با خانم و آقای زمانه


«با خانم و آقای زمانه» برنامه بیستم
«همه‏چیز تغییر پیدا نمی‏کند»

لیدا حسینی‌نژاد‌، مریم اقدمی: سراج‏الدین میردامادی در ششمین برنامه از سلسله برنامه‏های «اسلام و حقوق بشر» به سراغ آقای محمد مجتهد شبستری رفته و با ایشان در این زمینه گفتگو کرده است. گفتگوی سراج با مجتهد شبستری با عنوان «عمل به آیه‏ای در قرآن همیشگی نیست»، ۲۶ کامنت گرفته است. به همین بهانه با سید سراج الدین میردامادی گفتگو کردیم تا به سوال‏های خواننده‏ها پاسخ دهد.



«با خانم و آقای زمانه» برنامه نوزدهم
محمد‌رضا اسکندری: آزادی با مافیای پورنوگرافی فرق دارد

لیدا حسینی‌نژاد‌، مریم اقدمی: فیلترینگ و مسدود کردن سایت‏ها و وبلاگ‏ها یکی از مهم‏ترین مسایل مرتبط با اینترنت در ایران بوده است. اخیراً دادستانی تهران از برخورد با سایت‏های پورنو خبر داده است. در همین رابطه، محمد‌رضا اسکندری، یادداشتی را برای سایت زمانه نوشته و در آن با این حرکت قوه‏ قضاییه ابراز موافقت کرده است. این مطلب، واکنش‏های زیادی از سوی مخاطبان به همراه داشت. به همین بهانه، به سراغ محمد‌رضا اسکندری رفتیم تا به کامنت‏های خوانندگان جواب بدهد.



«با خانم و آقای زمانه» برنامه هجدهم
مسیح علی‌نژاد: مظلوم‌نمایی به کار سیاستمداران می‌آید

لیدا حسینی‌نژاد، مریم اقدمی: «راز تنهایی احمدی‌نژاد» عنوان مقاله‌ای از مسیح علی‌نژاد بود که چندی پیش در رادیو زمانه منتشر شد. او در این مقاله با تحلیل وضعیت کابینه احمدی‌نژاد به تبدیل موافقان به مخالفان دولت نهم اشاره می‌کند. یکی از سوال‌هایی که او در مقاله‌اش مطرح می‌کند این است که آیا مخالف‌سازی در این دولت آگاهانه است و شیوه‌ای نو برای دولتی نوپاست یا دولت ناخواسته زبان‌تلخی می‌کند و یاران را می‌راند؟ این مقاله بهانه‌ای شد تا به سراغ مسیح علی‌نژاد برویم و در مورد نظرات خوانندگان مقاله‌اش با او گفت و گو گنیم.



«با خانم و آقای زمانه» برنامه هفدهم
فرنگیس محبی: شاهزاده، خودش را قیم ایران نمی‌داند

لیدا حسینی‌نژاد، مریم اقدمی: رضا‌ پهلوی، ولیعهد سابق ایران روز سه‌شنبه ۱۸ نوامبر در یک سخنرانی در مقر پارلمان بریتانیا شرکت کرده بود. در این جلسه، رضا‌ پهلوی دموکراسی، حقوق ‌بشر و نقش غرب در آینده‌ی ایران را مورد بحث قرار داد و بر این نظر بود که تنها راه برطرف کردن نگرانی بین‌المللی از جمهوری‌اسلامی ایران برقراری نظامی مردمی در ایران است. فرنگیس ‌محبی، بعد از پایان این جلسه با رضا‌ پهلوی گفت ‌و گویی کرده بود که این گفت ‌و گو کامنت‌های زیادی از سوی خوانندگان سایت زمانه گرفت. به همین بهانه به سراغ فرنگیس ‌محبی رفتیم تا در مورد کامنت‌ها با او حرف بزنیم.



«با خانم و آقای زمانه» برنامه هفدهم
«فقها و مجتهدین برجسته قم کم‌کم تابوها را می‌شکنند»

لیدا حسینی‌نژاد، مریم اقدمی: سراج‏الدین میردامادی در مجموعه برنامه‏ای در گفت‌وگو با علمای دینی مختلف به موضوع اسلام و حقوق بشر می‏پردازد. در یکی از این برنامه‌ها‏ او به سراغ حجت‌الاسلام محمدتقی فاضل میبدی، استاد دانشگاه مفید قم رفته و با او در زمینه‏ی اشتراکات و تفاوت‏های اسلام و اعلامیه‏ی حقوق بشر، مجازات‏های مختلف در اسلام و حقوق شهروندی اقلیت‏های مذهبی به گفت‌وگو نشسته که نظریه‏های زیادی از مخاطبان را به همراه داشته است. ما هم به سراغ سراج رفتیم تا جواب‏های وی را به این نظرات بشنویم.



«با خانم و آقای زمانه» برنامه شانزدهم
«حذف گذشته برای ایرانی جرم بزرگی است»

لیدا حسینی‌نژاد، مریم اقدمی: روزنامه‌های انگلیس و رسانه‌های معتبر جهان، خبری جنجالی درباره‌ی سرقت صفحاتی ارزشمند از کتاب‌هایی نایاب توسط یک استاد دانشگاه ایرانی به نام فرهاد ‌حکیم‌‌زاده منتشر کرده‌اند. روزنامه‌ی گاردین، گزارشی در این مورد نوشته بود که همکارمان مجتبا‌ پورمحسن این گزارش را خلاصه و ترجمه کرده و آن را روی سایت زمانه گذاشته بود که با واکنش مخاطبان مواجه شده است. ما هم به سراغ مجتبا‌ پورمحسن رفتیم تا به سوالات این خوانندگان جواب بدهد.



«با خانم و آقای زمانه» برنامه پانزدهم
اردوان روزبه: به تکثرگرایی در بیان نیاز داریم

لیدا حسینی‌نژاد، مریم اقدمی: منابع دانشجویی در ایران اعلام کردند پنج دانشجوی دانشگاه صنعتی خواجه‌ نصیر ‌طوسی به دلیل اعتراض هنگام سخنرانی رحیم‌پور‌ ازغدی، عضو شورای انقلاب‌ فرهنگی در این دانشگاه به محرومیت از تحصیل محکوم شده‌اند. اردوان روزبه درباره‌ی جزییات این موضوع با میلاد اسدی دانشجوی دانشگاه خواجه ‌نصیر و مدیر‌مسوول نشریه‌ی توقیف شده‌ی «درنگ» گفت ‌و گو کرده است. این گفت‌ و گو با ۱۸ کامنت با واکنش زیاد خوانندگان زمانه مواجه شده است. به همین بهانه به سراغ اردوان‌ روزبه رفتیم تا در مورد این نظرات با او حرف بزنیم.



«با خانم و آقای زمانه» برنامه چهاردهم
اکبر گنجی: باورهای دینی تحول پیدا می‌کنند

لیدا حسینی‌نژاد، مریم اقدمی: «تاملاتی در‌باره‌ی تروریسم‌ مقدس»، عنوان یکی از آخرین مقاله‌های اکبر ‌گنجی است که روی سایت زمانه منتشر شده است. این مقاله از سری مقاله‌های «امام‌ زمان به چه کار فقها می‌آید» است که اکبر گنجی به تازگی آن را شروع کرده است. نوشته‌های او همیشه از پرکامنت‌ترین مطالب سایت زمانه هستند. این مقاله هم با ۵۰ کامنت با واکنش زیاد خوانندگان زمانه مواجه شده است. در این برنامه به سراغ اکبر‌ گنجی رفتیم تا به کامنت‌های خوانندگان پاسخ دهد.



«با خانم و آقای زمانه» برنامه سیزدهم
شهرنوش ‌پارسی‌پور: جامعه نگاه کنجکاوی به زن دارد

لیدا حسینی‌نژاد،مریم اقدمی: هشتاد و ششمین قسمت از گزارش زندگی شهرنوش ‌پارسی‌پور به زمان دستگیری تعدادی از کارمندان رادیو تلویزیون ملی ایران و روزنامه‌ی کیهان برمی‌گردد. در چنین شرایطی، شهرنوش ‌پارسی‌پور به همراه دو زن دیگر که از شوهران خود جدا شده بودند، تصمیم می‌گیرند با هم در یک خانه زندگی کنند. «اینجا مثل یک فاحشه‌خانه است» که موضوع این بخش از زندگی شهرنوش ‌پارسی‌پور بود، بحث‌هایی را در میان مخاطبان ایجاد کرد. به همین بهانه به سراغ او رفتیم تا به کامنت‌ها جواب بدهد.



«با خانم و آقای زمانه» برنامه دوازدهم
جهان‌ ولیان‌پور: هیأت مدیره، مسئول کسری بودجه است

لیدا حسینی‌نژاد، مریم اقدمی: هیأت مدیره‌ رادیو زمانه از تاریخ ۲۹ اکتبر ۲۰۰۸ سمت مدیریتی مدیر این رادیو را به حالت تعلیق درآورد. بعد از این تغییرات در ساختار مدیریتی زمانه، هیأت مدیره بیانیه‌ای صادر کرد که روی سایت قرار گرفت. این بیانیه با حدود ۸۵ کامنت با واکنش زیاد خوانندگان زمانه روبه‌رو شد. به همین بهانه به سراغ جهان‌ ولیان‌پور از اعضای هیأت مدیره‌ زمانه رفتیم تا به سؤال‌های مخاطبان پاسخ دهد.



«با خانم و آقای زمانه» برنامه یازدهم
سراج میردامادی: گفت و گو می‌تواند‌ فقها را دچار تغییر کند

لیدا حسینی‌نژاد، مریم اقدمی: سراج میردامادی، همکار زمانه در بخش اندیشه به تازگی مجموعه برنامه‌ای را با موضوع اسلام و حقوق ‌بشر آغاز کرده است. انگیزه‌ی ساخت این سری برنامه این است که به بررسی احکام فقه شیعه و سنی بپردازد که در آن موارد زیادی پیدا می‌شود که با مفاد اعلامی جهانی حقوق‌بشر منافات دارد. اولین برنامه از این سری، گفت ‌و گویی با آیت‌الله‌ گرامی از مراجع تقلید ساکن قم در مورد مجازات سنگسار است. به همین بهانه سراغ سراج میردامادی رفتیم تا به نظرات خوانندگان زمانه پاسخ دهد.



«با خانم و آقای زمانه» برنامه دهم
ایرج ادیب‌زاده: تک‌نوازی طولانی، خسته‌کننده است

لیدا حسینی‌نژاد، مریم اقدمی: پرفسورهرمز فرهت، رییس مدرسه‌ ملی موسیقی تهران، استاد موسیقی در دانشگاه تهران و رییس ‌شورای موسیقی در سازمان رادیو تلویزیون ملی ایران و نایب ‌رییس دانشگاه فارابی تهران بوده است. همکار ما ایرج ادیب‌زاده در پاریس با وی گفت‌ و گویی داشت که مخاطبان زمانه انتقادات و اعتراض‌هایی به این گفت ‌و گو داشتند. به همین بهانه سراغ ایرج ادیب‌زاده رفتیم تا در مورد این کامنت‌‌ها با او گفت و گو کنیم.



«با خانم و آقای زمانه» برنامه نهم
اردوان روزبه: حق انسانی هر فردی محترم است

لیدا حسینی‌نژاد، مریم اقدمی: ماجرای رفتن یا نرفتن به کنسرت کامران و هومن که چند روز اخیر بحث روز جوانان و دانشجویان ایرانی مقیم مالزی شده است، موضوعی برای برنامه‌ی اخیر همکار مالزی‌نشین ما، اردوان روزبه شد. این بحث بین کامنت‌گذاران زمانه هم ادامه پیدا کرده است، به همین بهانه به سراغ اردوان می‌رویم تا ببینیم چه جوابی برای آن‌ها دارد.



«با خانم و آقای زمانه» برنامه هشتم
مجتبا پورمحسن: چیزی به نام تن زن را فراموش کرده‌ایم

لیدا حسینی‌نژاد‌، مریم اقدمی: مجتبا‌ پورمحسن نقدی درباره سریال «یوسف پیامبر» برای سایت زمانه با عنوان «انحلال زن و زلیخا در سکسی‌ترین صحنه‌ی تلویزیون ایران» نوشته که با واکنش قابل ‌توجه‌ خوانندگان سایت مواجه شده است. نکته‌ی اصلی این یادداشت، نقد صحنه‌ی ابراز تمایل زلیخا به یوسف است که به نظر نویسنده خیلی ضعیف از کار درآمده است. به همین بهانه سراغ مجتبا پورمحسن رفتیم تا به نظرات خواننده‌ها پاسخ بدهد



«با خانم و آقای زمانه» برنامه هفتم
«اگر گلشیفته باحجاب بود، باز هم عکس روز می‌شد»

لیدا حسینی‌نژاد، مریم اقدمی: حضور گلشیفته فراهانی برای شرکت در مراسم افتتاحیه فیلم «مجموعه‏ی دروغ‏ها»، در آمریکا، یکی از خبرهای پرجنجال چند روز گذشته بود. «عکس روز» زمانه هم به او اختصاص داشت و او را بدون حجاب اسلامی نشان می‏داد. این عکس‏ها به‏طور کم‏ سابقه‏ای مورد توجه خوانندگان سایت زمانه قرار گرفتند. به همین بهانه سراغ معصومه ناصری، سردبیر رادیو زمانه رفتیم تا با او در مورد این کامنت‏ها گپی بزنیم.



«با خانم و آقای زمانه» برنامه هفتم
پارسی‌پور: یک سری کلیشه در مورد فحشا وجود دارد

لیدا حسینی‌نژاد‌، مریم اقدمی: «بعضی زنان نیازمند بیش از یک همسر هستند»، عنوان برنامه‌ای از شهرنوش پارسی‌پور بود که در آن به لایحه‌ی حمایت از خانواده پرداخته بود. خانم پارسی‌پور معتقد است بعضی از زنان مثل تعدادی از مردان، نیازمند بیش از یک همسر هستند. این برنامه واکنش‌های زیادی از سوی خوانندگان به دنبال داشته است. به همین بهانه سراغ خانم پارسی‌پور رفتیم تا ببینیم چه جوابی برای خوانندگان دارد.



«با خانم و آقای زمانه» برنامه ششم
لوا زند: ثبت تاریخ به ضرر کسی نیست

لیدا حسینی‌نژاد، مریم اقدمی: لوا زند در برنامه «گلدانه را به جرم بهایی شدن آتش زدند» با خانمی به نام زیبا بدیعی گفت ‌و ‌گو کرده بود. زیبا بدیعی اطلاعاتی در مورد سوزاندن زنی به نام «گلدانه» را که حدود ۲۶ سال قبل در یکی از روستاهای مازندران اتفاق افتاده بود، برای زمانه ایمیل کرده بود. این گفت‌ و‌ گو واکنش‌های زیادی از طرف خواننده‌های زمانه به دنبال داشت. به همین بهانه سراغ لوا زند رفتیم تا به این کامنت‌ها پاسخ دهد.



«با خانم و آقای زمانه» برنامه پنجم
رضا جمالی: ختنه‌ی زنان مثل سنگسار است

لیدا حسینی‌نژاد، مریم اقدمی: از برنامه‌های اخیر رادیو ‌زمانه گفت و گوی بحث‌برانگیز رضا جمالی در‌باره‌ی ختنه‌ی زنان بود. رضا با یکی از قربانیان این عمل غیر‌انسانی به نام زهرا نائلی از کشور سومالی گفت ‌و ‌گو کرده بود. زهرا نائلی، دبیر سازمان غیر‌دولتی جامعه‌ی سومالیایی‌های هلند و همچنین مسئول سازمان مبارزه با ختنه‌ی دختران وابسته به وزارت بهداشت هلند است. به همین بهانه سراغ رضا رفتیم تا به انتقادات و واکنش‌های کامنت‌گذاران جواب بدهد.



«با خانم و آقای زمانه» برنامه چهارم
اردوان روزبه: احقاق حق، دشمنی نیست

لیدا حسینی‌نژاد، مریم اقدمی: بنا بر گزارش کمیته‌ دفاع از زندانیان سیاسی در آذربایجان، حدود ۴۰ فعال هویت‌طلب ترک بازداشت و در زندان‌های ایران به سر می‌برند. اردوان روزبه در همین رابطه با دختر یکی از بازداشت‌شدگان و سعید نعیمی از فعالان سیاسی آذربایجان گفت و گویی انجام داده بود که واکنش‌های زیادی بین خوانندگان این مطلب داشت. به همین دلیل با اردوان روزبه گفت و گو کردیم تا به این کامنت‌ها پاسخ بدهد.



«با خانم و آقای زمانه» برنامه سوم
پرویز جاهد: زبان عامیانه، صریح‌تر و بی‌پرواتر است

لیدا حسینی‌نژاد، مریم اقدمی: پرویز جاهد در برنامه‌ی کلاکت، فیلم مستندی را به نام مردی با چهار همسر معرفی کرده است. کامنت‌های زیاد این برنامه، نشان‌دهنده‌ی حساسیت موضوع چند همسری است. البته تعداد دیگری از کامنت‌ها هم در ‌مورد استفاده از اسم اندام جنسی زن، در یکی از نقل قول‌های فیلم بوده است. به سراغ پرویز جاهد رفتیم تا کمی در‌ مورد بازتاب‌های معرفی این فیلم از او بپرسیم.