خانه > پرسه در متن > شعر > دیوانگی در شعرهای آنا آخماتوا | |||
دیوانگی در شعرهای آنا آخماتوادر ادامهی برگزاری بزرگداشتهای ادبی از سوی مجلهی بخارا، عصر روز سهشنبه، بیست دوم خردادماه، مراسم بزرگداشت آنا آخماتوا، شاعر روس، در تالار ناصری خانهی هنرمندان ایران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، علی دهباشی به معرفی آخماتوا پرداخت. وی با اشاره به اینکه آخماتوا یکی از بزرگترین شاعران روس بهشمار میرود گفت: «آخماتوا در یازدهم ژوئن در شهر اودسا در خانوادهی یک مهندس نیروی دریایی متولد شد. او نخستین شعر خود را در دوران دبستان سرود و نخستین شعری که از او چاپ شد پس از دوران دبیرستان بود.»
آقای دهباشی در ادامه به اخراج شدن آخماتوا در سال 1946 از شورای نویسندگان روسیه اشاره کرد و افزود: «اشعار آخماتوا بیش از سی سال در اتحاد شوروی ممنوع بود و تا نیمه دههی 1950 بسیاری از مردم در داخل و خارج از کشور حتی نمیدانستند که او هنوز زنده است. هیچ سردبیری جرأت نداشت آثار او را برای چاپ و نشر بپذیرد.» سخنران بعدی این مراسم، پروین سلاجقه، منتقد و محقق ادبی، بود. وی با اشاره به اینکه مهمترین وجه شاعرانگی آخماتوا قدرت بینظیر وی در ارائهی هنری، نوعی بیان ساده است گفت: «شیوهی بیان آخماتوا در ابتدای قرن بیستم، شیوهای نو اما موفق است و به زودی به نوعی جریان زنده و پویا تبدیل میشود.»
خانم سلاجقه در ادامه با قرائت چند قطعه از اشعار آخماتوا گفت: «آخماتووا شعر متعهد میسراید، ولی از آنگونه که مشاهده مصیبتهای خود و مردم سرزمینش ایجاب میکند و از همین رو حس رسوب کرده در درون او اندکاندک رنگی اجتماعی و مرثیهوار به خود میگیرد و نمایانگر وقایع پیرامون اوست.» سخنران بعدی این مراسم، احمد پوری، مترجم برگزیدهی اشعار آخماتوا بود. آقای پوری در سخنان خود با اشاره بهاینکه چگونگی تولید شعر از سوی یک شاعر همیشه حس کنجکاوی وی را برانگیخته گفت: «شاعر هرگز تمامی یک شعر را در اختیار یک رویداد یا بهانهی معین قرار نمیدهد. آن رویداد و یا انگیزه درواقع زخمهای است که بر تار الهام او زده میشود تا او نغمهای را ساز کند و شعری بسراید.»
علی بهبهانی، مترجم کتاب «تاریخ ادبیات روس»، از دیگر سخنرانان این مراسم بود. وی در سخنان خود با تمجید از اشعار آخماتوا ویژگی بارز اشعار وی را تغزل ناب نامید و افزود: «در سرودههای وی اغلب مفاهیمی همچون: چشمبهراهی، شنگی، نرمابخشی، برانگیختگی، دلخستگی، سراسیمگی، دیوانگی و... نمود پیدا میکند که این ویژگی بیش از پیش آشکار میشود.» در این مراسم پگاه احمدی برخی از اشعار آخماتوا را برای حضار قرائت کرد و فیلمی مستند از فعالیتهای این شاعر روس به نمایش درآمد. |
لینکدونی
آخرین مطالب
موضوعات
آرشیو ماهانه
|
نظرهای خوانندگان
بسیار عالی و مفید...تشکر فراوان
-- nazanin ، Dec 13, 2009