قبلی به این بخش بیهیچ کم و کاستی منتقل شدهاند به همین دلیل تاریخ انتشار کامنتها با مطلب همخوانی ندارد.برای رفع هرگونه سوء تفاهم عرض کردم.
-- مینو صابری ، Feb 7, 2009با احترام
مینو صابری
واقعا از شنیدن همچین خبری خوشحال شدم از این که می بینم انسانهایی هستند که واژه انسانیت خوب درک کردن.من عاشق حیوانات هستم مخصوصا سگ ها.از صمیم قلب براتون آرزوی موفقیت می کنم و اگه ممکن باشه حتما بهتون سر می زنم.
-- شهریار ، Mar 10, 2009عالی بود
-- بدون نام ، Apr 19, 2009اراده
من صفحه ای در فیس بوک دارم به نام بیایید گربه ها را دوست بداریم به این ایمیل gorbepishi14@yahoo.co.uk من هم بسیار علاقه مندم در زمینه حقوق حیوانات با شما همکاری کنم در حال حاضر سرگرم تحصیل در لندن هستم ولی در اولین مراجعه به ایران با شما تماس خواهم گرفت لطفا اخبارتان را از طریق صفحه ما در فیس بوک منتشر کنید ختی عکس و فیلم از مرکزتان
-- مرضیه ، Dec 18, 2009Horrah.Thank u for your effort.I wish the best for you & your colleagues in this way.I would like to contribute to you & your task,if there is any.Regards
-- shk ، Feb 28, 2010