گزارش


تعطیلی یک مرکز مددرسان کودکان مهاجر

دفتر «جمعیت تلاش برای جهان شایسته‏ی کودکان»، توسط نیروی انتظامی بسته شد. این مرکز که به صورت مردمی به کار نگهداری کودکان مهاجر مبادرت می‏کرد و نزدیک به ۲۰۰ کودک کار و سرپرست خانواده را حمایت می‏کرد، توسط نیروی انتظامی پلمب شد و علی‏رغم پی‏گیری‏های مدیران این مرکز، تا کنون اجازه‏ی بازگشایی داده نشده است.



اندرزگاه یا زندان؛ سوال این است؟

در کشور ایران به طور رسمی هیچ‏گاه از لفظ «زندان» استفاده نمی‏شود. در نامه‏نگاری‏های رسمی اداری، به جای کلمه‏ی زندان، «اندرزگاه» به کار برده می‏شود.تعبیر بر این است که هیچ‏گاه جایی به نام زندان در ایران وجود ندارد. بلکه محلی است که فردی که مرتکب جرم و یا خطایی شده است، آن‏جا ارشاد می‏شود و اندرز می‏گیرد. در واقع، او تربیت می‏شود تا دوباره به جامعه برگردد و به زندگی عادی ادامه دهد.



در پی اعدام احسان فتاحیان
اعدام گزینه تربیتی در ایران محسوب می شود

علی‏رغم پی‏گیری‏های مختلف و تلاش‏های گروه‏های فعال حقوق بشری، علی‏ اکبر گروسی، رییس کل دادگستری استان کردستان، خبر از اعدام احسان فتاحیان، جوان کرد در زندان مرکزی شهر سنندج خبر داد.
احسان فتاحیان صبح روز چهارشنبه بیست آبان با حضور مقامات قضایی و انتظامی اعدام شد. در حالی که در آخرین لحظات، از خانواده‏ی او خواسته شده بود به خانه برگردند و گفته بودند که خانواده را از وضعیت احسان مطلع خواهند کرد.



یار دبستانی در جمعه ای خونین می رود

نمی‏دانم به این موضوع توجه کرده‏اید؛ انگار هر روزی که در ایران بحرانی شروع می‏شود، اولین اشعاری که دوباره خوانده می‏شود، ترانه‏های گروهی خاص از خوانندگان ایرانی است. که وقت مصرفش را همین موقع ها می دانند. خوانندگانی که فضای موسیقی آنان را کم‏تر در عالم شش و هشت و یا در جمع‏های جشن و عروسی می‏شنویم. آن‏هایی که وقتی یاد حماسه‏ها و یاد لحظه‏ها می‏افتیم، اولین کسانی هستند که به خاطرشان می‏آوریم و ترانه‏هایشان را می‏خوانیم.



یک گزارش از جامعه ای که دروغ در آن نهادینه است
یعنی که بگندد نمک

مصلحتی دروغ گفتن، بنابر ضرورت دروغ گفتن، کمی دروغ گفتن، تحت شرایط و یا اشتباهی و یا نفهمیده و فهمیده. انگار دروغ گفتن می‌تواند بنابر پیشوند و پس‌وندهای زیادی مشروعیت بیابد. دروغ همیشه بد است اما وقتی مصلحتی باشد انگار پذیرفته می شود. دروغ چیست.



با توجه به آمارهای سازمان ملل
ایران بزرگترین مصرف کننده مواد مخدر در جهان

سازمان ملل اعلام کرده است که مصرف نیمی از مواد مخدر جهان در ایران، روسیه و اروپا است. این سازمان طی گزارشی در روز چهارشنبه بیست و نهم اکتبر اعلام کرد که در سال گذشته چهارده تن هروئین و بیش از چهارصد تن تریاک تولید شده در کشور همسایه ایران یعنی افغانستان در ایران مصرف شده است که این کشور را به همراه چند کشور دیگر از جمله روسیه در فهرست بزرگترین مصرف کنندگان مواد مخدر در جهان قرار .می‌دهد



گزارشی از تیم جستجو در کاتماندو
عباث جعفری همیشه زنده است

صحبت کردن درباره‌ی عباث جعفری آسان نیست. این اولین جمله‌ای است که خیلی از کسانی که با طبیعت، عکس، کوه، محیط زیست و زندگی به دور از هیاهوهای شهرنشینی سر و کار دارند، در مورد عباث جعفری می‌گویند. خواستم در مورد عباث بنویسم، درست بعد از آن که شنیدم در رودخانه‌ای خروشان در نپال مفقود شده؛ اما منتظر ماندم تا با یافتنش، شرح واقعه را که خودش می‌تواند با هیجان تعریف کند، بنویسم. منتظر ماندن کمی طولانی شد. عباث برنگشت، ظاهرا این رودخانه خروشان نمی‌خواهد عباث را رها کند.



در پی شایعه ارسال امواج برای اخلال
شاید ماکروفری به نام تهران

بر اساس گفته‌ی یک وب‌لاگ، «سیستم مجهز روسی ارسال پارازیت که تنها در جنگ‌های مدرن برای اختلال رایانه‌‌ها استفاده می‌شود با تغییرات غیر استاندارد صاایران به قدرت بالایی برای ارسال امواج دست یافته است. برای این سیستم که از پهنای باند مایکروویو استفاده شده، می تواند تمامی کانال‌های ماهواره را دچار اختلال می‌کند و قدرت باندهای ارسال شده بالاتر از قدرت امواج مایکروویو یعنی از یک تا چند گیگاهرتز است که اثرات سو بر بدن انسان و موجودات زنده دارد.» این وبلاگ ادامه می دهد که: «از بین‌ رفتن تعادل دمای بدن برای انسان مرگ‌آور است و بیشتر از یک بمب اتمی برای افراد خطرناک است.» این نوشته مرا وادار کرد تا سراغ کسی بروم که تخصص اش همین بود.



بهنود شجاعی هایی که هنوز در انتظار اجرای اعدام هستند
وقتی می شود خون را با خون شست

این ششمین بار بود که بهنود به پای چوبه‌دار می‌رفت و این بار هم نمی‌دانستم که چه چیزی ممکن است او را از پای چوبه به پایین بیاورد، کمک رییس قوه قضاییه یا احتمال این‌که خانواده مقتول رضایت دهند. اما خبر خیلی ساده و سخت و بی‌رحم بود. در بامداد روز نوزدهم مهرماه بهنود شجاعی نوجوانی که تاکنون شش بار به پای چوبه دار رفته بود؛ اعدام شد.



به بهانه دهم اکتبر روز جهانی کودک
شعار امسال: به کودکان گوش دهیم

روز هشتم اکتبر برابر با شانزدهم مهرماه، از سوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) به عنوان روز جهانی کودک نام‌گذاری شده است. واژه کودک از ریشه واژه پهلوی «kuk» به معنای کوتاه در زبان فارسی است که با واژه کوتاه و کوچک هم‌خانواده است. این واژه به بزرگ نشدن و سادگی و پاکی نیز اشاره دارد. بعد از جنگ جهانی دوم در اروپا، انجمن عمومی سازمان ملل به منظور حمایت از کودکان ، مرکز یونیسف را که ابتدا انجمن بین‌المللی ویژه کودکان سازمان ملل نام گرفت، ایجاد کرد. امسال صندوق کودکان سازمان ملل متحد، یونیسف، شعار « به کودکان گوش دهیم» را برای روز کودک امسال انتخاب کرده‌است. از بچه ها بشنوید که چه دوست دارند بگویند.



دهم اکتبر روز جهانی پیکار برای لغو مجازات اعدام
زندگی در زیر چوبه دار و امیدهایی بی‌ثمر

دهم اکتبر، سال‌گرد روز جهانی پیکار برای لغو مجازات اعدام است. سال‌گرد این روز در حالی فرارسیده است که در کشورهایی، هنوز اعدام یکی از مرسوم‌ترین مجازات‌های قانونی و ابزار پیش‌گیری علیه جرم به حساب می‌آید. در حالی که بسیاری از کشورهای جهان به ویژه کشورهای اروپایی مجازات اعدام از حیث مجازات‌های تنبیهی دیرزمانی است که حذف شده، اما در کشور هم‌طراز آمریکا، هنوز در بسیاری از ایالت‌هایش مجازات‌های اعدام جاری است. استفاده از اتاق گاز و کشتن با تزریق سم از روش‌های مجازات اعدام در این کشور است.



در پی تغییرات در بدنه مدیریتی سپاه
بازگشت سردار نقدی به میدان بازی

با طرح شایعاتی در مورد تغییرات در بدنه مدیریتی سپاه روز یکشنبه دوازدهم مهرماه آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و فرمانده کل نیروهای مسلح ایران طی حکمی محمدرضا نقدی را به فرماندهی بسیج منصوب کرد به این ترتیب حسین طائب از این سمت کنار گذاشته شد. اما اشاره می شود طائب با سمت جدید یعنی معاون اطلاعات کل سپاه به کارش ادامه خواهد داد. در زمانی آقای طائب به این سمت گمارده میشود که در ادامه تحولات این نیروی مسلح، معاونت اطلاعات در چارت جدید سازمانی به سازمان اطلاعات تبدیل خواهد شد. گروهی از تحلیل‌گران معتقدند با این ترتیب این سازمان اطلاعاتی به صورتی رسمی دستگاه موازی اطلاعاتی کشور به حساب خواهد آمد.



به بهانه پنجم مهرماه؛ روزجهانی گردش‌گری
«و باز هم جای ما خالی»

پنجم مهرماه، مصادف با «روز جهانی گردش‌گری» بود. امسال سی‌امین سال‌گرد نام‌گذاری چنین روزی است و سازمان جهانی گردش‌گری امسال عنوان «گردش‌گری، تجلیل گوناگونی» را برای این روز انتخاب کرده‌است. پس ،از دوازدهمین اجلاس مجمع سازمان جهانی گردش‌گری دراستانبول، ترکیه، در ماه اکتبر سال نود و هفت هرساله یک کشور به عنوان میزبان برای بزرگ‌داشت روز جهانی گردش‌گری انتخاب‌ می‌شود و این بار نوبت کشورآفریقایی «غنا» بود که امسال میزبانی این مراسم را عهده دار باشد.



محدودیت ثبت نام برای دانش‌آموزان افغان در مشهد
یا برو پایین شهر یا برگرد افغانستان درس بخون

از زمانی که موضوع بازگشت اتباع افغانستان به کشورشان جدیت بیشتری پیدا کرد، دولت ایران با اهرم‌های انقباضی مختلفی سعی در بازگشت پناه‌جویان افغانی به کشورشان کرده است. دولت ایران معتقد است بعد از سقوط طالبان، در عمل پناهجوی افغان معنا پیدا نمی‌کند و در نتیجه کسانی که در پی جنگ‌های افغانستان به ایران پناه آورده بودند باید به مرور به کشورشان بازگردند. این در شرایطی است که افغان‌ها بر این باورند که هنوز شرایط مناسبی برای معاش و تحصیل و سکونت در بسیاری از ولایات کشور همسایه شرقی ایران یعنی افغانستان فراهم نشده است.



گزارشی از قرارداد خرید بنزین از ونزوئلا
بنزین ونزوئلایی خوب‌تره چون مال رفیقه

این روزها بحث خرید بنزین از ونزوئلا، یکی از موضوعاتی است که در محافل نفتی و انرژی مطرح می‌شود. پس از سفر هفتم هوگو چاوز به ایران، عقد این قرارداد به دیده بسیاری از کارشناسان این حوزه بیشتر ریشه در تعاملات سیاسی دارد تا تامین انرژی. چرا که بر اساس این قرارداد، ایران بنزینی که از کشور ونزوئلا می‌خرد با حدود سی درصد گران‌تر از آنی تمام خواهد شد که از کشورهای حوزه خلیج‌فارس خریداری می‌کرده است.



خلاء بزرگ ندانستن زبان واسط گریبان‌گیر جامعه ایرانی
یک جورایی، فارسی بگید حالیمون بشه

در حالی‌که علی متکان مدیر کل بورس و دانشجویان خارج از کشور وزارت علوم از توقف اعزام بورسیه به کشورهای آمریکا، انگلیس و کانادا می‌دهد، بسیاری از صاحب‌نظران آموزش از عدم توجه به زبان واسط یا زبان دوم که برای ایرانیان انگلیسی محسوب می‌شود در نظام آموزشی کشور خبر می دهند و این را یکی از دلایل مهم و غیر قابل انکار ادامه تحصیل بسیاری از ایرانی‌ها در مقطع‌های تحصیلی تکمیلی در خارج از کشور می‌دانند. این گزارش مروری بر این مسئله است.



مروری بر پدیده مهاجرت ایرانی ها به کشور مالزی
خیلی هم به در باغ سبز مالزی دل نباید خوش داشت

این روزها موج ایرانی‌ها است که به کشور مالزی سرازیر می‌شود. برخی می‌گویند نسبت به سال‌های قبل رشد مهاجرت ایرانی ها به مالزی نسبت منفی داشته است، اما به هر حال وقتی در بازار و محله‌های مختلف توریستی گردشی کنید می‌فهمید که هنوز با این کاهش ایرانی‌های زیادی در مالزی در حال گشت و گذارند.
اگر چه گفته می‌شود برخی از مسوولان جمهوری اسلامی از مهاجرت ایرانی‌ها به این کشور نگران هستند، اما دست‌هایی پنهان به نظر می رسد از این مهاجرت ها که هر روزه در رسانه های ایرانی تبلیغ می‌شود حمایت می‌کنند. این گزارشی است از اقامت ایرانی ها در مالزی.



گزارشی از مرگ یکی از فعالان دانشجویی اصفهان
آدم از گوشت و پوست و استخوان است

علی‏رضا داوودی، یکی از فعالان اصفهانی است که بعد از آزاد شدن از زندان، در بیمارستان فوت کرد. اگرچه که بیمارستان علت مرگ او را «سکته» اعلام کرده بود، اما برای یک جوان ۲۶ ساله، سکته چندان هم متعارف نیست. او در محل تحصیل خود، شش بار از تحصیل محروم شده بود. او در بیست و چهارم بهمن‌ماه ۸۷، هم‏زمان با بازداشت محمد پورعبدالله در تهران، در شاهین‏ شهر اصفهان بازداشت شده بود. وی در تاریخ پنجم اردیبهشت ۸۸، با قرار وثیقه‏ی صد میلیون تومانی، از زندان آزاد و در تاریخ هفتم مرداد ۸۸، در سن بیست و شش سالگی، در بیمارستان درگذشت.



دستگیری چند فعال مدنی در زنجان
سعید متین پور برای اجرای حکم به اوین منتقل شد

سعید متین پور روزنامه نگار و فعال مدنی آذربایجانی که از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به هشت سال حبس تعزیری محکوم شده بود، برای گذراندن دوران محکومیت خود٬ بازداشت و به زندان اوین تهران منتقل شد.
او روز بیست ام تیر ماه از سوی قاضی صلواتی رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به این دادگاه احضار شده بود که پس از حضور در دادگاه٬ ماموران او را بازداشت و به زندان اوین تهران منتقل کردند. او ساعاتی بعد از طریق تلفن خانواده اش را از دستگیری خود مطلع کرده بود. در مورد این فعال با رئوف طاهری صحبت کردم ، او نیز ساعتی بعد از گفت و گو دستگیر شد.



اطلاعیه کمیته پیگیری بازداشت های خودسرانه و کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران
از دستگیری در نماز جمعه تا دستگیر شدگان بی نشان

در حالی که کمیته پیگیری بازداشت های خودسرانه در بیست امین اطلاعیه خود خبر از بازداشت‌هایی بیش از اعلام رسمی می‌دهد. روز جمعه در پی برگزاری نماز جمعه به امامت آیت اله هاشمی رفسنجانی خبر از دستگیر دوباره تعدادی دیگر از فعال های مدنی از جمله شادی صدر فعال حقوق مدنی در ایران و مردم معترض به گوش می رسد. پیش از این نیز، محمد علی دادخواه، عبدالفتاح سلطانی نیز از وکیل‌های سرشناس مدنی دستگیر شده بودند.