Feb 2008


طنین ترانه‌های کهن ایران در آمستردام

در این برنامه که 27 فوریه، ساعت 9 شب در تئاتر پارول برگزار می‌شود، حمید طباطبایی (نوازنده پیانو)، مهرناز صالحی (خواننده) و Imre Keblusek (نوازنده ویلنسل)، اجرا کننده‌ي برداشت‌های حمید طباطبایی از ترانه ها هستند.



شادی‌نامه، قسمت ششم
جاز و تجربه‌های تازه در موسیقی آذری

علی اصغررمضانپور- فرج بال‌افکن: موسیقی آذری محدود در مرزهای سیاسی نیست. صرف نظر از زبان و فرهنگ مشترک و پیوندهای تاریخی، اغلب ترانه‌های آذری را خوانندگانی با ملیت‌های مختلف خوانده‌اند. در ایران کسانی مانند گوگوش، کورش یغمایی و محمد نوری به خوبی آثار موسیقی آذری را در قالب موسیقی پاپ اجرا کرده‌اند.



کنسرت دستان و همایون شجریان از زوایای گوناگون

شنبه‌شب، 16 فوریه 2008 ، همایون شجریان به همراه گروه دستان و در ادامه‌ی تور کنسرت‌های اروپا، اجرایی در آمستردام داشت. آهنگسازی برنامه به عهده حمید متبسم، سعید فرج پوری و تنظیم بخش‌های آوازی از همایون شجریان بود. مرسده هاشمی، مدرس آواز ایرانی در هلند، محتوای برنامه را از جنبه‌های گوناگون بررسی کرده است.



شادی‌نامه، قسمت پنجم
موسیقی آذری: مقام‌هایی که به دارالالحان رفتند

فرج بال‌افکن، علی‌اصغر رمضان‌پور: در ایران پس از حکومت ساسانیان نظام آموزش موسیقی به طور رسمی و در چارچوب سازمان‌دهی حکومتی وجود نداشته است. ادامه رشد سازمان‌یافته موسیقی یا در قالب اجتماعات قومی و فرقه‌ای امکان‌پذیر بوده است و یا در محدوده‌های خارج از حیطه دولت مرکزی ایران نظیر هندوستان – در دوره‌ای از تاریخ‌.



گزارشی از توزیع جوایز گرمی در پنجاهمین دوره برگزاری آن
نگاهی به پنجاهمین دوره مراسم جوایز موسیقی گرمی

امید حبیبی نیا: پنجاهمین دوره این جوایز با حضور صدها خواننده از سراسر جهان و صدها خبرنگار درحالی برگزار شد که برنده اصلی آن، «آمی وینهاس» از حضور در آن محروم شده و تنها از طریق ارتباط زنده ماهواره ای توانست در آن شرکت کند.



شادی‌نامه، قسمت چهارم
احمد عبادی‌: آخرین تکنواز سه‌تار ایرانی

علی‌اصغر رمضانپور- فرج بال‌افکن: احمد عبادی (۱۳۷۱- ۱۲۸۵ خورشیدی)‌، استاد بزرگ و به نظر بسیاری‌، آخرین تکنواز سه‌تار ایران را از نظر موقعیتی که در موسیقی ایران داشت می‌توان با صادق هدایت در نویسندگی و نیما یوشیج در شعر فارسی مقایسه کرد. این نوشتار به بررسی زندگی و آثارش و نقش او در تاریخ موسیقی ایران می پردازد.



شادی‌نامه
علی اکبر شیدا، مجنون موسیقی ایرانی

علی اصغر رمضانپور- فرج بال‌افکن: علی‌اکبر شیدا، صاحب مشهورترین آثار موسیقی ایرانی در یکصد سال گذشته است. تصنیف‌ها، اشعار و آهنگ‌های عاشقانه او بخش موثری از خاطرات نسل‌های ایرانی از دهه ۱۳۲۰ به بعد است که در رادیو ایران بنا گذاشته شد.